LCD ή PLASMA για ηλικιωμένους?

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Με βάση το διπλανό θέμα ενός φίλου και επειδή την άλλη εβδομάδα πρέπει να πάω μαζί με ένα θείο μου να αγοράσει μια τηλεόραση, θα ήθελα την άποψή σας για το θέμα.
Οταν οι γονείς μας ή ο οποιοσδήποτε ηλικιωμένος ήθελε ή θέλει να αγοράσει μια νέα τηλεόραση, επειδή μπορεί να χάλασε η παλιά τους (διαφορετικά για αυτούς δεν νομίζω να υπάρχει άλλος λόγος αλλαγής :smile:) τι νομίζετε ότι πρέπει να διαλέξουν? Γιατί ναι μεν λέμε ότι οι Plasma μπορεί να είναι overall καλύτερες σαν value for money και πιο κοντά η αίσθηση της εικόνας τους στις παλιές μας CRT, αλλά με φαινόμενα όπως το φόβο του burn-in τι γίνεται? Κι αν μας ζητήσουν τη συμβουλή μας τι τους προτείνουμε?
Δεν νομίζω να έχουν καμιά όρεξη να στρωνουν πανελς. Μάλλον οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι θα πει DVD. Κι αν έχουν δει ποτέ τους, ούτε καν ξέρουν να το χειρίζονται. Τουλάχιστον οι δικοί μου αυτής της κατηγορίας είναι :D

Για να σας ακούσω :popcorn:

Last edited:
Κι αν μας ζητήσουν τη συμβουλή τους τι τους προτείνουμε?
Δεν νομίζω να έχουν καμιά όρεξη να στρωνουν πανελς. Μάλλον οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι θα πει DVD. Κι αν έχουν δει ποτέ τους, ούτε καν ξέρουν να το χειρίζονται. Τουλάχιστον οι δικοί μου αυτής της κατηγορίας είναι :D

Για να σας ακούσω :popcorn:

απλα θα βλεπουν με zoom για λιγο.
να υποθεσω βεβαια οτι καποιος απο εμας θα την ρυθμισει λιγο οποια και εαν παρει,ειτε την μια ειτε την αλλην και να μην τους αφησουμε στην τυχη τους

Last edited:
Δεν πιστεύω πως κάποια plasma σήμερα κινδυνεύει από burn-in με παρακολούθηση μόνο τηλεοπτικού προγράμματος, κι ας μην έχει στρωθεί ούτε δευτερόλεπτο.

Plasma εκτός κι αν ο παππούς συνηθίζει να παίζει video-games ή έχει σκοπό να σερφάρει στο διαδίκτυο :D

PLASMA, δεδομένης και της διαφοράς τιμής ανα ίντσα, που σίγουρα τους απασχολεί..Μοναδικό πρόβλημα το μέγεθος, που σε κάποιους θα φαίνεται υπερβολικό.

Για το burn-in, θα πρέπει να φροντίσουν τα παιδιά τους (χαμηλές ρυθμίσεις για το στρώσιμο και ίσως χρήση του DVD στρωσίματος).

Αν και τα προβλήματα στο burn-in , εξακολουθούν εκτιμώ ότι είναι ότι καλύτερο και περισσότερο κοντά σε CRTκατάσταση, από όποιαδήποτε σύγχρονη υλοποίηση.

Το μεγάλο μέγεθος κάθε άλλο παρά μειονέκτημα είναι για τους ηλικιωμένους.

Θυμάμαι όταν είχα πάρει 32αρα CRT κάπου στα μέσα τις δεκαετίας του 90, όταν όλοι έλεγαν ότι είναι υπερβολικά μεγάλη για τα τότε δεδομένα, η γιαγιά μου είχε ενθουσιαστεί που επιτέλους έβλεπε καλά την εικόνα..

Εγω παλι επειδη δεν εχω την εμπειρια των πλασμα και επειδη ο κινδυνος ειναι υπαρκτος συν του οτι η μαννα μου θα γουσταρει να βλεπει το λογκο του καναλιου με τα μεχικανικα θα πηγαινα σε lcd αφου βεβαια το συζηταγα πρωτα μαζι της.
Αλλα σαν να την ακουω.Μαλλον μια καλη 32 lcd.

Δεν τιθετε θεμα .....οι LCD εδω wins hands down .
Τι να πεις σ εναν ανθρωπο που θελει 1 βδομαδα ............ για να στειλη τρισυλαβο μυνημα στο κινητο ?
Βαζε αυτο το DVD για να μην παθεις Burn in ? ή προσεξε να βαζεις το ζουμ να μην φαινοντε τα Logo των καναλιων ?:flipout::flipout:
Αντε μαζι με την LCD να θελει κι ενα καλο ζευγαρι γυαλια .

Απάντηση: Re: LCD ή PLASMA για ηλικιωμένους?

