Λεωνιδα τι εννοεις προοπτικες αλλες αν αλλάξω ηχεια;
Μεγαλύτερο ενισχυτη;
Θα έχει άλλες - καλύτερες - προοπτικές το σύστημα αν αλλάξεις ηχεία εννοώ, με τον λαμπάτο που σκέφτεσαι.
Λεωνιδα τι εννοεις προοπτικες αλλες αν αλλάξω ηχεια;
Μεγαλύτερο ενισχυτη;
Ναι εννοειται αυτό γιαυτό έχω βάλει για πώληση τα Oberon 5 .Θα έχει άλλες - καλύτερες - προοπτικές το σύστημα αν αλλάξεις ηχεία εννοώ, με τον λαμπάτο που σκέφτεσαι.
Δεν ειμαι ο καταλληλότερος να παραθέσω επιστημονική άποψη περί "ματσαρίσματος" συσκευών. Αυτά που έγραψα, αποτελούν πρόσκληση στους πιο ειδήμονες του φορουμ να το κάνουν. Προς όφελος όλων.Ωραία, εγώ πρότεινα το ματσάρισμα με το αυτί, εσύ πρότεινε κάτι άλλο. Πες ποια είναι τα σωστά κριτήρια επιλογής και άσε τον κόσμο να διαλέξει.
Το σύστημά μου μου αρέσει. Πολύ, και πολύ περισσότερο απο άλλα που έχω ακούσει, και ακριβότερα.
Ναι θα τα κοιτάξωΝαι στον αναβαθμισμένο Ίκαρο Με ΚΤ150 θα είναι; . Δες όμως τι θα κάνεεις με τα ηχεία σου (δηλ. αν θα πας σε άλλα). Οπωσδήποτε ακροάσεις πριν την αγορά.
Δες και τη 2η σειρά στην υπογραφή μου.
Ορθά τα ανωτέρω. Ωστόσο για να υπάρξει ακρίβεια και πληρότητα στα αναγραφόμενα και να κατευθυνθεί ορθά στην επιλογή του ο συμφορουμίτης θα πρέπει να αναζητηθεί στο διαδίκτυο αντίστοιχη αναφορά του τι συμβαίνει όταν ένας λαμπάτος ενισχυτής ματσάρει τέλεια με ένα ηχείο και τι (σημαντικότατες) ηχητικές απώλειες επέρχονται όταν στη θέση του μπει ένας solid-state ενισχυτής. Σε κάθε περίπτωση - κατά την άποψή μου - η επιλογή του ηχείων (σε άμεση συνάρτηση με τον χώρο στον οποίο θα τοποθετηθούν) είναι αυτή η οποία επιβάλλει τους όρους δόμησης ενός συστήματος.Ένα αρθράκι επεξηγηματικό και εύκολα κατανοητό για το ματσάρισμα ηχείων με λαμπάτους.
You can easily tell if a speaker isn't performing well on tubes by... listening to it! Certainly, we encourage you to gather as much data as possible such that you don't waste your time auditioning speakers which are clearly not appropriate choices for tubes, but when it comes down to it folks the only way to find the right speaker is to listen to it anyway. A speaker that doesn't perform well on tubes will typically be characterized by one or more of the following sonic traits when connected to a tube amp:
- Dual-mono imaging, i.e. the speakers do not "disappear"
- Unusually poor imaging or soundstaging
- Lumpy, bloated, or "one note" bass
- Lack of control in the bass - excessive boominess or thumpiness
- A "suckout" in the midrange
- Whenever the bass kicks in, the mids go away
- Whenever the bass kicks in, the highs get harsh and strained
- When you hook the speaker up to a solid-state amp, the bass gets tighter, the midrange comes back, and the highs mellow out
Προσέχοντας τι αγοράζεις.Πως ακριβώς γίνεται το matching;
Ορθά τα ανωτέρω. Ωστόσο για να υπάρξει ακρίβεια και πληρότητα στα αναγραφόμενα και να κατευθυνθεί ορθά στην επιλογή του ο συμφορουμίτης θα πρέπει να αναζητηθεί στο διαδίκτυο αντίστοιχη αναφορά του τι συμβαίνει όταν ένας λαμπάτος ενισχυτής ματσάρει τέλεια με ένα ηχείο και τι (σημαντικότατες) ηχητικές απώλειες επέρχονται όταν στη θέση του μπει ένας solid-state ενισχυτής. Σε κάθε περίπτωση - κατά την άποψή μου - η επιλογή του ηχείων (σε άμεση συνάρτηση με τον χώρο στον οποίο θα τοποθετηθούν) είναι αυτή η οποία επιβάλλει τους όρους δόμησης ενός συστήματος.
