Lancia Thesis

Για να μην μιλήσουμε για το απαράδεκτο, 'βαρύ' design των λευκών ελεφάντων (Mercedes, klp). Μόνον όγκος, καθόλου χάρη.....
 
Αγορασα το Νρ 1 τευχος αυτοπροσωπως απο τα γραφεια τους στην Καλιρροης, το 1970!
Το οτι οδηγω Αλφασουντ, 16 συνολικα εν κυκλοφορεια σημερα στην Σουηδια, αντικαθρεπτιζει τα ΕΝ ΛΕΥΚΩ του ΚΚ εκεινης της εποχης!
Εγω ειμαι αυτος που αν ειχα να διαλεξω τσαμπα, μεταξυ μια φερραρι και μιας ακομα Αλφασουντ, θα εκανα το δευτερο! Και οχι χωρις λογο!
Σπιρος
 
Για την αλεργία στα καινούργια εγώ, σε καταλαβαίνω!
Γιατί κάνω ακριβώς το ίδιο!
Απλά περιμένεις 1 χρόνο και κάτι και παίρνεις 20-30% εκπτωση.
Αρκεί να το ψάξεις καλά για ζημιές, συντήρηση, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ LEASING κλπ.
Δοκιμασμένη λύση για 2 αυτοκίνητα και 4 μηχανές που έχουν περάσει από τα χεράκια μου.

Η γνώμη μου είναι να αποφύγεις τα Ιταλικά. Μπορεί να έχουν βελτιωθεί λίγο αλλα..........
Από την άλλη το αυτοκίνητο-μοτό, ε, πρέπει να σου κάνει και λίγο "κλικ"!
 
Συνήθως αυτοκίνητα από leasing ή ενοικιαζόμενα είναι τα πιο ταλαιπωρημένα που κυκλοφορούν. Από νέους οδηγούς που δεν έχουν μάθει ακόμα να χρησιμοποιούν το συμπλέκτη, μέχρι ανθρώπους που τα κοφτιάζουν από φανάρι σε φανάρι για την πλάκα τους χωρίς ιδιαίτερο λόγο.
 
Γιάννης Αράπογλου said:
Για την αλεργία στα καινούργια εγώ, σε καταλαβαίνω!
Γιατί κάνω ακριβώς το ίδιο!
Απλά περιμένεις 1 χρόνο και κάτι και παίρνεις 20-30% εκπτωση.
Αρκεί να το ψάξεις καλά για ζημιές, συντήρηση, ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ LEASING κλπ.
Δοκιμασμένη λύση για 2 αυτοκίνητα και 4 μηχανές που έχουν περάσει από τα χεράκια μου.

Η γνώμη μου είναι να αποφύγεις τα Ιταλικά. Μπορεί να έχουν βελτιωθεί λίγο αλλα..........
Από την άλλη το αυτοκίνητο-μοτό, ε, πρέπει να σου κάνει και λίγο "κλικ"!

επειδη δουλεψα μερικα χρονια στα ενοικιαζομενα και ειδα την αξιοποιστεια απο πολλα αυτοκινητα εχω να πω οτι αν εξαιρεσουμε τα ιαπωνικα που ερχονται στις πρωτες θεσεις τα ιταλικα εχουν βελτιωθη οχι λιγο αλλα πολυ ενω σε συνδυασμο με την υποχωρηση των γερμανικων δεν βλεπω πια κανενα λογο να μην παρη καποιος ιταλικο αυτοκινητο απλα επειδη ειναι ιταλικο.

αφου ολα πια εχουν προβληματα (κυριως ηλεκτρονικα)τουλαχιστον να παρη αυτο που τον φτιαχνη.

απο την αλλη επειδη εκτος απο τα γενικα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις μεμονωμενων μοντελων θα λαμβανα σοβαρα υποψην του σπυρου του κωστοπουλου που ειναι μεσα στα πραγματα.

και κατι τελευταιο σχετικο-ασχετο.

