Laptop για κατεβαστηρι...

Κ κατι τελευταιο, εχω ενα laptop 5-6 αετιας Compaq EVO N800v με intel(R) pentium (R)4 mobile CPU 1.60 GHz 897MHz 256 MB RAM

Παιδια ποια ειναι τα πιο ελαφρια windows ??

Τα πιο ελαφρια ειναι τα 98, αλλά δεν κανουν για αυτο το μηχανακι. Ουτε κανουν για την σημερινη εποχη.

Οποτε πας σε XP SP1.
Αν ειχες περισσοτερη μνημη θα πηγαινε καλα και με XP SP2.
Αν το θελεις μονο για κατεβαστηρι τοτε δεν υπαρχει προβλημα μνημης, θα τρεχει SP2 χωρις να αργει.

Το θεμα ειναι να βρεις τους drivers και να τους περασεις. Χωρις drivers θα σερνεται και θα κολλαει.

Δεν θα συνιστουσα να βαλεις κουτσουρεμενη εκδοση XP.

Το καλυτερο παντως θα ηταν η δικη του εγκατασταση, με ολους τους drivers και ολες τις ρυθμισεις που εχει για το μηχανακι. Οι φορητοι δεν ειναι σαν τα desktop.

Last edited:
Μαληστα καταλαβα thnx ρε συ ...οταν λες sp1 sp2 τη ακριβως ενοεις?? Με εχει βοηθειση φιλος απο δω κ μου βρηκε τους drivers.Αυτο ειναι το μνμ του

----------------------------------------------------------------------------

ΕΔΩ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΤΡΑΙΒΕΡΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΣΗΣ.

http://www.compaq.com/country/cpq_support.html

θα κανω δουλεια ετσι λες?

Last edited:
SP1 = Service Pack 1 (κυκλοφορησε σαν SP1 και λιγο αργοτερα σαν SP1a)

Το δισκακι που θα περασεις τα windows θα πρεπει να το εχει ενσωματωμενο.
Αμεσως μετα περνας το chipset driver, μετα το graphics driver και εν συνεχεια τα υπολοιπα αναγκαια.

Με 256ΜΒ μνημη θα τρεξει και SP2, απλα θα αργει να ανταποκρινεται περισσοτερο.
Μερικα προγραμματα χρειαζονται το SP2 για να τρεξουν. Αν και για κατεβαστηρι το SP1 ειναι μια χαρα και δεν θα συναντησεις προβλημα.

Βρηκα κ παραγγειλα μνημη μια πλακετα μνημη 512 οποτε θα εχει συνολικα 768 ...με αυτα τα δεδομενα πως θα εινα καλητερα...? Ακομα που βρησκουμε windows ...?:bang::bang:

Λοιπον παιδια καταρχας θελω να σας ευχαρηστισω για την βοηθεια ...τελικα μου ηρθε η μνημη 512 εκανα format εβαλα τα xp sp2 light οπος μου ηπατε κ το laptop πραγματικα δεν το αναγνωριζω...παει σφερα...απο κει που ημουν ετοιμος να βαλω σκουπιδοτενεκε κ να δωσω 600-650 για καινουργιο...φαντασου το ανοιγα πηγενα μεσα, εφτιαχνα καφε,κανα δυο τσιγαρ,κ αν ανοιγε τελικα...παιδια πραγματικα THNX *tigergerg πραγματικα σευχαρηστω φιλαρακι ...

Last edited:
@Stelioskrete

αν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ διάβαζες αυτά που σου γράφουμε κατά καιρούς θα είχες δει αυτό που σου έγραψα εδώ στις 04.10.2010 δλδ περίπου 40 μέρες πριν

Το κάνω copy/paste
"...3 ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να "...μην την παλεύει..." κατεβαστήρι . Είναι πιθανότατα λίγη η μνήμη και με ΧΡ που είστε (1000 %) γονατίζει μόλις πάτε να αλλάξετε σελίδα. Αν είχες μείνει πίσω ,όπως λες, θα ήξερες οτι το μηχανάκι με Ρ4 1,6/256ΜΒ ΔΕΝ φτιάχτηκε για ΧΡ αλλά για 95/98. Δεν είναι κακό να πεις ΔΕΝ ξέρω..."

ΔΕΝ ζητάω να μου πεις ευχαριστώ ή μπράβο σε προσωπικό επίπεδο. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝ ΑΥΤΟ. Λέω οτι την πληροφορία οτι ΔΕΝ επαρκεί η μνήμη την είχες ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ, και δεν την αξιοποίησες. ΑΥΤΟ λέω.

Ειλικρινά μπράβο στον tigergreg που σε έφτασε μέχρι εδώ. Χαρά στην υπομονή του. Εγώ ΟΜΟΛΟΓΩ οτι έχασα την υπομονή μου, όταν έκανες ΣΥΝΕΧΩΣ ερωτήσεις που με ένα ΑΠΛΟ goggle search και λιγότερο από 2-3 λεπτά από τον χρόνο σου θα σου είχαν απαντηθεί.

Προσπάθησε τουλάχιστο, στο μέλλον να μην κάνεις τέτοιες ερωτήσεις. ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ κόσμο (όχι όλο τον κόσμο όπως είδες, αλλά ΑΡΚΕΤΟ) να απαντάει, και έτσι η δουλειά, σου τελικά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Σου εύχομαι καλή και απρόσκοπτη λειτουργία του κατεβαστηριού σου και many happy downloads.

Σίμος

ΘΕΩΡΩ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΗ. ΕΑΝ ΚΑΤΕΒΩ ΚΑΤΩ ΘΑ ΚΕΡΑΣΗΣ ΤΣΙΚΟΥΔΕ.....-bye-

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Παιδια αυτο το partitition πως το κανουμε???κ αν το κανω τελικα ποσο πρεπει να εινα???

Thnx