Laser Printer ή Inkjet τι συμφέρει ;

Αυριο οταν κανεις αυτην την δοκιμη γραψε και overall αποψη.

αυτές οι δύο είναι οι Α4 που τύπωσα, απλά τις δίχνω για να υπάρχει αίσθηση τι βαθμός κάλυψης από χρώμα χρειάστηκε

τύπωσα λοιπόν αυτές τις δύο Α4 και τρεις Α5, όλες στην υψηλότερη ποιότητα σε glossy χαρτί,
τα μελάνια δεν κουνήθηκαν καθόλου
(είχα βάλει χαρτάκια για να μπορώ να καταλάβω τυχόν διαφορά, το κίτρινο μάλλον μπήκε λάθος, με το μάτι δεν καταλαβαίνω καλά που είναι η στάθμη γιατί έχει μια διαβάθμιση προς τα πάνω, τα άφησα όπως είναι για να δω πως πάει αν τυχόν ξανατυπώσω φωτος τις επόμενες μέρες)

η overall άποψη είναι:

τα (+)

- φοβερά οικονομικός, έχω τυπώσει ελάχιστες φώτος, αλλά πολλά άλλα έγγραφα, έγχρωμα και Α/Μ, παρακαλάω να τελειώσει το μελάνι (γιατί φοβάμαι θα αλλοιωθεί από το χρόνο)
(φίλος που το έψαξε πολύ, γιατί τυπώνει κάθε μέρα πολλεεεεές σελίδες Α4 με πολύ μεγάλη κάλυψη σε μαύρο - εξετάσεις υπερήχων, θα έχετε δει - μου είπε ότι ήταν με διαφορά η πιο οικονομική λύση, ακόμη και από laser. Αυτό πριν από 3-4 χρόνια που δεν υπήρχε άλλο σύστημα με μπουκαλάκια , δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη σήμερα )

- Γρήγορος

- plug and play υπσοτήριξη linux με download του driver

- αρκετά μικρό μέγεθος (σε σχέση με έγχρωμο laser που κοιτούσα)

το (-)

επειδή τύχαινε να μην τον δουλέψω για 15-20 και παραπάνω μέρες, άρχιζε να μην τυπώνει κάποια dots, το οποίο που έφτιαχνα τελικά με καθαρισμό κεφαλής με το πρόγραμμα που έχει (έχω κάνει άπειρους καθαρισμούς που επίσης τρώνε μελάνι, αλλά δεν τελειώνει). Αλλά δυστυχώς δεν έδωσα σημασία και το ξαναέπαθα και άλλες φορές με μία λεπτή γραμμή στο μαύρο να παραμένει μόνιμα. Είναι εμφανής σε draft, μόλις που φάινεται σε standard και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε high quality.

Να πω επίσης ότι έχει κάποια "σφουγγαράκια" στα οποία καταλήγει η μελάνη που περισσεύει σε διάφορες διαδικασίες, όπως καθαρισμό, άναμμα, εκτύπωση κλπ.
Αυτά με τη χρήση γεμίζουν και κάποια στιγμή θέλουν αλλαγή. Η αντιπροσωπεία το κάνει με 20-25 ευρώ, αλλά μπορεί κάποιος να το κάνει μόνος του, υπάρχουν οδηγίες στο ίντερνετ.
Όταν έρθει η ώρα αυτή, βγάζει μήνυμα και ο εκτυπωτής σταματάει να δουλεύει.
Υπάρχει ωστόσο πρόγραμμα στο ίντερνετ, το οποίο (ανάμεσα σε άλλα που κάνει) μηδενίζει το "κοντέρ" από τα σφουγγαράκια και μπορείς να συνεχίσεις να δουλεύεις κανονικά. Αν όμως το κάνεις 2-3 φορές θα πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξεις και τα σφουγγαράκια πριν αρχίσε να τρέχει η μελάνη.

Σε μένα αυτό χρειάστηκε να γίνει μια φορά στα 5 , 6, 7 (? δεν θυμάμαι σίγουρα) χρόνια που τον έχω.