ετσι οπως εχει διαμορφωθη η κατασταση τελευταια δεν θα αγοραζα ποτε ολοκαινουργιο μοντελο.

εχουν πολλες παιδικες ασθενειες τον πρωτο χρονο που μετα διορθωνονται.
 
Απόψεις του στύλ "μακρυά από Ιταλικά" μόνο γέλιο μου προκαλούν.
Δηλαδή,μακρυά από Ferrari,μακρυά από Lambo.
Έλα πιο κοντά όμως στο VW GROUP,να σου πέφτουν τα παράθυρα στα καλά καθούμενα.
Έλα πιο κοντά στα Ιαπωνικά για να ξερνάς με το design τους.

Το αυτοκίνητο που θες είναι πανέμορφο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.
Από αξιοπιστία το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι η 156 μου,μοντέλο 12ου του 1998 δεν κάνει τσικ και αποφάσισα να μην την πουλήσω αν και πρόσφατα αγόρασα το RX8 για εμένα και ένα 2λιτρο Golf για τη σύζυγο.
Αντιφάσεις θα μου πεις.
Βρίζω το group και τα Ιαπωνέζικα αλλά αγόρασα και από τους δύο.
Ναι,γιατί το Golf ήταν επιλογή της γυναίκας μου,ενώ το RX8 είναι περισσότερο παιχνίδι παρά αυτοκίνητο.
Το Thesis θα το πάρεις και θα καμαρώνεις όταν το πλένεις,θα ξεχωρίζεις από την "μάζα",θα αισθάνεσαι βασιλιάς όταν το οδηγείς.
Από την άλλη,θα δυσκολευθείς πολύ να το πουλήσεις και εδώ τελειώνουν τα μειονεκτήματά του.
Πρόσεχε μόνο μην είναι εισαγωγή από Γερμανία.
Το πρόσφατο πάθημά μου με το Α4,το οποίο ήταν τίγκα στο αλάτι και με γυρισμένο όπως αποδείχθηκε κοντέρ (180.000 πραγματικά χιλιόμετρα και στο κοντέρ έδειχνε 56.000) με έκανε εξαιρετικά επιφυλακτικό στην αγορά τους ακόμα και από "φίλο" έμπορο.
 
Αφου θα τα δώσεις που θα τα δώσεις, μη πάρεις ιταλικό... Η ιταλική βίδα θα είναι πάντα ιταλική...δηλαδή χριστουγεννιάτικη, μαιμού , ιμιτασιόν... όπως όλα τα ιμιτασιόν που κυκλοφορούν στην αγορά είναι ιταλικά (και κινέζικα σιγά-σιγά)... Εχεις δει γερμανικό ή γιαπωνέζικο ιμιτασιόν γιά ιταλικό αυτοκίνητο ?
Τα λεφτά που δίνεις είναι πολλά γιά ιταλικό... μεταχειρισμένο κιόλας... Τα ιταλικά επειδή έχουν μηχανισμούς πιό ευπαθείς από τους γερμανοιάπωνες, αυξάνεις το ρίσκο οταν πρόκειται για μεταχειρισμένο, λόγω αγνωστης χρήσης από τον προηγούμενο οδηγό...
Τώρα πως γίνεται και θεωρείτε όλοι όμορφο ένα τόσο άσχημο αυτοκίνητο, με αυτή την αντιαισθητική μάσκα σαν μπανέλες φάλαινας και τα μικρά (για τις διαστάσεις του) αλλοίθωρα φανάρια, μπορώ να το καταλάβω μόνο σαν θέμα γούστου... και περί ορέξεως, ουδείς λόγος...
 
Last edited:
Αγαπητοί φίλοι μου ο κύβος ερίφθη, από εχθές.

Είχα την επέτειο με την σύζηγο (12 έτη) και είπα να της κάνω ένα μικρό δωράκι (το thesis) βέβαια η σύζηγος δεν θα το οδηγάει αφού προτιμάει το αυτόματο c2, αλλά εγώ το χρέος μου το έκανα.

