Λάστιχα Golf 140 TSi

Επειδή μάλλον δεν είίσαι από αυτούς που αλλάζουν χειμώνα-καλοκαίρι,εγώ θα σου πρότεινα Michelin pilot sport3.
(Εγώ φοράω 215/45/16 )

Στεγνό-βρεγμένο δεν θα καταλαβαίνεις τίποτα.

Re: Απάντηση: Λάστιχα Golf 140 TSi

Χειμώνα καλοκαίρι; Βασικά έχω 9 χρόνο το αυτοκίνητο, 4 χρόνια με τα λάστιχα που το αγόρασα, και 5 χρόνια με αυτά που έγραψα παραπάνω (ίδιες διαστάσεις με αυτά που ήρθε αρχικά). Και όταν τα άλλαξα, τσαντίστηκα κιόλας που μου γρατζούνισαν και τις 4 ζάντες!

Βασικά, η βασική τους δουλειά είναι να πηγαίνουν την αττική οδό πάνω κάτω. Υποθέτω δεν είναι απαιτητική διαδρομή.
Αυτά που έχω (από αυτό που λες δεν είναι για κάθε καιρό) είναι για χειμώνα ή για καλοκαίρι;
Αυτά που προτείνεις να υποθέσω είναι παντός καιρού;
(Εντελώς άσχετος με αυτά - σε βαθμό που σκέυτομαι μήπως πω στο (επίσημο) ετήσιο σέρβις που θα πάω αλλάξτε μου λάστιχα... :flipout:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να ρωτήσω κάτι; Αυτά τα μισελέν, από την φωτογραφία μου φαίνονται πιο "λεπτά". Είναι η ιδέα μου, δεν θα "χαμηλώσει" το αυτοκίνητο σε σχέση με αυτά που έχω, σωστά;
(Γιατί μερικές φορές ήδη βρίσκω κάτω...)

Από ότι βλέπω τα δικά μου έχουν αντικατασταθεί από την σειρά 5, και αυτά που έχω είναι τελικά για καλοκαίρι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Λάστιχα Golf 140 TSi

Ναι,είναι παντός καιρού (δοκιμασμένα σκληρά,σου δίνω τον λόγο μου) και όχι δεν θα χαμηλώσει,τις ίδιες ακριβώς διαστάσεις θα έχουν αν τα αντικαταστήσεις με ίδια νούμερα με τα δικά σου.
Γενικά να ξέρεις,είναι λίγα τα λάστιχα που είναι πραγματικά για κάθε καιρό.
Από ότι λες πάντως (κι εφ' όσον δεν κάνεις sport οδήγηση),θα μπορούσες να βολευτείς με με κάτι λιγότερο.
Με αυτά πάντως θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

πριν 2 μήνες έβαλα τα bridgestone ακριβώς ίδια διάσταση στης συζύγου. Μέχρι στιγμής πολύ ευχαριστημένος. (220ε)

επίσης στο δικό μου έβαλα dunlop efficiency grip. Πολύ ευχαριστημένος από οικονομία. 10% γκαραντί σε δοκιμασμένες διαδρομές.

να σημειώσω ότι και τα δυό έχουν εγγυήσεις. Τα πρώτα νομίζω 50% προσφορά σε καταστροφή ελαστικού. Τα δεύτερα αντικατάσταση.
Τα κινέζικα και γενικά τρίτες μάρκες, κορεάτικα, ρωσικα κλπ τα απέφυγα. Μικρή έως καμία διαφορά τιμής τα τρίτα. Κινέζικα δεν ασχολήθηκα καν.

Εχω κανει περιπου 10,000χλμ με τα dunlop blue response σε διασταση 205 (golf). Σε συγκριση με michelin energy saver, παρατηρησα βελτιωση στην καταναλωση αλλα σημαντικα χειροτερη ανεση. Τοσο που δεν μπορω να τα εχω φουσκωμενα στην προβλεπομενη πιεςη. Δεν τα συνιστω.

Νομιζω οτι ειναι σχεδον ιδια με τα goodyear efficiency grip.

Εχω κανει περιπου 10,000χλμ με τα dunlop blue response σε διασταση 205 (golf). Σε συγκριση με michelin energy saver, παρατηρησα βελτιωση στην καταναλωση αλλα σημαντικα χειροτερη ανεση. Τοσο που δεν μπορω να τα εχω φουσκωμενα στην προβλεπομενη πιεςη. Δεν τα συνιστω.

Νομιζω οτι ειναι σχεδον ιδια με τα goodyear efficiency grip.

Με αλλαγή στο ίδιο αυτοκίνητο από energy saver σε pilot sport 3 και τώρα σε blue response θεωρώ με διαφορά καλύτερα τα τελευταία σε όλα.

Και τα Dunlop θεωρούνται μαλακά λάστιχα όπως τα Michelin. Μου κάνει εντύπωση η διαπίστωση σου.

Είναι παρα πολυ άνετα και μαλακά. Ειναι οντως τα ιδια. Τα δικα μου είναι goodyear.
Για πιο χαλαρή οδήγηση ειναι μια χαρά.

Είναι παρα πολυ άνετα και μαλακά. Ειναι οντως τα ιδια. Τα δικα μου είναι goodyear.
Για πιο χαλαρή οδήγηση ειναι μια χαρά.

Πριν δυο βδομαδες αλλαξα και εβαλα τα ιδια (goodyear) σε διασταση 205/55/16...Μπηκα σε καποια ιντερνετικα τεστ και ετσι τα επελεξα...Συν το οτι εχουν ενα χρονο γραπτη εγγυηση για αντικατασταση ακομη και για δολιοφθορα...

Την ιδια διάσταση εχω. Με τα προηγούμενα conti sp2 το αμάξι κοπανουσε σαν να μην ειχε ανάρτηση. ...μετα από πολλα χλμ όμως

Για να λέμε και την αλήθεια πάντως,αν το ζητούμενο είναι χαλαρή οδήγηση χωρίς υπερβολές,δεν χρειάζεται να δώσει κανείς τα διπλά σχεδόν λεφτά του pilot3.
Αν πάλι έχει συνηθίσει να στρίβει χωρίς τιμόνι,είναι τα πιο προοδευτικά και με τις λιγότερες εκπλήξεις που έχω βάλει και με διαφορά.
Και στο στεγνό και στο βρεγμένο.
Μόνο κάτι Toyo είχαν ανάλογη συμπεριφορά αλλά όχι τόσο στο βρεγμένο.

To pilot sport 3 ειναι απο τα χειροτερα λαστιχα στις τοπ μαρκες...θορυβωδες,φθειρεται ευκολα,κακο στο βρεγμενο,κλπ...Παντα την προτιμουσα σαν εταιρια αλλα αυτο το μοντελο της ειναι χαλια...τα ειχα σε 225-40-18,την ιδια εντυπωση ειχε φιλος με λεον στην ιδια διασταση.Αν θες καλο λαστιχο προτεινω Εagle F1 Assymetric 2 η Dunlop Sportmaxx RT.

Κακό στο βρεγμένο;
Εντύπωση μου κάνει αυτό που λες...
Εγώ κάνω προσπάθεια και το πιέζω αρκετά για να φύγει,την ώρα που με ότι άλλο αυτής της κατηγορίας (ειδικά με τα dunlop ) ήταν πολύ ευκολότερο,ειδικά σε ελεγχόμενη πλαγιολίσθηση με κατέβασμα ή μικρή σχέση με γκάζι.
Κι αυτό που σου λέω το έχει διαπιστώσει πολύ κόσμος που μιλάω και είναι της sport οδήγησης.

Σε νορμάλ συνθήκες σε αυτοκινητόδρομο και με γρήγορους ρυθμούς δεν είχα ποτέ έκπληξη,είτε σε γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης,είτε σε απότομες επιβραδύνσεις.
Είναι πάντως ελάχιστα τσιμπημένα σε θόρυβο είναι αλήθεια αυτό,για φθορά δεν είμαι αρμόδιος να πω,αλλάζω συχνά,οπότε...

Αν μιλάμε όμως για 225-40/18 όπως στην περίπτωσή σου,μιλάμε και για πάνω από 250-300 άλογα,έτσι;
Αλλά ας μην ξεφεύγουμε πολύ από την αποκλειστικά χαλαρή οδήγηση που λέει ο φίλος εδώ.
(Για το Goodyear δεν ξέρω,έτσι κι αλλιώς θεωρείται καλοκαιρινό λάστιχο. )

Αρχίσανε οι διάφορες υποκειμενικές γνώμες...

Το ελαστικό αυτό... pilot sport 3, είναι πολύ καλό... όπως όλα της κατηγορίας αυτής...

Μου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω κρίσεις επί ελαστικών, εάν δεν βάζετε τα αυτοκίνητα σας σε πίστα και να έχετε τηλεμετρική καταγραφή επί πολλών γύρων σε πανομοιότυπες καιρικές συνθήκες...

Αρχίσανε οι διάφορες υποκειμενικές γνώμες...

Το ελαστικό αυτό... pilot sport 3, είναι πολύ καλό... όπως όλα της κατηγορίας αυτής...

Μου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω κρίσεις επί ελαστικών, εάν δεν βάζετε τα αυτοκίνητα σας σε πίστα και να έχετε τηλεμετρική καταγραφή επί πολλών γύρων σε πανομοιότυπες καιρικές συνθήκες...

Υποκειμενικες ειναι οι γνωμες φιλε...οι αντικειμενικες στα περιοδικα.Το ελαστικο αυτο,οχι δεν ειναι πολυ καλο,στην κατηγορια υπαρχουν καλυτερα.Φυσικα και ειναι ΚΑΙ υποκειμενικο το θεμα.Πχ το pilot exalto της ιδιας εταιριας ηταν αρκετα καλυτερο.Την γνωμη του λεει ο καθενας,για τα ελαστικα που φοραει στο αυτοκινητο του,με το δικο του στυλ οδηγησης,στις δικες του διαδρομες,διαφορετικες καιρικες συνθηκες,διαφορετικα οδοστρωματα,διαφορετικη ηχομονωση,ιπποδυναμη και αλλα πολλα.Οσο για τις πιστες,ξερεις οτι τα ελαστικα που συμπεριφερονται ιδανικα σε αυτες ειναι τελειως διαφορετικη η συμπεριφορα τους στο δρομο.Τελος παντων ειμαστε οφφ τοπικ.:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Λάστιχα Golf 140 TSi

Υποκειμενικες ειναι οι γνωμες φιλε...οι αντικειμενικες στα περιοδικα.Το ελαστικο αυτο,οχι δεν ειναι πολυ καλο,στην κατηγορια υπαρχουν καλυτερα.Φυσικα και ειναι ΚΑΙ υποκειμενικο το θεμα.Πχ το pilot exalto της ιδιας εταιριας ηταν αρκετα καλυτερο.Την γνωμη του λεει ο καθενας,για τα ελαστικα που φοραει στο αυτοκινητο του,με το δικο του στυλ οδηγησης,στις δικες του διαδρομες,διαφορετικες καιρικες συνθηκες,διαφορετικα οδοστρωματα,διαφορετικη ηχομονωση,ιπποδυναμη και αλλα πολλα.Οσο για τις πιστες,ξερεις οτι τα ελαστικα που συμπεριφερονται ιδανικα σε αυτες ειναι τελειως διαφορετικη η συμπεριφορα τους στο δρομο.Τελος παντων ειμαστε οφφ τοπικ.:ernaehrung004:

Κοίταξε,εκτός πίστας οι συνθήκες είναι ίδιες για όλους μας,στους ίδιους δρόμους οδηγούμε σε μια σταλιά τόπο που είναι η Ελλάδα.
Αυτό που αλλάζει είναι το στυλ οδήγησης,το αμάξι,κλπ.

Και για να πως την μαύρη αλήθεια μου,30 χρόνια προσθιοκίνητα μόνο φίλων έχω οδηγήσει,οπότε ίσως η γνώμη μου να μην είναι και η ενδεδειγμένη στην περίπτωση.
Και η αλήθεια είναι πως σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα μερικές φορές 'κάθονται' καλά συγκεκριμένα λάστιχα.

Υποκειμενικές γνώμες στα ελαστικά δεν μου λένε τίποτε αγαπητέ φίλε, γιαυτό και προσπαθώ όταν διαβάζω ενότητες σαν και αυτή, να βοηθώ (όσους φυσικά αντιλαμβάνονται αυτά που λέω), ώστε να μην αναλώνουν τόσο πολύ χρόνο (και χρήμα) επάνω στα θέματα αυτά, ΕΙΔΙΚΑ βασιζόμενοι στις προσωπικές απόψεις ανθρώπων που μπορεί να είναι από ραλίστες μέχρι απλοί άνθρωποι που δεν υπερβαίνουν ποτέ τα όρια του ΚΟΚ.

Στα περιοδικά δεν δίνονται αντικειμενικές απόψεις και αυτό πρέπει να παραδεχτούμε και πάλι υποκειμενικές είναι αλλά τουλάχιστον υπάρχουν μετρήσεις γυρολογιών για να μην λέει ο καθένας ότι θέλει.

Αναφέρομαι πάντοτε σε πίστα και σε τηλεμετρία, και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, και συνάδει με το παραπάνω πολύ αληθές παράδειγμα με τον Tiff (δεν νομίζω κανείς να αμφισβητεί ούτε τις οδηγικές του ικανότητες ούτε την δημοσιογραφική του ακεραιότητα...), για τον απλό λόγο ότι στον δρόμο ποτέ οι συνθήκες δεν είναι ίδιες, και αν ακόμα είναι απολύτως ίδιες θα ήταν ανόητος κάποιος να πιέσει το όχημα και τα ελαστικά του στο όριο.

