Λάστιχα Golf 140 TSi

26 June 2006
14,830
Athens
Φίλτατοι συγχωριανοί, χρειάζομαι τη γνώμη σας για λάστιχα 195/65/15. Είμαι "λίγο" γκαζιάρης και τα αχρηστεύω σε περίπου ένα χρόνο. :flipout:

Κάνω 15.000 χλμ ετησίως εντός πόλης. Ακούω τις προτάσεις σας για τετράδα με βάση την αντοχή και τις επιδόσεις σε λογικό κόστος (300 - 400 ).

Αντοχή και επιδόσεις δεν πάνε μαζί στην ίδια πρόταση :)
Εγώ θα προτιμούσα continental premium contact 2 ή 5 στα 250-300 Ε.

Ευχαριστώ παιδιά αλλά αυτά έχω τώρα και δεν αντέχουν πάνω από χρόνο. :)

Τι λέτε για Hankook Kinergy ECO?

Εάν θέλεις κάτι που να κρατάει περισσότερο βλέπεις bridgestone μεριά. Βέβαια δεν είναι σαν τα continental.

Στις διαστάσεις που έχεις δεν βγαίνουν τα Potenza. Συνεπώς θα σου πρότεινα τα νέα Turanza T001.....

http://www.bridgestone.gr/elastika/...na-elastika/epibatika/tourismos/turanza-t001#

Τα έχω βάλει σε Astra 1.4 εδώ και περίπου ένα χρόνο, και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Και αρκετά καλύτερα από τα παλαιότερα ER300.

Ενδιαφέρον φαίνεται αυτό. Ευχαριστώ.

Για να ξεκαθαρίσω, χρειάζομαι ένα λάστιχο που να κρατάει τουλάχιστον 2 χρόνια σε σκληρή χρήση εντός πόλης.

Τουλάχιστον 2 χρόνια και σκληρή χρήση και σκληρό ελαστικό δεν πάνε μαζί δυστυχώς. Μην περιμένεις τα bridgestone να ζεσταίνονται το ίδιο γρήγορα με τα continental.

Αυτο με το ζεσταμα που γραφει ο φιλτατος Ανδρεας ,εχε υποψην σου οτι ειναι ενας ακομα αστικος μυθος.
Στα κοινα εμπορικα ελαστικα,αυτο δεν ισχυει!
Μετα το πρωτο χιλιομετρο το λαστιχο οφειλει να συμπεριφερεται οπως και στο χιλιοστο.
Μονο στα αγωνιστικα ελαστικα εχει νοημα το ζεσταμα του ελαστικου
Εκει οντως αν δεν ερθει στην σωστη θερμοκρασια γλυστραει, οπως γλιστραει και οταν την ξεπερασει.

Θα έλεγα τα CPC5 με τη προϋπόθεση ότι προσέχεις πεζοδρόμια γιατί τα πλαϊνά του είναι φλίδες!
Αν προσέχεις είναι ό,τι καλύτερο!
Αν δε προσέχεις πεζοδρόμια και λακούβες, βάλε οτιδήποτε άλλο μη οικολογικό!Δλδ κάτι Blue Response, P1 κ.α. από μακρυά!
Εμένα μου έκατσαν καλά και τα MPS3 αλλά στη βροχή δεν είναι σαν τα CPC5!Στο στεγνό είναι καλύτερα και πιο αθόρυβα (μου φαίνονται)!
Τα Bridgestone καλά αλλά για καθημερινό αμάξι σκληρά!Δεν έχουν μαγούλιασμα βέβαια, αν αυτό σε ενδιαφέρει!
Αν σε ενδιαφέρουν έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για Nokian αλλά δεν έχω οδηγήσει για να έχω ιδιά άποψη!

Αυτο με το ζεσταμα που γραφει ο φιλτατος Ανδρεας ,εχε υποψην σου οτι ειναι ενας ακομα αστικος μυθος.
Στα κοινα εμπορικα ελαστικα,αυτο δεν ισχυει!
Μετα το πρωτο χιλιομετρο το λαστιχο οφειλει να συμπεριφερεται οπως και στο χιλιοστο.
Μονο στα αγωνιστικα ελαστικα εχει νοημα το ζεσταμα του ελαστικου
Εκει οντως αν δεν ερθει στην σωστη θερμοκρασια γλυστραει, οπως γλιστραει και οταν την ξεπερασει.

Really?

Εξαιρετικά να μαθαίνουμε :D
Αλλά σε κάθε περίπτωση ένα μαλακό ελαστικό δεν θα έχει καλύτερη απόδοση από ένα σκληρότερο ειδικά σε πιο ''γρήγορη'' οδήγηση;

Really?

Εξαιρετικά να μαθαίνουμε :D
Αλλά σε κάθε περίπτωση ένα μαλακό ελαστικό δεν θα έχει καλύτερη απόδοση από ένα σκληρότερο ειδικά σε πιο ''γρήγορη'' οδήγηση;
Σαφεστατα...αλλα αυτο οφειλεται στην γομα του ελαστικου.
Μεγαλη ιστορια τα ελαστικα φιλαρακια......μεγαλη ιστορια.!!!
Επισης οποιος εχει "αγωνιστικες" ανησυχιες και θελει να κατεβει "αερα πατερα" κανα βουνο καλοκαιριατικα, να λαβει υποψην του οτι μετα απο καμμια 15αρια χιλιομετρα, τα ελαστικα του λογω υψηλων θερμοκρασιων θα "σαπουνιασουν" και μετα, σε κανα οριακο φρεναρισμα θα δει "ψαρια να πετανε" .
Το νου σας λοιπον:a0210: