Laser Engravers/Cutters & CNC -Κατασκευές.

EDIT: Κατάλαβα σήμερα που είναι η άλλη μια ώρα... Στο bed leveling. :furious3:
Το παράτησα. Αύριο πάλι

Mεγιές φίλε gipsy. Βλέπω έχει και αναβαθμίσεις επάνω...Ωραίος. Όσο αφορά το bet, και το έχω ξανα-αναφέρει, με πρώτη ευκαιρία άλλαξε τα ελατήρια. Αυτά που έχει (είχε ο δικός μου), ήταν για στυλό...
Εγώ έχω βάλει λάστιχα και απο τότε δεν ξανά ασχολήθηκα με ρυθμίσεις.

Ευχαριστώ Γιάννη.
Παράγγειλα χθες ελατήρια. Αυτά και αυτά μαζί με 2 ρουλεμάν μικρά που ήθελα. Όποτε έρθουν θα ασχοληθώ πάλι

Bαδιζεις αργα αλλα σταθεροτατα :)

Ποιο μοντελο ender εχεις παραγγειλει Παναγιωτη και με ποιες βελτιωσεις?

Μετα την πολυ θετικη εμπειρια μου με τον μικρο 3D printer, σκεφτομαι για μεγαλυτερο. Μια απο τις βασικες βελτιωσεις που θα ηθελα ειναι μια γυαλινη βαση.

Ender 3 v2 είχα παραγγείλει στα 225 από Τσεχία που έβγαινε τον Σεπτέμβριο.

Eδω η μικροτερη, βολικοτερη, οικονομικοτερη και η πιο πρακτικη βαση για παχυμετρα που μπορει να τυπωσει κανεις!

jAgVzZbh.jpg

Εχω τυπωσει πανω απο καμμια ντουζινα διαφορετικες βασεις για παχυμετρα αλλα η συγκεκριμενη τυπωνεται μεσα σε μολις 12 λεπτα και κατω 10 λεπτα σε καποιον κανονικο 3D printer.
Eιναι η μικροτερη σε διαστασεις απο ολες και παιρνει τελεια ολων των ειδων τα παχυμετρα μικρα (100μμ) και μεγαλα (150μμ).

Εδω δυο απο τα αρκετα που εχω ηδη τυπωσει για φιλους. Βαφτηκαν με συγκεκριμενο βερνικι, κατα παραγγελια, για να ταιριαζουν στο χωρο που θα πανε :)
WaOuUlMh.jpg

Δεν εχουν τρυπες για στερεωση, αν και ειναι ευκολο να γινουν αν χρειαζεται, απλα μπαινει ταινια διπλης οψης στην πισω πλευρα. Στο ενα εχω ηδη βαλει.

Δυστυχως δεν βρηκα το λινκ οσο κι αν εψαξα και δεν θυμαμαι απο που το ειχα κατεβασει. Το ονομα του αρχειου ειναι calipersmount, αλλα δεν βρηκα ακρη.
Θα προσπαθησω να το βρω και να το αναρτησω στο παρον ποστ με edit.

Σήμερα έκανα κάτι που σιχαίνομαι... Σχεδίασα
Αρχικά σκέφτηκα να παραγγείλω το Jig που κάνει κύκλους με το router αλλά μετά, αντί να πληρώνω και να περιμένω, σκέφτηκα να δοκιμάσω να φτιάξω κάποιο μόνος μου.
Ξεκίνησα σιγά σιγά, πήρα τα μέτρα της βάσης του Maktec και προχώρησα. Έγιναν δύο διαφορετικά σχέδια γιατί η κάτω πλευρά χρειαζόταν πατούρα για να χωνεύουν οι βίδες αλλά, κυρίως, για να κινείται και να σφίγγει ο οδηγός που θα μπαίνει και στην τρύπα του κέντρου.
Εδώ βλέπετε τα πρώτα κομμάτια που έγιναν στο laser, ο οδηγός και τα εξαρτηματάκια του θα γίνουν στον τόρνο. Από αύριο τώρα....

Attachments

• 2BB3C760-7D94-45E2-A1A5-BA351E367A1B.jpg
    2BB3C760-7D94-45E2-A1A5-BA351E367A1B.jpg
    124.6 KB · Views: 112
  • D2F534ED-CFE0-4315-ADAF-7F6FFD850C8F.jpg
    D2F534ED-CFE0-4315-ADAF-7F6FFD850C8F.jpg
    84.5 KB · Views: 111
  • 72F65E6D-555F-4D40-A34D-CA343D0C83B3.jpg
    72F65E6D-555F-4D40-A34D-CA343D0C83B3.jpg
    143.7 KB · Views: 111
  • EB118F86-111A-44C4-ABF1-8EC12951BBB4.jpg
    EB118F86-111A-44C4-ABF1-8EC12951BBB4.jpg
    180.6 KB · Views: 111
ααα νομιζα οτι ειχες αφησει πανω τη ζελατινα

γιατι δεν τα εκανες και τα 2 απο διαφανο, και εαν θες ακομα μικροτερο κυκλο κανεις τρυπα εκει που θες και βαζεις καρφακι

Το έκανα από τα πλέξι που έχω πιο πολύ απόθεμα, στην ουσία δοκιμαστική ήταν η πρώτη κατασκευή για την περίπτωση που κάτι δεν θα πήγαινε καλά.
Έχεις καταλάβει πως θα δουλεύει αυτό που θα φτιάξω; Θα μπορείς να κάνεις κύκλο με ακτίνα απο 5 cm μέχρι 45 cm.

