Laser Engravers/Cutters & CNC

Nαι, εχει λογικη αυτο που λες.
Ισως να αντιμετωπιζεται και με αυξομειωση της ταχυτητας/εντασης του laser. Mια δοκιμα θα μας λυσει την απορια.

Το πιο πιθανον ομως ειναι να χρειαζεται αλλα γραναζια, οποτε ...θα περιμενω να βγει η επομενη προσφορα :)

Τεταρτακι?

Ετοιμο ηταν οπως το βλεπουμε και απλα εσυ το εβγαλες απο την συσκευασια, εβαλες τα λαστιχακια και το τοποθετησες εκει?
Τι έτοιμο?
Βίδες ήταν και μάλιστα κάθε βίδα παξιμάδι ροδέλα ρουλεμάν σε ξεχωριστό σακουλάκι.
Εσένα σου ήρθε έτοιμο?
Σε ένα τεταρτακι ήταν έτοιμο όμως.
Μάλιστα στις οδηγίες ανάρτησης του μοτέρ το δείχνει χωρίς φωλιές ροδελες και δεν είναι σωστό ενώ υπάρχουν οι φωλιές και πρέπει να χρησιμοποιούνται

Nαι, εχει λογικη αυτο που λες.
Ισως να αντιμετωπιζεται και με αυξομειωση της ταχυτητας/εντασης του laser. Mια δοκιμα θα μας λυσει την απορια.

Το πιο πιθανον ομως ειναι να χρειαζεται αλλα γραναζια, οποτε ...θα περιμενω να βγει η επομενη προσφορα :)
Ή κοβεις με το laser (ή εκτυπωνεις)αλλα πλαινα απο κοντρα πλακε ιδιου παχους με το plexi του rotary με νεες θεσεις βιδωματος. Μπορει να χρειαστει και αλλαγη στις βασουλες που ειναι πιασμενα τα ρολερς γιατι υποθετω οτι εκει ειναι το θεμα που δεν μπορουν να πλησιασουν πιο πολυ. Απο τη στηγμη που εχεις τον βασικο μηχανισμο , το προβλημα ειναι στον σκελετο. Εγω εκει θα εκανα αλλαγες.

Οταν με το καλο σου ερθει, θα μου το δανειζεις (δωρεαν ει δυνατον) να χαραζω πραματα σε στυλο?
Μεχρι να βρω πατεντα να μικρυνει το κενο (απο 20μμ σε 4-5μμ) στο τσιπικο roller που πηραμε οι αλλοι?

Άστα τα «εί δυνατόν»… τώρα που σε βρήκα στην ανάγκη θα σε πατήσω στο λαιμό… :p

Υπάρχει τρόπος να μικρύνει η απόσταση, με άλλο ένα άξονα κοντά στον πρώτο και πιο μικρό ιμάντα.
Πατέντα με τους ήδη υπάρχοντες άξονες είναι αρκετά δύσκολο, θέλει ακριβείς υπολογισμούς στις διαμέτρους των rollers & pulleys

Δυστυχως δεν πλησιαζουν πιο κοντα. Αυτο θα ηταν η ιδανικη λυση ανοιγοντας ταυτοχρονα νεες τρυπες για τις αντικριστες βασεις.

Αυριο θα το συναρμολογησω και θα παιξω ανελεητα μαζι του μιας και κοστισε μολις 10 ευρω, οποτε το πειραμα θα παει συννεφο.

Μαλιστα θα χρονομετρησω ποσο χρονο θα κανω να συναρμολογησω τα καμμια πενηνταρια βιδονια και εξαρτηματα για να κερδισω τον Κυριακο.
Υπολογιζω οτι θα το τελειωσω σε κατω απο ενα δεκαλεπτακι, μαζι με τις φωτογραφιες που θα βγαζω στα διαφορα σταδια της συναρμολογησης.:cool:

Να κάνω μια πρόταση; από τη στιγμη που όλα τα εξαρτήματα είναι χύμα , υποθέτω θα είναι χύμα και τα ρουλεμαν με τα ρολερς και τις βάσεις.
Άποψη μου . Φτιάξε μια βάση σε κάθε πλευρά και για τα δύο ρολερς όσο κοντά μπορούν να πάνε τα ρουλεμάν , στον 3d printer . Δηλαδη να μην είναι κινητά αλλά σταθερά μόνο για στυλό.
Αυτά τα δύο να γίνουν ένα σε κάθε πλευρά.
052b29a64152bfe8d5f65c01562d11a4.jpg

Όσο και κοντά να τα πας σε περιορίζει η μεγάλη διάμετρος των ρουλεμάν δυστυχώς.
Στα 4mm για να πάει ακόμα και αν δεν βάλεις καθόλου ρουλεμάν και κάνεις απευθείας τρύπες στο πλεξι για τα αξονακια και πάλι θα σε περιορίσουν οι τροχαλίες.

