Λαμπάτος ή τρανζίστορ στα 800 ευρώ?

Όπως είπαν κι ορισμένοι φίλοι παραπάνω, πρώτα λύσε το θέμα της τοποθέτησης των ηχείων. Όποιο ηχείο και να εχεις με οποιοδήποτε ενισχυτή, αν δεν ειναι στημένο σωστα στον χώρο, δεν θα αποδώσει τα μέγιστα. Ειδικά τα ηχεία με οπές reflex πίσω, δεν παίζουν κοντά σε τοίχους. Επομένως, απομάκρυνε τα ηχεία 70-90cm από τον πίσω τοίχο. Αν μπορείς και περισσότερο, πειραματίσου. Επίσης παίξε με την απόσταση μεταξύ τους και τέλος με την κλίση τους προς τα μέσα. Στην κατηγορία των Τεχνικών Θεμάτων υπάρχει thread για την αντιμετώπιση των μικρών χώρων....ρίξε μια ματια κι εκεί.

Όταν λύσεις το θέμα της τοποθέτησης, συζητάμε την ενίσχυση. Ως τότε, μπορεί και να εκπλαγείς...;)

Αν μλαμε για ΝΑD ξεχνας τον 372,εχει ηδη βγει ο 375 που φαινεται να ειναι αισθητα βελτιωμενος .

http://www.avcesar.com/actu/id-1512/Nad-C375.html

Ο χωρος πιστευω οτι ειναι μικρος εκτος και αν εχεις σχετικα ελαφρια επιπλωση οπως ο φιλος μας παρακατω που εχει προτιμησει και ενισχυτη nad με μικροτερη ισχυ.

nieuw_klein.jpg

Αν κανεις ενας search στο google θα δεις πολλες φωτο με συστηματα με βαση τα ηχεια σου αλλα σχεδον ολα ειναι στημενα σε μεγαλους χωρους,κατι σημαινει αυτο.

Ο 375 θα δωσει σημαντικη βελτιωση σε σχεση με τον ενισχυτη που εχεις,αλλες προτασεις ο creek evo,denon 1500,yamaha as1000.

Τάσο ο χώρος όντως είναι μικρός, και ήταν εξ' αρχής λάθος η αγορά ηχείων δαπέδου. Τώρα θα προσπαθήσω αρχικά με αυτά όσο πιο πολύ μπορώ, χωρίς να κάνω μεγάλα έξοδα. Θα τα κουνήσω όσο μπορώ, και μετά θα επενδύσω σε έναν ενισχυτή, κατά πάσα πιθανότητα τον 375 που λες.

Όπως είπαν κι ορισμένοι φίλοι παραπάνω, πρώτα λύσε το θέμα της τοποθέτησης των ηχείων. Όποιο ηχείο και να εχεις με οποιοδήποτε ενισχυτή, αν δεν ειναι στημένο σωστα στον χώρο, δεν θα αποδώσει τα μέγιστα. Ειδικά τα ηχεία με οπές reflex πίσω, δεν παίζουν κοντά σε τοίχους. Επομένως, απομάκρυνε τα ηχεία 70-90cm από τον πίσω τοίχο. Αν μπορείς και περισσότερο, πειραματίσου. Επίσης παίξε με την απόσταση μεταξύ τους και τέλος με την κλίση τους προς τα μέσα. Στην κατηγορία των Τεχνικών Θεμάτων υπάρχει thread για την αντιμετώπιση των μικρών χώρων....ρίξε μια ματια κι εκεί.

Όταν λύσεις το θέμα της τοποθέτησης, συζητάμε την ενίσχυση. Ως τότε, μπορεί και να εκπλαγείς...;)

Δυστυχώς επειδή ο χώρος είναι μικρός υπάρχουν πολύ λίγες δυνατότητες ως προς αυτό το θέμα. 15-20 cm από τον πίσω τοίχο και πάλι είμαι οριακά.

Δεν ξέρω, πότε λέω να τα κρατήσω πότε να πάω σε βάσης, είμαι πολύ μπερδεμένος...

Δυστυχώς επειδή ο χώρος είναι μικρός υπάρχουν πολύ λίγες δυνατότητες ως προς αυτό το θέμα. 15-20 cm από τον πίσω τοίχο και πάλι είμαι οριακά.

Δεν ξέρω, πότε λέω να τα κρατήσω πότε να πάω σε βάσης, είμαι πολύ μπερδεμένος...

