Λαμπάτος Tsakiridis anniversary vs transistor

Είναι το θέμα μας εδώ πως θα φτιάξει κανείς ένα τέλειο σύστημα αλλά ταυτόχρονα να είναι και οικονομικότατο;
Αν ζητήθηκε κάτι τέτοιο και δεν το πρόσεξα my bad.
Ειδάλλως δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα όλης αυτής της συζήτησης.
Είστε εναντίον των ακριβών components ?
Απο περιεργεια και για χαρη συζητησης, μπορεις να μας πεις ποια θα ηταν η επιλογη σου για ενα πικαπ με κεφαλη στα 5000 ευρω συνολο ?

Απο περιεργεια και για χαρη συζητησης, μπορεις να μας πεις ποια θα ηταν η επιλογη σου για ενα πικαπ με κεφαλη στα 5000 ευρω συνολο ?
Κύριε Κύριε !! Να πω εγώ;;;;

ένα technics SL-1200G !!
με κεφαλή jico sas, ή ΑΤ VM750SH ή 740ML ή 760SLC...

και μετά πάλι λύσιμο ο βραχίονας για τα γνωστά...... :ROFLMAO:

Είναι το θέμα μας εδώ πως θα φτιάξει κανείς ένα τέλειο σύστημα αλλά ταυτόχρονα να είναι και οικονομικότατο;
Το θέμα μας εδώ είναι η δικάναλη παραγωγή και τα εργαλεία της. Το να λες μηχανήματα που κοστίζουν όσο ένα μηνιάτικο "παιχνίδια" χτυπάει άσχημα-άσε που απλά δεν ισχύει. Και δεν ισχύει όχι μόνο για πικάπ, δεν ισχύει ούτε για ενισχυτές, ούτε για ηχεία, ούτε για ψηφιακά. Σα να λεμε ότι ένα ifi neo idsd ειναι παιχνίδι γιατί δε φτάνει τον μαγικό τριψήφιο αριθμό στην τιμή...

Βασικά ναι,
Το νήμα ξεκίνησε με την ερώτηση αν αξίζει ο επετειακός ενισχυτής του Τσακιρίδη που κοστίζει 500€ στη βασική του έκδοση αν δεν κάνω λάθος
και ο άνθρωπος ρώτησε αν θα οδηγήσει τα Dali Oberon 5 με αυτό τον ενισχυτή ή κάποιους άλλους σε αυτή την κατηγορία τιμής.
Ξαφνικά χαρακτηρίστηκαν τα πικάπ κάτω του 1Κ5 παιχνιδάκια και πετάξαμε στην κατηγορία των 5Κ μόνο για πικάπ και κάπως έτσι παρεκτράπηκε η συζήτηση.

Το θέμα μας εδώ είναι η δικάναλη παραγωγή και τα εργαλεία της. Το να λες μηχανήματα που κοστίζουν όσο ένα μηνιάτικο "παιχνίδια" χτυπάει άσχημα-άσε που απλά δεν ισχύει. Και δεν ισχύει όχι μόνο για πικάπ, δεν ισχύει ούτε για ενισχυτές, ούτε για ηχεία, ούτε για ψηφιακά. Σα να λεμε ότι ένα ifi neo idsd ειναι παιχνίδι γιατί δε φτάνει τον μαγικό τριψήφιο αριθμό στην τιμή...
Μαζί γράφαμε

Κύριε Κύριε !! Να πω εγώ;;;;

ένα technics SL-1200G !!
με κεφαλή jico sas, ή ΑΤ VM750SH ή 740ML ή 760SLC...

και μετά πάλι λύσιμο ο βραχίονας για τα γνωστά...... :ROFLMAO:
Ειναι μια επιλογη.

Για ολιγόβατους λαμπάτους θέλεις αφενός εμπέδηση που να θυμίζει καρδιογράφημα νεκρού, αφετέρου υψηλή ευθαισθησία. Στα ηχεία όλα αυτά. Δύσκολα θα βρεις οικονομικά ηχεία με αυτές τις προϋποθέσεις.
Για να επιστρέψουμε στο ζητούμενο. Η ανωτέρω απάντηση, σε λίγα λόγια, βάζει σε σωστή βάση το ερώτημα του νηματοθέτη. Έχεις τα κατάλληλα ηχεία; Μπορείς να πάρεις τον λαμπάτο. Αλλιώς άστο, μην το σκέφτεσαι καθόλου αφου για να πάρεις τα κατάλληλα ηχεία θα "πονέσεις".
Οπότε πάρε φίλε μου έναν τρανζιστορικό ΑΒ ή και D class, ώστε να έχεις πολλές επιλογές όσον αφορά τα ηχεία και το κεφάλι σου ήσυχο.

