LCD display ή LCD TV???

1. Άρα ίσως για αυτό να μην παίζει σωστά τα 24Hz η Philips. Θα κάνει 3:2 pulldown στα 60Hz. Αφού το manual λέει 60Hz από PC. Μάλλον θα "βλέπει" το PC και θα το πάει στα 60Hz. Ή λέω βλακείες?? Και μετά όμως πως το πάει στα50 ή 100Hz για να το παίξει??? Ή δεν χρειάζεται???
2. Άρα ξεχνάμε Philips και Samsung για 24Hz μέσω PC. Σωστά???
3. Υπάρχει κάποιο μοντέλο με αντιανακλαστική επιφάνεια από την Sony??? Πχ τα E, S και U??? Αν ναι, τότε να επιλέξω ένα από αυτά, καθώς υποστηρίζουν 24Hz και έχουν BE2 όπως η V και η W.
4. Υπάρχει άλλη εταιρία που να μπορεί να συναγωνιστεί την Sony??? Ή να πάω στα σίγουρα στην Sony???
5. Ξέρετε άλλες εταιρίες που να παίζουν σωστά στα 24Hz από PC. Θέλω και μια 2ρη φτηνή 40" τηλεόραση. Χωρίς αντιανακλαστική επιφάνεια και αν γίνεται να έχει τα κανάλια σε ένα menu και όχι χωρισμένα σε αναλογικά και ψηφιακά και να κάθεσαι να πατάς ένα κουμπί για να αλλάξεις. Το θέλω έτσι γιατί το remote του HTPC ναι μεν είναι universal, αλλά από ότι έχω καταλάβει έχει απλά κουμπιά και μάλλον δεν θα έχει εναλλαγή από analog σε digital. Φυσικά αν δεν υπάρχει κάτι οικονομικό που να κάνει αυτό, δεν με χαλάει. Δεν είναι και τόσο σημαντικό.
6. Ξέρετε αν υπάρχει πρόγραμμα που μπορείς να έχεις αποθηκευμένα profiles από αναλύσεις και συχνότητες οθόνης και να κάνεις εναλλαγές μεταξύ τους γρήγορα και ωραία. Πχ από τα 576p60Hz να πηγαίνει στα 1080p24Hz.
7. Αφού και η NEC έχει SPVA panel, δεν βλέπω τον λόγο να πάω σε LCD monitor. Πάω για LCD TV. ;)

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σας.

1.σωστός
2.ναι
3.εννοεις τελειως ματ?απο τις καιρνουργιες καμια νομίζω αλλα και παλι ο τυπος αυτος ειναι λιγο ανακλαστικός
4.σε αυτη τη κατηγορια τιμής οχι
5.τπτ καλυτερο
6.προγραμμα για τη ρυθμιση των αναλυσεων ειναι το powerstrip

1. Δλδ τα 60Hz ή και τα 24Hz δεν χρειάζεται να πάνε στα 50 ή στα 100Hz για να τα παίξει η LCD???
3. Δλδ κάνει ανακλάσεις η οθόνη??? Γιατί θα κάθομαι στα 2.30μ. Είναι πολύ κοντά.
4-5. Σε άλλη κατηγορία τιμής??? Θέλω 2 LCD. Μια φτηνή και μια ακριβή. Δλδ γύρω στα 1500-2300 ευρώ max και 700-1000 ευρώ.
6. Αποθηκεύει και profiles ή πρέπει να το αλλάζω συνέχεια.

Ευχαριστώ.

Edit:
6. Βλέπω ότι έχει profiles. Τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω. http://www.ramelectronics.net/powerstrip.ep

Last edited:
Όχι. Για HDMI μιλάει. Το δικό μου δεν έχει καν VGA είσοδο.

Ο φίλος με την 32άρα 9603 (από το link που έβαλες πριν) έστειλε ένα σωρό συχνότητες (24,50,60) από το PC μέσω HDMI και η τηλεόραση τα δέχτηκε όλα. Άρα σίγουρα δεν δέχονται μόνο 60Hz από την HDMI.

1. Δλδ τα 60Hz ή και τα 24Hz δεν χρειάζεται να πάνε στα 50 ή στα 100Hz για να τα παίξει η LCD???

1. Νομίζω πως τα 60Hz όλες οι LCD τα αναπαράγουν στα 60Hz χωρίς καμιά μετατροπή. Τα 24Hz σίγουρα δεν χρειάζεται να πάνε στα 100Hz.

6. Δεν έχω χρησιμοποιήσει το powerstrip, άλλα είμαι σχεδόν σίγουρος πως μπορείς να δημιουργήσεις συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας με τις διαφορετικές ρυθμίσεις που θέλεις.

