Λάμπες με δύσκολα φορτία;

Απάντηση: Re: Λάμπες με δύσκολα φορτία;

Καλημέρα στην παρέα κι από εμένα! Μέχρι να ανοίξω τον υπολογιστή από εχθές βρήκα 2 σελίδες νέα μηνύματα!

Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι ο συνδυασμός τα σπάει και από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειας. Και τις εντάσεις του πιάνει το ηχείο και το χαμηλό του έχει και τα πάντα όλα.

Αν τον κρατήσεις τελικά,είμαι πολύ περίεργος να ακούσω τον συνδυασμό αυτό απο κοντά...

Re: Απάντηση: Re: Λάμπες με δύσκολα φορτία;

Αν τον κρατήσεις τελικά,είμαι πολύ περίεργος να ακούσω τον συνδυασμό αυτό απο κοντά...

Αν και με ''αναστάτωσες'' εχθές λιγουλάκι, θα είσαι πολύ ευπρόσδεκτος!:2thumb22sup::ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λάμπες με δύσκολα φορτία;

Αν και με ''αναστάτωσες'' εχθές λιγουλάκι, θα είσαι πολύ ευπρόσδεκτος!:2thumb22sup::ernaehrung004:

:ernaehrung004:

-bye- Είπα να γράψω κι εγώ κάτι τεχνικό! Χεχε!:BDGBGDB55:

και το εκανες λαθος.

για καθε διπλασιασμο της αποστασης χανουμε 6db οποτε εχουμε 103db στα 2 μετρα με 32watt.

κατα τα αλλα σου ευχομαι να γινη δικος σου αφου σου αρεση.

αυτο ειναι το νοημα για ολους μας και αυτους που ξερουν λιγα τεχνικα παραπανω και αυτους που

δεν ξερουν.

εμενα πχ. συνηθως οτι λεει η θεωρια μου επαληθευεται και στην πραξη για αυτο το ψαχνω προς τα εκει

αν ομως ακουσω κατι που ενω δε μπορω να το εξηγησω μ αρεση δεν εχω προβλημα να το παραδεχτω.

ολα ειναι θεμα συμβιβασμων παντως που δεχεται ο καθε ενας.

εγω δεν θα μπορουσα να ζησω με τοσο χαμηλες εντασεις οσο καλα και αν ακουγεται.

θελω 110db και ας ακουω στα 85db το 90% των ακροασεων

εσυ αφου δεν εχεις προβλημα η γνωμη μας δε μετραη.

να ευχηθω καλοριζικος η ακομα:

Πάντως τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα, on ή off.... Δεν γίνεται να λέμε ότι ο τάδε ενισχυτής δεν παίζει με το δείνα ηχείο και να το αποκλείουμε έτσι απλά! Θα παίξει. Αν ο ενισχυτής αυτός με τα ολίγα watt είναι ποιοτικά υλοποιημένος με ικανή τροφοδοσία που είναι σε θέση να αντεπεξέλθει σε κάθε απαίτηση του ηχείου σε οποιοδήποτε στιγμή , μέσα στα πλαίσια της ισχύς του τότε θα παίξει κι ας δίνει 25 watt. Και λέω.... Ένα ηχείο με ευαισθησία 91db/1Watt 1m πόσο θα χρειαστεί να παίξει δυνατά αν ο ενισχυτής έχει ικανό τροφοδοτικό; Αφού λοιπόν έχουμε 2 ηχεία τότε στο 1m με 1 watt έχουμε 94db. άρα στα 2 μέτρα 91 db. Που σημαίνει καθαρά με αριθμούς ότι

1W = 91db στα 2μέτρα από 2 ηχεία.
2W = 94db στα 2μέτρα από 2 ηχεία.
4W =97db στα 2μέτρα από 2 ηχεία.
8W =100db στα 2μέτρα από 2 ηχεία.
16W =103db στα 2μέτρα από 2 ηχεία.
32W =106db στα 2μέτρα από 2 ηχεία.

Χωρίς να υπολογίσουμε τον παράγοντα ενίσχυσης δωματίου (room amplification). Οπότε αν έχουμε ικανό ενισχυτή όσον αφορά την τροφοδοσία τότε θα παίξει. Γιατί και τις απότομες γωνίες της φάσης θα μπορεί να τιθασεύσει και τις καμπύλες τις αντίστασης αφού θα έχει ικανό τροφοδοτικό. Τα scorpio σαν ηχεία πέραν της χαμηλής ονομαστικής αντίστασης που διαθέτουν δεν φημίζονται για δύσκολα σε αυτό το κομμάτι αφού στα περισσότερα reviews που έχουν μετρηθεί δεν έχουν δείξει τέτοια δείγματα.... Θέλω εν ολίγοις να πω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Μάλιστα οι πιθανότητες είναι πολλές ως προς το να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα.
άντε ρε με τις βρομολαμπες δες εδώ από τα 2.5 μέτρα 110 + db (καλά το κινητό έβγαλε τιλτ)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
:Banane0::Banane0::Banane0:

πάντως αν δε σε απογοητευτεί στα δυναμικά και δεν έχεις φούσκωμα χαμηλά χτύπα των.

...................
αυτο ειναι το νοημα για ολους μας και αυτους που ξερουν λιγα τεχνικα παραπανω και αυτους που δεν ξερουν.

εμενα πχ. συνηθως οτι λεει η θεωρια μου επαληθευεται και στην πραξη για αυτο το ψαχνω προς τα εκει.

αν ομως ακουσω κατι που ενω δε μπορω να το εξηγησω μ αρεση δεν εχω προβλημα να το παραδεχτω
.............
Ειλικρινά μπράβο!
Η πιο σωστή απ' όλες τις απόψεις που έχω διαβάσει έως τώρα. Η γνώση αποκτιέται με αναζήτηση χωρίς προκαταλήψεις. Τόσο απλά.