• Like
Reactions: DIMLUL84
Ο Συγκεκριμένος του Τσακιρίδη είναι 10 watt οπότε μόνο αν έχεις ηχεία πάνω από 98 db ενδείκνυται.
98 db για ποιο λογο ;
Δηλαδη τα 92-93 db σε εναν καταλληλο χωρο για καποιον που ακουει μουσικη σε φυσιολογικες εντασεις ειναι λιγα ;
Τωρα αν το ζητουμενο ειναι να ριξει τοιχους αντι να ακουει μουσικη , ισως εχεις δικαιο.

98 db για ποιο λογο ;
Δηλαδη τα 92-93 db σε εναν καταλληλο χωρο για καποιον που ακουει μουσικη σε φυσιολογικες εντασεις ειναι λιγα ;
Τωρα αν το ζητουμενο ειναι να ριξει τοιχους αντι να ακουει μουσικη , ισως εχεις δικαιο.
Με 92 93 db δεν ακούς , ακούς ψιθύρους και παραμορφώσεις και στην κλασική με έντονα μεταβατικά δεν ακούς σχεδόν .

• Haha
Reactions: Tzimisce
Με 92 93 db δεν ακούς , ακούς ψιθύρους και παραμορφώσεις και στην κλασική με έντονα μεταβατικά δεν ακούς σχεδόν .
σε τι ένταση ακούς μουσική στο σπίτι ;;
κλασική δλδ...
όταν ακούς ακούνε και οι γείτονες ;;;

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Μαλιστα.................
και εξαρταται τι εννοεις "ακους" ετσι ???

σε τι ένταση ακούς μουσική στο σπίτι ;;
κλασική δλδ...
όταν ακούς ακούνε και οι γείτονες ;;;
Υποθέτω πάνω από 105 dB δεν έχω Ντεσιμπέλομετρο .

πάνω από τα 90db η ένταση στην θέση ακρόασης είναι πολύ υψηλή.. εκεί γύρω στα 95db είναι τρομακτική..
από τα 100db και πάνω , είσαι για αυτόφωρο...
μάλλον κάνεις λάθος..

δες αυτό

• Like
Reactions: vlad66
πάνω από τα 90db η ένταση στην θέση ακρόασης είναι πολύ υψηλή.. εκεί γύρω στα 95db είναι τρομακτική..
μάλλον κάνεις λάθος..
για πόση ώρα έχει σημασία..αν θέλω ένα δίωρο ν ακούσω νυχτερινές ώρες,σβήνω τα πάντα όλα και απολαμβάνω.
Ίσως νεότερος άκουγα σε πιο μεγάλες εντάσεις,αλλά και πάλι όχι για πολύ.

• Like
Reactions: DIMLUL84
μάλλον κάνεις λάθος..
Δε νομίζω επίσης εξαρτάται σε τι απόσταση είναι τα db ανάλογα το sweet spot του ηχείου είπα επίσης και η παραμόρφωση θα είναι μεγάλη.

Δε νομίζω επίσης εξαρτάται σε τι απόσταση είναι τα db ανάλογα το sweet spot του ηχείου είπα επίσης και η παραμόρφωση θα είναι μεγάλη.

τι δεν νομίζεις ;;

με ντεσιμπελόμετρο της προκοπής τα νούμερα που σου έγραψα, σε μια τυπική απόσταση από τα ηχεία ( λίγο κάτω από τα 3 μέτρα )

τι δεν νομίζεις ;;

με ντεσιμπελόμετρο της προκοπής τα νούμερα που σου έγραψα, σε μια τυπική απόσταση από τα ηχεία ( λίγο κάτω από τα 3 μέτρα )
Τι δεν νομίζεις 😀😂 τα περισσότερα ηχεία ξεκινούν από 87 έως 91 dB οπότε τα 92 db είναι υπερβολικά χαμηλά και μη ρεαλιστικό και θέμα γούστου .