Laser Printer ή Inkjet τι συμφέρει ;

Απάντηση: Τυπώστε και καμία! Προσφορές για Photobook και εκτυπώσεις...

Υπάρχουν αντίστοιχοι εκτυπωτές των epson inktank , άπο άλλες εταιρείες;
Ψάχνω εγώ και η αδελφή μου , αλλα κάτι οικονομικό.... οχι για φωτό.
Θέλω απλά να είναι οικονομικοί στη χρήση...είχα πολλούς μέχρι τώρα, το ίδιο και η αδελφή μου που τον θέλει κυρίως για τα παιδιά , ειδικά τώρα που τυπώνει ασκήσεις κλπ.
Αλλα μέχρι τώρα όλοι αδειάζουν σε χρόνο ρεκόρ τα μελάνια τους και κοστίζουν πανάκριβα τα άτιμα!

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Γιατι να μην παρεις epson, εγω ειχα παρει τον 3050 οταν ηταν προσφορα ομως, γυρω στα 140-150 και τα εχει βγαλει ηδη τα λεφτα του https://www.skroutz.gr/s/12834896/Epson-EcoTank-ITS-L3050.html
Πολυ καλος και σε φοτο, τωρα μαλιστα αρχισα να ετοιμαζω και καποια ψηφιακα αλμπουμ με αυτον να δω πως θα βγουν αν και πιστευω θα ειναι πολυ καλο το αποτελεσμα! Επισης τον χρησιμοποιουμε κυριολεκτικα καθημερινα και για ασκησεις αλλα και διαφορες αλλες εκτυπωσεις εγχρωμες για τα παιδια και τα μελανια δεν λενε να πεσουν. Ασε που ειναι και πανφτηνα, το κοστος εκτυπωσης εκμηδενιζεται. (Βεβαια μιλαμε παντα για οικιακη χρηση, για επαγγελματικη αν χρειαζεσαι πληθος εκτυπωσεων καθημερινα με αυτοματες διπλες οψεις κλπ κλπ αυτοι δεν κανουν)

Βγαζει και η canon καποια μοντελα pixma με κωδικους Gxxxx και θα τους καταλαβεις γιατι εχουν τις σταθμες των χρωματων στην προσοψη με τιμες απο τα 150 και ανεβαινουν, αλλα δε βλεπω πολλες κριτικες κλπ και δε ξερω αν αξιζει να μην πας στα σιγουρα.

Παντως να κοιταξεις να παρεις να εχει wifi ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ γιατι τα φτηνα μοντελα δεν εχουν, πχ ο epson o L1110 που προταθηκε παραπανω δεν εχει οπως και καποιοι canon που ειδα προχειρα. Το wireless σου λυνει κυριολεκτικα τα χερια σε αυτες τις περιπτωσεις, στελνεις οτι θελεις απο οπου θελεις επιτοπου και απο το κινητο και με πολυ καλο app (τουλαχιστον της epson που χρησιμοποιω).

Απάντηση: Τυπώστε και καμία! Προσφορές για Photobook και εκτυπώσεις...

Eνα απο τα μειονεκτήματα των Epson είναι οτι αν μεινουν χωρίς εκτυπώσεις βουλώνει η κεφαλή τους, σε αυτο είναι επιρρεπής και η σειρά Ecotank απο όσο έχω ακούσει απο παιδιά που τους χρησιμοποιουν. Η λύση είναι που και που να στέλνεις μια εκτύπωση .

Η αντίστοιχη σειρά της canon είναι η pixma megatank σειρα G, οι εκτυπωτές αυτοί εχουν δυο ξεχωριστές κεφαλές που αλλάζουν, οποτε έχεις θέμα με καποια την αλλάζεις, δεν ξέρω βεβαια τι κόστος έχουν ψαχτε το. Υπάρχουν μοντέλα που ξεκινουν απο 130 ευρω, το χυμα μελάνι είναι φθηνό και για τις δυο εταιρίες γύρω στα 7-8 ευρώ τα 70ml.

Ναι, συστήνεται να κανεις εκτυπωση τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα ή 10 μέρες και γενικά σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα, είναι 10 δευτερόλεπτα υπόθεση! Ακόμα και μην χρειάζεσαι να βγάλεις κάτι, συνδεεσαι με το κινητό και στελνεις μια εκτυπωση. Μπορείς να το κάνεις ακόμα και αν λείπεις από το σπίτι!

Επίσης έχουν 3 χρόνια εγγύηση με έγγραφη στο site της epson, οπότε πάλι είσαι καλυμμένος για αυτο το διάστημα, που λογικά το πιθανότερο είναι να έχεις κάνει και απόσβεση.

Στάλθηκε από το Samsung Note 8 μου

Re: Τυπώστε και καμία! Προσφορές για Photobook και εκτυπώσεις...

