Laser Engravers/Cutters & CNC -Κατασκευές.

Για να υπάρχουν τα μπλε.
Τα κίτρινα έκαναν. Τα μπλε μου φάνηκαν λίγο πιο σφιχτά.
Σηκώνεται το στοπ. Πρέπει να τον πήγα μισό πόντο πάνω από το τέρμα του. Με τα δικά του ελατήρια θα καθόταν πιο κάτω το στοπ. Με άλλα θέλει λίγο πάνω.
Τζάμι έχει ο ender 3 v2.

Απάντηση: 3D Printers, CNC & Laser Engravers -Εργα και Κατασκευές.

Επειδή το πρωί ήμουν ελιές δεν μπορούσα να βάλω φωτο.
Τόσο το ανέβασα. Για να μην πιέζονται και πολύ τα ελατήρια. Σωστό... Λάθος... Δεν ξέρω

Μόλις έβαλα ένα δοκιμαστικό αρχείο dog που είχε μέσα η SD.
Δεν κολλούσε το filament στις πρώτες δύο προσπάθειες, ανέβασα λίγο το bed και πάει καλά τώρα.

EDIT: Και το μάτιασα... Ξεκόλλησε πάλι μετά από 6-7 στρώσεις.:flipout:

9f1ac6e270c31609dd0497cb3d8adb89.jpg

Μπορει να θελει λιγους βαθμους παραπανω το συγκεκριμενο νημα. H βαση ειναι θερμαινομενη?

Εμενα δεν ειναι οποτε παντα βαζω κολλα τυπου stick και δεν ξεκολλαει ποτε.

Ευχαριστώ Θανάση (?)
Φωτιστικό είχε καταναλωθεί στην καμινάδα. Είχα ισοπροπυλική και το καθάρισα με αυτό (πρέπει να πάρω κάτι να μην αφήνει χνούδια όμως :flipout:).
Αυτά στα 3α επίπεδα με μπέρδεψες λίγο αλλά τα βρήκα (τα initial layer στο Cura δεν είναι; ).

Εκτύπωσα ένα μοχλό για το χερούλι ενός ψυγείου και δεν ξεκόλλησε καθόλου.

Last edited by a moderator:
Πάντως παιδιά εγώ, δεν κάθομαι να ρίχνω τα χαρτιά για το άν κόλλησε η δεν κόλλησε... Από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει. Και μόλις τελειώσει το τύπωμα, αν θές βγάζεις το μαγνητικό και την ξεπλένεις με νεράκι, και είσαι έτοιμος για νέο τύπωμα. Ασε που κρατάει κανά δύο εκτυπώσεις ακόμα.

https://www.vivliopoleiopataki.gr/p...xqv6QBV6IAF9qtzWnO43nmm96yqzdMywaAgLgEALw_wcB

7 χιλιοστά, το διάφανο είνα 4-άρι.

Babis, το 4αρι το πλέξι το έκοψες στο laser?..

Λοιπόν έπεσε στα χέρια μου ένα Κ40 laser...το κλασικό.
Επειδή δεν έχω καθόλου ξύλο 3mm για να παίξω (αύριο ελπίζω να βρώ), έκανα μερικές δοκιμές με κάτι ρεταλάκια που είχα. Ωραία πράγματα .

Προς το παρών το δούλεψα με το inkscape. Και βλέπουμε μόλις βρώ ξυλεία..

1616166314018.jpg
1616166314007.jpg
1616166313999.jpg

• Like
Reactions: Σωφρον
Ωραιοτατα!

Το προγραμμα επιτρεπει ταυτοχρον κοπη και χαραξη? Ειναι ευκολο να προγραμματιστει να κανει και τα δυο?

Σε μερικές μέρες θα σου πώ.. 3 μέρες το έχω. Αν και δεν ξέρω άν έχει αναφερθεί ο Babis στο θέμα μιας και το έχει..

Ωραίος ο παίχτης!
Μιχάλη μπορεί να κάνει ταυτόχρονο τρία πράγματα, επιλέγοντας μαύρο χρώμα ζωγραφίζει, μπλέ χρώμα χαράει και κόκκινο χρώμα κόβει.
Δεν γίνονται όμως με ένα πάτημα κουμπιού, ανάλογα με το τινθες να καλνεις επικέγεις εσύ τη σειρά που θα γίνουν πατώντας το αντίστοιχο κουμπί.
Γιάννη, πολύ σημαντικό για τη σωστή λειτουργία του, θέλει καλό κεντράρισμα το laser και καθαρισμό τα κάτοπτρα για κιτρινίλες απ´ τον καπνό.