Δεν τιθετε θεμα .....οι LCD εδω wins hands down .
Τι να πεις σ εναν ανθρωπο που θελει 1 βδομαδα ............ για να στειλη τρισυλαβο μυνημα στο κινητο ?
Βαζε αυτο το DVD για να μην παθεις Burn in ? ή προσεξε να βαζεις το ζουμ να μην φαινοντε τα Logo των καναλιων ?:flipout::flipout:
Αντε μαζι με την LCD να θελει κι ενα καλο ζευγαρι γυαλια .

βρε συ βαλε μυαλο μη σου πω οτι περιμενω να DSLAMιστω σε 4αρα την αλλη εβδομαδα:Banane0:

δεν παθαινουν ειπαμε τιποτα απο τηλεοπτικο σημα.

:flipout:

mode of.....

Αν θες να σ αγαπαω και η σχεση μας να μεινη αδιαταραχτη ............ σε παρακαλω μην αναφερεις τις λεξεις Dislam και οτι εχει σχεση με Mbps με προθεμα πανω απο το νουμερο 1:flipout::flipout::flipout:
Ειναι σαν να με μαχαιρωνεις και να το στριφογυρνας κιολας .

Mode on.........
Λεγετε οτι θελετε ........ το 80 % η και παραπανω για ανθρωπους πανω απο τα 65 η σχεση τους με την τεχνολογια ειναι οπως η δικια μου με την Eva Mendez ........... απλα εξακολουθει ν αγνοει την υπαρξη μου:flipout::flipout:

mode of.....

Αν θες να σ αγαπαω και η σχεση μας να μεινη αδιαταραχτη ............ σε παρακαλω μην αναφερεις τις λεξεις Dislam και οτι εχει σχεση με Mbps με προθεμα πανω απο το νουμερο 1:flipout::flipout::flipout:
Ειναι σαν να με μαχαιρωνεις και να το στριφογυρνας κιολας .

Mode on.........
Λεγετε οτι θελετε ........ το 80 % η και παραπανω για ανθρωπους πανω απο τα 65 η σχεση τους με την τεχνολογια ειναι οπως η δικια μου με την Eva Mendez ........... απλα εξακολουθει ν αγνοει την υπαρξη μου:flipout::flipout:

ασε που θα πανε να καθαρισουν το πανελ των lcd σαν να σκουπιζουν κανενα ..πιατο και παπαλα,ενω στις PLASMA εχουμε διπλο προστατευτικο τζαμι ακριβως για αυτο τον λογο;)-bye-

υ.γ το 8 θα ηταν καλυτερα λες..εε?

Re: Απάντηση: Re: LCD ή PLASMA για ηλικιωμένους?

...................

υ.γ το 8 θα ηταν καλυτερα λες..εε?

Οντως ........μεχρι τις 8 καλα θα ειναι να μου βρεις αυτο που σου ζητησα .
Ποσες ωρες εχει γραψει το plasmataki σου ? για ξαναπεστο .......ποσες ?
a055.gif

Παντως, σαν παραδειγμα και μονο, ο smoothbore διαλεξε LCD για τον εαυτο του.

ένα entry-level επώνυμο μοντέλο 40" LCD...

η μεγάλη εικόνα ενδιαφέρει τους παππουδάκους και για γιαγιάδες :p

...........
...Αντε μαζι με την LCD να θελει κι ενα καλο ζευγαρι γυαλια .
+1
.......

.......
Αν η ΡΧ7 δεν βγάζει γραμμή, (έτσι φαίνεται αλλά ποιος το ξέρει!) νομίζω ότι είναι η κατάλληλη για την περίπτωση (με κάποια φροντίδα από μέρους σου για τις ρυθμίσεις φωτεινότητας κλπ και ας την βλέπουν με ότι ζουμ θέλουν από την αρχή!).

Μπορεί να αποφευχθούν και τα πολλά ζευγάρια γυαλιά!

Last edited:
Παντως, σαν παραδειγμα και μονο, ο smoothbore διαλεξε LCD για τον εαυτο του.

Καλα που μου το θυμησες ...... λεω σιγα σιγα να ετοιμαζω και το φερετρο μου να μην ξοδεψω και τους αλλους που θα μεινουν πισω :flipout::flipout::flipout:.

Καλα που μου το θυμησες ...... λεω σιγα σιγα να ετοιμαζω και το φερετρο μου να μην ξοδεψω και τους αλλους που θα μεινουν πισω :flipout::flipout::flipout:.

Eισαι για ενα powerbuy? Kαι εγω κοντα σου βρισκομαι.:angel::flipout::flipout:

Τελικα τι πρεπει να εχει ενας ηλικιωμενος ?
LCD η plasma .................εκτος απο φιλο μαραγκο ?:flipout::flipout:

LCD πρεπει να εχει. Νομιζω οτι ενας ηλικιωμενος (πραγματικα ηλικιωμενος οχι κανενας 60αρης), δεν μπορει να καταλαβει την "παραμορφωση", αλλα αντιθετως θα τον ενθουσιασουν τα παστελ χρωματα και η φωτεινοτητα. Δεν νομιζω οτι θελουν "πραγματικα" χρωματα, προτιμουν τα "εντυπωσιακα" που προσφερει αυτη η τεχνολογια.