Δες το βιντεάκι, πρός το τέλος δείχνει πως προεκτείνεται το Jig. Είναι πιο δύσκολο σαν κατασκευή βέβαια αλλά εμένα άλλο με ανησυχεί, φοβάμαι για τη στιβαρότητα που (δεν) θα έχει όταν προεκτείνω το αλουμίνιο που θα βάλω να τρέχει μέσα στην εγκοπή.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ναι ξερωωωω, ειχα φτιαξει ενα τετοιο απο πλεξι (οχι με κινουμενο κεντρο) για να κοβω μικρους κυκλους για ηχεια

και η κεντρικη τρυπα ειναι πολυ μεγαλη, αφου δεν εχεις υποδοχη για σκουπα

γιατι θα βαλεις προεκταση? ειναι μπλεξιμο !

το προβλημα δεν ειναι οι μεγαλοι κυκλοι, οπου μπορεις ακομα και να βιδωσεις ενα ξυλο πανω στη δικη σου κατασκευη ... το προβλημα ειναι οι μικροι - κατω απο τη βαση του ρουτερ

Εκεί θέλει άλλη κατασκευή, πρέπει να βγει εντελώς η βάση του router.
Ίσως φτιάξω και μια δεύτερη κατασκευή για μικρούς κύκλους, δε είναι δύσκολο, τώρα που έγινε η κύρια κατασκευή καυ υπάρχει το αρχείο όλα τα άλλα είναι σχεδιαστικές μικροαλλαγές.

Αυτό είναι για την ώρα...
Το εύρος είναι 4,5-28 cm. Αν χρειαστώ κάτι άλλο, που χλωμό το βλέπω, το φτιάχνω.

Attachments

• CA794E2A-CC50-4DCF-B3BB-195CCA850855.jpg
    CA794E2A-CC50-4DCF-B3BB-195CCA850855.jpg
    144.9 KB · Views: 188
  • C80B68B0-7A4A-4711-8B84-0C66AABD57A6.jpg
    C80B68B0-7A4A-4711-8B84-0C66AABD57A6.jpg
    145.2 KB · Views: 188
  • 2A88C179-C8BE-4B4E-A6CE-D85ECAEFEB05.jpg
    2A88C179-C8BE-4B4E-A6CE-D85ECAEFEB05.jpg
    167.1 KB · Views: 188
Μ6 είναι....
Πινάκια μπορώ να φτιάξω κάμποσα, με διάφορες διατομές... Είναι από τα «βλέποντας και κάνοντας», η κατασκευή είναι εύκολη.

Ευχαριστώ Γιάννη.
Παράγγειλα χθες ελατήρια. Αυτά και αυτά μαζί με 2 ρουλεμάν μικρά που ήθελα. Όποτε έρθουν θα ασχοληθώ πάλι

Είχαν έρθει από την μεθεπόμενη μέρα τα ελατήρια αλλά λόγω οσφυαλγίας (ήθελα να κόψω ελιές σε κατσάβραχα...) σήμερα κάθισα κι έκανα το bed leveling.
Σε 5 λεπτά ήμουν έτοιμος.
Είχα δει ότι το πίσω αριστερά κρατιόταν ελάχιστα πιο πάνω σε σχέση με τα άλλα 3 (έχει ένα πλαστικό που περνάνε τα καλώδια για την θερμενόμενη πλάκα) οπότε ξεκίνησα την ευθυγράμμισή με αυτό και μετά πήγα στα άλλα.
Αφού ευθυγράμμισα σήκωσα και τον διακόπτη τέρματος και έρχεται και μένει ακριβώς στο ύψος.

Όποιος πάρει ENDER να αλλάξει με την μια τα ελατήρια. Καμία σχέση το πριν και το μετά.

Αύριο που θα είναι μέρα δοκιμαστικές εκτυπώσεις.

EDIT: Ένα παράπονο μόνο για την ώρα... Μακάρι να είχαν καλύτερα tnuts. Να μπαίνουν στον οδηγό και να μην γυρνάνε. Όπως μου γύρισαν στο χερούλι του filament μου γύρισαν και βγήκε και ο διακόπτης τέρματος Ζ. Έσφιξε τελικά (και λογικά δεν θα έχει πρόβλημα) αλλά θα ήμουν πιο σίγουρος με tnut που δεν θα γυρνούσαν.

Και εγώ δεν πάω πίσω.. έχω ένα bltouch στο κουτι του εδώ και κανένα χρόνο :Ρ οπως και μεταλλικό extruder!πάντως ελατήρια και γυαλί είναι απαραίτητα!!

Παναγιωτη τα 4 κιτρινα ελατηρια που εχεις στο λινκ με το σετ δεν κανουν? Γιατι παρηγγειλες ξεχωριστα τα μπλε ελατηρια?

Ο διακοπτης τερματος μετακινειται? Γιατι χρειαστηκε να τον σηκωσεις αφου δεν εβαλες επανω γυαλι που λογω του εξτρα παχους ισως ηθελε να τον σηκωσεις.