Λάμπες με δύσκολα φορτία;

τα audio physic δεν τα λες και αναισθητα με 91db.ρευμα θελουν τα ηχεια και οχι watt.αν ο ενισχυτης εχει αποθεμα ολα καλα.

εγω απορω γιατι μονο 90db.αν μετρησατε απο τη θεση ακροασης και ειναι αρκετα μακρια εχεις καλος αλλιως κατι παη πολυ στραβα.

Αρκεί να το ευχαριστιέμαι.

Aλλωστε για ποιο αλλο λογο ολοι καταληγουμε στα συστηματα που καταληγουμε;

Δεν θα μπορουσα να διανοηθω ποτε να καταληξω σε ενα συστημα που δεν το απολαμβανω.

τα audio physic δεν τα λες και αναισθητα με 91db.ρευμα θελουν τα ηχεια και οχι watt.αν ο ενισχυτης εχει αποθεμα ολα καλα.

εγω απορω γιατι μονο 90db.αν μετρησατε απο τη θεση ακροασης και ειναι αρκετα μακρια εχεις καλος αλλιως κατι παη πολυ στραβα.

Δέν είπαμε οτι μονο τόσα μετρήσαμε αλλα οτι μέχρι εκεί ο ενισχυτής οδήγησε τα ηχεία χωρίς κανένα συμβιβασμό. Απο εκεί και πέρα αρχίζει διακριτικά να συμπιέζει τα δυναμικά αλλα χωρίς άλλες αλοιώσεις. Οκ δεν τον ξεσκίσαμε αλλα δεν πιάνει μόνo 90 db.

Ω βρε παιδιά τα είπαμε μην τα ξαναλέμε...
Αλλο η υποκειμενική μας άποψη για το τι μας αρέσει ( που καμία σημασία δεν έχει για όλους τους άλλους) και άλλο η σημασία της οδήγησης ενός ηχειου.
Ο κοψ έπαιζε τα Joseph με λαμπιτσα με ωραιότατα αποτελέσματα Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ τους τα παίζει με ICE ψηφιακους της bel canto.

Πες τα ρε Γιώργο.
Επίσης πες μας για το ρημάδι εκείνο το headroom....

Ποιο απο τα δυο θελεις να σχολιασω;

Οταν προκειται να ακουσω μουσικη δεν ασχολουμαι πρωτα απ'ολα με ΡΑ και μπορεις να μου πεις οτι θελεις για τα επομενα 50 χρονια.Ακουσα και γω ουκ ολιγες φορες τετοιους ατυχεις συνδιασμους.

Ακουσα και τρομερους συνδιασμους οπως αυτον που περιγραφουν τα παιδια,οπως αυτον που ακουω σπιτι μου, συνδιασμοι που με αναγκαζουν να αναθεωρησω τις αποψεις/γνωσεις μου περι του τι εστιν οδηγηση στον πραγματικο κοσμο του hi-fi σε ενα σπιτι.

Τις "απολυτες" τεχνικες ικανοτητες τις εκτιμω μονον οταν αυτες μεταφραζονται σε μουσικο γεγονος που με ευχαριστει,κατι που οπως λες πιο πανω συμφωνεις.Που διαφωνουμε τελικα;

Μην εμπλακουμε ξανα σε συζητησεις τυπου οτι ακομη ψαχνουμε ικανο ενισχυτη να οδηγησει you know which "monitor"..................

Ωχ μπέρδεμα...
Τι σχέση έχουν τα PA?
Ελπίζω να γνωρίζεις τις διαφορες στην φιλοσοφία κατασκευής τους.
Οσο για την οδήγηση μονιτορ ηχειων που λες το θέμα το λύνει κάθε σοβαρός κατασκευαστης εύκολα.
Η focal πχ
Bass : 400W, class AB
Midrange : 100W, class AB
Treble : 100W, class AB

Ω βρε παιδιά τα είπαμε μην τα ξαναλέμε...
Αλλο η υποκειμενική μας άποψη για το τι μας αρέσει ( που καμία σημασία δεν έχει για όλους τους άλλους) και άλλο η σημασία της οδήγησης ενός ηχειου.

Ώπα ρε παιδια γιατι η φάση αρχίζει να μου θυμίζει δικαστήριο.
Και για να εξηγούμαστε.

Όσο σημασία μπορείνα έχει σε ένα νήμα ενός forum η έστω υποκειμενική άποψη κάποιου με ιδίαν πείρα την ίδια σημασία έχει και η οποιασδήποτε σημασίας τεχνοκρατική άποψη ανθρώπου που δεν ήταν εκει.

Εκτός και αν κάποιος διεκδικεί για τον εαυτό του την ιδιότητα το ειδήμονα και θεωρεί οτι η άποψή του είναι τόσο σμαντική που νιώθει την υποχρέωση να την υπερασπιστεί μέχρι τέλους.
Αν κάποιος το πιστεύει αυτό ας το πεί χωρίς να κολάει , ας πεί και τν άποψη του να τελειώνουμε.

