Λαθροχειρία κατά την ψηφορία στη Βουλή...

Re: Απάντηση: Re: Λαθροχειρία κατά την ψηφορία στη Βουλή...

Πότε είχαν ξεσηκώσει τόν κόσμο??
Οταν έσκασε το σκάνδαλο Κοσκωτά βγήκε η Αυριανή και είχε 200000 αναγνώστες...
Και η Αυριανή τότε ήταν καθαρή φασιστική φυλλάδα.Είχε κοινό,πού έβριζε κάθε έννοια πολιτισμού και έβριζε οποιονδήποτε μιλούσε εναντίον τών αθλιοτήτων Κοσκωτά.
Πρώτος τάχε λουστεί ο Χατζιδάκις με αηδιαστικά πρωτοσέλιδα.
Αυτά δέν πρόκειται να τά συγχωρήσω ποτέ σέ αυτούς πού σήμερα επανέρχονται σαν τιμητές δήθεν.
Για μένα και τά δύο κόμματα από τό 1987 και μετά είναι εξίσου διεφθαρμένα και δεν μπαίνω σέ τέτοια διλήματα.

Γιατί Σπύρο εξισώνεις τις καταστάσεις μόνο κοιτώντας κομματικά; Ο κόσμος δεν συζητούσε τότε τα θέματα αυτά; Τώρα τί γίνεται; Σε ένα forum 10000 νοματαίων υπάρχουν 10-15 γραφικοί που τα συζητουμε. Εγώ λοιπόν λέω ότι ο μέσος πολίτης τότε ήταν κατά πολύ πιο πολιτικοποιημένος από τον σημερινό. Επ' αυτού υπάρχει αντίρρηση;

Γιατι δεν ειναι αφελης και για τα μικροτερα?Τι καλυτερα ειναι αυτα?Επειδης δεν ειναι κομματα εξουσιας?Για δω στους την καρεκλα και τα λεμε.
Δεν νομιζω να συγκρινεται εκεινη η εποχη με την σημερινη,αλλες καταστασεις τοτε.

οποίος μου βρει ένα τομέα που είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση και ΔΕΝ τα έχει κάνει χάλια , είτε από συμφέρον και εμπάθεια είτε από καθαρή βλακεία ,
κερδίζει ένα κουτί ακανέδες Σερρών !:flipout:

Αφού βλέπουμε όλοι ότι τίποτα δεν τους σταματά,δεν τους καίγεται καρφί.
Εγώ βλέπω ότι έχουν βάλει χέρι στην τσέπη μου σε σημείο να με κλέβουν.
Δεν αλλάζει τίποτα είμαι πολύ απαισιόδοξος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Λαθροχειρία κατά την ψηφορία στη Βουλή...

Γιατί Σπύρο εξισώνεις τις καταστάσεις μόνο κοιτώντας κομματικά; Ο κόσμος δεν συζητούσε τότε τα θέματα αυτά; Τώρα τί γίνεται; Σε ένα forum 10000 νοματαίων υπάρχουν 10-15 γραφικοί που τα συζητουμε. Εγώ λοιπόν λέω ότι ο μέσος πολίτης τότε ήταν κατά πολύ πιο πολιτικοποιημένος από τον σημερινό. Επ' αυτού υπάρχει αντίρρηση;

Οχι Φώτη δεν τά συζητούσε.
Ελάχιστοι τά συζητούσαν και πάλι.
Οι υπόλοιποι αντιδρούσαν βάσει κομματικής τοποθετήσεως(N.Δ. ή ΠΑΣΟΚ),ειδικά απο τό 89 και μετά.
Hμουν αρκετά μεγάλος και πολύ ενεργός και θυμάμαι πλήρως το τί γινόταν τότε.
Και επίσης έχω ιδίαν πείρα απο τά δημόσια νοσοκομεία μέχρις το 1995 όπου κυριαρχούσε φαυλότητα μπλέ ή πράσινη.
Θυμίζω οτι μετά την περίοδο Μητσοτάκη -αχαρακτήριστη-μάς κυβέρνησαν τρείς αεροσυνοδοί και ένας αστρολόγος......................

