Λάστιχα Golf 140 TSi

Re: Απάντηση: Λάστιχα Golf 140 TSi

Δεν είναι θέμα αυτοκινήτου...

Είναι και θέμα αυτοκινήτου.

Πάντως για το Toyota που ανέφερα προηγουμένως, έχω στο μυαλό μου έναν θείο μου.

Ο συγκεκριμένος έχει μονίμως το πόδι του στο φρένο.... :p

Και άλλαξε τακάκια μετά τα 100.000km στο Corolla που έχει.

Είναι και θέμα αυτοκινήτου.. Τι σου βγάζει ρε παιδί μου..

Εγώ με Toyota παλιά άλλαζα τακάκια στην χειρότερη κάθε 2 χρόνια, μπορεί και πιο σπάνια.. Εδώ και λίγα χρόνια με το VW αλλάζω κάθε 15.000Km.

To VW αφενός είναι πιο βαρύ (άρα φθείρει τα τακάκια πιο γρήγορα) αφετέρου προδιαθέτει για πιο "ενδιαφέρουσα" οδήγηση.. ;)

Απάντηση: Re: Λάστιχα Golf 140 TSi

Ειδικά με καθημερινές διαδρομές στην Αθήνα..... :p

Που να δεις με το 4χ4 της δουλειάς καθημερινές αναβάσεις-καταβάσεις στο βουνό (φουρκέτες,κλίσεις καρφί,κλπ,κλπ)
Αν ήταν βρε να οδηγώ όπως τα λέτε,θα άλλαζα τακάκια κάθε μήνα :flipout:

Δημήτρη (DimDim),έχεις μερικό δίκιο.
Αλλά σε μερικούς συμβαίνει το αντίθετο,αν σε προδιαθέτει το αμάξι και μπορεί... από πέμπτη δεύτερη κατεβάζεις κι είσαι μια χαρά,ούτε φρένα,ούτε αηδίες (έχεις δει σασμάν να λείπει το μισό κέλυφος της χελώνας;Έχω ενθύμιο ένα από Α75:flipout: )

Χωρίς πλάκα τώρα,και σε σχέση με αυτό που είπε ο υπέρηχας.
Ναι,μπορεί να μην χρειαστείς ποτέ τις αυξημένες δυνατότητες του καλύτερου ελαστικού.

Την μια φορά όμως που ίσως τις χρειαστείς,φτάνει και περισσεύει κατά την άποψή μου.
Ειδικά στο βρεγμένο και στο φρενάρισμα ανάγκης,εκεί που και ο πόντος μετράει.
(Χτυπάω ξύλα κλπ. )

Όλα αυτά που συζητάμε αν θέλετε να ξέρετε είναι επί τελείως υποκειμενικής βάσης.

Και αυτό διότι κανείς δεν ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΑΙ πως να οδηγεί σωστά το όχημα που για το οποίο βγάζει δίπλωμα.

Η "εκπαίδευση" είναι ελάχιστη και αφορά μόνο να περάσεις τις εξετάσεις του υπουργείου και αυτό καμιά φορά και με λίγη "βοήθεια" αν καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Από κει και πέρα ο καθένας δημιουργεί ένα στυλ οδήγησης το οποίο είναι καθαρά προσωπικό και εξαρτάται και από το όχημα του, το οποίο αν είναι καλύτερο τον κάνει δέσμιο των ικανοτήτων του αυτοκινήτου και εν δυνάμει επικίνδυνο οδηγό διότι δεν οδηγεί εκείνος το όχημα αλλά το όχημα εκείνον...

Ο έλεγχος (από τον οδηγό) του οχήματος σε κάθε περίπτωση έχει αυστηρούς κανόνες που διέπονται από τους ακλόνητους νόμους της φυσικής.

Πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πχ στην Μεσογείων μου κολλάνε προφυλακτήρα κάθε μέρα, (κάποιοι με κορνάρουν κιόλας, οι περισσότερες γυναίκες...) με προσπερνάνε με σφήνα επικίνδυνη, και μετά πλακώνονται στα φρένα στα φανάρια... εγώ επειδή γνωρίζω το αμάξι μου ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και επίσης γνωρίζω και τα φανάρια και την πυκνότητα της κίνησης (επειδή σαν γαϊδούρι κάνω αυτό το δρόμο κάθε μέρα επί σειρά πολλών ετών) οδηγώ με τέτοιες ταχύτητες που πατάω μόνο ελαφρά φρένο πριν τα φανάρια και αυτό μόνο όταν για κάποιο λόγο αυτά τα φανάρια με πιάσουν... συνήθως πατάω τρεις ή τέσσερις φορές μόνο φρένα σε ολόκληρη την Μεσογείων.