Τωρα όσο αφορά το αυτοκίνητο θα ανεβάσω φώτο (μόλις κατέβω), προς στιγμήν κάνω βόλτες.

Πρώτες εντυπώσεις :
- δεν είναι τόσο σπιρτόζικο στο γκάζι όσο το rover αλλά η ροπή του στις ρεπριζ είναι ίδια εως καλύτερη.
- από κατανάλωση είναι φαγανό
- Από ποιότητα κύλισης είναι εξωπραγματική, (Από το λεξιλόγιο μου η έκφραση "σαν mercedes" έχει διαγραφεί)
- οδηγική συμπεριφορά: θέλω λίγο καιρό να την συνηθίσω (ειδικά λόγο της skyhook ανάρτησης που σκληραίνει προοδευτικά)
- Ο εξοπλισμός πολιτέλειας είναι υπερπλήρεις, διαβάζω δυο μέρες το εγχειρίδιο και έχω πολύ δρόμο μέχρι να μάθω τι κάνει το αυτοκίνητο.
- Το κερασάκι στην τούρτα είναι το ηχοσύστημα της Bose με εξακάναλο τελικό, δυο subwofer, τέσσερα ηχεία στις πόρτες με δικές τους καμπίνες (Η Lancia υποστηρίζει πως η τοποθέτηση του ηχοσυστήματος έχει γίνει μετά από ογκομέτρηση του οχήματος, και η όλη κατασκευή του έχει στόχο το απόλυτο). Μακράν ότι καλύτερο έχω ακούσει σε αυτοκίνητο.

Το μόνο πρόβλημα μέχρι στιγμής είναι να θυμάμαι να πατάω συμπλέκτη όταν σταματάω γιατί ξεχνιέμαι και νομίζω πως είμαι σε αυτόματο :grinning-smiley-043


Μου εύχομαι καλοτάξιδο (και στη σύζηγο βεβαίως βεβαίως)
 
Νικο
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
Αλλος ενας Ελληνικος μυθος για την "ποιοτητα μερσεντε", οταν ακομα και τα Αγγλικα περιοδικα χρησιμοποιουσαν εκφρασεις " η ποιτητα Λανσια χτυπαει τα δακτυλα στην Ρολς/Ρους"!
Και ας μην παρουμε τα σημερινα με τα υπερπροβληματα τους και τις σκουριες και τα αναποδηγυρισμενα αυτοκινητα!
BIOS>Γραψε μου σε pm την διευθυνση σου για να σου στειλω μια βιδα Αλφασουντ η οποια εχει κατσει 30 χρονια σε ενα αυτοκινητο που εχει φαει τονους αλατι! Και μια βιδα βολβο η μερσεντε η τογιοτα που εχει φαει 10 χρονια αλατι! Δεν θα πιστευεις ποια ειναι ποια!
Μην γραφεις παπαριες αν δεν ξερεις η υποθετεις, οπως κατι αλλοι εδω μεσα!
Σπιρος
 