3. Δλδ κάνει ανακλάσεις η οθόνη??? Γιατί θα κάθομαι στα 2.30μ. Είναι πολύ κοντά.
4-5. Σε άλλη κατηγορία τιμής??? Θέλω 2 LCD. Μια φτηνή και μια ακριβή. Δλδ γύρω στα 1500-2300 ευρώ max και 700-1000 ευρώ.

Ευχαριστώ.

Edit:
6. Βλέπω ότι έχει profiles. Τουλάχιστον έτσι καταλαβαίνω. http://www.ramelectronics.net/powerstrip.ep

1.απλά αναπαραγωγή
2.πολύ λίγες ανακλάσεις δεν θα σε ενοχλούν.
4.στη μεγάλη κατηγορία πάλι θα παρεις W4500 και Χ4500

Κάποια άλλη εταιρία εκτός της Sony δεν υπάρχει ή πρέπει να φάω τις αντανακλάσεις στην μάπα???

Εγώ σου λέω τι γράφει στο manual. Γενικά υποστηρίζει μέσω HDMI 24Hz, αλλά για PC γράφει μόνο 60Hz. Υποθέτω επειδή κάνει 3:2 pulldown στα 60Hz... ή όχι???
http://www.p4c.philips.com/files/3/32pfl9603d_10/32pfl9603d_10_pss_ell.pdf

Θα πάω σήμερα σε κάνα Media Markt να τις δω από κοντά, για να δω τις αντανακλάσεις που κάνει στις σκοτεινές σκηνές. Εγώ την W4500 στα 100Hz είχα βάλει στο μάτι, αλλά είπατε ότι τα 100Hz δεν έχουν νόημα για dvd και hd υλικό που το θέλω εγώ. Οπότε δεν ξέρω αν αξίζει τα λεφτά η W εκτός αν έχει καλύτερο panel από την V.
Η ΒΕ2 Pro έχει μεγάλη διαφορά από την BE2???

Εγώ σου λέω τι γράφει στο manual. Γενικά υποστηρίζει μέσω HDMI 24Hz, αλλά για PC γράφει μόνο 60Hz. Υποθέτω επειδή κάνει 3:2 pulldown στα 60Hz... ή όχι???
http://www.p4c.philips.com/files/3/32pfl9603d_10/32pfl9603d_10_pss_ell.pdf

Είχε γίνει πρόσφατα παρόμοια συζήτηση για την 7603 και αν θυμάμαι καλά είχαμε καταλήξει στο ότι οι αναλύσεις που αναφέρονται είναι για την VGA. Άλλωστε είναι παράλογο να δέχεται στην HDMI 24Hz από άλλες πηγές και να μην τα δέχεται από PC. Με βάση τα παραδείγματα που έχουν αναφερθεί στο φόρουμ δεν νομίζω πως η 9603 κάνει 3:2 όταν δέχεται 24Hz. Πιθανολογώ ότι τα όποια προβλήματα στις Philips δημιουργούνται από κάποια από τις (πολλές) επεξεργασίες που "τρέχουν" ταυτόχρονα στο background (natural motion, perfect pixel κλπ).

Στο παράδειγμα της 9603 που αναφέρθηκε ο φίλος πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα στέλνοντας 1080/24 με το natural motion στο low.

Edit: Η σειρά W έχει 10bit panel, ενώ η V 8bit. Το BE2 Pro θα το έχει η Χ που θα είναι πανάκριβη και σίγουρα θα είναι ανώτερο, αλλά πόσο ανώτερο δύσκολο να το πει κάποιος τώρα.

Last edited:
1. H 5522 όπως και άλλες Philips δεν έχουν VGA. Οπότε μιλάμε για HDMI. Επίσης για την ανάλυση με το VGA θυμάμαι ότι το γράφει σε άλλο σημείο στο manual.
2. Αν θυμάμαι καλά, λέει ότι ενεργοποιώντας το natural motion, η εικόνα είναι καλύτερη. Εξάλλου αυτό απενεργοποιείται κιόλας. ;)
3. Τότε αν είναι να κοιτάξω για W. H W θα κάνει 1700 ευρώ, ενώ η X γύρω στα 2200-2300 ευρώ. Οπότε μάλλον το ξεχνάμε, εκτός αν έχει μεγάλη διαφορά στην εικόνα με το ΒΕ2 Pro. Για 2ρη LCD μπορώ να πάρω μια φτηνή U. Ελπίζω να μην έχει αντανακλάσεις που να με ενοχλούν.
4. Μήπως να κοιτάξω και για Panasonic Plasma στα Full HD??? Ξέρετε αν έχει αντανακλάσεις και μεγάλη φωτεινότητα???

Ευχαριστώ.

Edit: Είναι εντός budget, αλλά στο όριο.

Last edited:
η 40Χ4500 θα ναι κατω απο 2000Ε,οποτε ειναι μεσα.Οι ανακλασεις οπως σου ειπα δεν ειναι προβλημα ,αλλα αν θες πηγαινε να τις δεις.Αλλες εταιριες χωρις ανακλαστική επιφανεια?LG...που ειναι κατώτερες....