Σπύρο μου λες ότι δεν υπήρχαν τα πηγαδάκια στην ομόνοια, τα πολιτικά καφενεία, οι πολιτικές συγκεντρωσεις. Ούτε υπήρχαν πολιτικές συγκεντρώσεις εκατομυρίων εκατέρωθεν. Μα τι λεμε τώρα; Μόνος σου είπες ότι η Αυριανή είχε έναν στρατό 200000. Αυτοί τι κάνανε δηλαδή; χαβαλέ; Προσωπικά προτιμώ μια τόσο πολιτικοποιημένη κατάσταση σαν αυτή του 70 και του 80 με τις όποιες παρενέργιές της, παρά την απολιτίκ ευνουχισμένη πολιτεία του σήμερα.

Δυστυχως η διαφθορα εχει φτασει πραγματικα εκει που δεν παει αλλο.Ιδιος μετα το 2000 που ο κοσμος αρχισε να ξυπναει καπως,οτι φαμε και οτι πιουμε.

Απάντηση: Re: Λαθροχειρία κατά την ψηφορία στη Βουλή...

οποίος μου βρει ένα τομέα που είναι υπεύθυνη η κυβέρνηση και ΔΕΝ τα έχει κάνει χάλια , είτε από συμφέρον και εμπάθεια είτε από καθαρή βλακεία ,

Λοιπόν:

1. στην μείωση της φορολογίας στις εταιρίες, και την αύξηση σε όλους τους άλλους
2. στις μίζες από siemens κλπ
3. στο να μην βρίσκουμε ποτέ υπεύθυνο για ότι και αν συμβεί πχ. υποκλοπές, κουμπάροι, Πακιστανοί κλπ.
4. στην ανακοίνωση νέων μέτρων φορολογικών κάθε τρεις και λίγο
5. φιλέτα σε μονές και ημετέρους
6. στο να κάνουν πρόωρες εκλογές για την οικονομία χαχαχαχαχαχαχα

σε όλα αυτά αλλά και σε άλλα ακόμα που δεν μάθαμε καν τα κατάφεραν μια χαρά

Απάντηση: Re: Λαθροχειρία κατά την ψηφορία στη Βουλή...

Σπύρο μου λες ότι δεν υπήρχαν τα πηγαδάκια στην ομόνοια, τα πολιτικά καφενεία, οι πολιτικές συγκεντρωσεις. Ούτε υπήρχαν πολιτικές συγκεντρώσεις εκατομυρίων εκατέρωθεν. Μα τι λεμε τώρα; Μόνος σου είπες ότι η Αυριανή είχε έναν στρατό 200000. Αυτοί τι κάνανε δηλαδή; χαβαλέ; Προσωπικά προτιμώ μια τόσο πολιτικοποιημένη κατάσταση σαν αυτή του 70 και του 80 με τις όποιες παρενέργιές της, παρά την απολιτίκ ευνουχισμένη πολιτεία του σήμερα.

