Laser Engravers/Cutters & CNC -Κατασκευές.

Γιάννη εξαιρετικό, μαγικό μηχάνημα το CNC.

Παναγιώτη, πέρνατο με κολαούζο και μετά λίπανέ το και λίγο, τα πλαστικά σφίγγουν κι όσο τα ζορίζεις ζεσταίνονται και κολλάνε.

Γιαννη δεν εχω λογια για την κατασκευη σου, ενταξει να φτιαχνεις πλακετα ... αλλα ολοκληρο διακοπτη 💯

Η μπιλια φοβερη

Εχω μια ενσταση για την επαφη, οκ υπαρχει το ελατηριο αλλα νομιζω πως με τον καιρο θα υπαρξει προβλημα. Μηπως να εξετασεις το ενδεχομενο να μπει ένα ελασματακι μετα την μπιλια ωστε να υπαρχει αδιαλειπτη συνεχεια του κυκλωματος
Ναι μπορει να γινει ευκολα επικασσιτερωση και μετα να το βαλεις στο cnc για να το φερεις ολο στο παχος που θες και να ειναι ομοιομορφο.

Σπείρωμα το βρήκα με βοήθεια παξιμαδιου (Μ8) αλλά μπαίνει πολύ σφιχτά.
Να το περάσω από κολαουζο μήπως και ανοίξει λίγο;
εαν δεν βρεις ακρη με video για το fusion, εαν η βιδα ειναι μεταλλικη ζεστανε την και περασε την απο το παξιμαδι ... εαν η βιδα ειναι πλαστικη ζεστανε το παξιμαδι

Last edited:
Mε τον καιρό πιστεύω και εγώ ότι ίσως να υπάρξει πρόβλημα, αν το δουλεύει με λύσσα.. Το έχω συζητήσει με το φιλαράκι, και έιπαμε όσο πάει, και μετά το βελτιώνουμε. Για το έλασμα γύρναγε στο μυαλό μου. Θυμάμαι ότι υπάρχουν ποτενσιόμετρα σχετικά μεγάλα, ανοιχτού τύπου όπου θα μπορούσα να πάρω ένα και να ξηλώσω τα ελάσματα.....
Αλλά που να πάς να ψάξεις....... έτσι που μας έχουν κλειδαμπαρωμένους, και τα καταστήματα όσα είναι ανοιχτά εξυπηρετούν μόνο επαγγελματίες....
Η version 2 θα τα σπάει.... 😅 😅

• Love
Reactions: Σωφρον
Εχθές πήρα κάποια πραγματάκια που έλειπαν, και σήμερα έβαλα αέρα στο laser. Ηλεκτροβαλβίδα 12volt, και ένα ρολογάκι. Εβαλα σωληνάκι πρόχειρο μεν, λειτουργικό δε. Άλλο επίπεδο κοπής. Καθαρά πράγματα. Το δουλεύω στα 2,5 bar.

1617972524847.jpg1617972524834.jpg1617972524821.jpg1617972524805.jpg

Φανταστικο εγινε!! Πραγματικα πολυ εντυπωσιακο, μπραβο!! (y)

CO2 εκτυπωτη εχεις η laser των 30/40 ονομαστικων watt?

4μμ κοντρα πλακε ειναι το υλικο?

Το Σάββατο θα ξεκινούσα ένα στην δουλειά, στο μεγάλο laser. Κρίμα να μην το αξιοποιήσ.
Νομίζω πως έχω το ίδιο σχέδιο, άντε να δούμε τι θα καταφέρω.

Καταπληκτικο....!!!!
Εξαιρετικο Γιαννη...!!!
Ποση ωρα πηρε για να γινει αυτο....;

Να πω οτι Πυργος του Αιφελ οντως βαφτηκε απο Ελληνα και χαλαστηκαν 5 τονοι ντουκο...!!!Παλι ελληνικης εταιριας... !!!

KOSSTV..... η ώρα εκτύπωσης νομίζω ποικίλει ανάλογα το μηχανάκι. Σε εμένα προσωπικά, πήρε περίπου μιάμιση ώρα, ίσως κάτι λιγότερο. (κ40). Δεν το έκανα σερί βέβαια. Το ύψος είναι περίπου 55 cm.
Πάντως είναι ωραίο γκατζετάκι το laser. Φτιάχνεις άμεσα και γρήγορα πολλά ψιλολοίδια..

• Like
Reactions: mastroxalastis
Mια χαρά είναι τα καλαθάκια Babis. :giggle: Nα σε ρωτήσω κάτι. Έχεις φτιάξει πάτωμα στο laser. Καθαρό βλέπω το εσωτερικό. ........ το έχεις τρίψει? ............ βάζεις χαρτοταινία?
Αυτό το θέμα με το πάτωμα, πρέπει να το λύσω κάποια στιγμή. Είναι απαράδεκτη η κατάσταση.

Λυση εννοεις τις μεταλλικες βασεις τυπου 'Honeycomb''? H κατι αλλο?

s-l300.jpg

Είναι καθαρό γιατί το έτριψα.
Αν χρησιμοποιείς air-assist η πάνω πλευρά είναι καθαρή πάντα. Το πρόβλημα δημιουργείται με την κάτω πλευρά κι εκεί θέλει βάση honeycomp σαν αυτή που πόσταρε ο Μιχάλης.
Εγώ, όπως σωστά θυμάσαι, είχα φτιάξει μια βάση με μεταλλική σχάρα για πάτωμα αλλά αυτή μου έκανε μεγαλύτερη ζημιά.
Το laser αντανακλούσε στο μέταλλο και μου έκαιγε το ξύλο απο κάτω.
Αν βρώ κάπου honeycomp θα τη ξαναφτιάξω αλλά εγώ στην ουσία τη βάση τη θέλω κυρίως για τη δυνατότητα ρύθμισης ύψους. Το μαύρισμα με απασχολεί αλλά πολύ λιγότερο,
Ούτως ή άλλως είμαι του φινιρίσματος και δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξω κάποια κατασκευή χωρίς να τη γυαλοχαρτίσω μετά, έστω κι απαλά.
Αυτά που φτιάχνω μ' αρέσει να τα βλέπω αλλά, κυρίως, μ'αρέσει να τα χαϊδεύω. :giggle:

• Love
Reactions: osatosa
Ούτως ή άλλως είμαι του φινιρίσματος και δεν υπάρχει περίπτωση να φτιάξω κάποια κατασκευή χωρίς να τη γυαλοχαρτίσω μετά, έστω κι απαλά.
ή μονο απαλα? :love:

βρε Μπαμπη, πως και δεν εχεις φτιαξει καμια βαση να ανεβοκατεβαινει ?