Γιάννη τα πράγματα είναι απλά, αν σε ενδιαφέρουν οι έγχρωμες εκτυπώσεις και κάπως οι φώτος κλπ, πας δαγκωτά σε Tank δεν υπάρχει τίποτα στην αγορά που να πλησιάζει καν. Αν ενδιαφέρεσαι μόνο για ασπρόμαυρες εκτυπώσεις και τέλος αγοράζεις έναν φτηνό Lazer, π.χ. HP και καθάρισες.

Ο πιο οικονομικός Tank.
https://www.skroutz.gr/s/16979057/Epson-EcoTank-L1110.html

Για Lazer παίρνεις έναν πάμφθηνο τέτοιο και είσαι οκ για πρόχειρες εκτυπώσεις στο σπίτι.
https://www.skroutz.gr/s/19444809/HP-Laser-107a.html

Y.Γ. Με τον ecotank που έχω τώρα έχω κάνει πάνω από 500 εκτυπώσεις έγχρωμες και πάνω από 500 ασπρόμαυρες και το μελάνι είναι ακόμα στην μέση!!! Με έναν συμβατικό inject θα είχα αλλάξει 4-5 φορές τα μελάνια άνετα.

o ποιο οικονομικος ειναι αυτος που ειναι και πολυμηχανημα και οχι μονο εκτυπωτης ....

το θεμα ειναι ακριβως αυτο...κι εγω και η αδελφη μου πεταξαμε 3 εκτυπωτες γι αυτο το λογο !
Βουλομενες κεφαλες κλπ.

Εχεις ακουσει κατι για τον canon αυτον ?

Γιαννη ριξε μια ματια στους Canon megatank και δες αναλογα το μοντελο αν εχει και τι ειδους κριτικη

Κι εγω αμφιταλαντευομαι αν εχει νοημα να ναι μονοχρωμος ή εγχρωμος αν θελω να κανει αυτοματη εκτυπωση διπλης οψεως και αν θα εχει wifi.

Παντως αν δεν θες να τυπωνεις φωτογραφιες ( εχω εναν αλλον Pixma για αυτην την δουλεια) αυτη η τεχνολογια μοιαζει να ειναι πολυ πιο χρηστικη.

Έχω πετάξει κι εγώ πιο παλιά inkjet printers λόγω μελανιών. Στέγνωναν και μπούκωνε η κεφαλή.
Εδώ και κάμποσα χρόνια έχω τον CANON IP6700D και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τα μελάνια. Πολλές φορές μπορεί να μείνει χωρίς εκτύπωση και 6 και 8 μήνες.
Τα συγκεκριμένα μελάνια τα έχω πάνω από 3 χρόνια και πρίν λίγο, διαβάζωντας το νήμα, δοκίμασα μια εκτύπωση έτσι από περίεργεια.
Η εκτύπωση ήταν άψογη, πεντακήθαρη και χωρίς ίχνος μουτζούρας.

Ναι Μπαμπη αλλα το κοστος εκτυπωσης σε αυτον που λες αν θες ποσοτητα ακουμπαει στην στρατοσφαιρα.

Εδω λεμε για λυσεις οικονομικης χρησης. Τωρα που ειμαστε μεσα εχουν παρει φωτια οι εκτυπωτες λογω παιδιων και απομακρυσμενης εκπαιδευσης.

Ναι, είναι ακριβά τα μελάνια, αλλά τον κρατάω επειδή τυπώνω ελάχιστα.
Σαν φωτογραφικό εκτυπωτή τον είχα αγοράσει, και εποχές που δεν σε ένοιαζε και πολύ το κόστος μπροστά στην ποιότητα.
Διαβάζωντας όμως το νήμα, κι επειδή δεν θυμάμαι καν πότε είχα τυπώσει μ´ αυτόν για τελευταία φορά, σκέφτηκα οτι θα έχουν γίνει όλα ένα σώμα.
Όταν όμως μπήκα στο Πλαίσιο να παραγγείλω τον καινούριο printer της Canon που αναφέρετε και είδα την τιμή (189 ) αποφάσισα να δοκιμάσω το δικό μου να δω τι γίνεται. Ευτυχώς λειτουργεί άψογα!

Απάντηση: Re: Laser Printer ή Inkjet τι συμφέρει ;

Γιαννη ριξε μια ματια στους Canon megatank και δες αναλογα το μοντελο αν εχει και τι ειδους κριτικη

Κι εγω αμφιταλαντευομαι αν εχει νοημα να ναι μονοχρωμος ή εγχρωμος αν θελω να κανει αυτοματη εκτυπωση διπλης οψεως και αν θα εχει wifi.