Δε μου στέλνεις κι ένα φτερό ή μια πόρτα απο alfasud να το συγκρίνουμε με οτιδήποτε άλλο διπλάσιας ηλικίας? Ισως λείπεις χρόνια, αλλά εδώ στο Ελλάντα, ειδικά προ 20ετίας ή ακόμα πιό πολύ - προ 30ετίας, τα ιταλικά ήταν συνώνυμο της σκουριάς και του τριξίματος... Και πριν βγούν στην αγορά οι κορεάτες και οι κινέζοι, όταν δεν σου έφταναν τα λεφτά να αγοράσεις γνήσιο γερμανικό, γιαπωνέζικο, γαλλικό κλπ εξάρτημα, η λύση ήταν μία : ιταλικό ιμιτασιόν στα μισά λεφτά με την ανάλογη πτώση ποιότητας φυσικά... Αυτό μπορούν να στο επιβεβαιώσουν ίσως όλοι εδώ μέσα... Μη πέρνεις την λέξη "βίδα" κυριολεκτικά... εννοώ τα ανταλλακτικά και τα κράμματα μετάλλων. Εδώ στην Ελλάδα τα ιταλικά έχουν πουλήσει πολύ περισσότερο απ'ότι εκεί που βρίσκεσαι εσύ. Και μπορεί εκει όταν χαλάει κάτι να πετάτε ολόκληρο το μηχανισμό και να τον αντικαθιστάτε με καινούργιο, στην ελλάδα όμως μέχρι πρότινος - ελλείψει χρημάτων - το επιδιορθώναμε... Ρώτα λοιπόν μηχανικούς και μηχανουργούς που τα επιδιόρθωναν, για τις διαφορές μεταξύ γερμανικού, γιαπωνέζικου και ιταλικού, και μετά πες μου ότι λέω παπαριές... Φυσικά τα σημερινά ιταλικά δεν εχουν σχέση με τα προ 30ετίας και 20ετίας, αλλά γιαπωνέζικη αξιοπιστία και γερμανική αντοχή δεν έχουν αποκτήσει ακόμα... Για τα σημερινά μοντέλα θα τα πούμε σε 5-10 χρόνια... Τωρα αν εσυ θέλεις να κάνεις το ασπρο μαύρο, είναι δικό σου θέμα... Εγώ έχω μια corolla του 94 και το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται σαν καινούργιο παρά τα χρόνια και τα 230000 χλμ... μόνο μπαταρία του έχω αλλάξει και ένα τρίψιμο στις επαφές της μίζας του έχω κάνει... Οταν κυκλοφόρησε το 94, στην αγορά κυκλοφορούσαν και ήταν γεμάτη η Αθήνα με κάτι alfa33, fiat tempra, tipo, lancia delta κλπ... δεν ρωτάς να σου πουν που εξαφανίστηκαν τώρα αυτά τα αυτοκίνητα? για να μην πούμε για τα fiat marea kai bravo/brava που κυκλοφόρησαν αργότερα, αγνοείται η τύχη όσων πουλήθηκαν...Και μη μου πεις ο γείτονάς σου έχει ένα, γιατί μιλάω γενικά... Αντίθετα οι κορόλες κυκλοφορούν όλες !...
 
Last edited:
Νίκο καλορίζικο και να έχεις ευχάριστες οδηγικές στιγμές... Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικά ασφαλές, απολαυστικό και με πολύ καλή οδική συμπεριφορά... Ας τσακώνομαι εγώ με τον Palimpset, οι ενστάσεις μου είναι αισθητικής φύσης και γενικολογίες για τις κατα τόπους αντιλήψεις περί ποιότητας...
 
BIOS
Παντως εγω μπορω να σου στειλω και φτερα απο τογιοτα αν θελεις, αλλα θα πρεπει να ψαξω πολυ μα παρα πολυ για να βρω μια!
και δεν μιλαμε για γερμανικα φερετρα, μερσεντε 2 χρονων να εχουν αλλαξει πορτες και φτερα και αφηνω εκτος τα φορντ!
Εγω δεν εγραψα οτι τα Ιταλικα δεν σκουριαζουν/χαλανε, αλλα οτι υπαρχουν αλλα γερμανικης και γιαπωνεζικης τεχνολογιας που ειναι χειρωτερα!
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι μερικοι ασχετοι γραφουν αξιωματικα οτι τα Ιταλικα ειναι ετσι η αλλοιως και δεν κοιτανε τα χαλια των αλλων!
Σπιρος
ΥΓ/Οχι την τογιοτα του γειτονα, αλλα το χοντα ακορντ της γυναικας μου, 160.000 χιλ και
3 φορες επισκευη του ABS απο 1500 ευρω την καθε φορα, παλι χαλασμενο ειναι!
Σπασμενα ελατηρια μπροστα, οχι, τρυπες στην ασφαλτο δεν εχουμε εδω!
Αλλαγη ολων των δισκων!
Χαλασμενη αντλια νερου, περιοδικο προβλημα με την φορτωση της μπαταριας, ενα σπασμενο ημιαξονιο! Υποψιν οδηγαει μονο στα ορια που γραφουν οι πινακιδες και πολυ μαλακα!
Καταναλωση 15 λιτρα, ειναι αυτοματο βεβαια!2,2 λιτρα, αν ειναι αυτο που φταιει!
Σαφως πολλα ποιο πολλα λαθη απο οποιαδηποτε Αλφα ειχα μεχρι στιγμης!
Το μονο θετικο απο αυτο το ανεκδιηγιτο αυτοκινητο ειναι οτι δεν εχει σοβαρες σκουριες!
 
