Αυριο οταν κανεις αυτην την δοκιμη γραψε και overall αποψη.

αυτές οι δύο είναι οι Α4 που τύπωσα, απλά τις δίχνω για να υπάρχει αίσθηση τι βαθμός κάλυψης από χρώμα χρειάστηκε
τύπωσα λοιπόν αυτές τις δύο Α4 και τρεις Α5, όλες στην υψηλότερη ποιότητα σε glossy χαρτί,
τα μελάνια δεν κουνήθηκαν καθόλου
(είχα βάλει χαρτάκια για να μπορώ να καταλάβω τυχόν διαφορά, το κίτρινο μάλλον μπήκε λάθος, με το μάτι δεν καταλαβαίνω καλά που είναι η στάθμη γιατί έχει μια διαβάθμιση προς τα πάνω, τα άφησα όπως είναι για να δω πως πάει αν τυχόν ξανατυπώσω φωτος τις επόμενες μέρες)
η overall άποψη είναι:
τα (+)
- φοβερά οικονομικός, έχω τυπώσει ελάχιστες φώτος, αλλά πολλά άλλα έγγραφα, έγχρωμα και Α/Μ, παρακαλάω να τελειώσει το μελάνι (γιατί φοβάμαι θα αλλοιωθεί από το χρόνο)
(φίλος που το έψαξε πολύ, γιατί τυπώνει κάθε μέρα πολλεεεεές σελίδες Α4 με πολύ μεγάλη κάλυψη σε μαύρο - εξετάσεις υπερήχων, θα έχετε δει - μου είπε ότι ήταν με διαφορά η πιο οικονομική λύση, ακόμη και από laser. Αυτό πριν από 3-4 χρόνια που δεν υπήρχε άλλο σύστημα με μπουκαλάκια , δεν ξέρω αν ισχύει ακόμη σήμερα )
- Γρήγορος
- plug and play υπσοτήριξη linux με download του driver
- αρκετά μικρό μέγεθος (σε σχέση με έγχρωμο laser που κοιτούσα)
το (-)
επειδή τύχαινε να μην τον δουλέψω για 15-20 και παραπάνω μέρες, άρχιζε να μην τυπώνει κάποια dots, το οποίο που έφτιαχνα τελικά με καθαρισμό κεφαλής με το πρόγραμμα που έχει (έχω κάνει άπειρους καθαρισμούς που επίσης τρώνε μελάνι, αλλά δεν τελειώνει). Αλλά δυστυχώς δεν έδωσα σημασία και το ξαναέπαθα και άλλες φορές με μία λεπτή γραμμή στο μαύρο να παραμένει μόνιμα. Είναι εμφανής σε draft, μόλις που φάινεται σε standard και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε high quality.
Να πω επίσης ότι έχει κάποια "σφουγγαράκια" στα οποία καταλήγει η μελάνη που περισσεύει σε διάφορες διαδικασίες, όπως καθαρισμό, άναμμα, εκτύπωση κλπ.
Αυτά με τη χρήση γεμίζουν και κάποια στιγμή θέλουν αλλαγή. Η αντιπροσωπεία το κάνει με 20-25 ευρώ, αλλά μπορεί κάποιος να το κάνει μόνος του, υπάρχουν οδηγίες στο ίντερνετ.
Όταν έρθει η ώρα αυτή, βγάζει μήνυμα και ο εκτυπωτής σταματάει να δουλεύει.
Υπάρχει ωστόσο πρόγραμμα στο ίντερνετ, το οποίο (ανάμεσα σε άλλα που κάνει) μηδενίζει το "κοντέρ" από τα σφουγγαράκια και μπορείς να συνεχίσεις να δουλεύεις κανονικά. Αν όμως το κάνεις 2-3 φορές θα πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξεις και τα σφουγγαράκια πριν αρχίσε να τρέχει η μελάνη.
Σε μένα αυτό χρειάστηκε να γίνει μια φορά στα 5 , 6, 7 (? δεν θυμάμαι σίγουρα) χρόνια που τον έχω.