Η επιμονή με την οποία έχει κολλήσει το νήμα στο ίδιο θέμα και περιστρέφεται σαν σκύλος που κυνηγάει την ουρά του νομίζω οτι έχει αρχίσει να το κάνει να στερείται ενδιαφέροντος και ποικοιλίας και έχει αρχίσει να γίνεται κουραστική η όλη φάση.

Εγώ πάντως δεν ξανασχολιάζω σχετικά με αυτό το θέμα γιατι πραγματικά δεν έχει πλέον κανένα νόημα.

Δέν είπαμε οτι μονο τόσα μετρήσαμε αλλα οτι μέχρι εκεί ο ενισχυτής οδήγησε τα ηχεία χωρίς κανένα συμβιβασμό. Απο εκεί και πέρα αρχίζει διακριτικά να συμπιέζει τα δυναμικά αλλα χωρίς άλλες αλοιώσεις. Οκ δεν τον ξεσκίσαμε αλλα δεν πιάνει μόνo 90 db.

Σε πόση απόσταση;

Ώπα ρε παιδια γιατι η φάση αρχίζει να μου θυμίζει δικαστήριο.
Και για να εξηγούμαστε.

Όσο σημασία μπορείνα έχει σε ένα νήμα ενός forum η έστω υποκειμενική άποψη κάποιου με ιδίαν πείρα την ίδια έχει και η οποιασδήποτε σημασίας τεχνοκρατική άποψη ανθρώπου που δεν ήταν εκει.

Εκτός και αν κάποιος διεκδικεί για τον εαυτό του την ιδιότητα το ειδήμονα και θεωρεί οτι η άποψή του είται τόσο σμαντική που νιώθει την υποχρέωση να την υπερασπιστεί μέχρι τέλους.
Αν κάποιος τρο πιστεύει αυτό ας το πεί χωρίς να κολάει , ας παί και τν άποψη του να τελειώνουμε.

Η επιμονή με την οποία έχει κολλήσει το νήμα στο ίδιο θέμα και περιστρέφεται σαν σκύλος που κυνηγάει την ουρά του νομίζω οτι έχει αρχίσει να το κάνει να στερείται ενδιαφέροντος και ποικοιλίας και έχει αρχίσει να γίνεται κουραστική η όλη φάση.

Εγώ πάντως δεν ξανασχολιάζω σχετικά με αυτό το θέμα γιατι πραγματικά δεν έχει πλέον κανένα νόημα.

Με μια διαφορά. Οταν ανοίγει τεχνικό νήμα και ρωτάτε θα πρέπει να είστε έτοιμοι να δέχτειτε τις απαντήσεις.
Αν θες να λέμε εμένα μου άρεσε εμένα δεν μου άρεσε ο άλλος γελαγε, βάζεις άλλο τίτλο.
Κανείς δεν είναι ειδήμονας, πολλά παιδιά όπως πχ ο μπακουσις έχουν τεχνικές γνώσεις πάνω του μέσου όρου που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες.
Αυτά τα ολίγα,
Καλή διασκέδαση...

Καλή διασκέδαση...

Στον Πάνο παιδιά που απολαμβάνει τον αριστουργματικό αυτό συνδυασμό.
Όπως είπα το άλλο θέμα για εμένα έχει χάσει πιά το νοήμα του.

Είστε ελεύθεροι να αποδείξετε ότι αγαπάτε. Ποιός ξέρει μπορεί να είμαστε και κουφοί.

Καλή καρδιά και καλη συνέχεια, καλή σας ημέρα και να είστε καλά!

Με μια διαφορά. Οταν ανοίγει τεχνικό νήμα και ρωτάτε θα πρέπει να είστε έτοιμοι να δέχτειτε τις απαντήσεις.
Αν θες να λέμε εμένα μου άρεσε εμένα δεν μου άρεσε ο άλλος γελαγε, βάζεις άλλο τίτλο.
Κανείς δεν είναι ειδήμονας, πολλά παιδιά όπως πχ ο μπακουσις έχουν τεχνικές γνώσεις πάνω του μέσου όρου που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες.
Αυτά τα ολίγα,

Εδώ να πώ οτι φίλε VetNik έχεις δίκιο.

Όντως το νήμα τιτλοφορείται ως τεχνικής φύσεως και υπο αυτό το πρίσμα εκτροπή είναι το δικό μου "Review" και όχι οι τεχνικού τύπου αντιπαραθέσεις.

Η παρέμβαση μου έγινε με εναν κάποιο ενθουσιασμό και κατόπιν παρότρυνσης του φίλου μου Πάνου.
Γιαυτό και αποσύρομαι γιατι η προσφορά μου στο νήμα εως εκεί φτάνει.

Ελπίζω να μην στην έσπασα χοντρά και ζητώ συγνώμη απο τους φίλους που μπορεί να ξενέρωσα λιγάκι..

Δεν σπάει κανείς τίποτα και σε κανένα..
Οταν κάποιος ρωτάει κάτι προσπαθούμε με τις ταπεινες και ολίγες γνώσεις μας να τις μοιραστούμε.
Χαίρομαι πάντα με τα παιδιά που χαίρονται το σύστημα τους το ίδιο κάνω και εγώ κάνοντας τα ίδια σωστά και τα ίδια λάθη.
Νίκος

και υπο αυτό το πρίσμα εκτροπή είναι το δικό μου "Review" και όχι οι τεχνικού τύπου αντιπαραθέσεις.