Εννοεις τετραγωνες ?

αλλιως πατας εκτυπωση με πλαισιο λευκο γυρω γυρω Γιαννη.

Τωρα το στυλ αποκλειεται να ειναι το ιδιο γιατι οι polaroid ειναι αλλη τεχνολογια. Νομιζω οτι εμοιαζε πιο πολυ με θερμικη εκτυπωση ( που δεν ηταν)

Εννοεις τετραγωνες ?

αλλιως πατας εκτυπωση με πλαισιο λευκο γυρω γυρω Γιαννη.

Τωρα το στυλ αποκλειεται να ειναι το ιδιο γιατι οι polaroid ειναι αλλη τεχνολογια. Νομιζω οτι εμοιαζε πιο πολυ με θερμικη εκτυπωση ( που δεν ηταν)

Αυτο ειναι για τον Γιαννη που ρωταει για Polaroid.

ναι ήταν κατανοητό,
το δείχνω αναφερότανε σε δικό μου ορθογραφικό λάθος (δίχνω) που δεν μπορούσα να βλέπω ούτε να διορθώσω

επειδή δεν είναι αυτονόητο για όποιον δεν παρακολούθησε όλη τη ροή του νήματος,

η παραπάνω περιγραφή που έκανα στο #101 αφορούν τον Epson L110

Αντε με πεισατε.

Ειπα να ανεβω κατηγορια και αντι για εκτυπωτη να παω σε πολυμηχανημα ( δεν εχω ξαναπαρει ποτε μου, παντα ειχα flatbed και ξεχωριστο εκτυπωτη) και παρηγγειλα τον Epson L3150.

Ο μονος με wifi, mobile printing και scanner και δυνατοτητα φωτοτυπικου.

Οκ δεν περιμενω επιδοσεις σε φωτογραφικο χαρτι οπως τους pixma μου ουτε την αναλυση του Canon Flatbed μου. Ομως εναν εκτυπωτη για μονοχρωμη φθηνη εκτυπωση ηθελα και ειπα να παω σε πολυμηχανημα για διευρυμενη χρηση μαζικης εκτυπωσης γιατι αν παμε και τον Μαιο ετσι θα πεσω εξω απο κοστος μελανιων.

Ξερω οτι ειναι αργος και κανει θορυβο και ειναι φτηνοπλαστικος αλλα οκ θα ζησουμε.

Μολις παραλαβω θα σας πω εντυπωσεις. Το βασικο ειναι η οικονομια χρησης και η 3ετης εγγυηση.

το πολυμηχάνημα δεν είναι παραπάνω κατηγορία
αλλά άμα σε βολεύει είναι μια χαρά
έχει το πλεονέκτημα ότι γλιτώνεις καλώδια και χώρο
και το μειονέκτημα ότι χάνεις σε ευελιξία και άμα χαλάσει ή δεν σου κάνει το ένα, πετάς και τα δύο (scanner + printer)
(για κάποιο νεξήγητο λόγο είχα πάντα αλλεργία στα πολυμηχανήματα)

η οικονομία χρήσης με βάση τη δική μου εμπειρία από τη σειρά είναι δεδομένη,
με το καλό να παραλάβεις και να στήσεις
και περιμένουμε εντυπώσεις

το πολυμηχάνημα δεν είναι παραπάνω κατηγορία
αλλά άμα σε βολεύει είναι μια χαρά
έχει το πλεονέκτημα ότι γλιτώνεις καλώδια και χώρο
και το μειονέκτημα ότι χάνεις σε ευελιξία και άμα χαλάσει ή δεν σου κάνει το ένα, πετάς και τα δύο (scanner + printer)

Οταν λεω κατηγορια εννοω τιμης....κανα 55αρι παραπανω κοστισε αυτη η "αναβαθμιση".

Και σε αυτα που λες και εγω τα ιδια.....απλα επειδη εχω και scanners και φωτογραφικο εκτυπωτη ειπα να παρω κατι πιο ευκολο να το χειριζονται και τα παιδια ή η γυναικα μου με μεγαλυτερη ευκολια.

