Τις προάλλες έκανα ενα ενδιαφέρον "συγκριτικο". Έχω ένα spdif dac , το οποίο "ταίζω" απο ένα φθηνό usb to spdif converter (cm6631a) συνεδεμένο στο pc (πύργος) που έχω απο το 2010.Λειτουργικο win 7 x64 και player τρέχω τον foobar. Κάθησα λοιπόν και έστησα foobar και σε 2 laptop πoυ υπάρχουν στο σπίτι ώστε να συγκρίνω τον ήχο τους με το pc. Χρησιμοποιήθηκαν ίδιοι drivers , όμοιες ρυθμίσεις foobar / λειτουργικού και ίδια καλώδια. Υπόψιν πως ο convertορας τροφοδοτείται απο εξωτερικό πακάκι και όχι απο τις usb θύρες.
Τελικό συμπέρασμα : και τα δύο laptop παίζουν υποδεέστερα απο το pc στον τομέα των μικρο/μακροδυναμικών. :chinscratch: Φαίνεται τελικά πως η καλύτερη υλοποίηση/τροφοδοσία των usb της μητρικής του pc έχει αντίκτυπο στον ήχο , παρόλο που δεν συμμετέχει ενεργά στην τροφοδοσία του transport , και η διαφορά είναι ακουστή ακόμα και με το convertορακι της πλάκας που έχω. Δεν προδικάζω πάντως πως τα laptop είναι σίγουρα χειρότερα καθώς μπορεί σε καινούργιες /ποιοτικότερες συσκευές να μην συμβαίνει αυτό. Τρέχα γύρευε τα ψηφιακά....