Ειρήνη Υμίν

...συγχωριανοί, δεν υπάρχει λόγος να τα παίρνουμε όλα επί προσωπικού και τοις μετρητοίς.:damnyou:

Η αλήθεια είναι ότι τα ιταλικά αυτοκίνητα απέκτησαν -όχι άδικα- κακή φήμη για την αξιοπιστία τους στη δεκαετία του '70, τότε που η κυβέρνηση του Μπερλίνγκουερ αγόραζε ατσάλι από τη "σύντροφο εν όπλοις" Βουλγαρία, προκειμένου να εφοδιάσει τα (κρατικά) εργοστάσια της Άλφα στον Άγιο Ιανουάριο της Νάπολης και των Φίατ/Λάντσα στο Λινγκόττο.

Η λαμαρίνα εκείνη ήταν ανακυκλωμένο σκραπ καραβιών και, ουσιαστικά, λειτουργούσε σαν βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που ολοκαίνουριες Αλφα, Λάντσα και Φίατ -να μη πούμε για Φερράρι και Λάμπο- διελύονταν εις τα εξ ων συνετέθησαν μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Το ίδιο συνέβαινε και με τα ηλεκτρικά υποσυστήματα της (επίσης κρατικής, τότε) Μανιέτι-Μαρέλι, που ο ποιοτικός έλεγχος της παραγωγής ήταν αντιστρόφως ανάλογος των εβδομάδων sciopero (απεργίας) των εργατικών συνδικάτων.

Από τότε, πολλά άλλαξαν: οι κρατικές εταιρείες ιδιωτικοποιήθηκαν, πολλές πέρασαν σε ξένα χέρια (Bosch-Marelli) και, σιγά σιγά, το επίπεδο αξιοπιστίας των ιταλικών αυτοκινήτων ανέβηκε.
Ενδεικτικά θα πω ότι, όταν είχαμε διοργανώσει 24ωρη δοκιμή στην πίστα των Μεγάρων (Σεπτέμβριος '96 -πώς πέρασαν τα χρόνια...) με 6 GTi (Alfa 147, Fiat Bravo HGT, Nissan Almera GTi, Peugeot 306 GTi, Renault Megane 16v, VW Golf GTi) τα μόνα αυτοκίνητα που δεν έβγαλαν κανένα πρόβλημα στην συνεχή 24ωρη οδήγηση από δημοσιογράφους του περιοδικού και οδηγούς αγώνων ήταν τα δύο ιταλικά, χώρια που ήταν και από τα πλέον διασκεδαστικά εκεί μέσα.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Τα σημερινά ηλεκτρονικά υποσυστήματα είναι μεν κοινός τόπος για όλες τις μάρκες, αφού συνήθως προέρχονται από την Delco, τη Bosch ή τη Visteon, παίζει όμως -σημαντικό- ρόλο η διαβάθμιση ποιότητας του κάθε υλικού (κατηγορία Α, Β ή C) και, κυρίως, ο ποιοτικός έλεγχος της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο λόγος που εξέφρασα επιφυλάξεις για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που ήθελε ο Νικόλας ήταν ότι δύο δείγματα που ξέρω καλά, σε διαφορετικές περιοχές (Αθήνα - επαρχία), με διαφορετικούς οδηγούς, είχαν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά τους. Από εκεί και πέρα, σαφώς και η Thesis είναι ξεχωριστό αυτοκίνητο (η αισθητική είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα) και, για όσους ιαπωνογερμανόφιλους, έχει συναρμολογηθεί από ιαπωνικά ρομπότ (τα ίδια Komatsu που χρησιμοποιούν Toyota και Lexus) και με γερμανικό λογισμικό στη γραμμή παραγωγής (της AEG, που χρησιμοποιούν ο όμιλος VW και η BMW).
Άρα...//;-)
 
