Laptop ή PC

Η αγορά έγινε λάπτοπ τελικά. Το εν λόγω λάπτοπ βέβαια φορά το LINUX σαν λειτουργικό, του πέρασα στο σκληρό HD μουσική που παίζω μέσω ενός player Rythmbox αν θυμάμαι καλά, βέβαια στο αυτί δεν μου κάθετε και τόσο τέλεια ο ήχος του, μήπως ξέρει κανένα περί LINUX και τα σχετικά;

Βλέπω και κάποιο Clementine player εκεί έξω με καλές συστάσεις από Linuxάδες του εξωτερικού,τον ξέρει κανείς εδώ στο forum,μήπως τον έχει τεστάρει στο παρελθόν;

τι έξοδο χρησιμοποιείς; ποια διανομή Linux;

αν θες δοκίμασε και αυτό

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/99254-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-MPD-server-mpdPup

το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγα MB ελέυθερα σε κάποιο στικάκι για να εγκατασταθεί εκεί (και δεν πειράζει τίποτα στον υπολογιστή σου)

απλά για να δεις αν υπάρχει διαφορά στον ήχο

Πολύ καλό και το audacious σαν player,μπορείς να δεις περισσότερα στο νήμα του audiophile Linux που υπάρχει.

Εγκατέστησα το Audacious τρομερός ήχος από τα ακουστικά που τσεκάρω διάφορα Flag , περισσότερες εντυπώσεις αργότερα στο κυρίως σύστημα, πάντως όλα βαίνουν ρόδινα!

Εγκατέστησα το Audacious τρομερός ήχος από τα ακουστικά που τσεκάρω διάφορα Flag , περισσότερες εντυπώσεις αργότερα στο κυρίως σύστημα, πάντως όλα βαίνουν ρόδινα!

το βασικό player μου είναι το audirvana plus στον imac.

πριν κανα 10ήμερο είπα να δοκιμάσω το netbookάκι μου με ubuntu 14.04 με το audacious.

Έπαιξα flac και mp3 320 τα οποία τα τραβούσα ασύρματα μέσω δικτύου από ένα δίσκο συνδεδεμένο στο mac.

Τάισα την "ταπεινή" behringer uca202 και την m-audio audiophile usb 24/96, με τις αναλογικές τους εξόδους κατευθείαν στον ενισχυτή.

Δε κάθησα να κάνω συγκρίσεις, αυτό που μπορώ να πω μετα βεβαιότητος είναι ότι πρόκειται για πολύ αξιόλογο ηχητικά αποτέλεσμα!

Άκουσα κανα 3ωρο τις μουσικές μου και δε μου έλλειπε τίποτα!

Σε κάποια φάση θα φτιάξω το netbookάκι μόνο για ηχητική αναπαραγωγή να δω τι θα γίνει!

Πρώτη εικόνα στο κυρίως σύστημα πολύ θετική έπονται κόντρες με ψηφιακές και αναλογικές πηγές.Πάντως ο συνδυασμός Linux,Audacious,MamboV3 φαίνεται δυνατός παίκτης!

Πρώτη εικόνα στο κυρίως σύστημα πολύ θετική έπονται κόντρες με ψηφιακές και αναλογικές πηγές.Πάντως ο συνδυασμός Linux,Audacious,MamboV3 φαίνεται δυνατός παίκτης!

Δοκιμασμένος ο συνδυασμός,χε χε...
Περιμένουμε αναλυτικές εντυπώσεις μόλις ωριμάσουν τα ακούσματα!

Επιστροφή ξανά. Μετά από πολύμηνη forumιστικη απουσία.Για το εν λόγω τώρα σύστημα ότι και να πούμε θα νε λίγο! Ο συνδυασμός σκοτώνει και είναι και τζάμπα. Το DAC κοντράρει στα ίσια διπλάσιας και βάλε τιμής ψηφιακά με τον αναλογικό ήχο του. Όταν μπορούμε στην Ελλάδα να παράγουμε ένα τέτοιο ψαγμένο προϊόν πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Αγοράζουμε φίρμες του εξωτερικού όντας διστακτικοί στο κάθε τι Ελληνικό. Για το Linux τώρα και τα σχετικά του και αυτά τζάμπα είναι και εξαιρετικά. Για την περίοδο που διανύουμε και όχι μόνο οι παραπάνω επιλογές είναι άριστες. Όλα αυτά είναι προσωπικη άποψη και τίποτε περισσότερο.

Τις προάλλες έκανα ενα ενδιαφέρον "συγκριτικο". Έχω ένα spdif dac , το οποίο "ταίζω" απο ένα φθηνό usb to spdif converter (cm6631a) συνεδεμένο στο pc (πύργος) που έχω απο το 2010.Λειτουργικο win 7 x64 και player τρέχω τον foobar. Κάθησα λοιπόν και έστησα foobar και σε 2 laptop πoυ υπάρχουν στο σπίτι ώστε να συγκρίνω τον ήχο τους με το pc. Χρησιμοποιήθηκαν ίδιοι drivers , όμοιες ρυθμίσεις foobar / λειτουργικού και ίδια καλώδια. Υπόψιν πως ο convertορας τροφοδοτείται απο εξωτερικό πακάκι και όχι απο τις usb θύρες.
Τελικό συμπέρασμα : και τα δύο laptop παίζουν υποδεέστερα απο το pc στον τομέα των μικρο/μακροδυναμικών. :chinscratch: Φαίνεται τελικά πως η καλύτερη υλοποίηση/τροφοδοσία των usb της μητρικής του pc έχει αντίκτυπο στον ήχο , παρόλο που δεν συμμετέχει ενεργά στην τροφοδοσία του transport , και η διαφορά είναι ακουστή ακόμα και με το convertορακι της πλάκας που έχω. Δεν προδικάζω πάντως πως τα laptop είναι σίγουρα χειρότερα καθώς μπορεί σε καινούργιες /ποιοτικότερες συσκευές να μην συμβαίνει αυτό. Τρέχα γύρευε τα ψηφιακά....

Last edited:
Απάντηση: Re: Laptop ή PC

Αυτό πίστευα κ εγώ στην αρχή,αλλά. μετά τα παιδιά εδώ που είναι πιο ψαγμένα είπαν ότι δεν βλέπουν διαφορές. Πάντως μια δοκιμή που έκανα προ ημερών με το παραπάνω σύστημα στο σπίτι ενός φίλου με σταθερο PC φτιαγμένο μόνο για μουσική με jriver δεν ακούσαμε κάτι που να δίνει προβάδισμα ή ανωτερότητα στο ένα ή στο άλλο .