LCD 40'' FHD, 100 HZ, MPEG4

Oι φίρμες που ανέφερες δεν είναι τόσο εμπορεύσιμες για διάφορους λόγους όπως διαθεσιμότητα,τιμή,υποστήριξη κλπ. παρότι έχουν πολύ καλά προιόντα.Στην ίδια κατηγορία βάζω και την Grundig που επανεμφανίστηκε στην Ελληνική αγορά με ίδια προιόντα που κυκλοφορούν και στην υπόλοιπη ΕΕ.

N'αναφέρω επίσης και τις φίρμες Telefunken και Μetz που δεν βγάζουν συχνά νέα μοντέλα γιατί τα υπάρχοντα είναι ήδη πολύ καλά (αν το ψάξετε,και συνήθως ακριβά...Τelefunken στην χώρα μας έρχονται μόνο χάλια προιόντα για Τούρκικη αγορά και Ανατολική Ευρώπη από τον Κωτσοβολο) ,καθώς και την παλαιά Normende που φτιάχνονται πλέον στην Ιταλία (για την ΔυτικοΕυρωπαική αγορά) και έχει προσιτές τιμές για ότι προσφέρουν.

Τέλος υπάρχει και η επίσης παλαιά φίρμα ShaubLorenz και η schneider που έχουν καλά προιόντα value for money (συνήθως φασόν από τις γνωστές εταιρίες του χώρου) αλλά στην χώρα μας έρχεται ότι χειρότερο...

Last edited:
Παρακολουθώ ελάχιστα τον τελευταίο καιρό τις τηλεοράσεις.

Ωστόσο, ύστερα από ένα γρήγορο διάβασμα, διαπιστώνω ότι το ενδιαφέρων επικεντρώνεται ( κακώς ), ανάμεσα σε 2 κατασκευαστές SONY & Samsung, κάτι το οποίο δεν βοηθάει την κουβέντα για κάποιον που θέλει να ενημερωθεί πιο σφαιρικά και ίσως δεν έχει ούτε χρόνο να ψάξει ανάμεσα στα τόσα νήματα που κατά καιρούς έχουν ανοιχθεί.

Πέρα από την SONY & Samsung, πουθενά δεν έχω διαβάσει τόσα νήματα πχ για PHILIPS, SHARP, HITACHI, LOEWE ( αλήθεια έχετε δεί πιο πιοτικά πάνελ).

Προτείνω να ανοίξουμε λίγο τα φτερά και να πάμε και προς τα εκεί.

Πες μας και εμας ποιες τηλεορασεις προτεινεις επειδη δεν ειναι λιγοι οι ανθρωποι που εχουν την ιδια αποψη με εσενα..

Κάποιες που έχω δεί να κυκλοφορούν περιορισμένα στην αγορά :

http://www.powervision.gr/ -εχουν πάνελ sharp-Μade in Germany-πανάκριβες

http://www.grundig.de/index.php?id=889&no_cache=1&L=1

εχουν πανελ LG-Philips ISPS κατασκευής Ουγγαρίας ή Πολωνίας (προφανώς φασόν Philips ή LG με κυκλώματα κλπ Grundig) σε ίδιες τιμές με του ανταγωνισμού

Eπίσης και σε JVC και Bang and Olufsen έρχονται κάποια μοντέλα που και που,από την ανύπαρκτη στην πράξη αντιπροσωπεία τους...(τα Β&Ο ακριβά όπως πάντα)

Last edited:
Όλοι φυσικά θέλουμε και άλλες ολοκληρωμένες-προσιτές επιλογές εκτός από τις SONY και SAMSUNG. Αλλά π.χ. οι εξαιρετικές METZ έχουν πάνω από 4.000 ευρώ!

Eχεις δίκιο,αλλά οι τιμές ορίζονται και από την ποσότητα που μπορούν να αγοράσουν από την μαμά εταιρία και να πωλήσουν μαζικά οργανωμένες αντιπροσωπείες,όχι τυχαίοι εισαγωγείς που το παίζουν ευκαιρικά αντιπρόσωποι και όταν θες service -bye-

Από την άλλη πλευρά εξαρτάται και από την εμπορική πολιτική του κάθε εισαγωγέα.Παράδειγμα τα προιόντα της Grundig τα έχω δεί σε ορισμένα "ξένα" πολυκαταστήματα ηλεκτρικών στην χώρα μας,και όχι σ'όλα της αλυσίδας,και με διαφορετική γκάμα προιόντων καθένα κατάστημα.

Επειδή μιλάμε για τηλεοράσεις,στο Ελληνικό τηλεοπτικό σήμα οι συγκεκριμένες Grundig που ανέφερα παραπάνω με link,"τα σπάνε" κυριολεκτικά σε επιδόσεις,σε σχέση με τον ανταγωνισμό,και με ίδιες ή φθηνότερες τιμές...αλλά από service σε παραπέμπουν είτε σε τηλ. επαρχίας είτε σ'άλλα φυλλάδια στην Πλατεία Αττικής για Αθήνα σε γνωστό service LG.....Oταν μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ανύπαρκτη διαφήμιση τότε κανείς δεν τις προσέχει και πάνε στο σωρό μαζί με τις Κινέζικες,Τούρκικες κλπ...
Τα ίδια και με την JVC που έχει βασικά προσιτές τηλεοράσεις και είναι θυγατρική της Panasonic.

Last edited:
Απάντηση: Re: LCD 40'' FHD, 100 HZ, MPEG4

Παρακολουθώ ελάχιστα τον τελευταίο καιρό τις τηλεοράσεις.

Ωστόσο, ύστερα από ένα γρήγορο διάβασμα, διαπιστώνω ότι το ενδιαφέρων επικεντρώνεται ( κακώς ), ανάμεσα σε 2 κατασκευαστές SONY & Samsung, κάτι το οποίο δεν βοηθάει την κουβέντα για κάποιον που θέλει να ενημερωθεί πιο σφαιρικά και ίσως δεν έχει ούτε χρόνο να ψάξει ανάμεσα στα τόσα νήματα που κατά καιρούς έχουν ανοιχθεί.

Πέρα από την SONY & Samsung, πουθενά δεν έχω διαβάσει τόσα νήματα πχ για PHILIPS, SHARP, HITACHI, LOEWE ( αλήθεια έχετε δεί πιο πιοτικά πάνελ).

Προτείνω να ανοίξουμε λίγο τα φτερά και να πάμε και προς τα εκεί.

οι LOEWEειναι πανακριβες και εδω και δεν βλεπω τον λογο για τετοια διαφορα απο τα προιοντα των αλλων .....

Η ουσια ειναι απλη. Οτι υπαρχουν και αλλες αξιολογες φιρμες φυσικα και ισχυει, αλλα σε μια τοσο ανταγωνιστικη αγορα οσο ειναι η τεχνολογια γενικοτερα το value 4 money εχει τρελη σημασια, αφου οτι και να παρεις σημερα θα ειναι σε 1 χρονο πανω-κατω, χειροτερο απο το φτηνοτερο της αγορας τοτε...
Αρα αν για Χ/Υ λογους (μικρες παραγγελιες, κακες αντιπροσωπιες, υπερβολικη ποιοτητα που κοστολογειται αντιστοιχα...) ερχονται απο αξιολογες εταιριες προιοντα σε τιμες μη ανταγωνιστικες με sony/samsung/lg/philips πολυ δυσκολα θα αγορασει κανεις....και βεβαια μετα αρχιζει να γινεται φαυλος κυκλος αφου κατι που δεν πουλαει οδηγει σε μικρες παραγγελιες-χειροτερες τιμες κλπ.

Καλως η κακως η τιμη ειναι το Α και το Ω στην τεχνολογια (δειτε τι γινεται και στα PCs που ειναι ακομα χειροτερα ως ακομα πιο τεχνολογικα προιοντα...)

Αφου στην παγκοσμια αγορα οι κυριοι κατασκευαστες LCD ειναι Samsung , Sony , LG , Philips ,Toshiba και Sharp , με τις δυο τελευταιες για διαφορους λογους να εχουν μικρη παρουσια στην Ελλαδα τι να προτεινει κανεις? Ουσιαστικα μονο 4 μαρκες μονοπολουν την αγορα...

Οι εταιρίες που ανέφερες έχουν απλά μεγάλο δίκτυο διανομής.Και η Panasonic είναι από τους κύριους κατασκευαστές LCD αλλά πλασάρει τις plasma.

Η Panasonic στις LCD ειναι απο τους κατασκευαστες με σχετικα μικρο μεριδιο αγορας. Αλλωστε βγαζει εως 37" μονο.

Ομοιως Samsung και LG βγαζουν πλασμα αλλα το κυριο βαρος το εχουν ριξει στις LCD.

Η επιλογή μεταξύ SONY 40 W4500 και SAMSUNG LE 40 A756 μας απασχόλησε αρκετά μέχρι τελικά -αρκετοί απο εμάς-να αναβάλουμε την αγορά αναμένοντας τα νέα μοντέλα. Τώρα η...μάχη θα γίνει μεταξύ SONY 40W5500 και SAMSUNG LE40 B650 ή μήπως έχει ακόμα ενδιαφέρον η SAMSUNG LE40 A756 που πλέον έχει πέσει στα 999 ευρώ;

Προσωπικα επελεξα την SAMSUNG LE40A756 (1019 ευρω), γιατι δεν ηθελα να περιμενω τα νεα μοντελα και να μπω εκ νεου σε διαδικασια συγκρισεων κλπ.

Αν είναι εύκολο aeras πες μας τις εντυπώσεις σου απο την 756 και σε τι απόσταση βλέπεις. Δεν την εχω απορρίψει, αλλά φου περίμενα μεχρι τωρα θα δω πρωτα τα νεα μοντέλα.

Φιλε Elman,
την εχω μολις καποιες ωρες και δε εχω προλαβει να την τεσταρω με υλικο HD, ενω και η κεραια δινει πολυ μετριο σημα στα αναλογικα καναλια.
Αυτο που με χαλασε ειναι το clouding που εμφανιζει και το οποιο ειναι αισθητο με σκοτεινη οθονη-δωματιο και backlight πανω απο 4.

Επισης εχει και λιγο φως στις γωνιες -το λεγομενο backlight bleeding, φαινομενο που και παλι αισθητο μονο σε σκοτεινη οθονη-δωματιο.

Οσον αφορα την εικονα, δεν εχω πειραξει τις ρυθμισεις, τα χρωματα μου φαινονται καπως υπερτονισμενα ετσι οπως ειναι και θα κοιταξω να περασω καποια καλη ρυθμιση.

Προσεχως θα εχω περισσοτερα σχετικα...

Η αναμενόμενη...μάχη μεταξύ SONY 40 W5500 και SAMSUNG LE 40 B650 (αν και ακόμα δεν έχει φτάσει σε όλα τα καταστήματα) φαίνεται να ...κερδίζεται από τη SAMSUNG ή κάνω λάθος;

Νομιζω μαλλον λογω τιμης κερδιζει η samsung και επειδη εχει μερικα "gadgetakia" παραπανω..

Καλησπερα παιδια,ειμαι νεος στην παρεα σας και βρισκω το forum εξαιρετικα χρησιμο για εμας τους ασχετους..:AFADF0:θα ήθελα μια βοηθεια όσον αφορα την αγορα τηλεορασης..έχω βρει την samsung LE40A786 στην τιμη των 800 ευρω και την samsung LE40A559 στα 500 ευρω...αξιζουν τα 300 ευρω παραπανω;;έχει βγει καλή τηλεόραση;ξέρω ότι εχουν σημαντικές διαφορες...μετα ίδια χρήματα μήπως βρίσκω κάτι πιο καλό;;
Να προσθέσω ότι σκοπεύω να κρατησω την τηλεόραση αρκετό καιρό και να μην την ανανεωσω συντομα..
ευχαριστώ προκαταβολικά...-bye-

Καλησπερα παιδια,ειμαι νεος στην παρεα σας και βρισκω το forum εξαιρετικα χρησιμο για εμας τους ασχετους..:AFADF0:θα ήθελα μια βοηθεια όσον αφορα την αγορα τηλεορασης..έχω βρει την samsung LE40A786 στην τιμη των 800 ευρω και την samsung LE40A559 στα 500 ευρω...αξιζουν τα 300 ευρω παραπανω;;έχει βγει καλή τηλεόραση;ξέρω ότι εχουν σημαντικές διαφορες...μετα ίδια χρήματα μήπως βρίσκω κάτι πιο καλό;;
Να προσθέσω ότι σκοπεύω να κρατησω την τηλεόραση αρκετό καιρό και να μην την ανανεωσω συντομα..ευχαριστώ προκαταβολικά...-bye-

Φιλε μακρια απο την σειρα 5 της Samsung. H εικονα ειναι πολυ κατω του μεσου ορου. Η 786 ειναι αρκετα καλη αγορα ειδικα στα 800 ευρω.-bye-