Laser Engravers/Cutters & CNC

Λογικη διαφορά Μπάμπη. Το αρχείο JPEG είναι συμπιεσμένο και πιξελιαζει όταν πας να το μεγενθυνεις. Από την άλλη τα vectors είναι διανυσματικα αρχεία που έχουν την ιδιότητα να έχουν την ίδια ανάλυση ανεξαρτήτως μεγέθους!

Κατά τα άλλα απίστευτες οι δυνατότητες του εργαλείου που λέγεται Μπάμπης!! 

Last edited by a moderator:
Πρέπει να βγει και σε έκδοση με διάφανο πλέξιγκλας. ο˜‰

Έχει ήδη βγεί... Και σε διάφανα και σε έγχρωμα πλέξι. Απλά μου τα βουτάνε πρίν προλάβω να τα φωτογραφίσω.

Λογικη διαφορά Μπάμπη. Το αρχείο JPEG είναι συμπιεσμένο και πιξελιαζει όταν πας να το μεγενθυνεις. Από την άλλη τα vectors είναι διανυσματικα αρχεία που έχουν την ιδιότητα να έχουν την ίδια ανάλυση ανεξαρτήτως μεγέθους!

Κατά τα άλλα απίστευτες οι δυνατότητες του εργαλείου που λέγεται Μπάμπης!! 

Αλέξανδρε, μου κάνει εντύπωση γιατί το vector προήλθε απ´ το, πιξελιασμένο όπως λές, jpeg.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    135.4 KB · Views: 174
  • image.jpg
    image.jpg
    61 KB · Views: 174
Καλημέρα...
Πρώτη μέρα καραντίνας, ευκαιρία για δουλειά.

Attachments

• 34C9B3C4-2052-4B2C-9903-DC747E566E35.jpg
    34C9B3C4-2052-4B2C-9903-DC747E566E35.jpg
    235 KB · Views: 135
  • 9FBC5220-4DB5-4B47-A47B-40C9D977F715.jpg
    9FBC5220-4DB5-4B47-A47B-40C9D977F715.jpg
    247.6 KB · Views: 134
  • 4AC0097E-B008-49C9-B4D7-81B3D989C509.jpg
    4AC0097E-B008-49C9-B4D7-81B3D989C509.jpg
    151.2 KB · Views: 130
Να λες οτι τα εκανες με σεγα παγκου, για να εντυπωσιαζεις με την τελεια ακριβεια! :))

Το σχεδιο αυτο ηταν για σεγα παγκου?

Απάντηση: Re: 3D Printers, CNC & Laser Engravers.

Μπάμπη μου ωραίο, αλλά τα ποιήματα που φτιάχνεις στον τόρνο δεν τα συγκρίνω...

Νικόλα, ο τόρνος μπήκε πρισωρινά σε αναστολή λόγω εξωαγωνιστικών προβλημάτων.
Τώρα όμως ήρθε η ώρα να ξανα ξεκινήσω, αρκεί να γλυκάνει λίγο ο καιρός.

Να λες οτι τα εκανες με σεγα παγκου, για να εντυπωσιαζεις με την τελεια ακριβεια! :))

Το σχεδιο αυτο ηταν για σεγα παγκου?

Μιχάλη, ένα γενικό σχέδιο ήταν κι εγώ το μετέτρεψα για κοπή στο Inkscape.
Έχεις κουράγιο να το ξεκινήσεις αυτό με τη σέγα;

Απάντηση: Re: 3D Printers, CNC & Laser Engravers.

Λες και είναι κέντημα ρε φίλε. Ωραία δουλειά το λέιζερ!

Όπως τα λές Παύλο, "ωραία δουλειά το laser".
Εγώ το είπα και στην αρχή, εδώ δεν υπάρχει κάποια ικανότητα, κάποια τέχνη ή κάποια τεχνική του μάστορα γιατί συμμετέχει ελάχιστα.
Κι επειδή είχαμε μια κουβέντα και με το Νίκο παραπάνω, δεν είναι τόρνος το laser, τα κάνει όλα μόνο του.
Δεν είναι τυχαίο που τίποτε απ´αυτά που έφτιαξα στο laser δεν τα πόσταρα στις κατασκευές αλλά στην παρουσίαση του μηχανήματος.

Re: Απάντηση: Re: 3D Printers, CNC & Laser Engravers.

Όπως τα λές Παύλο, "ωραία δουλειά το laser".
Εγώ το είπα και στην αρχή, εδώ δεν υπάρχει κάποια ικανότητα, κάποια τέχνη ή κάποια τεχνική του μάστορα γιατί συμμετέχει ελάχιστα.
Κι επειδή είχαμε μια κουβέντα και με το Νίκο παραπάνω, δεν είναι τόρνος το laser, τα κάνει όλα μόνο του.
Δεν είναι τυχαίο που τίποτε απ´αυτά που έφτιαξα στο laser δεν τα πόσταρα στις κατασκευές αλλά στην παρουσίαση του μηχανήματος.
Αν δεν είχε αυτόν τον περιορισμό της επιφάνειες (30 χ 20) θα το χτυπούσα. Η μόνη λύση για μεγαλύτερη επιφάνεια είναι δική σου κατασκευή γιατί τα έτοιμα ξεφεύγουν στην τιμή πάρα πολύ.
Σε μασίφ ξύλο τι πάχος έχεις κόψει;

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα σε μασίφ ξύλο, δεν έχω τόσο λεπτά ξυλάκια και θα πρέπει να κάτσω να κόψω μερικά.
Μέχρι στιγμής τα πιο χοντρά που έχω κόψει είναι κόντρα πλακέ 6mm και ακρυλικά 4mm.

Ναι, σωστά, το ξέχασα ευτό.

Τώρα με την καραντίνα πάντως κάνω και αποστολές. Χτένες με χοντρό δόντι για ξύσιμο. :flipout:

Attachments

• ADFC83FF-F6F4-4A81-9B9B-073E1E7742EC.jpg
    ADFC83FF-F6F4-4A81-9B9B-073E1E7742EC.jpg
    135.4 KB · Views: 179
Θυμαμαι ποσο χρονο μου πηρε και ποση προσοχη επρεπε να δωσω για να φτιαξω σωστα και ισια ενα ενα τα δοντια σε παρομοιες ξυλόχτενες (με την κατω παρομοιες οχι με την πανω:) ...!!

τον εχεις τρελανει με αυτες τις αντιπαραβολες που του κανεις καθε τοσο :flipout:
μια με τα σκουπακια, μια με τα ryobi
κατσε γιατι η 11/11 πλησιαζει, να δουμε πιο απο ολα θα αγορασει

εφτιαξα 2 σετ για γωνιασμα ξυλων σε συνδυασμο με τα μικρα σφικτηρακια των 4''.
το σχεδιο ετοιμο, εκτυπωση περιπου 2 ωρες το καθε κομματι. Επεσε λιγο τριψινο και ζεσταμα για τη σωστη εφαρμογη
ολα μια χαρα.

Attachments

• ΓŽΒ³Γβ€°ΓŽΒ½ΓŽΒΉΓŽΒ΅Γβ€š 3D.jpg
    ΓŽΒ³Γβ€°ΓŽΒ½ΓŽΒΉΓŽΒ΅Γβ€š 3D.jpg
    88.7 KB · Views: 80