Επειδή και ξέρω και μπορώ να το πάω όλο τέζα... η διαφορά για τον προορισμό είναι μονάχα ένα με δύο λεπτά, πολύ περισσότερη βενζίνη, και πολύ φθορά στα φρένα και στα ελαστικά, άσε τον κίνδυνο να τρακάρεις.

Μου κάνει τεράστια εντύπωση που σε καιρούς κρίσης και οικονομικής στενότητας οι οδηγοί δεν οδηγούν πιο προσεκτικά και πιο οικολογικά.

Σε οδήγηση εκτός πόλης (πχ σε μια διαδρομή που ξέρω επίσης πολύ καλά Πάτρα-Αθήνα και τούμπαλιν) πατάω φρένα ελάχιστες φορές και κινούμαι πάντοτε με μεγαλύτερες ταχύτητες από τα άλλα οχήματα, απλά οδηγώ προνοητικά και δεν πλακώνομαι στα φρένα ποτέ.

Οι διαφορές στην διαδρομή αυτή από τα χτυπάω 200ες+, με πλακώματα στα φρένα και κανονική οδήγηση 120-140 και προνοητική είναι μόλις 10 λεπτά (αλλά όπως προείπα τεράστια διαφορά κατανάλωσης και φθοράς).

Τακάκια (δεν έχω εργοστασιακά φρένα, έχω μεγάλο κιτ 330χ30 με τετραπίστονα) κρατάνε περίπου 40.000 χιλιόμετρα αλλά με τα μαλακά τακάκια. (κεραμικά και hard πίστας δεν χρησιμοποιώ στον δρόμο), αλλά κάνω και καγκουριές ανάμεσα στην ανάπαυλα της σωφρόνως οδήγησης.

Η φθορά στα τακάκια έχει να κάνει φυσικά με το στυλ οδήγησης, αλλά και με το σύστημα φρένων του κάθε αμαξιού, πχ υπάρχουν αμάξια που έχουν μεγαλύτερες δισκόπλακες και τακάκια από άλλα ίδου βάρους και ιπποδύναμης οπότε εκείνο το όχημα με τα μεγαλύτερα φρένα θα έχει και την λιγότερη φθορά στα τακάκια (και δισκόπλακες) δεδομένης παραπλήσιας οδηγικής συμπεριφοράς του οδηγού.

Γενικά βλέπω ότι οι οδηγοί, οδηγούν πιο γρήγορα απότι επιτρέπουν οι συνθήκες, αλλά και οι ικανότητές τους, και αυτό έχει γίνει χειρότερο τα τελευταία χρόνια επειδή τα αυτοκίνητα έχουν καλύτερη ενεργητική και παθητική ασφάλεια, αλλά οι νόμοι της φυσικής είναι οι ίδιοι.

Τα λεγόμενα μου θα τα καταλάβετε καλύτερα όποια κάνουν ένα σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης.

συμφωνώ απολύτως (εκτός από τις καγκουριές).

Δυστυχώς στην Αθήνα οδηγάτε (συγνώμη για το β πρόσωπο) τραινάκι.
Ποτέ μου δεν το κατάλαβα.
Αυτό γινόταν προ κρίσης και εδώ πχ στον περιφερειακό. 120-140 καθημερινά (με μηδαμινό όφελος στον χρόνο άφιξης) και κάθε μέρα δυό τρια στουκαρίσματα.
Μετά την κρίση στον περιφερειακό ζήτημα να είδα 2-3 περιστατικά.
Τώρα όλοι 60-70.

Ευχαριστούμε Χρήστο για τις πολύ τεκμηριωμένες πληροφορίες που μας παραθέτεις.

Δυστυχώς η οδήγηση, εκτός από "ρουτινιάρικη" δραστηριότητα, οφείλει να είναι και ευχάριστη (όπως το εννοεί ο καθένας), όμως μέσα στα πλαίσια του "ασφαλούς"...

Ναι, όλοι (ανεξαιρέτως) χρειαζόμαστε ένα βασικό σεμινάριο ώστε να συνειδητοποιήσουμε όλους τους κινδύνους αλλά και τις ιδιαιτερότητες της οδήγησης.

Κλείνοντας, κάνω μια ευχή. Να απαγορευτεί επιτέλους η οδήγηση από γυναίκες... :)

τι οφείλει να είναι ευχάριστη ρε συ Στάυρε.