Last edited:
Αξιωματικά δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς τίποτα... Μπορεί να υπάρχουν κάποια σημεία αναφοράς από την τελευταία 30ετία στην Ελλάδα, αλλά κι εγώ δεν θα έβαζα στοίχημα το σπίτι μου ότι ανάμεσα σε μια τογιότα κι ένα σέατ, αυτό που θα παρουσιάσει πρώτο βλάβη είναι το σέατ, άσχετα αν αυτό δείχνει η συντριπτική στατιστική του ADAS πχ... Υπάρχει γνωστος μου που δεν είχε ποτέ πρόβλημα με το πεζώ 405, αλλά το 406 του ξετίναξε την τσέπη... Και για τα γερμανικά τώρα... δεν μπορεί να ξέχασε η Μερτσέντες να φτιάχνει αυτοκίνητα... κι αν κυκλοφόρησαν 1 η 2 μοντέλα με πρόβλημα δεν σημαίνει ότι αυτομάτως η εταιρεία χάνει τα ποιοτικά στάνταρντς που είχε πάντα...
 
Re: Ειρήνη Υμίν

Σπύρος Κωστόπουλος said:
Τα σημερινά ηλεκτρονικά υποσυστήματα είναι μεν κοινός τόπος για όλες τις μάρκες, αφού συνήθως προέρχονται από την Delco, τη Bosch ή τη Visteon, παίζει όμως -σημαντικό- ρόλο η διαβάθμιση ποιότητας του κάθε υλικού (κατηγορία Α, Β ή C) και, κυρίως, ο ποιοτικός έλεγχος της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας.

Πάνω σε αυτό Σπύρο ζητάω επαλήθευση... είναι αλήθεια ότι σε αυτο διαφέρουν τα πραγματικά παιδιά από τα υιοθετημένα των διάφορων αυτοκινητοβιομηχανιών?... Παράδειγμα, η vw θα χρησιμοποιήσει ποιότητα a αλλά θα βάλει b στα skoda και b η c στα seat... Η το ίδιο η fiat... a στις lancia-alfa, b στα fiat κλπ...
Και φυσικά αναλόγως κυμαίνεται και η τιμολογιακή πολιτική μεταξύ διαφορετικών μοντέλων της ίδιας εταιρείας που όμως απευθύνονται στο ίδιο κοινό... Αλλη τιμή πχ το vw polo αλλη το fabia, άλλη το a4 άλλη το passat και το octavia, άλλη η alfa άλλη η fiat...... Και γι'αυτό πχ το octavia κοστίζει τα μισά από το a4...
Τα παραπάνω είναι σκέψεις που όμως ποτέ δεν πρόκειται επισήμως να παραδεχτεί μια σοβαρή εταιρεία... παρ'ολα αυτά το fabia δεν είναι polo όσον αφορά την ποιότητα άσχετα αν μοιράζονται κοινά μηχανοηλεκτρολογικά μέρη...
 
Last edited:
Απάντηση: Ειρήνη Υμίν

Σπύρος Κωστόπουλος said:
...συγχωριανοί, δεν υπάρχει λόγος να τα παίρνουμε όλα επί προσωπικού και τοις μετρητοίς.:damnyou:

Η αλήθεια είναι ότι τα ιταλικά αυτοκίνητα απέκτησαν -όχι άδικα- κακή φήμη για την αξιοπιστία τους στη δεκαετία του '70, τότε που η κυβέρνηση του Μπερλίνγκουερ αγόραζε ατσάλι από τη "σύντροφο εν όπλοις" Βουλγαρία, προκειμένου να εφοδιάσει τα (κρατικά) εργοστάσια της Άλφα στον Άγιο Ιανουάριο της Νάπολης και των Φίατ/Λάντσα στο Λινγκόττο.