Αλλιώς όλα θα παρέμεναν στάσιμα...

Διάβασα όλο το νήμα και είδα πως οι απόψεις των δύο μερών ("εμπειριστών" και "τεχνοκρατών" :laugh:) συγκλίνουν υπέρ της εμπειρίας και καλά κάνουν.
Δεν άκουσα ωστόσο κάποιον να λέει στους αυτήκοους μάρτυρες "Πράγματι, μέχρι τα 90db που άκουσες φυσικά και δεν είχες πρόβλημα. Μετά όμως είδες τι έγινε!"

Τελικά, ή ερώτησή μου είναι η εξής: Είναι δυνατό ένας μικρός ενισχυτής να οδηγήσει επαρκώς το οποιοδήποτε ηχείο ως εκεί που μπορεί και η όποια ανεπάρκειά του να εμφανίζεται μετά από εκείνο το σημείο;

Ευχαριστώ.

Last edited:
Τελικά, ή ερώτησή μου είναι η εξής: Είναι δυνατό ένας μικρός ενισχυτής να οδηγήσει επαρκώς το οποιοδήποτε ηχείο ως εκεί που μπορεί και η όποια ανεπάρκειά του να εμφανίζεται μετά από εκείνο το σημείο;

Ευχαριστώ.

:hmmmm:

Δηλαδή αν αυτός μπορεί να οδηγήσει αυτά;;

H QUAD δεν τα δουλευε με 2χ EL34 ανα καναλι;

Οι λαμπατοι της QUAD σημερα (που δεν ειναι και τερατα) μια χαρα τα πανε.

Η τεχνικη πλευρα της οδηγησης δικη τους αποφαση , η ακουστικη πολλων που ειτε τα εχουν ειτε τα ακουνε σε φιλους. :ernaehrung004:

Ναι, ακόμα κι έτσι!
Ότι σε κάποια φάση θα του ρουφήξουν το μεδούλι, αυτό είναι αναμενόμενο. Αλλά πριν φτάσουμε ως εκεί;;;

Εαν ο ενισχυτης εχει δυνατοτητες οδηγησης πολυ κατω απο τις απαιτουμενες απο το ηχειο, παρουσιαζονται προβληματα ακομα κ σε χαμηλες και μεσες εντασεις οπως απωλεια σωματος και ογκου χαμηλου, και γενικα λαθος τονικα εικονα του ηχειου.

Ναι, ακόμα κι έτσι!
Ότι σε κάποια φάση θα του ρουφήξουν το μεδούλι, αυτό είναι αναμενόμενο. Αλλά πριν φτάσουμε ως εκεί;;;

Πολύ σωστά τα λέω ο φίλος παρακάτω.

Επίσης ερώτηση : Θέλουμε να ακούμε την μουσική μας σωστά ή θέλουμε να ακούμε......κάτι κάπως; Διότι αν δεν ξεκαθαρίσουμε αυτό τότε δεν έχει νόημα η συζήτηση

Εαν ο ενισχυτης εχει δυνατοτητες οδηγησης πολυ κατω απο τις απαιτουμενες απο το ηχειο, παρουσιαζονται προβληματα ακομα κ σε χαμηλες και μεσες εντασεις οπως απωλεια σωματος και ογκου χαμηλου, και γενικα λαθος τονικα εικονα του ηχειου.

Συγχαρητήρια για την επίτευξη αυτού του τόσο θεμιτού, αλλά και τόσο δύσκολου στόχου, που είναι η πλήρης μουσική ικανοποίηση (από ότι λέτε τουλάχιστον) !! Τώρα το αν οδηγείται ή δεν οδηγείται και εντελώς σωστά, χ3στήκαμε, αφού "υποοδηγά" όμορφα και χωρίς αντιληπτά προβλήματα...
Σημασία έχει ότι γυρνάς σπίτι και θες να τρέξεις να βάλεις μουσικούλα να γουστάρεις! Ξέρεις, καμιά φορά καταπιανόμαστε με το να καταφέρουμε το απόλυτα σωστό τεχνικά (ακομα και σε περιπτώσεις που δεν είναι εύκολα ακουστή η οριακή αυτή συνήθως βελτίωση) και ξεχνάμε την ουσία...
Άλλωστε, ποτέ δεν πρόκειται να φτάσουμε στο τέλειο, όσο και να προσπαθήσουμε, και η επίγνωση αυτού είναι...πολύ χαλαρωτική...:ernaehrung004:

Last edited:
Συγχαρητήρια για την επίτευξη αυτού του τόσο θεμιτού, αλλά και τόσο δύσκολου στόχου, που είναι η πλήρης μουσική ικανοποίηση (από ότι λέτε τουλάχιστον) !! Τώρα το αν οδηγείται ή δεν οδηγείται και εντελώς σωστά, χ3στήκαμε, αφού "υποοδηγά" όμορφα και χωρίς ακουστά προβλήματα... Σημασία έχει ότι γυρνάς σπίτι και θες να τρέξεις να βάλεις μουσικούλα να γουστάρεις! Ξέρεις, καμιά φορά καταπιανόμαστε με το να καταφέρουμε το απόλυτα σωστό τεχνικά (ακομα και σε περιπτώσεις που δεν είναι εύκολα ακουστή η οριακή αυτή συνήθως βελτίωση) και ξεχνάμε την ουσία...
Άλλωστε, ποτέ δεν πρόκειται να φτάσουμε στο τέλειο, όσο και να προσπαθήσουμε, και η επίγνωση αυτού είναι...πολύ χαλαρωτική...:ernaehrung004:

:SFGSFGSF: :grandpa: