Είμαι κάτοχος 40Α865 εδώ και 2 μήνες περίπου και έχω να πω τα εξής, ξεκινώντας από τα προβλήματα.
1. Το χρώμα στο πλαίσιο εκεί που βαθύ κόκκινο γίνεται διάφανο, αρχισε να αποκτά την όψη "αλουμινίου" μετα από 2 εβδομάδες από την αγορά της. Το άλλαξαν μέσα σε 3 μερες και όλα καλά μέχρι τώρα (πέρασαν 10 μέρες).
2. Εμφάνισε πρόβλημα back light bleed στην πάνω δεξιά γωνία το οποιο μειώθηκε με την αλλαγή που πλαισίου. Μιλάμε οτι εκτείνεται 2 εκατοστά,
αριστερά και κάτω, από την γωνία και είναι ορατό μόνο σε δωμάτιο με ελάχιστο φως (λάμπα φθορίσμού 18 W σε κρυφό φωτισμό) και ανάλογα με την εικόνα που παίζει.
3. Το scart No1 (από 2 συσκευές που έχω) ανάλογα με την εικόνα, μπορεί να κάνει "νερα".
Είναι πρόβλημα υπεροδήγησης (έτσι μου είπαν) και φταίνε οι πηγές εικόνας.
4. Εχει ανεμιστήρες που κάνουν θόρυβο (το ίδιο και η σειρά 7 και 9 μου είπαν). Το βράδυ ακούγονται όταν η εντάση είναι μικρή (εώς το 10 περίπου σε ομιλία).
5. Αν η γωνία θέασης ξεπεράσει τις 45 μοιρες (περίπου) τα χρώματα και γενικά η εικόνα γίνεται λίγο "ξεπλημένη".
6. Ο ήχος είναι μονο για "τηλεόραση", παρόλο που έχει και ισοσταθμηστή 5 περιοχών....Ευτυχώς έχει οπτική έξοδο.
Πάμε στα θετικά τωρα...
1. Πολύ καλή εικόνα με "άπειρες" ρυθμήσεις στα χρώματα και πολύ καλο μαυρο. Μετα απο πολύ χρόνο και πειράματα είναι αδύνατον να μην βρεις
αυτό που σε αρέσει.
Εχει και μια λειτουργία "εξοικονόμισης ενέργειας" που αν την βάλεις στο auto, τότε η φωτεινότητα του back light αυξομειώνεται με βάση το περιεχόμενο της εικόνας οπότε στις σκοτεινές σκηνες έχεις το απόλυτο μαυρο και στις φωτεινές έχεις άπλετο φως (ετσι οπως με αρέσει). Επίσης το πρόβλημα με το back light bleed μειώνεται σε μηδενικό βαθμό. Η ρύθμηση αυτή μοιαζει το με led dimming μόνο που δεν είναι τοπικά.
2. Πολύ καλή εικόνα και στα SD κανάλια. Είχα phlips matchline 100Hz. Τώρα έχω καλήτερη εικόνα και βλέπω περισσότερη λεπτομέρια (το μέγεθος δεν μετράει)
3. Από την usb (και από το LAN) παίζει σχεδόν τα πάντα και βολεύει ιδιαίτερα. (Έχω βάλει τα κινούνενα σχέδια της μικρής σε stick 16gb και παίζουν ανα πάσα στιγμή)
4. Input lag δεν είδα, ούτε με ps3 αλλά ούτε και με PC. Παντως δεν είναι gamer των fps, γιατι αυτοι είναι "ευαισθητοι" στο lag.
5. Από τα προβλήματα που ανάφερα το μόνο που με ενοχλεί είναι .....οι ανεμιστήρες (ναι είμαι λίγο ιδιότροπος)..... τα υπόλοιπα είναι μικρής σημασίας (για εμένα)
Την θεωρω πολύ καλή αγορά αν και λίγο ακριβή! Στο practiker την έχει (είχε?) με 1200 που είναι πού καλή τιμη.