Αλλωστε ο scanner τωρα.....μια ψιλοαναλυση 1200Χ2400 dpi εχει ......, αυτος που πηρε ο Γιαννης ακομα χειροτερα 1200Χ600 dpi. Θελω να πω οτι δεν προκειται για σοβαρο σκανερ αλλα ενα πολυμηχανημα total job με μετρια αποδοση σε ολα.

Αλλα το κοστος χρησης ειναι του ζητουμενο αλλιως εμενα ως ειχα.

Οταν λεω κατηγορια εννοω τιμης....κανα 55αρι παραπανω κοστισε αυτη η "αναβαθμιση".

Και σε αυτα που λες και εγω τα ιδια.....απλα επειδη εχω και scanners και φωτογραφικο εκτυπωτη ειπα να παρω κατι πιο ευκολο να το χειριζονται και τα παιδια ή η γυναικα μου με μεγαλυτερη ευκολια.

Αλλωστε ο scanner τωρα.....μια ψιλοαναλυση 1200Χ2400 dpi εχει ......, αυτος που πηρε ο Γιαννης ακομα χειροτερα 1200Χ600 dpi. Θελω να πω οτι δεν προκειται για σοβαρο σκανερ αλλα ενα πολυμηχανημα total job με μετρια αποδοση σε ολα.

Αλλα το κοστος χρησης ειναι του ζητουμενο αλλιως εμενα ως ειχα.

υποσχέθηκες εντυπώσεις μόλις παραλάβεις, μην πας να ξεφύγεις :flipout:
:ernaehrung004:
μια χαρά είναι το πολυμηχάνημα άμα σε βολεύει,
εγώ με παιδιά και γυναίκα έχω βρει άλλη λύση, έρχονται σε μένα και ζητάνε ότι θέλουν, σκανάρισμα- εκτύπωση, και τα κάνω εγώ,
προσπάθησα να τους βάλω στο κόλπο, αλλά δεν ενδιαφέρονται,
είναι και για μένα πιο εύκολο έτσι

Τελικα σε ασπρομαυρο laser που καταληγουμε?

Σε οτι ικανοποιει τις απαιτησεις σου απο χαρακτηριστικα και εχει φτηνα αναλωσιμα ειτε αυθεντικα ειτε συμβατα.

Αφου κατασταλαξεις σε αυτα , μετα κοιτας τι ποσο μπορεις να διαθεσεις και εκει βλεπεις τις επιλογες σε μαρκες.

Εγω προσωπικα αν ειναι να περασω τα 200 απο εδω και περα κοιταω μονο canon , χωρις να σημαινει αυτο οτι ειναι οι καλυτεροι , αλλα δεν θα εδινα ξανα πολλα λεφτα σε hp.

Έκανα μερικές εκτυπώσεις και πάλι, 6 σελίδες φωτογραφικού χαρτιού με διάφορες φωτό σε σχήμα Polaroid. Πλήρη σχεδόν κάλυψη της σελίδας....άψογο αποτέλεσμα.

Είδα ότι τώρα το μελάνι κατέβηκε πολύ λιγότερο σε σχέση με την αρχή, προφανώς πολύ μελάνι κατέληξε αρχικά στη κεφαλή μέσω των μεγάλων σωλήνων που συνδέουν τα δοχεία μελάνης. Ειναι μακριά από τις κεφαλές και είδα ότι τα σωληνάκια αυτά είναι γεμάτα, αρα από εκεί έφυγε πολύ μελάνι στην αρχή.

Θα κάνω και ακόμα κάποιες δοκιμές και θα πω τις εντυπώσεις μου από τον canon.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Kατεβάζεις τους drivers για windows 7. Tρέχεις το setup.exe στα windows 10 με συμβατότητα για windows 7 πας στις ρυθμίσεις run

How do I run a program in compatibility mode in Windows 10?
1) Right-click the specific application and click Properties. 2) Go to Compatibility tab, then check the box next to Run this program in compatibility mode for: 3) Select the version of Windows to use for your application in the drop-down box. 4) Click Apply and OK to save the change.