Δοκίμασε το σφουγγαράκι στην οπή.Προσπάθησε να τα απομακρύνεις και από τούς πλαινούς τοίχους,καί αν δεν υπάρχουν στην συσκευασία φτιάξε σφουγγαράκια και γιά τις εμπρόσθιες οπές.Εκ πείρας (με παλαιότερο μοντέλο)τα monitor audio δεν έχουν και το σφικτότερο χαμηλό και μάλλον έχεις δίκιο να σκέφτεσαι γιά ενισχυτή. Επειδή όμως,πιστεύω ότι σε μεσαίες και ειδικά φωνές είναι πολύ καλή επιλογή στην κατηγορία τους,δώσε τους μιά (ή και πολλές) ευκαιρία ακόμα.

Δοκίμασε το σφουγγαράκι στην οπή.Προσπάθησε να τα απομακρύνεις και από τούς πλαινούς τοίχους,καί αν δεν υπάρχουν στην συσκευασία φτιάξε σφουγγαράκια και γιά τις εμπρόσθιες οπές.Εκ πείρας (με παλαιότερο μοντέλο)τα monitor audio δεν έχουν και το σφικτότερο χαμηλό και μάλλον έχεις δίκιο να σκέφτεσαι γιά ενισχυτή. Επειδή όμως,πιστεύω ότι σε μεσαίες και ειδικά φωνές είναι πολύ καλή επιλογή στην κατηγορία τους,δώσε τους μιά (ή και πολλές) ευκαιρία ακόμα.

Θα το παλέψω ναι, θα δοκιμάσω να ακούσω στο σύστημα κάποιον καλό δικάναλο πριν καταλήξω σε αγορά... Και θα παίξω με τις θέσεις. (Τα σφουγγαράκια τα έχω βάλει ήδη και τα δύο)

δοκιμασε και καποιο ηχοαπορροφητικο αν μπορεις πισω τους,να τους βαλεις τα καρφια τους αν δεν το εχεις ηδη κανει,και να τα τοποθετησεις πανω σε πιατακια,δοκιμασε και την διπλοκαλωδιωση που σου ειπα,θα σου δωσει λιγο πιο σφιχτο μπασο.

Είναι φανερό,ότι δεν μπορούν να "αναπνεύσουν" στον χώρο σου.Ακόμα και βάσης να βάλεις πάλι δύσκολος είναι(πόσο είναι το τρίγωνο μεταξύ των ηχείων και θέσης ακρόασης?)...

Ενα πράγμα που πρέπει να κάνεις σίγουρα είναι να τοποθετήσεις τα ηχεία σου πάνω σε αντικραδασμικά(προτίμησε κομμάτια απο ελαστικομερές). Σίγουρα θα σου καθαρίσει-βελτιώσει σημαντικά τον ήχο σου.Κυρίως αυτό είναι το πρόβλημά σου στο ξύλινο πάτωμα(λάσπη όλα) κι όχι τόσο ο ενισχυτής.

Last edited:
εαν περιμενεις λιγο, εντος ολιγου ερχεται στην ελλαδα ο <μικρος> yamaha o a-700 για τον οποιο τα σχολια εξω ειναι ενθουσιωδη πρεπει να βγαινει περιπου στα λεφτα που σκεφτεσαι να δωσεις.

Αν πάντως νομίζεις ότι το πέρασμα σε ηχεία βάσης σημαίνει ότι θα χάσει ο ήχος σου σε όγκο και "τσαμπουκά" και ότι θα συμβιβαστείς σε γλυκανάλατα αποτελέσματα, κάνε μια βόλτα να ακούσεις τα Heco Celan 300 http://www.homecinema.gr/products.php?catid=7&corpid=85
Πραγματικά έπαθα πλάκα με το ηχείο.Έχει γκάζι και ά-φθο-νο μπάσο για ροκ και μέταλ, αλλά και την μουσικότητα που απαιτούν πιο τζαζ ακούσματα. Αν σου πέφτει ακριβό, δοκίμασε και την φθηνότερη σειρά Heco Metas 300, το οποίο επίσης έχω ακούσει και προτείνω ανεπιφύλακτα για δοκιμή.

παντως ειναι κριμα να τα δωσεις και να παρεις ιδιας κατηγοριας ηχεια(σε τιμη) εστω κι αν ειναι βασης,τα RS αξιζουν μια καλυτερης προσοχης,''βασανισε'' τα μεχρι να σου δωσουν οτι εχουν και μετα αποφασιζεις.

Re: Απάντηση: Λαμπάτος ή τρανζίστορ στα 800 ευρώ?

Είναι φανερό,ότι δεν μπορούν να "αναπνεύσουν" στον χώρο σου.Ακόμα και βάσης να βάλεις πάλι δύσκολος είναι(πόσο είναι το τρίγωνο μεταξύ των ηχείων και θέσης ακρόασης?)...