Υπάρχει μια τελείως μα τελείως λανθασμένη άποψη για τα ελαστικά (μια από αυτές τις λανθασμένες απόψεις εκφράζεις και εσύ για τις πίστες) και συνεχίζεται αέναα μια παραφιλολογία περί αυτών.

Δυστυχώς ή μάλλον ευτυχώς για ένα δεδομένο ελαστικό μόνο μέσα στην ασφάλεια της πίστας μπορεί να εξαγάγεις συμπεράσματα (ταχύτητα θέρμανσης γόμας, χρονικό όριο διατήρησης της αναγκαίας θερμοκρασίας, όρια υπέρβασης θερμοκρασίας λειτουργίας, και μέσα από αυτό μπορείς να δεις ποια και πότε είναι τα όρια του ελαστικού ειδικά στον τομέα που φαντάζομαι ότι σας απασχολεί δηλαδή το όριο και το μέγεθος πρόσφυσης).

Σκοπός της επίσκεψης σε πίστα αφενός δεν είναι να δημιουργήσεις ιδανικές συνθήκες, αυτό άλλωστε θα απαιτούσε αυτοκίνητο αποκλειστικά πίστας, και ενώ έχω οδηγήσει πολλά και διάφορα τέτοια, δεν έχω αυτοκίνητο πίστας και ποτέ δεν με ενδιέφερε να βάλω και ελαστικά πίστας.

Από την εμπειρία αυτή λέω ότι δεν έχει καμιά μα καμιά διαφορά ο δρόμος με την πίστα παρά το γεγονός της ασφάλειας που σου δίνει να πιέσεις στα όρια (είτε τα δικά σου είτε του οχήματος αν μπορείς...).

Αυτό που θέλω να μείνει αν κανείς ενδιαφέρεται για αυτά που λέω είναι ότι οι διαφορές είναι τόσο μικρές που είναι αδύνατον ένας απλός οδηγός να καταλάβει απολύτως τίποτε σε απλή οδήγηση σε δρόμο.

Τώρα αν εσύ (ή οποιοσδήποτε άλλος) έχεις κάποια Porsche, ή κάποιο αυτοκίνητο μεγάλου τουρισμού/σπόρ κλπ, πρέπει να κάνετε την χάρη στο εαυτό σας να πάτε μερικές φορές σε πίστα είτε σε κάποιο πρόγραμμα ασφαλούς οδήγησης (το οποίο το προτείνω για όλους) είτε απλά σε track day για να διαπιστώσετε αυτά που προσπαθώ να πω.

Τίποτε περισσότερο και τίποτε λίγότερο.

Και τώρα σας αφήνω να αναλύσετε τις διαφορές ανάμεσα σε ελαστικά αυτοκινήτων της μικρής κατηγορίας...

Δηλαδη βρε Χρηστο επειδη θέλουμε να οδηγήσουμε χαλαρα, αργά για να παμε απλώς στη δουλειά μας, στα ορια του κοκ και στα ορια της κρισης δεν πρέπει να μοιραζομαστε τις απόψεις και κρίσεις μας?
Και επίσης επειδή δεν πηγαμε στην πίστα?

Σημαντικο ρολο στην φθορα των ελαστικων και γενικα στα κρατηματα παιζει ρολο και η αναρτηση αλλα προς το παρον δεν το ανεφερε κανεις...

Eγω χρησιμοποιω τα Goodyear 195/65/15 EFFICIENTGRIP PERFORMANCE 91H.

Δεν εχω ξετρελλαθει αλλα αποτι διαβαζω θεωρουνται αρκετα καλα, βεβαια και με τα Βridgestone Τuranza που ειχα πριν που στην αξιολογηση ειναι σχετικά χαμηλα δεν ειχα κανενα προβλημα.

Last edited:
Και στα 2 αυτοκίνητα έχουμε continental, το μικρό (fiesta), είχε τα turanza, καμία σχέση με τα continental premium contact 5. Απλά φθείρονται γρήγορα, χρειάζονται άλλαγμα αρκετά κάτω από τα 3 χρόνια (1.5 - 2). Και στο E400 είναι continental που βέβαια λόγω διάστασης (255,275) πάει τραίνο. Νομίζω είναι τα sport contact 5 χωρίς να κόβω και χέρι.