Πολιτικοποιημένος πολίτης δεν είναι αυτός πού τρέχει μέ την μπλέ ή την πράσινη σημαία και φωνάζει σάν ΠΑΟ ή Γαύρος επειδή τού διόρισαν το παιδί.
Αυτοί δεν είχαν καμιά σχέση με την πολιτική.
Ησαν κομματικοί στρατοί εντελώς τυφλωμένοι.Και το Αυριανιστικό φαινόμενο ήταν παρακρατικό φαινόμενο πού θύμιζε παλιές εποχές τής προχουντικής δεξιάς.
Και όπως είδες,εστίασα στο μετά το 1987,επομένως όχι δεκαετία 70 και αρχές 80.
Απο το 1987 και μετά άρχισε η παρακμή...
Σήμερα είναι λογικό ο κόσμος νά κουράστηκε.Και καλώς κουράστηκε και σιχτίρισε εκείνα τά φαινόμενα.Κακώς αποβλακώθηκε όμως..Και έρχεται ο Αλογοσκούφης καί φορολογεί και τήν γιαγιά πού παίρνει 350 ευρώ σύνταξη απο τον ΟΓΑ μέ 10%.
Δεν είναι τυχαίο πού τά γκάλοπ δείχνουν απογοήτευση απο την κυβέρνηση 80% και απο την Αξιωματική Αντιπολίτευση 88%.
Και αλήθεια τί νόημα είχαν οι μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις??
Πού οδήγησαν την Χώρα??
Κομματάρχες υπήρχαν ένθεν και ένθεν .
Αυτό δέν άλλαξε.
Απλά μπήκε λίγος ´Ογροπαϊκός´λούστρος.
Ξυρίσανε και τά μούσια και τά μουστάκια και άντε νά τούς ξεχωρίσεις.:damnyou::damnyou:
Οταν η σοσιαλδημοκρατία εγκατέλειψε το Κράτος Δικαίου-μήν ξεχνάς επί Σημίτη μπήκαν 400 εμμεσοι φόροι-καί έγινε συντηρητικότατη σήμερα το νεοφιλελευθερο μοντέλο έχει την άνεση να σαρώνει...

Στη EUROVIOSION τα έχει πάει περιφημα με Κυβερνητική εντολή :award:

(τι έχει μέσα το κουτί είπες;; )

Φώτη έχεις ένα δίκιο, αλλά αυτή η πολιτικοποιημένη - κατ εμέ μόνο κομματικοποιημένη περίοδος φανατισμού ήταν- εποχή οδήγησε στη σημερινή απαξίωση.

Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Το διάδοχο κλίμα των τότε εποχών είναι το σημερινό, η τότε πολιτικοποιημένη νεολαία (κι εγώ μαζί) είναι σήμερα στην εξουσία, άρα που είναι το καλό της τότε "ατμόσφαιρας"?
Στη δεκαετία του 80 κυριαρχούσαν απόψεις - σε όλους τους πολιτικούς χώρους- που καμμιά σχέση δεν είχαν ούτε με την πραγματικότητα ούτε με τη στοιχειώδη λογική, πολλές από τις οποίες ασπαζόμουν κι εγώ φυσικά.
Επόμενο ήταν να απαξιωθεί η πολιτική μετά από λίγο, αφού δυστυχώς δεν παρήγαγε ούτε αποτελέσματα.
Για να περιγράψει κανείς τον τραγέλαφο της εποχής δεν φτάνουν τόμοι, πόσο μάλλον ένα μήνυμα στο φόρουμ.

Έτσι δειγματοληπτικά: Το πασοκ έφτασε να κάνει το εκλογικό σύστημα απλή αναλογική - σχεδόν- για να εμποδίσει τους άλλους να πάρουν την εξουσία.
Απανωτές εκλογές και μετά σόου με τον Πρωθυπουργό να σύρεται σε ειδικό δικαστήριο.

Κακό που τούκαναν!! 3 χρόνια μετά, με κλονισμένη υγεία και με αποδεδειγμένα ένα μεγάλο οιονομικό σκάνδαλο επί πρωθυπουργίας του (για να μη θυμηθώ και το "είπαμε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του αλλά όχι και 500 εκατ") ξαναβγήκε!! Και κυβερνηθήκαμε ένα διάστημα από μάγισσες και χαρτορίρχτρες.

Υπήρχαν ένα σωρό άνθρωποι το 80 που πίστευαν με τα σωστά τους, ότι σε μια μικρή χώρα στη σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ θα μπορούσε να υπάρξει "σοσιαλιστική" κυβέρνηση και με εκλογές κιόλας!!

Τέλος πάντων.
Καλό φθινόπωρο σε όλους
Κωνσταντίνος

Άμα δώσει το Υπέρτατο Ον και στηθούν εκείνες οι κρεμάλες (λέμε τώρα) να είστε σίγουροι ότι θα έχει να πάρει η μπάλα διάφορους από όλο το «χρωματικό» φάσμα.

Αναφορικά το Thread σε ότι με αφορά δεν το άνοιξα για λόγους κομματικής προτιμήσης, κάθε άλλο, για λόγους που έχουν να κάνουν με τους θεσμούς το έκανα.

Η αλήθεια είναι Σπύρο ότι δεν διαβάσει ακόμα το δικό σου μήνυμα όταν έγραφα, είχα φτάσει στου Φώτη και πρόσθεσα κι εγώ τις αμπελοφιλοσοσοφίες μου. Ουσιαστικά επανέλαβα τα ίδια πράγματα.:blush:

Νομίζω πάντως ότι οποιοσδήποτε κοινός νους, εξετάζοντας ψύχραιμα τα πράγματα, λίγο πολύ τα ίδια διαπιστώνει.

Για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ

ΔΙΟΤΙ με τέτοια κυβέρνηση σήμερα , είναι ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΩ στις δημοσκοπήσεις .

συμφωνω !

αυτο ειναι απο τα απιστευτα !
με τετοια χαλια κυβερνηση αυτοι παραμενουν κατω ................ :worshippy::worshippy:

πως τα καταφερνουν ; :ADFADF1: :ADFADF1:

μα τοσο αχτι τους εχουν ακομα ......

δυστυχώς εχουμε μπλέξει με το δίπολο, και αφου οι μεν κυβέρνησαν επι 8 + 11 χρόνια την Ελλάδα πρέπει να 19ρίσουν κι οι άλλοι για να απελπιστουμε τελείως.

τι άλλο να πω?
Η 19ετία (και η φρουδα 3χρονη προσπάθεια του Μητσοτάκη που εκει που ειχε ιδέες εμπλεξε
>μια με τα απωθημένα όλης της δεξιάς που επιτέλους μετα μια δεκαετια εβλεπε εξουσια (μεχρι "θα σας γ... με τωρα!" (!)) ακουγοταν τότε στους δρόμους, λές και πηραν...το πρωτάθλημα(!)
>μια με την απλή αναλογική που του εδεσε τα πόδια χειροπόδαρα
>μια με την γκαντεμιά του να πέσει στην περίοδο των μεγάλων αλλαγών (ψυχρός πόλεμος και τέλος του, διάλυση της Γουγκοσλαβίας και "γενεση" της "Μακεδονίας" (εξ ου και μητσοτάκικη γκαντεμιά, για όσους δεν ξέρουν απο που κατάγεται η ατάκα)

Αν δεν επεφτε τότε με τον σαμαρά η ΝΔ σημερα τα πράγματα θα ηταν εντελώς διαφορετικά.

μπορει καλύτερα μπορεί χειρότερα, πάντως θα ηταν διαφορετικά. Θα ειχε ισχυρότερο αντίλογο η ΝΔ, γιατι δεν θα ειχαμε φαει στην μουρη τον σημίτη, θα ειχαμε άλλη οικονομική επιφάνεια, ισως η μεγάλη των ανεργων επανάσταση να ειχε γίνει ηδη, ισως να μην υπήρχε κάν προοπτική της.

Η αλήθεια ειναι οτι
οι και καλά σοσιαλιστες φαγανε, καλοφάγανε και μαθαν στο πολύ φαι

οι φιλελευθεροι βλέπανε, βλεπανε, βλέπανε και μολις τους ηρθε το φαι πεσαν με τα μουτρα και δεν λένε να ξεκολλήσουν.

αυριο, δεν βλέπουμε.