Babis έκανα μια μικρή ρύθμιση στο laser. Νομίζω ότι αρκετά ικανοποιητικό, χωρίς να έχω εκτίμηση ποιο είναι το σωστό. Πάντως κόβει και χαράζει. Περιμένω ένα εξάρτημα που αντικαθιστά την κεφαλή, και παρέχει και αναμονή για σωληνάκι αέρα. Οπότε εκεί θα ξανά ρυθμίσω λογικά. Οπότε τώρα το αφήνω ώς έχει αφού δείχνει να με καλύπτει.

Προς το παρών και αφού βρήκα ξυλαράκι, έκοψα και ένα κουτάκι να δώ..1616255931761.jpg1616255931753.jpg1616255931744.jpg

Mια Ελληνικη Σημαια που εγινε με την βοηθεια του Laser Εngraver και κοπηκε στο κυμματοειδες σχημα στην πριονοκορδελα.

Ειναι ευδιακριτο το καψιμο απο το laser στο κοντρα πλακε παχους 3 χιλιοστων.
To μεγεθος της σημαιας ειναι μολις 3.5 χ 2 εκατοστα. Το κονταρι εχει 3μμ διαμετρο.
2qSX1RQh.jpg

Στην βαση εχει τυπωθει η επετειακη χρονολογια.
7tHb9DNl.jpg

Τα εχω ξεκινησει απο περυσι και εχω ηδη κανει καμμια δεκαρια απο αυτα, τα περισσοτερα λιγο μεγαλυτερα σε μεγεθος. Κρατησα μονο δυο για τον κοπο μου :)

Xιώτης........ αυτό που κάνεις να φαίνονται τεράστια τα έργα σου είναι φοβερό..:) Ωραίο κάψιμο έκανε το laser-ακι..

Πολυ ωραια η σημαια. Μπραβο

Μια ερωτηση. Μηπως δοκιμασες mdf;

Κοβεται πιο ευκολα ή πιο δυσκολα απο κοντρα πλακε;
Εχω μπλεξει με τη συζυγο. Θελει ενα χαρτη της γης. Ειναι μαλλον της μοδας. Το βλεπω συνεχεια...
Αλλα το θελει λεει με φυσικο καπλαμα δρυ.

Το πιο λεπτο που εχω βρει ειναι mdf (Medium Density Fiberboard) με καπλαμα δρυ στα 4mm και hdf (High density) στα 3mm. Λογικα το hdf θα κοβεται πιο δυσκολα αλλα ειναι λεπτοτερο.
Θα παρω για δοκιμη αλλα το πουλανε σε φυλλα οποτε θα πρεπει να διαλεξω ενα απο τα δυο...

Ευχα,ριστω συναδελφοι!

Γιωργο εχω δυο μικρα laser engravers με μαξ. ισχυ τα 3w, τα οποια καινε μεν πολυ καλα αλλα δεν μπορουν να κοψουν.
Η υδρογειος ειναι καταπληκτικο εργο εαν μπορεσεις να το φτιαξεις. Εχουν πεσει πολυ οι τιμες για να το αγορασει κανεις.

Κατι τετοιο δεν εννοεις?
F9TJY8UJ1QP0UYD.jpg

Εχω μπερδευτει τι λειζερ εχει ποιος ...
Ναι κατι τετοιο θελει. Ισως με λιγοτερα ειδη ξυλου. Θελει δρυ κυριως και καποιες χωρες ισως καρυδια και κατι ακομα....

Μπραβο ρε Μιχαλη...!!!
Πολυ επικαιρο εργο λογω της ημερας....!!!!
Πολυ ωραια η Σημαια....!!!

• Like
Reactions: mastroxalastis
Ένας φίλος ραδιοερασιτέχνης, μου ζήτησε επειδή δεν έβρισκε πουθενά, να του φτιάξω ένα διακόπτη 16 θέσεων για ένα συντονιστικό μηχάνημα που έχει.. Του έφτιαξα με 18 θέσεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις.. 😅
Σχεδιάστηκε, και κατόπιν προχώρησα στην υλοποίηση, χρησιμοποιώντας πλακέτα χαλκού, για κυκλώματα, η οποία διαμορφώθηκε κατάλληλα.

Επίσης η επαφή γίνεται με ορείχαλκο 5 mm όπου μία μπίλια βρίσκει
την εκάστοτε θέση του διακόπτη. Ο φίλος μου έστειλε μήνυμα σήμερα ότι σύνδεσε το καλωδιωμάνι και δουλεύει άψογα..
Η κατασκευή της ρόδας έγινε στο ρούτερ με κονδύλι 2 μμ.

1617474357357.jpg1617474357350.jpg1617474357342.jpg1617474357334.jpg1617474357327.jpg1617474357320.jpg1617474357313.jpg1617474357306.jpg1617474357298.jpg
index.php

Attachments

• 1617474357291.jpg
    1617474357291.jpg
    144.4 KB · Views: 117