Κάνω καθημερινά 28 χιλιόμετρα από τα οποία σχεδόν τα 17 περιφερειακός. (Χ2 αυτό). Για Αθηναίους είναι ίσως λίγο, για Θεσσαλονικείς είναι πολύ.
Μου έδωσε ευχαρίστηση η διαδρομή την πρώτη, τη δεύτερη, άντε την δέκατη φορά.
Μετά τις 5000 τι σόι ευχαρίστηση να σου δώσει?
Απλά διεκπεραιώνεις μια διαδικασία που οφείλει να είναι ασφαλής και να σε πάει και να σε φέρει.
Το αυτοκίνητο αν είχε flight recorder και fly by wire θα πήγαινε μόνο του.
Ακόμα και τις αλλαγές στα ίδια σημεία τις κάνω.

Φετος κλεινω 40 χρονια... πτυχιουχος οδηγος, αλλαζοντας 5 αυτ/τα και μερικα λαστιχα. Τα 4 αυτ/τα ηταν μικρα, απο Fiat ritmo - Alfa romeo 146, οποτε τα ελαστικα τους ειναι...εντος θεματος. Αυτα που προτιμουσα ηταν τα Michellin, κυριως για την ανεσή τους αλλα και το οτο εβγαζαν...60.000χλμ οικογενειακα ανετα, και μια δυο φορες Pirelli. Στην Α146 που ηταν πιο δυναμικο αυτ/το προτιμουσα Pirelli, διστασης 195/55/15, για ευνόητους λογους, ενω μου αρεσε και το Michelin exalto (440 τοτε!). Τα μαμισια ηταν κατι Bridgestone εντελως απαραδεκτα, φανταστειτε πως στην ΠΑΘΕ με βροχη πανω απο 90χαω επθκινδυνα, σε μια περιπτωση κατεβηκα να δω αν ειχα λαστιχο. Κατα σατανικη συμπτωση και στο Opel Insignia...Bridgestone potenza50 ειχαν εργοστασιακα, και οι εντυπωσεις ιδιες (+σκληροτητα, abs στο φουλ) μα εδω η διασταση ειναι 245/45/18, οποτε μιλαμε για αλλες καταστασεις! Εβαλα τα Pirelli (pzero 800 !!! = ενα καλουτσικο ντακ!!!) μα ειναι σκληρα και του χρονου τετοια εποχη θα ψαχνομαι.

Ουτε εγω φρενααρω, το Α146 αλλαξε φετος δισκοπλακες στα 16 χρονια του με 250.000χλμ, τακακια δεν θυμαμαι ακριβως αλλα μαλλον στα 140.000χλμ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σωκρατη, αυτο με το "αυγο" το λεγανε για το γκαζι, ενεκα καταναλωσης, οχι για το φρενο;)

Σωκρατη, αυτο με το "αυγο" το λεγανε για το γκαζι, ενεκα καταναλωσης, οχι για το φρενο;)

Βαγγέλη,για το φρένο το έλεγαν,αυτό καίει το πετρέλαιο.
Για φαντάσου να σταματήσεις,να ξεκινήσεις και να ανεβάσεις καμιά δεκαριά ταχύτητες (αυτό πριν βγουν τα μαγνητικά με τις άπειρες σχέσεις), με 25 τόνους επάνω.
Έχεις κάψει το ίδιο πετρέλαιο που καις για 50 χλμ πορείας.

Τα Pzero σου,τα είχα κάποια στιγμή,μέχρι να ζεσταθούν αρκετά η ουρά έφευγε για πλάκα.
Όταν ζεσταίνονταν ήταν μια χαρά.
Στο βρεγμένο όμως δεν μου άρεσαν καθόλου,τα θεωρώ απρόβλεπτα.

Re: Απάντηση: Re: Λάστιχα Golf 140 TSi

Μακράν όλων τα Vredestein και ειδικά τα Sportrac αλλά να κοιτάξεις τιμή .

καλά εννοείς....?
σπάνια όμως, λίγοι αντιπρόσωποι και παραγγελία.
Τα ήθελα και εγώ αλλά βιαζόμουνα...

Για να επιστρέψουμε και στο θέμα, αύριο θα παραγγείλω τα pilot sport 3... 410 μου είπαν στο σέρβις της vw...

Πόσο κάνουν; Στο σκρούτζ τα βλέπω 80-85 ευρώ. 320-340 τα 4. Δεν θα πάρουν κάτι και για την τοποθέτηση;