Ίσως να έχεις και δίκαιο όσον αφορά τις Philips. Γενικά πάντως έχουν ένα σωρό επεξεργασίες και αυτό μερικές φορές περιπλέκει τα πράγματα. Όσον αφορά τις Sony, αν δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα το τηλεοπτικό δεν χρειάζεται καν να περιμένεις W4500 ή Χ4500, καθαρίζεις με την W4000 και σου μένουν μπόλικα ρέστα.

Η PZ80 έχει φωτεινότητα LCD (καταναλώνει παραπάνω βέβαια), είναι από τις πλάσμα με τα λιγότερα προβλήματα όσον αφορά τις αντανακλάσεις και παίζει μια χαρά τα 24fps. Πάντως (χωρίς να είμαι σίγουρος) δεν νομίζω να έχει λιγότερες αντανακλάσεις από μια LCD όπως η W. Αν πας από ΜΜ όπως είπες τσέκαρε το.

Κάτω από 2000 ευρώ σε τιμή λιανικής???
Η Scarlet δεν μου αρέσουν, αλλά για την 2ρη TV, μια φτηνή LG καλή θα είναι. Από 24Hz μέσω PC, οι άλλες εταιρίες (Panasonic, Pioneer, Toshiba, LG και Sharp) έχουν πρόβλημα ή άγνωστο???

Οι διαφορές μεταξύ 4500 και 4000 και 3500 αφορά μόνο το τηλεοπτικό σήμα???
Δλδ η PZ80 έχει 450-500 φωτεινότητα αντί για 1500??? Θα το τσεκάρω. Πάντως στο site δεν γράφει νούμερα, αλλά έχει 30.000 τυπική αντίθεση (1.000.000 δυναμική) και 0.0001ms response time!!! Όχι και άσχημα. :p

Αν δεν χρειάζεσαι τα 100Hz των W4500 και Χ4500 δεν βλέπω τον λόγο να δώσεις τα παραπάνω χρήματα. Ειδικά σε αναπαραγωγή HD οι διαφορές θα είναι από μικρές ως μηδαμινές.

Τα πραγματικά νούμερα φωτεινότητας των πλάσμα δεν έχουν καμιά σχέση με τα 1000-1500 nits που δίνουν οι κατασκευαστές και είναι αρκετά κάτω από τα 400-500 nits που έχουν συνήθως οι LCD. Συνήθως 100-120 nits είναι αρκετά για θέαση σε δωμάτιο με λίγο φωτισμό.

Απάντηση: Re: LCD display ή LCD TV???

Μήπως να κοιτάξω και για Panasonic Plasma στα Full HD??? Ξέρετε αν έχει αντανακλάσεις και μεγάλη φωτεινότητα???

Να μαντέψω τι θα ακολουθήσει...???

...ή έχει φραγεί από τον ΟΠΑΠ ως μη αποδεκτό...???

Sorry για το off topic....:BDBDG54:

Να τονίσω ότι ο κύριος λόγος που θεωρώ τις Plasma πολύ φωτεινές είναι μια Plasma Samsung που είχα πάρει. Αλλά από ότι διαβάζω τώρα, οι Samsung έχει γενικά πιο φωτεινή εικόνα από τις άλλες Plasma. Οπότε ίσως η Panasonic να είναι καλύτερη.

Edit: ????Δεν το έπιασα

Last edited:
Να τονίσω ότι ο κύριος λόγος που θεωρώ τις Plasma πολύ φωτεινές είναι μια Plasma Samsung που είχα πάρει. Αλλά από ότι διαβάζω τώρα, οι Samsung έχει γενικά πιο φωτεινή εικόνα από τις άλλες Plasma. Οπότε ίσως η Panasonic να είναι καλύτερη.

Edit: ????Δεν το έπιασα

Άστο όσοι κατάλαβαν ... κατάλαβαν (Ξανά-καλώς ήρθες Χρήστο ;))

Αν η πλάσμα της Samsung σου είχε φανεί φωτεινή η PZ80 θα σου φανεί φάρος και μια LCD έκρηξη super nova :D Αυτό που θέλω να πως είναι πως δεν χρειάζεται να σε απασχολεί η φωτεινότητα. Από την στιγμή που σε κάλυπτε μια πιο παλιά Samsung πλάσμα, τότε σε καλύπτει οποιαδήποτε σημερινή τηλεόραση ανεξαρτήτου τεχνολογίας.

Καλά εγώ το ξεχνάω, αλλά μην κάνεις και τέτοια post τον χειμώνα... μην πάθουμε και τίποτα.

Μα δεν έχω Plasma Samsung. Δεν μου άρεσε λόγω της φωτεινότητας και την γύρισα. Για αυτό λέω να μην έχει μεγάλη φωτεινότητα.