Όσο και κοντά να τα πας σε περιορίζει η μεγάλη διάμετρος των ρουλεμάν δυστυχώς.
Στα 4mm για να πάει ακόμα και αν δεν βάλεις καθόλου ρουλεμάν και κάνεις απευθείας τρύπες στο πλεξι για τα αξονακια και πάλι θα σε περιορίσουν οι τροχαλίες.
Τι απόσταση έχουν τα ρολερς αν τα pulley/ρουλεμαν έχουν την ελάχιστη δυνατη αποσταση;

Δεν έχω παχυμετρο μαζί στο εξοχικό αλλά θεωρώ πως η ελάχιστη απόσταση τους δεν μπορεί να κατέβει κάτω από 6 χιλιοστά.
Πάντως και πάλι μια χαρά θα γράφει European style pen's.
IMG20230603215950.jpg

Last edited:
  • Like
Reactions: Χιωτης
Σε αυτο πρεπει να σκισεις το μαυρο χαρτι των ρολερ, απο κατω εχει ενα βεντουζαριστο σφουγγαρι για να πιανει το αντικειμενο καλα
Απο που αγορασατε τις αντλις acme;

Ετσι ειναι οπως ηρθε και οντως θελει συναρμολογηση, ειναι πολυ απλη ομως.
Οντως μπορει να τροποποιθει το σχεδιο, laser εχουμε.
Τα ρολερ εχουν χαρτι σαν προστασια, ειναι μαυρο χαρτι, απο κατω εχει ενα σφουγγαρι που ειναι αρκετα βεντουζαριστο (εαν μπορω να το πω ετσι). Εγω το εβγαλα το χαρτι εντελως. Πιθανολογω οτι θα δουλεψει και με το χαρτι στα ρολερ αλλα ισως να σου κανει κανα γλιστρημα κατα την περιστροφη
Δειτε πως ειναι η υφη του σφουγγαριου απο κατω

1685868472270.png351453184_1038239480479946_9124237418827277781_n.jpg

Last edited:
Mπορει να αλλαξει το σχεδιο αλλα για να πλησιασουν τα δυο rollers στα 8μμ νομιζω δεν γινεται λογω του μεγεθους των γραναζιων. Θα το τσεκαρω σε λιγο.

Σκεφτομουν οτι ο πιο απλος τροπος να χαραζεις σε αντικειμενα κατω των 20μμ διαμετρου ειναι να εχεις δυο ροδακια δεξιια και αριστερα στα rollers, τα οποια ροδακια θα πατανε γερα και θα γυριζουν σωστα και στην μεση εκαστης ροδας ειτε θα υπαρχει τρυπα οπου θα στερεωνεται ο κυλινδρος ειτε θα στερεωνεται καπως αλλιως.

Ετσι ειναι οπως ηρθε και οντως θελει συναρμολογηση, ειναι πολυ απλη ομως.
Οντως μπορει να τροποποιθει το σχεδιο, laser εχουμε.
Τα ρολερ εχουν χαρτι σαν προστασια, ειναι μαυρο χαρτι, απο κατω εχει ενα σφουγγαρι που ειναι αρκετα βεντουζαριστο (εαν μπορω να το πω ετσι). Εγω το εβγαλα το χαρτι εντελως. Πιθανολογω οτι θα δουλεψει και με το χαρτι στα ρολερ αλλα ισως να σου κανει κανα γλιστρημα κατα την περιστροφη
Δειτε πως ειναι η υφη του σφουγγαριου απο κατω

View attachment 216223View attachment 216224
Έχεις δίκιο.
Απλά δεν ήταν χαρτί στο δικό μου και έτσι "φοβήθηκα" να το πειράξω.
Πλαστικό σαν θερμοσυστελομενο ήταν.
Βγήκε πλέον και αποκαλύφθηκε το σφουγγάρι.
Θεωρώ πως με νέες τρύπες τα 8mm τα έχουμε σίγουρα Μιχάλη.

• Love
Reactions: Χιωτης
Δε νομίζω να έχει χαρτί το ρόλερ. Είναι έτοιμο με αφρώδες υλικό επάνω ακάλυπτο.

Απιστε Θωμα και ομως το ρολερ εχει μια μαυρη ταινια που πρεπει να αφαιρεθει! Ας ειναι καλα ο φιλος που διαβαζει τις οδηγιες και τα μανουαλ.
Και μετα θα προσπαθουσες να καταλαβεις γιατι το ρολερακι τυπωνει σαν να το σκαλιζεις με το χερι και θα κατηγορουσες τους αθωους κινεζους.

Note:
Tear off the black film before use to provide enough friction.

Εχει πολλα εξαρτηματα και βαριεμαι. Αλλα αφου ειπες οτι το ετοιμασες σε ενα τεταρτακι θα το φτιαξω σημερα:)

Εχει οντως χωρο για νεες τρυπες που θα φερει πιο κοντα το ενα αξονακι στο αλλο?

Οι διπλές οι "γέφυρες" που βιώνουν στο πλαίσιο και μετακινούνται αναλόγως πόσο κοντά η μακρυά τα ρόλερ μπορούν να αντικατασταθούν από μια ενιαία όπου θα γίνουν τρύπες για τα ρουλεμάν όσο το δυνατόν πιο κοντά.
Θέλει σχεδιασμό και κοπή στο λέιζερ αν είναι εφικτό ώστε να εξασφαλιστεί καλή συναρμογή μετά.

Καλησπέρα. Έκαναν ένα ανταπτορακι για να βάλω το air assist στο s9 . Θα έχω προβλημα να λιώσει το o ring? Το άνοιγμα ειναι 9μμ. Αλλιώς να πάω βρω μεγαλύτερο o ring αλλά και πάλι η τρύπα πάνω από 11-12μμ δεν μπορεί να γίνει για να μπορεί να πιάνει το air assist .
fbae77f2a7d9befe76e31f1f06cde77d.jpg

Last edited: