LCD 40'' FHD, 100 HZ, MPEG4

Σχετικά με το μέλλον της SONY 40 W4500, σήμερα στη SONY HELLAS υποστηρίζουν ότι δεν έχουν επίσημη ενημέρωση για το αν καταργηθεί ή όχι και ότι σε μια ή δύο εβδομάδες θα ξέρουν αν θα κάνουν νέες παραλαβές ή όχι. Υπενθυμίζω ότι την περασμένη Πέμπτη έλεγαν ότι η W 4500 δεν έχει καταργηθεί και αναμένονται νέες παραλαβές στα μέσα Φεβρουαρίου!!!

blinky- το Contrast ειναι κριτηριο; Θελω να πω οτι η lg7000 εχει μεγαλυτερο λογο αντιθεσης απο την w4000 στα χαρτια αλλα χειροτερα μαυρα απο την Σονυ

προφανως δεν εννοουσα να δεις τι παπαρια γραφει στο φυλλαδιο η καθε εταιρεια...αλλα τι διακρινεις με τα ματια σου.
Αν ηταν να κρινουμε με το τι γραφουν, θα θελαμε και πτυχιο ψυχολογιας να εκτιμησουμε ποσο υπερβαλει ο καθενας τους...

Για όσους ενδιαφέρονται πάντως, οι ανανεωμένες SAMSUNG B650, Β750 κτλ, θα αρχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα στα μέσα του Μαρτίου!

Γι'αυτο ειναι τοσο χαμηλα οι αλλες?

αλλα να μου πεις αν ειναι να δωσω 2000 ευρω για καινουργιο μοντελο τι να το κανω..

ξερει κανεις τιμες εκκινησης για αυτα τα δυο μοντελα?

Για όσους ενδιαφέρονται πάντως, οι ανανεωμένες SAMSUNG B650, Β750 κτλ, θα αρχίσουν να έρχονται στην Ελλάδα στα μέσα του Μαρτίου!

Αν είναι να περιμένεις τις ''ανανεωμένες'' φίλε μου, δε σε βλέπω να παίρνεις ποτέ τηλεόραση, διότι πάντα θα υπάρχει κάτι καινούργιο που θα βγαίνει...

Κατά την ταπεινή μου άποψη 756...
Αν και με τις δύο αυτές επιλογές δεν γίνεται να βγεις χαμένος γιατί είναι κορυφαίες...
εκτός αν σου κάτσει το lotto και βγάλουν πρόβλημα, αν και πιστεύω ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε τηλεόραση πάρεις.

Αγαπητοί κάτοχοι, SONY 40 W4500 και SAMSUNG LE 40 A756, για γράψτε τις εντυπώσεις σας! Τι... ψηφίζει τελικά μεταξύ των δύο (υπάρχει και η SAMSUNG 856 βέβαια) η παρέα; Θα βγει άραγε...αυτοδυναμία;

Είμαι κάτοχος 40Α865 εδώ και 2 μήνες περίπου και έχω να πω τα εξής, ξεκινώντας από τα προβλήματα.

1. Το χρώμα στο πλαίσιο εκεί που βαθύ κόκκινο γίνεται διάφανο, αρχισε να αποκτά την όψη "αλουμινίου" μετα από 2 εβδομάδες από την αγορά της. Το άλλαξαν μέσα σε 3 μερες και όλα καλά μέχρι τώρα (πέρασαν 10 μέρες).

2. Εμφάνισε πρόβλημα back light bleed στην πάνω δεξιά γωνία το οποιο μειώθηκε με την αλλαγή που πλαισίου. Μιλάμε οτι εκτείνεται 2 εκατοστά,
αριστερά και κάτω, από την γωνία και είναι ορατό μόνο σε δωμάτιο με ελάχιστο φως (λάμπα φθορίσμού 18 W σε κρυφό φωτισμό) και ανάλογα με την εικόνα που παίζει.

3. Το scart No1 (από 2 συσκευές που έχω) ανάλογα με την εικόνα, μπορεί να κάνει "νερα".
Είναι πρόβλημα υπεροδήγησης (έτσι μου είπαν) και φταίνε οι πηγές εικόνας.

4. Εχει ανεμιστήρες που κάνουν θόρυβο (το ίδιο και η σειρά 7 και 9 μου είπαν). Το βράδυ ακούγονται όταν η εντάση είναι μικρή (εώς το 10 περίπου σε ομιλία).

