Λαμπάτο στάδιο εξόδου για το Dac

Σε παρακαλω αν δεν αντιλαμβανεσ(ε) τι γράφω μη γραφεις ασχετα.

φιλε να σοβαρευτουμε λιγο!
αυτα δεν ειναι τα λογια σου?
<<H μέγιστη τάση εξόδου ενός προενισχυτή (αν θεωρησω το μηχανημα τετοιο), δηλαδή λίγο πριν η παραμόρφωση φθάσει σε ενοχλητικά για το αυτί επίπεδα, συνήθως είναι 5 - 20 Vrms στη μη-ισορροπημένη (unbalanced) έξοδο και 16 - 42 Vrms στην ισορροπημένη (balanced) έξοδο. Σπανιότερα, συναντά κανείς προενισχυτές μέγιστης τάσης εξόδου μικρότερης από 1.5 Vrms (χαμηλής ευαισθησίας).
Στην εξοδο μετράω 4,2V τα πορίσματα δικά σας
>>
επειδη σε παρακαλω δεν αντιλαμβανομ(αι) τι γραφεις ,μπορεις να μου το κανεις αντιληπτο?
τελικα μπορεις να μας πεις αυτο το πραμα που εχεις φτιασει τι gain εχει και αν το εχεις μετρησει?
οσο αναφορα το 9018 απο αυτα που γραφεις μονο σε φωτογραφια πρεπει να το εχεις δει.!

Εσύ με τη σειρά σου Venar που έχεις και το υπόβαθρο να μας εξηγήσεις 5 πράγματα είναι δυνατόν έστω για μία φορά και σε ένα νήμα να μην είσαι εριστικός και να καταθέσεις την αποψή σου με νορμάλ τρόπο;

Παράκληση δημόσια, μη το συνεχίζεται σε αυτό το επίπεδο.

Δεν είναι το θέμα μας, το τι κάνουν οι προενισχυτές. Σαφώς γράφηκαν κάποιες ανακρίβειες αλλά να μη το συνεχίσουμε.
Δεν είναι το θέμα μας η αντιπαράθεση του 9018 με το 9023.

Το θέμα μας είναι το στάδιο που έφτιαξε ο Τζιμάρας για ένα 9023, το τι αυτό επέφερε είτε μετρητικά είτε ακουστικά.

Διαφωνίες είχαμε από την αρχή, αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε να συζητήσουμε κόσμια δίχως να προσβάλουμε ο ένας τον άλλον, βασική αρχή κάθε καλοπροαίρετης συζήτησης.
Σίγουρα ο Τζιμάρας προσπάθησε να εισαγάγει το χαρακτήρα των αρμονικών της λάμπας σε ένα dac chip εξόδου τάσης. Τώρα εάν αυτό κάνει και προσαρμογή εμπέδησης, είναι άγνωστο, το σίγουρο είναι ότι δεν είναι μοναδιαίου κέρδους όπως είναι τα μπάφερ.

Από τα όσα μας έγραψε ο Τζιμάρας η έξοδος είναι 4.2V, δεδομένου ότι η τυπική έξοδος του 9023 είναι 1.9-2.0, φαίνεται ότι το κέρδος στην έξοδο είναι Χ2.1. Εσωτερικά τώρα πως κυμαίνεται δεν μπορώ να ξέρω.

@ Τζιμάρας = για κοίτα σε παρακαλώ τη διάταξη των lundahl, είναι κάπως έτσι;

Attachments

• E.jpg
    E.jpg
    10.1 KB · Views: 177
επειδή διαβάζω πολύ χαλαρά εδώ και εκεί, επειδή είμαι σε mode ζέστης και υγρασίας, o τζιμάρας έφτιαξε i/v στάδιο και το έβαλε μετά το v στάδιο του 9023?

Έφτιαξε ένα στάδιο, του οποίου το διαγραμμά του είναι στο πρώτο μήνυμα της πρώτης σελίδας.
Προσπάθησε να εισαγάγει το χαρακτήρα χροιών της λάμπας πάνω στην έξοδο του 9023.

Κατά τα λεγόμενά του το αποτέλεσμα είναι ενθουσιώδες.

Δεν ειναι καλο να κοβουμε τον ενθουσιασμο καποιου που νομιζει οτι κατι εφιαξε και στα αυτια του ακουγεται τελειο,απο την αλλη ομως πρεπει καποιος να πει πως εχουν ακριβως τα πραγματα, οποτε....

Η κοσμιότητα είναι μισή αρχοντιά κατά την άποψή μου και οφείλουμε να σεβόμαστε τουλάχιστον την προσπάθεια του συνομιλητή μας, ειδικά στο χώρο του diy.

Δεν είναι κακό να διαφωνήσεις και ακόμη καλύτερα να υποδείξεις τι χρειάζεται το σχέδιο για να βελτιωθεί.
Η καλοπροαίρετη υπόδειξη προς το σωστό θα πρέπει να είναι ο κανόνας στις μεταξύ μας γραπτές συνομιλίες.

Το προβληματικό είναι να τον πάρεις από τα μούτρα, ειδικά στο γραπτό λόγο που παρεξηγείται εύκολα!

Ας συνεχίσουμε όμως στο θέμα μας δίχως παρεκκλίσεις.

Τεχνικά δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα στο να κρίνουμε μια κατασκευή,το αντίθετο μάλιστα.
Αυτό όμως έχει τρόπο,κι αυτός ο τρόπος σε καμιά περίπτωση δεν συμπεριλαμβάνει υποβιβασμό του όποιου προσπαθεί.

