Λαμπάτος Tsakiridis anniversary vs transistor

DIMLUL84

Established Member
29 January 2022
179
Ηράκλειο
Καλημέρα στην ομάδα.
Επειδή είναι στη φάση για stereo ενισχυτή και έχω κάνει σχετικες ερωτήσεις στην ομάδα Θα ήθελα ξανά την βοήθεια σας.
Έχω τα ηχεία Dali Oberon 5 με σκέψη για μελλοντική αναβάθμιση σε 2 χρονάκια.
Ο Tsakiridis έχει βγάλει έναν επετειακό ενισχυτή σε τιμή κόστους.
Είναι προτιμότερο να πάω σε έναν τέτοιο λαμπατο ενισχυτή η να πάω σε Yanaha 1200 η Denon pma1700.

Yamaha Denon που αναφέρεις όχι.
Ο επετειακός του Τσακιρίδη είναι ολιγόβατος, κατάλληλος μόνο για εύκολα ηχεία.

• Like
Reactions: kl11
Κατα τη γνωμη μου θα πας σε ισχυρο ενισχυτη που να μπορει να οδηγησει πλειαδα ηχειων και κυριως σε ενισχυτη με πολυ χαμηλες παραμορφωσεις. Αν πληρει αυτες τις προδιαγραφες ο συγκεκριμενος λαμπατος παρε τον (συνυπολογιζοντας το συνεχες κοστος να αλλαζεις ενισχυτριες λυχνιες καθε τοσο)

• Like
Reactions: DIMLUL84
Καλημέρα στην ομάδα.
Επειδή είναι στη φάση για stereo ενισχυτή και έχω κάνει σχετικες ερωτήσεις στην ομάδα Θα ήθελα ξανά την βοήθεια σας.
Έχω τα ηχεία Dali Oberon 5 με σκέψη για μελλοντική αναβάθμιση σε 2 χρονάκια.
Ο Tsakiridis έχει βγάλει έναν επετειακό ενισχυτή σε τιμή κόστους.
Είναι προτιμότερο να πάω σε έναν τέτοιο λαμπατο ενισχυτή η να πάω σε Yanaha 1200 η Denon pma1700.

Μπορείς να πας σε έναν υβριδικό που συνδυάζει το ηχόχρωμα της λάμπας και την οδήγηση των transistor.

Για παράδειγμα:

Μπορείς να πας σε έναν υβριδικό που συνδυάζει το ηχόχρωμα της λάμπας και την οδήγηση των transistor.

Για παράδειγμα:
Καλημερα Λεωνίδα
μου το είπες τον Magnat και Τον έχω στα υπόψιν μου και αυτόν μαζί με τους άλλους που προαναφέραμε
Για πες κ την γνώμη σου για τον Tsakiridi ;

Yamaha Denon που αναφέρεις όχι.
Ο επετειακός του Τσακιρίδη είναι ολιγόβατος, κατάλληλος μόνο για εύκολα ηχεία.
Καλημέρα Βασίλη
Μπορείς να μου πεις γιατί όχι;
Θα έλεγες όχι κ για Denon pma2500 η Yamaha As2200?Δηλαδή τα ακριβοτερα μοντελα;

Καλημερα Λεωνίδα
μου το είπες τον Magnat και Τον έχω στα υπόψιν μου και αυτόν μαζί με τους άλλους που προαναφέραμε
Για πες κ την γνώμη σου για τον Tsakiridi ;

Για ολιγόβατους λαμπάτους θέλεις αφενός εμπέδηση που να θυμίζει καρδιογράφημα νεκρού, αφετέρου υψηλή ευθαισθησία. Στα ηχεία όλα αυτά. Δύσκολα θα βρεις οικονομικά ηχεία με αυτές τις προϋποθέσεις.

• Like
Καλημέρα Βασίλη
Μπορείς να μου πεις γιατί όχι;
Θα έλεγες όχι κ για Denon pma2500 η Yamaha As2200?Δηλαδή τα ακριβοτερα μοντελα;

Αν είναι να δώσεις κάποιο σοβαρό ποσό, να πας σε κάποιο αντίστοιχα σοβαρό μηχάνημα.
Καλοί χρυσοί οι Yamaha & Denon stereo amps, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη αλλαγή για να πεις "πήρα το τρομερό στον ήχο μου, πηγαίνοντας από τον μικρό στον μεγάλο τους π.χ.".
Αλλά για να υπάρχει πρόταση, καλό θα είναι να υπάρχει και το αντίστοιχο πλάνο.
Τα ηχεία θα παραμείνουν ως έχουν; Θα αλλαχθούν στο μέλλον; Με τι; Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο;
Οι απαιτήσεις σου και το budget σου;
Δωμάτιο ακρόασης και απόσταση ακρόασης;
Ποοοοολλες παράμετροι.