Ακριβώς, το ματσάρισμα ηχητικών συσκευών ακόμα και ομόσταυλων (ξέροντας πολύ καλά τι λέω), διαμορφώνει το τελικό ηχητικό blend , παράξενο, ίσως σχεδόν μαγικό και αφύσικο,αλλά πραγματικότητα.Οπότε μπορεί κ με 2000 ευρώ ενισχυτή τρανζιστορ η λαμπατο να μην μ αρέσει το αποτέλεσμα.
Άρα μόνο η δοκιμή θα δείξει αποτελεσματα
Morel . κατασκευαζουν εξαιρετικα μεγαφωνα .ένας ζεύγος ηχείων από μια Ισραηλινή εταιρεία κατασκευής μεγαφώνων,το Model Avyra 633 .
Το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον και σε καλή τιμή ...
Αν θυμάσαι τα Αndra της egglestonworks ,έτσι ξεκίνησε και το τεστ ο ήχος, ήταν όνειρο,μια ατάκα,ένας παλμός που μου θύμισε το ATC 100 στην Έκθεση.Morel . κατασκευαζουν εξαιρετικα μεγαφωνα .
'Όντως φαίνεται ενδιαφέρον. Αλλά και εδώ, δυστυχώς μια ακόμη εταιρεία που προσπαθεί να παραπλανήσει τον υποψήφιο αγοραστή ανακοινώνοντας απόκριση συχνοτήτων από 25Hz!!!!!!!!!! (με δύο 6άρια mid-woofers σε 2,5 δρόμων ηχείο).Αν ψάχνεις ρίξε μια ματιά και σ' ένα απ' τα τελευταία τεύχη του ήχου τεύχος 45 που τεστάρει ένας ζεύγος ηχείων από μια Ισραηλινή εταιρεία κατασκευής μεγαφώνων,το Model Avyra 633 .
Τότε το ATC 100 θα έπρεπε να προδιαγράφεται από 20Hz!!!!!Μπορεί. Με λιγότερα μεν αλλά ακουστά. Μην πέφτεις στη λακούβα του hype της διαμέτρου... .
View attachment 242609
Τότε το ATC 100 θα έπρεπε να προδιαγράφεται από 20Hz!!!!!
Εκείνο που είναι αδιαμφισήτητο είναι το μικρόφωνο που μετράει την ένταση κάθε συχνότητας στη θέση ακρόασης. Και αυτό δεν αλλάζει με τίποτε!!! Όταν λοιπόν το μικρόφωνο σου λέει 25Hz αλλά σε ένταση -15dB τι άλλο να πεις!!!!Κάνεις το λάθος που κάνουν όλοι όσοι παίρνουν ένα πινέλο και τα βάφουν όλα στο ίδιο χρώμα. Μιλάμε για ηχεία, δηλαδή για πάρα πολλά πράγματα που παίζουν ρόλο. Δεν μιλάμε μόνο για ένα πράγμα (εν προκειμένω τη διάμετρο).
Δεν υπάρχει έτσι κι αλλιώς τίποτε ίδιο, ακόμα κι αν έχεις έναν πανομοιότυπο κώνο σε μικρότερη και μεγαλύτερη διάμετρο, υπάρχουν διαφορές που έχει προβλέψει ο κατασκευαστής να αντισταθμίσει με άλλους τρόπους.
Όσον δε αφορά εκείνους που ταξινομούν όλους τους κώνους από όλους τους κατασκευαστές με τον ίδιο τρόπο με μία και μόνη συνιστώσα τη διάμετρο, δεν έχουν ιδέα ούτε τι γράφουν, ούτε από Hi-Fi. Τουρίστες... .
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.