Laser Engravers/Cutters & CNC

Μου ηρθε ειδοποιηση απο Γενικη ταχυδρομικη. 12 βραδυ η παραγγελια, 13 το εστειλαν . εκτιμηση μεχρι 24 εδιναν, λογικα αυριο 19 παραλαβη. Not bad.

Για οσους εχουν παραγγειλει βαση honeycomb για τον Laser engraver, εδω ειναι καποια πιαστρακια που συγκρατουν το ξυλο πανω στις κυψελες.

il_340x270.3610569602_5ouj.jpg

Τυπος 1
Τυπος 2
Tυπος 3

..και ενας 4ος τυπος με πολυ λεπτη κεφαλή που εξεχει ελαχιστα στην περιπτωση που το laser ειναι πολυ χαμηλωμενο.

Υπαρχουν πολλα σχεδια και τα key words ειναι 'honeycomb pin'
Δεν ταιριαζει κανενα στο honeycomb που πηρα :LOL:
Ολα ειναι για πιο μεγαλες τρυπες. Κριμα γιατι εκτυπωσα την γωνια και δεν ταιριαζουν τα pin . Θα σχεδιασω δικα μου.

• Like
Reactions: Σωφρον
Κριμα, αρα δεν θα ταιριαζουν και στα δικα μας που ειναι τα ιδια. Αν και με καποια εκ των υστερων τροποιηση μπορει να κανουν δουλεια.

Το υλικο των κυψελων ειναι σιδερο η αλουμινιο? Σκεφτομουν καποια εφαρμογη με μαγνητακια.

Είναι αλουμινιο .
Έκατσε ωραία πάντως. Σήμερα θα εκτυπώσω και ποδαράκια 1cm . αν και αυτό θα με περιορίζει στα αντικείμενα ως 3cm.
Αλλιώς θα πρέπει να φτιάξω και νέες βάσεις για να σηκωθεί ψηλότερα το laser .
1bfd8a49a06b44455b051da192a9b114.jpg

Κριμα, αρα δεν θα ταιριαζουν και στα δικα μας που ειναι τα ιδια. Αν και με καποια εκ των υστερων τροποιηση μπορει να κανουν δουλεια.

Το υλικο των κυψελων ειναι σιδερο η αλουμινιο? Σκεφτομουν καποια εφαρμογη με μαγνητακια.

Αλουμίνιο είναι Μιχάλη, δεν πιάνουν οι μαγνήτες.

Ήρθε και το δικό μου σήμερα (το rotary είχε έρθει από χθες)

Παραθέτω μια εικόνα για να δεις τις διαστάσεις, μηπως και θέλεις να προσαρμόσεις κάποιο.

Image5081389677453582626.jpg

• Like
Reactions: Χιωτης
To βασικο ειναι ποσο μπορει να εξεχει το συγκρατηρακι (hold down pin) ωστε να μην εμποδιζει το λεϊζερ να κινειται ελευθερα.
Απο κει και περα ειμαι σιγουρος οτι θα βρουμε την καλυτερη λυση :)

To βασικο ειναι ποσο μπορει να εξεχει το συγκρατηρακι (hold down pin) ωστε να μην εμποδιζει το λεϊζερ να κινειται ελευθερα.
Απο κει και περα ειμαι σιγουρος οτι θα βρουμε την καλυτερη λυση :)
Θα κανω το Low profil(σχεδιο 4) για τις δικες μας τρυπες ~6μμ . Μην αγχωνεσαι :cool:

Σήμερα έκανα και σταθερές βάσεις για το honeycomb .
Είναι μινιμαλ. Θέλουν support στην εκτύπωση γιατί έχω από κάτω και κενό 1.5μμ για να μπαίνει άνετα και η λαμαρίναλαι να την πιανουν. Δεν είχα βίδες με φλατ κεφάλι αλλά μια χαρά έπιασαν και αυτές οι μικρες ξυλοβιδες.
Όποιος θέλει να ανεβάσω το stl ή άλλη μορφή αρχείου για να το επεξεργαστεί.
e6465b053029ecdde5263166f1caddb8.jpg
68bbdd8d798d088c1cd4e96c2b28966c.jpg
41166c1e367dd4d583f63a40c5462042.jpg
14dd07906cd20c1928702d9c806948d3.jpg

Για καντε μια δοκιμη. Εμενα ΟΚ μου φαινεται.

Εφαρμόζουν άψογα. Ιδανικά για να συγκρατούν λεπτές επιφάνειες χωρίς να εμποδίζουν.
Ευχαριστούμε :) (y)
(ανέβασε σε παρακαλώ και το stl (και σε άλλη μορφή ώστε να τροποποιηθεί) απο τις βάσεις που έφτιαξες)

Για λίγο πιο χοντρές επιφάνειες με πάχος έως 6-7 χιλιοστά, τύπωσα σε κλίμακα 55% αυτά τα pins και έκατσαν μια χαρά στο honeycomb και τις συγκρατούν σωστά :)

PSX_20230521_001233.jpg

• Like
Reactions: songless_bird
Mπραβο συναδελφοι, εργαζεστε και για το κοινο καλο :)

Tα ειδα και εγω Νικο αυτα τα παχουλα καρφακια και μου αρεσαν επειδη φαινονται πιο ευχρηστα, βολικα και στιβαρα.
Βασει του σχεδιου που ανεβασες με τους χαρακες, τυπωσα ενα στο 60% της κλιμακας και περιμενω την Δευτερα να ερθει η βαση για να το δοκιμασω. Μαλλον θελει 55%.

Τυπωσα και του Δημητρη αλλα τυπωσα επισης και ενα παρομοιο σχεδιο, ιδιες διαστασεις, για να καταληξουμε στις εναλλακτικες.

Aπο ολα τα σφιγκτηρακια τελικα με βολεψαν αυτα του Δημητρη που ειναι ιδανικα για συγκρατηση υλικου παχους απο 0.5 εως 8μμ(y)

doAFqxkh.jpg

K1S5Vb7h.jpg

Αξιζει να τυπωθουν στην καλυτερη ποιοτητα εκτυπωσης γιατι τυπωνονται πολυ γρηγορα. Το παραπανω ηταν για δοκιμη, και ειναι σε ποιοτητα draft.
Aναλογα τον εκτυπωτη, εαν χρειαζεται να γινουν λιγο πιο σφιχτα, ας τυπωθουν στο 102-105% scale. Εδω το λινκ που βρισκεται στο post 892 της παρουσας σελιδας.

Δεν ταιριαζει κανενα στο honeycomb που πηρα :LOL:
Ολα ειναι για πιο μεγαλες τρυπες. Κριμα γιατι εκτυπωσα την γωνια και δεν ταιριαζουν τα pin . Θα σχεδιασω δικα μου.
Δημητρη, για δωσε (stl) και τα pin της γωνιας

Δημητρη, για δωσε (stl) και τα pin της γωνιας
Δεν τα έκανα ακομη . Στην ουσία θα αλλάξω το κομμάτι που κολλάς από κάτω. Το πάνω μερος του pin θα είναι ίδιο.
Έχουν την λογική του να τα περιστρέφεις για να σφίγγουν όποτε θέλουν δοκιμές.

Δεν τα έκανα ακομη . Στην ουσία θα αλλάξω το κομμάτι που κολλάς από κάτω. Το πάνω μερος του pin θα είναι ίδιο.
Έχουν την λογική του να τα περιστρέφεις για να σφίγγουν όποτε θέλουν δοκιμές.
Νομιζω πως πανε κουμπωτα ... δεν περιστρεφονται και δεν εξυπηρετουν
Κανονικα θελει pin με την λογικη των ουπατ ... βιδωνεις - φρακαρει