Παντως αν δεν θες να τυπωνεις φωτογραφιες ( εχω εναν αλλον Pixma για αυτην την δουλεια) αυτη η τεχνολογια μοιαζει να ειναι πολυ πιο χρηστικη.
Εγω παντως ειχα παρει εγχρωμο Laser με αυτο το σκεπτικο και το μετανιωσα. Τελειωναν τα εγχρωμα χωρις να εκτυπωνω μονο απο τον καθαρισμο που εκανε το μηχανημα αυτοματα... Ο επομενος ειναι ασπρομαυρος και ειναι τελικα αυτο που ηθελα. Αν πιστευεις οτι θα εκτυπωνεις εστω και μια φορα τον μηνα εγχρωμο παρε εγχρωμο.

Αυτοματη διπλης οψεως και wifi ειναι must και δεν θα επρεπε να το σκεφτεσαι καν...

Re: Απάντηση: Re: Laser Printer ή Inkjet τι συμφέρει ;

Εγω παντως ειχα παρει εγχρωμο Laser με αυτο το σκεπτικο και το μετανιωσα. Τελειωναν τα εγχρωμα χωρις να εκτυπωνω μονο απο τον καθαρισμο που εκανε το μηχανημα αυτοματα... Ο επομενος ειναι ασπρομαυρος και ειναι τελικα αυτο που ηθελα..

Μα για αυτο ρωτησα και τον Μαριο που μου τους προτεινε εξαρχης αν εχει νοημα να παρω εγχρωμο ή να παω κατευθειαν σε μονοχρωμο.

Το θέμα είναι αν υπάρχουν και ποσο κοστίζουν οι κεφαλές στους epson ecotank.
Αν βουλώςουν αλλάζουν οι κεφαλές , το έχει κάνει κανείς;

Εχω 3 εκτυπωτές που είναι για πέταμα γι αυτό το λόγο....

Προσπάθησα να βρω κεφαλές που έχει η αδελφή μου για έναν canon g3400 και δε βρίσκω πουθενά.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

O παλιός μου ΗP inkjet (πολυμηχάνημα Α3) αν τελείωνε μια έγχρωμη μελανοταινία δούλευε κανονικά και έτσι αν τύπωνα μονόχρωμα δεν είχα κανενα πρόβλημα και δούλευε και το scanner, fax (τοτε ήταν απαραίτητο) κλπ , όταν τα παίξε τελειως και τον αντικατέστησα ο πιο καινούργιος δεν είχε αυτή την ιδιοτητα δυστυχώς και όταν τελείωνε ένα μελάνι τελειως πάγωνε η εκτύπωση και με μαύρο.

ετσι λοιπόν κάποια στιγμή έβγαλε ένα πρόβλημα σε μια κεφαλή (όχι στην μελανοταινία) και κλείδωσε όλο το μηχάνημα, ήταν και business pro μοντέλο μάλιστα , πήρα λοιπόν τηλ. να αλλάξω κεφαλή και έμαθα οτι ήταν φιξ και δεν υπηρχε ανταλλακτικό. Ευτυχώς ημουν σε τριετή εγγύηση (είχα κάνει register) και για καλή μου τύχη ένα μήνα πριν την λήξη της, οπότε μου τον αντικατέστησαν με πολύ κόπο μετά από 1.5 μήνα πέρα δώθε στα σερβις.

Τώρα ξέρω αν χαλάσει ξανά παει για πέταμα και στοίχιζε 250 όταν τον πήρα (δεν είχαν βγει οι ecotank), βέβαια αν τα παίξει η κεφαλή υποψιάζομαι οτι και σε αυτούς το ίδιο θα συμβαίνει, μπορεί να μην αλλάζουν καθόλου σαν τον δικό μου και να είναι φιξ στο μηχάνημα.

Και ο εγχρωμος laser HP που εχω το κανει αυτο. Αν πχ τελειωσει το μπλε σου λεει χαμηλη σταθμη μπλε - Συνεχεια εκτυπωσης με μαυρο.

Αλλοι εκτυπωτες που ειχα inkjet της οικιακης χρησης hp canon δεν εκτυπωνουν καν αν τελειωσει ενα χρωμα. Ισως το αφηνουν στα επαγγελματικα μοντελα να γινεται.

Περιμένουμε εντυπώσεις Γιάννη, βλέπω ειναι πολυμηχάνημα , έχει διπλή οψη εκτύπωση και WiFi.

Όταν τον πάρεις ενημέρωσε αν το διπλής όψης είναι με αυτόματο τροφοδότη τόσο για εκτύπωση (νομίζω είναι χειροκίνητη) όσο και για σκανάρισμα (μάλλον δεν κάνει διπλής όψης σάρωση). Επίσης αν εχεις βρει πόσο στοιχίζει η ξέχωρη κεφαλή να την αλλάξεις (όχι το μελάνι). Τα δοχεία των 135ml μελάνι έκαστο βλέπω οτι στοιχίζει γύρω στα 5 , πολύ καλή τιμή.