Tα σχολια η "review" οπως λες σχετικα με ενα συστημα που ακουσαμε,δεν ειναι πιστευω "εκτροπη" σε μια τετοια συζητηση.
Αντιθετα,απο την στιγμη που το βρισκεις τοσο καλο (δεν θα συζητησω αν ειναι σωστο η λαθος διοτι αυτο ειναι πολυ μεγαλο θεμα imo) , τιθενται θεματα οντως τεχνικης φυσεως, και αφορουν το ακουστικο μερος.
Οταν γινονται επιλογες οπως αυτη που περιγραφεις με τον Πανο,ειναι πλεον φανερο οτι η εννοια του ορου "τεχνικη τελειοτητα/οδηγηση" καθισταται εκ του αποτελεσματος "υποκειμενικη" ????? οσο υποκειμενικη ειναι και η προτιμιση σε ενα συστημα.
Μην μου πειτε οτι η οδηγηση ειναι αντικειμενικη εννοια διοτι δεν το εννοω ετσι.Το λεω οπως το ειπα διοτι αυτο βλεπουμε στην καθημερινοτητα στα σπιτια και τα συστηματα μας.Ξερω τι ειναι οδηγηση,ξερω τι ειναι "headroom" ξερω τι ειναι μουσικη και αληθοφανεια.
Ολοι το ειδαμε σε καποια φαση αυτο,και προσωπικα θεωρω λαθος να το πολεμω.Πολλα "λαθος" πραγματα στο χομπυ "πολεμουνται" και αρνουνται να "πεθανουν"........ λαμπες,πικαπ,βελονες..................

Καλημέρα στην παρέα κι από εμένα! Μέχρι να ανοίξω τον υπολογιστή από εχθές βρήκα 2 σελίδες νέα μηνύματα!

Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι ο συνδυασμός τα σπάει και από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειας. Και τις εντάσεις του πιάνει το ηχείο και το χαμηλό του έχει και τα πάντα όλα.

Πάντως τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα, on ή off.... Δεν γίνεται να λέμε ότι ο τάδε ενισχυτής δεν παίζει με το δείνα ηχείο και να το αποκλείουμε έτσι απλά! Θα παίξει. Αν ο ενισχυτής αυτός με τα ολίγα watt είναι ποιοτικά υλοποιημένος με ικανή τροφοδοσία που είναι σε θέση να αντεπεξέλθει σε κάθε απαίτηση του ηχείου σε οποιοδήποτε στιγμή , μέσα στα πλαίσια της ισχύς του τότε θα παίξει κι ας δίνει 25 watt. Και λέω.... Ένα ηχείο με ευαισθησία 91db/1Watt 1m πόσο θα χρειαστεί να παίξει δυνατά αν ο ενισχυτής έχει ικανό τροφοδοτικό; Αφού λοιπόν έχουμε 2 ηχεία τότε στο 1m με 1 watt έχουμε 94db. άρα στα 2 μέτρα 91 db. Που σημαίνει καθαρά με αριθμούς ότι

1W = 91db στα 2μέτρα από 2 ηχεία.
2W = 94db στα 2μέτρα από 2 ηχεία.
4W =97db στα 2μέτρα από 2 ηχεία.
8W =100db στα 2μέτρα από 2 ηχεία.
16W =103db στα 2μέτρα από 2 ηχεία.
32W =106db στα 2μέτρα από 2 ηχεία.

Χωρίς να υπολογίσουμε τον παράγοντα ενίσχυσης δωματίου (room amplification). Οπότε αν έχουμε ικανό ενισχυτή όσον αφορά την τροφοδοσία τότε θα παίξει. Γιατί και τις απότομες γωνίες της φάσης θα μπορεί να τιθασεύσει και τις καμπύλες τις αντίστασης αφού θα έχει ικανό τροφοδοτικό. Τα scorpio σαν ηχεία πέραν της χαμηλής ονομαστικής αντίστασης που διαθέτουν δεν φημίζονται για δύσκολα σε αυτό το κομμάτι αφού στα περισσότερα reviews που έχουν μετρηθεί δεν έχουν δείξει τέτοια δείγματα.... Θέλω εν ολίγοις να πω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Μάλιστα οι πιθανότητες είναι πολλές ως προς το να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Καλημέρα στην παρέα κι από εμένα! Μέχρι να ανοίξω τον υπολογιστή από εχθές βρήκα 2 σελίδες νέα μηνύματα!

Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι ο συνδυασμός τα σπάει και από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειας. Και τις εντάσεις του πιάνει το ηχείο και το χαμηλό του έχει και τα πάντα όλα.

:2thumb22sup: Αυτο εχει σημασια, να σε ικανοποιει το συνοιλικο αποτελεσμα περα απο νουμερα και τεχνικα.

Απάντηση: Re: Λάμπες με δύσκολα φορτία;

Ευφραίνονται τα ώτα;;;
Αυτός είναι και ο σκοπός