Αν είναι να δώσεις κάποιο σοβαρό ποσό, να πας σε κάποιο αντίστοιχα σοβαρό μηχάνημα.
Καλοί χρυσοί οι Yamaha & Denon stereo amps, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη αλλαγή για να πεις "πήρα το τρομερό στον ήχο μου, πηγαίνοντας από τον μικρό στον μεγάλο τους π.χ.".
Αλλά για να υπάρχει πρόταση, καλό θα είναι να υπάρχει και το αντίστοιχο πλάνο.
Τα ηχεία θα παραμείνουν ως έχουν; Θα αλλαχθούν στο μέλλον; Με τι; Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο;
Οι απαιτήσεις σου και το budget σου;
Δωμάτιο ακρόασης και απόσταση ακρόασης;
Ποοοοολλες παράμετροι.
Βασίλη όλες οι τωρινές προδιαγραφές θα αλλάξουν στο μέλλον γιατί θα πάω σε μεγαλύτερο σπίτι.
Οπότε ούτε σε ηχεια έχω καταλήξει ακομα(σκεφτομαι ομως Oberon 9 kai Focal 926)και σίγουρα οι θέση ακροασης θα είναι μεγαλύτερη από 3μετρα που είμαι τωρα.
Οπότε επειδή άκου βινυλιο κυρίως με τον AV Denon 3700h είπα να δοκιμάσω σε κάποιον Stereo μήπως θα δω διαφορά που να αξίζει τα χρήματα.
Το Budget θα είναι 1500 μέχρι 2000€ .
Βέβαια αν βρω και πολύ καλό μεταχειρισμενο Hi End δεν θα έλεγα όχι.

Unison Research ότι μπορείς να φτάσεις από τα υβριδικά Unico. Μουσικότατα είναι ΟΛΑ... Το αυτό ισχύει και στους λαμπάτους με συμβιβασμό ως προς τα watt (εάν υπάρχει σχετική πρόθεση). Προσωπική προτίμηση ο Unico 50 ως μεταχειρισμένος.

• Like
Ο Συγκεκριμένος του Τσακιρίδη είναι 10 watt οπότε μόνο αν έχεις ηχεία πάνω από 98 db ενδείκνυται.

• Like
Reactions: billpeppas
Βασίλη όλες οι τωρινές προδιαγραφές θα αλλάξουν στο μέλλον γιατί θα πάω σε μεγαλύτερο σπίτι.
Οπότε ούτε σε ηχεια έχω καταλήξει ακομα(σκεφτομαι ομως Oberon 9 kai Focal 926)και σίγουρα οι θέση ακροασης θα είναι μεγαλύτερη από 3μετρα που είμαι τωρα.
Οπότε επειδή άκου βινυλιο κυρίως με τον AV Denon 3700h είπα να δοκιμάσω σε κάποιον Stereo μήπως θα δω διαφορά που να αξίζει τα χρήματα.
Το Budget θα είναι 1500 μέχρι 2000€ .
Βέβαια αν βρω και πολύ καλό μεταχειρισμενο Hi End δεν θα έλεγα όχι.
Μεγάλη απόσταση. Θα χρειαστείς subs ιδανικά.
Για την επένδυση, πιο πολύ θα αλλάξεις τον ήχο σου τώρα με καλύτερο phono, κεφαλή και tuning στο πικάπ πάρα την αλλαγή σε άλλον Denon ή Yamaha.

Ο Συγκεκριμένος του Τσακιρίδη είναι 10 watt οπότε μόνο αν έχεις ηχεία πάνω από 98 db ενδείκνυται.
Έχεις δίκιο είναι 10w αλλά σου δίνει την δυνατότητα να βαλεις λάμπες ΚΤ170 26W.
Επίσης σου δίνει την δυνατότητα να διαλέξεις τις αναβαθμίσεις που θέλεις από το αρχικό μοντελο

• Like
Reactions: kl11
Μεγάλη απόσταση. Θα χρειαστείς subs ιδανικά.
Για την επένδυση, πιο πολύ θα αλλάξεις τον ήχο σου τώρα με καλύτερο phono, κεφαλή και tuning στο πικάπ πάρα την αλλαγή σε άλλον Denon ή Yamaha.
Sub έχω svs3000
Επίσης αν βάλω εξωτερικο phono στον AV θα μου δώσει κάτι παραπάνω στον ηχο;
Κεφαλή εχω AT540ML

Sub έχω svs3000
Επίσης αν βάλω εξωτερικο phono στον AV θα μου δώσει κάτι παραπάνω στον ηχο;
Κεφαλή εχω AT540ML
Ναι θα πάρεις καλύτερο ήχο με την κατάλληλη επιλογή phono (θεωρώ δεδομένο πως έχεις κάποιο πικάπ της προκοπής και όχι κάποιο από τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στα 500-1500€)

Ναι θα πάρεις καλύτερο ήχο με την κατάλληλη επιλογή phono (θεωρώ δεδομένο πως έχεις κάποιο πικάπ της προκοπής και όχι κάποιο από τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στα 500-1500€)
Πικ απ Technics sl1200mk2
Μπορείς σε παρακαλω να προτείνεις phono που να ταιριάζει με το Denon 3700h.

Αν σε παίρνει κάνε λίγη οικονομία και επένδυσε σ αυτόν.

Sugden Audio A21SE Signature.​

Aπό γνωστά άτομα που τον άκουσαν και reviews,εκθέσεις ,demo είναι κλάσεις μπροστά απ τον Α21 που ακόμα δεν ξέρω γιατί τον ξεφορτώθηκα.
Με αρκετά μεγάλες οδηγικές ικανότητες

• Like
Reactions: lakiss51
Πικ απ Technics sl1200mk2
Μπορείς σε παρακαλω να προτείνεις phono που να ταιριάζει με το Denon 3700h.
To phono το επιλεγεις για να αξιοποιει οσο γινεται καλυτερα την/τις κεφαλες που εχεις. Του ενισχυτη που ακολουθει, αλλη ειναι η δουλεια του.

• Like
Reactions: DIMLUL84 and vlad66
Παιχνίδια τα πικάπ στα 1200-1500€ ;;;

Ξέρεις τι rega, pro-ject, EAT κ.α. παίρνεις σε αυτά τα λεφτά;;;
Ξύλο ρίχνουν στο ΜΚ2....