Δεν θα μάθουμε την φορουμική αλφαβήτα από την αρχή τώρα και πίσω,αλίμονο...

Mανο το σχεδιο των lundal
IMG_20160715_131328.jpg
Aπλα εκανα την εισοδο εξοδο
Και το μηχανημα δειχνει ετσι εξωτερικα.
IMG_20160715_132007.jpg
Δημητριε θα σε ενημερωσω για το board δεν μπορω δημοσια.

επειδή διαβάζω πολύ χαλαρά εδώ και εκεί, επειδή είμαι σε mode ζέστης και υγρασίας, o τζιμάρας έφτιαξε i/v στάδιο και το έβαλε μετά το v στάδιο του 9023?
Αρχικα ήθελα να φτιαξω ενα λαμπάτο buffer, η ίδεα ομως μου μπήκε γιατι να μη το φτιαξω σε ξεχωριστό κουτι που να μπορει να συνδεθεί και με αλλα dac.
Οπως θα διάβασες συζητάμε - εχουμε και φάλτσους αλλα δημοσια συζητηση ειναι τι να κανουμε?? - αν τελικά βγήκε buffer η προενισχυτης μιας και ειναι οριακα αναμεσα στα δύο. Το ζητούμενο είναι οτι το κακο του προενισχυτη ειναι η ενισχυση του θορύβου. Εδω δεν εχουμε καθόλου ουτε φυσημα.

Ναι το C στο διάγραμμα των LL1545A είναι 1:2, εφόσον το αντέστρεψες το έκανες 2:1 δηλ. υποβίβασες στο μισό την έξοδο.

Εάν το πιάνω σωστά, το στάδιό σου έδωσε ένα κέρδος Χ4 στην έξοδο του dac και την έφθασε στο 8+V, η οποία έπεσε στο 4* εξαιτίας του υποβιβασμού των lundahl.
Επίσης oi lundahl σε αυτή τη διάταξη υποβιβάζουν και την αντίσταση εξοδου, πόσο δεν μπορώ να γνωρίζω, θέλει μέτρηση για να εξακριβωθεί.
Για να πούμε ότι έχει και το ρόλο του μπάφερ, θα πρέπει η έξοδος να είναι κάτω από τα 100 ωμ έτσι ώστε να έχει νόημα δεδομένου των 240 που δίνει περίπου το 9023 στην έξοδό του.

Βασικά η κατασκευή σου θέλει να περάσει από εργαστήριο μέτρησης για να έχουμε συνολική εικόνα, ως προς τι συμπεριφέρεται.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πήγαινε στο http://www.sengpielaudio.com/calculator-InputOutputImpedance.htm

και ακολούθησε τα βήματα για το Output Impedance Measurement and Calculator, η διαδικασία είναι απλή - εάν δυσκολευτείς εδώ είμαστε για απαντήσεις.

Αρχικα ήθελα να φτιαξω ενα λαμπάτο buffer, η ίδεα ομως μου μπήκε γιατι να μη το φτιαξω σε ξεχωριστό κουτι που να μπορει να συνδεθεί και με αλλα dac.
Οπως θα διάβασες συζητάμε - εχουμε και φάλτσους αλλα δημοσια συζητηση ειναι τι να κανουμε?? - αν τελικά βγήκε buffer η προενισχυτης μιας και ειναι οριακα αναμεσα στα δύο. Το ζητούμενο είναι οτι το κακο του προενισχυτη ειναι η ενισχυση του θορύβου. Εδω δεν εχουμε καθόλου ουτε φυσημα.

μια απορία είχα.
:)

Η αντίσταση (εμπέδηση πιο σωστά ) εξόδου ειναι,μέτρα να ξέρουμε.

Re: Απάντηση: Λαμπάτο στάδιο εξόδου για το Dac

Συμφωνα με την εξισωση R open=R loaded x (V open / V loaded)-1
Aρα 4.2 /3.2 -1 /1000 Αποτελεσμα 312οhm

Σου έχω στείλει οδηγίες με πμ για να το κάνεις σωστότερο, εάν έβαλες φορτίο 1Κ είναι πάρα πολύ μικρό και ποτέ ένα dac δεν πέφτει σε τέτοια είσοδο.
Παίξε εάν θες από 10Κ και άνω για να έχεις μια πιο αντιπροσωπευτική τιμή αντίστασης εισόδου ενός προ.

Οκ έλαβα το μηνυμα αλλα το είχα ηδη ποστάρει, ετσι κι αλλιως 10κ δεν εχω, απο εβδομάδα θα το δοκιμάσω.
Μιας και το (καλό μου) ντάκ περιμένει τα ρολογάκια του, χωμένο πισω απο τον ΑV ενισχυτή μου είχα ενα μαμπο V3 εντελώς απλό πανω σε μια σανίδα με το βουλγαρο (jlsounds) να περνει ρευμα απο το usb, με ενα φτηνό μετα/τη και ενα ζευγαρι rca στον αερα. Το ιδιο τσιπάκι είναι λεω δεν το βάζω πάνω, βαζω drivers και παμε, εκλεισα τέρμα το volume και το άνοιξα δειλα δειλά ουτε εδω βόμβος καμία παραμορφωση απολυτη ησυχια.
Ακομα και με το απλο μάμπο παιζει εξαιρετικά (πάντα τηρουμένων των αναλογιών).

K. Γυμναστα καμψεις διπλα μου στον προαβλιακο χωρο την ωρα του διαλειματος, σου μεταφερω copy paste τα γραφωμενα του δασκαλου
Aμορφωτε !!! 4:2 ειναι το ιδιο με 2:1