Ενα πράγμα που πρέπει να κάνεις σίγουρα είναι να τοποθετήσεις τα ηχεία σου πάνω σε αντικραδασμικά(προτίμησε κομμάτια απο ελαστικομερές). Σίγουρα θα σου καθαρίσει-βελτιώσει σημαντικά τον ήχο σου.Κυρίως αυτό είναι το πρόβλημά σου στο ξύλινο πάτωμα(λάσπη όλα) κι όχι τόσο ο ενισχυτής.

Τα ηχεία απέχουν μεταξύ τους 2,3 μέτρα και η θέση ακρόασης από τη βάση του τριγώνου περίπου άλλο τόσο. Τα ηχεία αυτή τη στιγμή πατάνε πάνω σε λαστιχάκια που είχαν στη συσκευασία τους για ξύλινο πάτωμα. Θα δοκιμάσω και με ελαστικομερές που προτείνεις (πού το βρίσκουμε και πώς το ζητάμε?)

παντως ειναι κριμα να τα δωσεις και να παρεις ιδιας κατηγοριας ηχεια(σε τιμη) εστω κι αν ειναι βασης,τα RS αξιζουν μια καλυτερης προσοχης,''βασανισε'' τα μεχρι να σου δωσουν οτι εχουν και μετα αποφασιζεις.

Αυτό φαντάζει σαν μια ασφαλής πρόταση, την οποία και θα ακολουθήσω, και αν δεν κάτσει, θα αλλάξω τελικά ηχεία με το δεδομένο σύστημα που θα έχω ως τότε. Η εμπιστοσύνη σου στα RS μου δίνει ακόμα ελπίδες!! :2thumb22sup:

Last edited:
Αν πάντως νομίζεις ότι το πέρασμα σε ηχεία βάσης σημαίνει ότι θα χάσει ο ήχος σου σε όγκο και "τσαμπουκά" και ότι θα συμβιβαστείς σε γλυκανάλατα αποτελέσματα, κάνε μια βόλτα να ακούσεις τα Heco Celan 300 http://www.homecinema.gr/products.php?catid=7&corpid=85
Πραγματικά έπαθα πλάκα με το ηχείο.Έχει γκάζι και ά-φθο-νο μπάσο για ροκ και μέταλ, αλλά και την μουσικότητα που απαιτούν πιο τζαζ ακούσματα. Αν σου πέφτει ακριβό, δοκίμασε και την φθηνότερη σειρά Heco Metas 300, το οποίο επίσης έχω ακούσει και προτείνω ανεπιφύλακτα για δοκιμή.

Τα Celan έχω ακούσει και μου άρεσαν πραγματικά πάρα πολύ!! Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, θα τα έχω υπόψιν μου αν αποφασίσω να αλλάξω!

υπαρχει σε προσφορα 975 ευρω (απο 1950 με 50% εκπτωση) ο λαμπατος raysonic sp120mk2 στην audio evolution με λυχνιες kt88.τον πηρα και εινα πολυ καλο μηχανημα και πανεμορφο

υπαρχει σε προσφορα 975 ευρω (απο 1950 με 50% εκπτωση) ο λαμπατος raysonic sp120mk2 στην audio evolution με λυχνιες kt88.τον πηρα και εινα πολυ καλο μηχανημα και πανεμορφο

Μήπως έτυχε να ακούσεις και τον SE-20;

Στις μέρες μας που όλα μας πάνε πίσω λάμπα και πάλι λάμπα.
Οι αναμνήσεις θέλουν χρώμα και ζεστασιά.:ernaehrung004:

Last edited:
Φιλε μου, αυτα δεν εχουν σχεση με το αν το ηχειο ειναι βασης η δαπεδου αλλα με το ποσο ικανο ειναι το ηχειο να στα βγαλει!

+1

και με το χώρο επίσης...

Έχω ένα ζευγάρι Monitor Audio RS6, 91 dB, 6 Ohm, εύκολο γενικά ηχείο και όμορφο. Το πρόβλημα είναι ο χώρος. Τα έχω σε ένα δωμάτιο 16-17 τ.μ. και πολύ κοντά, σχεδόν κολλητά στον πίσω τοίχο. Τα οδηγώ με έναν πολυκάναλο Marantz SR7400.

RS6 σε 16τμ, πολύ χλωμό φίλε...
Πειραματίσου με θέσεις, σφουγγάρια κλπ, κι αν σου βγει (που δεν το βλέπω), κοίτα για ενισχυτή που να είναι κάπως διακριτικός στα άκρα.
Οι λάμπες δεν είναι άσχημη ιδέα...αλλά στα 800 ευρώ δεν γνωρίζω κάτι... Οι λίγες γνώσεις μου ξεκινούν από Cayin A55T...

Σ' αυτά τα λεφτά σε λάμπα, αν μπορεί κάποιος ενισχυτής των αδερφών Τσακιρίδη να οδηγήσει τα ηχεία σου είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή, ΙΜΗΟ...