Η λαμαρίνα εκείνη ήταν ανακυκλωμένο σκραπ καραβιών και, ουσιαστικά, λειτουργούσε σαν βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αφού δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που ολοκαίνουριες Αλφα, Λάντσα και Φίατ -να μη πούμε για Φερράρι και Λάμπο- διελύονταν εις τα εξ ων συνετέθησαν μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες.

Το ίδιο συνέβαινε και με τα ηλεκτρικά υποσυστήματα της (επίσης κρατικής, τότε) Μανιέτι-Μαρέλι, που ο ποιοτικός έλεγχος της παραγωγής ήταν αντιστρόφως ανάλογος των εβδομάδων sciopero (απεργίας) των εργατικών συνδικάτων.

Από τότε, πολλά άλλαξαν: οι κρατικές εταιρείες ιδιωτικοποιήθηκαν, πολλές πέρασαν σε ξένα χέρια (Bosch-Marelli) και, σιγά σιγά, το επίπεδο αξιοπιστίας των ιταλικών αυτοκινήτων ανέβηκε.
Ενδεικτικά θα πω ότι, όταν είχαμε διοργανώσει 24ωρη δοκιμή στην πίστα των Μεγάρων (Σεπτέμβριος '96 -πώς πέρασαν τα χρόνια...) με 6 GTi (Alfa 147, Fiat Bravo HGT, Nissan Almera GTi, Peugeot 306 GTi, Renault Megane 16v, VW Golf GTi) τα μόνα αυτοκίνητα που δεν έβγαλαν κανένα πρόβλημα στην συνεχή 24ωρη οδήγηση από δημοσιογράφους του περιοδικού και οδηγούς αγώνων ήταν τα δύο ιταλικά, χώρια που ήταν και από τα πλέον διασκεδαστικά εκεί μέσα.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Τα σημερινά ηλεκτρονικά υποσυστήματα είναι μεν κοινός τόπος για όλες τις μάρκες, αφού συνήθως προέρχονται από την Delco, τη Bosch ή τη Visteon, παίζει όμως -σημαντικό- ρόλο η διαβάθμιση ποιότητας του κάθε υλικού (κατηγορία Α, Β ή C) και, κυρίως, ο ποιοτικός έλεγχος της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο λόγος που εξέφρασα επιφυλάξεις για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που ήθελε ο Νικόλας ήταν ότι δύο δείγματα που ξέρω καλά, σε διαφορετικές περιοχές (Αθήνα - επαρχία), με διαφορετικούς οδηγούς, είχαν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με τα ηλεκτρονικά τους. Από εκεί και πέρα, σαφώς και η Thesis είναι ξεχωριστό αυτοκίνητο (η αισθητική είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα) και, για όσους ιαπωνογερμανόφιλους, έχει συναρμολογηθεί από ιαπωνικά ρομπότ (τα ίδια Komatsu που χρησιμοποιούν Toyota και Lexus) και με γερμανικό λογισμικό στη γραμμή παραγωγής (της AEG, που χρησιμοποιούν ο όμιλος VW και η BMW).
Άρα...//;-)
Σπύρο,
Ευγε καλό μεστό και ιστορικά σωστά δομημένο το κείμενο σου και η ιστορική αναδρομή των Ιταλικών αυτοκινήτων που έκανες είναι φοβερή.
Αλήθεια που δουλεύεις?
 
Νικο καλοριζικο και καλοταξιδο.Να εισαι καλα να το χαιρεσαι εσυ και η οικογενεια.Ειμαι σιγουρος οτι μονο και μονο με την αγαπη και το μερακι που το αγορασες δεν προκειτε να σου βγαλει τιποτα.