@ Σωκράτη οτι σου λενε εδώ τα παιδιά , κρίμα να πετάξεις καλό εκτυπωτή, είχα ένα παλιό HP πολυμηχάνημα που στα 10 δεν ευρισκα driver και δεν σεταριζοταν, το πάλεψα με τους παλιους driver με τον τρόπο που έγραψε εδώ ο φιλος και τον σεταρα και τυπώνει. Τον έχω backup τώρα αν χαλάσει ο κανονικός μου εκτυπωτής και μείνω χωρίς εκτυπώσεις όσο είναι στο σερβις (έγινε και έτσι την έβγαλα καθαρή 1.5 μήνα)

Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2 αλλά δυστυχώς δεν δούλεψε.
Έκανα δεξί κλικ στο zipαρισμένο αρχείο με τους drivers,πήγα Properties,επέλεξα το Combatibility,άνοιξα το tab και επέλεξα τα Windoows 7 και Apply.
Θα ήταν πράγματι πολύ καλό να φτιάχνεται τόσο εύκολα με μόλις ένα δεξί κλικ η μη ύπαρξη drivers για Windows 10.

Όπως είχε αναφερθεί και πιο πίσω, να δείτε και τους ιαπωνικούς Kyocera. Ένας συνάδελφος μου αγόρασε τον Kyocera Ecosys P5021cdn, laser, έγχρωμος και σε καλή τιμή.

Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2 αλλά δυστυχώς δεν δούλεψε.
Έκανα δεξί κλικ στο zipαρισμένο αρχείο με τους drivers,πήγα Properties,επέλεξα το Combatibility,άνοιξα το tab και επέλεξα τα Windoows 7 και Apply.
Θα ήταν πράγματι πολύ καλό να φτιάχνεται τόσο εύκολα με μόλις ένα δεξί κλικ η μη ύπαρξη drivers για Windows 10.

Εμένα σε canon mp160 έκανα με εγκατάσταση compatibility windows 7 ή 8 δεν θυμάμαι καλά και δουλεύει μια χαρά ο εκτυπωτής σε windows 10. Kαι σκαναρισμα και εκτυπωση. Το έχω κάνει σε 2 υπολογιστές αλλά είναι 3 χρόνια τώρα δεν θυμάμαι αν έβαλα compatibility 7 ή 8.

Unzip έκανες το αρχείο νομίζω πρέπει πρώτα unzip και μετά τρέχεις το setup σε compatibility mode; είναι σίγουρα για windows 64 bit ότι κατέβασες ή ότι version εχεις;

και εμενα εχει περάσει καιρός αλλά θυμαμαι οτι ψιλοπαιδευτηκα να το κάνω

Μια πρόταση για εγχρωμο επαγγελματικό πολυμηχάνημα Α3 μεγάλης ταχύτητας, το Βrother MFC-J6945DW, οικονομικό σε αναλώσιμα, με εγγύηση τρία ετη, κεφαλή εκτύπωσης για 100.000 σελίδες, τιμή γύρω στα 400Ευρώ:

Περιλαμβάνει εκτυπωτή, scanner, φωτοαντιγραφικό και fax, διπλή όψη, όλα σε Α3 και Α4. Αυτόματος τροφοδότης χαρτιού. Δικτυακή ενσύρματη και ασύρματη, USB.

Σωκράτη, κάνε ένα από τα 2 παρακάτω:

1. Κατέβασε τους drivers της Canon για Windows 8.1 και κάνε αυτούς εγκατάσταση. https://www.canon.co.uk/support/con...e=drivers&language=en&os=windows 8.1 (64-bit)
Είναι για τον ip6700d, αλλά δεν έχει σημασία.

Ή

2. Ακολουθείς τα παρακάτω βήματα.

devices and printers->add a printer or scanner->the printer that I want isn't listed->add a local printer or network printer with manual settings->next->select the USB001 (Virtual printer port for USB)->next->click on windows update->this part may take a few minutes->scroll down, till you find ip6600d and select it->follow instructions to install