5. Αν η γωνία θέασης ξεπεράσει τις 45 μοιρες (περίπου) τα χρώματα και γενικά η εικόνα γίνεται λίγο "ξεπλημένη".

6. Ο ήχος είναι μονο για "τηλεόραση", παρόλο που έχει και ισοσταθμηστή 5 περιοχών....Ευτυχώς έχει οπτική έξοδο.

Πάμε στα θετικά τωρα...

1. Πολύ καλή εικόνα με "άπειρες" ρυθμήσεις στα χρώματα και πολύ καλο μαυρο. Μετα απο πολύ χρόνο και πειράματα είναι αδύνατον να μην βρεις
αυτό που σε αρέσει.
Εχει και μια λειτουργία "εξοικονόμισης ενέργειας" που αν την βάλεις στο auto, τότε η φωτεινότητα του back light αυξομειώνεται με βάση το περιεχόμενο της εικόνας οπότε στις σκοτεινές σκηνες έχεις το απόλυτο μαυρο και στις φωτεινές έχεις άπλετο φως (ετσι οπως με αρέσει). Επίσης το πρόβλημα με το back light bleed μειώνεται σε μηδενικό βαθμό. Η ρύθμηση αυτή μοιαζει το με led dimming μόνο που δεν είναι τοπικά.

2. Πολύ καλή εικόνα και στα SD κανάλια. Είχα phlips matchline 100Hz. Τώρα έχω καλήτερη εικόνα και βλέπω περισσότερη λεπτομέρια (το μέγεθος δεν μετράει)

3. Από την usb (και από το LAN) παίζει σχεδόν τα πάντα και βολεύει ιδιαίτερα. (Έχω βάλει τα κινούνενα σχέδια της μικρής σε stick 16gb και παίζουν ανα πάσα στιγμή)

4. Input lag δεν είδα, ούτε με ps3 αλλά ούτε και με PC. Παντως δεν είναι gamer των fps, γιατι αυτοι είναι "ευαισθητοι" στο lag.

5. Από τα προβλήματα που ανάφερα το μόνο που με ενοχλεί είναι .....οι ανεμιστήρες (ναι είμαι λίγο ιδιότροπος)..... τα υπόλοιπα είναι μικρής σημασίας (για εμένα)

Την θεωρω πολύ καλή αγορά αν και λίγο ακριβή! Στο practiker την έχει (είχε?) με 1200 που είναι πού καλή τιμη.

Last edited:
Ευχαριστώ gsplay για το ρεπορτάζ σχετικά με τη 40 Α856, η οποία βλέπω ότι δεν είχε και λίγα προβληματάκια τελικά. Εξακολουθώ να την έχω 3η υποψήφια μετά τις SAMSUNG 40A756 και SONY 40W4500 (αν ξανακυκλοφορήσει τελικά) για τις οποίες θα ήθελα μερικές απόψεις από κατόχους τους και όχι μόνο.

Τελικά μετά την ανακοίνωση της έλευσης από τον επόμενο μήνα των καινούργιων SONY και SAMSUNG προβλέπω αρκετοί να καθυστερούμε -και πάλι- την αγορά νέας τηλεόρασης. Εκτός και αν τα απερχόμενα μοντέλα ''ρίξουν'' εντυπωσιακά τις τιμές τους ή τα καινούργια είναι αρκετά ακριβά. Άρα ξεχνάμε τη SONY W4500 και βάζουμε στο ''ψυγείο'' SAMSUNG 756 και 856 μέχρι να μάθουμε περισσότερα για τα αναμενόμενα μοντέλα...

τελικα δλδ δεν ειναι κ τοσο καλη περιοδος για αγορα..πλησιαζει κ το πασχα με προσφορες κτλ...να περιμενω και εγω λετε?ψηνομαι κ εγω για την LE40A786R

τελικα δλδ δεν ειναι κ τοσο καλη περιοδος για αγορα..πλησιαζει κ το πασχα με προσφορες κτλ...να περιμενω και εγω λετε?ψηνομαι κ εγω για την LE40A786R

ε μη το παρακανουμε κιολας....πιο κοντα ειναι τα χριστουγεννα που φυγανε παρα το πασχα που ερχεται :P

Αποκει και περα, για μενα κομβικο σημειο ειναι τα νεα μοντελα. Αν ερθουν μεσα Μαρτιου που λενε, αυτος ο μηνας αναμονης αξιζει. Απλα οτι ειναι να αγορασεις το αγοραζεις τοτε, ειτε το καινουριο ειτε εκμεταλευεσαι ενα ξεστοκαρισμα σε παλιο....(προσωπικα θα κανω το δευτερο)

Είναι κάτι που το αναφέρουμε κάθε φορά που η Samsung αλλάζει μοντέλα. Η αγορά 1-2 μήνες πριν την αλλαγή είναι ασύμφορη γιατί μετά την έλευση των νέων συνήθως υπάρχουν προσφορές με σκώτωμα των τιμών. Το ίδιο έγινε με τις Μ86, F86 και λογικά θα γίνει και με τις σειρές του 2008 όταν θα έρθουν οι νέες.

το κακο ειναι οτι παντα σε οτι και να ηθελα,περιμενα αυτο ακριβως και μολις ερχοταν το καινουργιο ηθελα το καινουριο.χεχεχε.οπωτε καθομαστε ακομη λιγο με την οπισθειας προβολης που μου εχει τσακισει τα ματια και περιμενουμε....

Ενημέρωση για τα νέα μοντέλα: Η SAMSUNG θα ξέρει γύρω στις 20 Μαρτίου ποια μοντέλα θα έρθουν-προς το τέλος του μήνα- αλλά και τις τιμές τους.
Στα μέσα Μαρτίου αναμένει και η SONY τα νέα μοντέλα . Η W5500 πιθανολογούν ότι θα έχει όσο είχε η W4500 όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Θυμάται κάποιος συμφορουμίτης πόσο είχε;

Ενημέρωση για τα νέα μοντέλα: Η SAMSUNG θα ξέρει γύρω στις 20 Μαρτίου ποια μοντέλα θα έρθουν-προς το τέλος του μήνα- αλλά και τις τιμές τους.
Στα μέσα Μαρτίου αναμένει και η SONY τα νέα μοντέλα . Η W5500 πιθανολογούν ότι θα έχει όσο είχε η W4500 όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Θυμάται κάποιος συμφορουμίτης πόσο είχε;

Γύρω στα 1400€ στις 40''.

Έτσι εξηγείται γιατί τα......γνωστά μεγάλα καταστήματα, κρατούν την τιμή της 756 ψηλά. Όταν θα έρθουν τα νέα μοντέλα θα.....κάνουν προσφορές κατεβάζοντας τις τιμές της σε αυτές των διαδικτυακών καταστημάτων. Ότι αρπάξουν λοιπόν τώρα από τους .....μη ψαγμένους.

E, μάλλον γι' αυτό είναι ακόμα σχετικά ακριβές. Μια SAMSUNG LE40 A756 π.χ. τη βρίσκεις σε καταστήματα γνωστών αλυσίδων, κοντά στα 1100 ευρώ. Ξέρεις κανένας τι διαφορές έχουν οι ''ελληνικές'' τιμές από αυτές στο εξωτερικό; Γιατί τόσο για τις νέες SONY όσο και για τις SAMSUNG, υπάρχουν κάποιες τιμές σε ορισμένες χώρες.

Παρακολουθώ ελάχιστα τον τελευταίο καιρό τις τηλεοράσεις.

Ωστόσο, ύστερα από ένα γρήγορο διάβασμα, διαπιστώνω ότι το ενδιαφέρων επικεντρώνεται ( κακώς ), ανάμεσα σε 2 κατασκευαστές SONY & Samsung, κάτι το οποίο δεν βοηθάει την κουβέντα για κάποιον που θέλει να ενημερωθεί πιο σφαιρικά και ίσως δεν έχει ούτε χρόνο να ψάξει ανάμεσα στα τόσα νήματα που κατά καιρούς έχουν ανοιχθεί.

Πέρα από την SONY & Samsung, πουθενά δεν έχω διαβάσει τόσα νήματα πχ για PHILIPS, SHARP, HITACHI, LOEWE ( αλήθεια έχετε δεί πιο πιοτικά πάνελ).

Προτείνω να ανοίξουμε λίγο τα φτερά και να πάμε και προς τα εκεί.