Μας διαβάζουν και νέα μέλη, μας παρακολουθούν και εμπειρότερα, βρισκόμαστε σε τεχνική κατηγορία και οφείλουμε να είμαστε ακριβείς όσο γίνεται τουλάχιστον.
Άλλο σχέδιο βλέπω εδώ, άλλο βλέπω στην αρχή του νήματος, μπερδεμένες έννοιες μεταξύ κέρδους, θορύβου, σχέσεων, μπάφερ, γίνεται η συζήτηση ολίγο "μακαρονάδα" και συγχωρεσέ με για αυτό το χαρακτηρισμό.
Δεν ξέρω ποιο σχέδιο θα φτιάξεις, το πρώτο που δεν είναι μπάφερ ή το σχέδιο που βρίσκεται στον τελευταίο σύνδεσμο που μας έδωσες που είναι μπάφερ. H Cary ακολούθησε τον τελευταίο δρόμο, αυτό του μπάφερ που είναι θεωρητικά σωστός και θέμα γούστου.
Ποιος είναι ο ρόλος του μπάφερ, ήδη έχει απαντηθεί με σαφήνεια σε πρωτύτερα μηνύματα (το γράφει και ο τυπάς στην παράγραφο "So, what is the buffer good for"), γιατί δεν βάζουμε επιπλέον κέρδος σε μια πηγή που έχει ικανή στάθμη εξόδου σε ένα σύστημα που δεν πάσχει από κέρδος, προσπαθήσαμε να το εξηγήσουμε με απλά λόγια.
Πάντως να ξέρεις ότι το μπάφερ που έχει φτιάξει ο τύπος στο moxtone δίνει SNR μόλις 65dB!
Εάν δεν σε ενοχλεί αυτό και θέλεις τις χροιές των αρμονικών που εισαγάγει η σχεδίαση, προχώρα το, κακό υπό αυτή την έννοια δεν κάνεις.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Στην περίπτωση της Cary πάντως,οκ,καταλαβαίνω το λαμπάτο στάδιο για αυτούς που θέλουν τέτοια γεύση.
Το τρανζιστοράτο στάδιο όμως υποθέτω πως έγινε για την δυνατότητα balanced εξόδου,κλπ,έτσι; (υπάρχει βέβαια και το κέρδος της πολύ χαμηλής εμπέδησης -κάπου στα 8 Ohm αν δεν κάνω λάθος - που τους καλύπτει στο ταίριασμα με επόμενο στάδιο,και στις δυό της υλοποιήσεις αυτό. )
Σωκ, μεγάλη κουβέντα σηκώνουν οι ερωτήσεις σου (προβληματισμοί).
Κατά τη γνώμη μου, ήθελε να δώσει μια δική της ακουστική ταυτότητα με εξόδους κατά τρόπο τυπικές για την κατηγορία που ήθελε να κινηθεί. Είχαν πρωτύτερα αποφασίσει ότι λόγω του ονόματος θα παίξει άνω των δύο χιλιάδων.
Αυτή η κατηγορία τιμής θέλει και κάτι άλλο για να δικαιολογήσει τα χρήματα της.
Στο διαδίκτυο, από χρήστες, ριβιούερ, δεν προκύπτει αυτό που να δικαιολογεί απόλυτα την ύπαρξη δύο διαφορετικών μπάφερ. Εάν διαβάσεις προσεκτικά το τι έχει γράψει το AVMentor για την έκδοση με το λαμπάτο μπάφερ και το συγκρίνεις με το τι έγραψε για το ayazi για παράδειγμα που δεν περιέχει μπάφερ, δεν φαίνεται κάποια υπεροχή της σχεδίασης της Cary που να διακρίνεται στο κείμενο.
Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότερες αναφορές είναι υπέρ του μη λαμπάτου μπάφερ στο διαδίκτυο, παρά για το λαμπάτο.
Η Sabre στην τεκμηρίωσή της αναφέρει ότι η έξοδος του 9023 οδηγεί εισόδους από 5Κ και άνω. Οπότε; Να υποθέσω ότι δεν έχει ικανή απολαβή ρεύματος και να θέλει μπάφερ για αυτό το λόγο; Μάλλον χλωμό το κόβω από την εμπειρία που έχουμε...παλιότερα (το θυμάσαι νομίζω) είχα βάλει και το μπάφερ του JG, σε 3 συστήματα που μπήκε δεν έδειξε κάτι το επιπλέον, γιατί πολύ απλά η έξοδος του 9023 είναι υπερ-αρκετή για τα επόμενα στάδια.