lcd με δυνατοτητα προβολεις 2 καναλιων ταυτοχρονα

Re: Απάντηση: lcd με δυνατοτητα προβολεις 2 καναλιων ταυτοχρονα

Το καθε καναλι βαζει εναν αναμεταδότη οπου θελει και εκπεμπει σε οποια συχνοτητα θελει με αποτελεσμα τα πιο πολλα καναλια να πεφτουν το ενα πανω στο αλλο και να εχουμε το γνωστο χαλι!:slapface:

Οποτε μονη λυση ειναι η γνωστη μας NOVA που πληρωνεις 57 ευρω το μηνα για να βλεπεις καρασυμπιεσμενα τα καναλια σε αθλια συνηθως εικονα...:BDGBGDB55:

Ψαχνω για lcd απο 42'' και πάνω που να εχει την δυνατότητα ταυτοχρονης προβολής 2 καναλιων.

Αν βρεις καμιά 2ετίας σε αγγελία...
Τότε υπήρχαν αρκετά μοντέλα. Τώρα δεν πιστεύω.
Όλοι κοιτάζουν μην χάσουν κανένα pixel αλλά, το ΠΙΠ κατά τη γνώμη μου είναι must! Σε καινούργια φίλου μου, τα έχει πάρει γιατί δεν μπορεί να δει 2 κανάλια ταυτόχρονα.
Οι τηλεοράσεις δυστυχώς δεν κατασκευάζονται με βάση την Ελλάδα όπου το sd κυριαρχεί αλλά άλλες προηγμένες χώρες γι'αυτό και δεν βγάζουν με 2 αναλογικούς δέκτες.
Όσο για τα ψηφιακά, μέχρι στιγμής είναι για τον :violent-smiley-030:

Η μόνη λύση είναι αν υποστηρίζει η tv, άλλη εξωτερική συσκευή.

Ξέρω ότι έχει παρουσιαστεί οθόνη υπολογιστή που εκμεταλλευόμενη τη στενή γωνία θέασης της LCD εκπέμπει άλλη εικόνα προς τα εμπρός και άλλη προς τα πλάγια ώστε κάποιος να μην μπορεί να δει τι κάνεις στην οθόνη σου. Μήπως η Funai χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα, οπότε η εικόνα καλύπτει όλη την οθόνη αλλά βλέπεις άλλο κανάλι στο κέντρο κι άλλο στα πλάγια;

Ξέρω ότι έχει παρουσιαστεί οθόνη υπολογιστή που εκμεταλλευόμενη τη στενή γωνία θέασης της LCD εκπέμπει άλλη εικόνα προς τα εμπρός και άλλη προς τα πλάγια ώστε κάποιος να μην μπορεί να δει τι κάνεις στην οθόνη σου.

Αυτα ειναι πειραματικα μοντελα που δεν εχουν βγει στην μαζικη παραγωγη λογω κοστους.

Αν βρεις καμιά 2ετίας σε αγγελία...
Τότε υπήρχαν αρκετά μοντέλα. Τώρα δεν πιστεύω.
Όλοι κοιτάζουν μην χάσουν κανένα pixel αλλά, το ΠΙΠ κατά τη γνώμη μου είναι must! Σε καινούργια φίλου μου, τα έχει πάρει γιατί δεν μπορεί να δει 2 κανάλια ταυτόχρονα.
Οι τηλεοράσεις δυστυχώς δεν κατασκευάζονται με βάση την Ελλάδα όπου το sd κυριαρχεί αλλά άλλες προηγμένες χώρες γι'αυτό και δεν βγάζουν με 2 αναλογικούς δέκτες.
Όσο για τα ψηφιακά, μέχρι στιγμής είναι για τον :violent-smiley-030:

Η μόνη λύση είναι αν υποστηρίζει η tv, άλλη εξωτερική συσκευή.

Κάποιες Panasonic γράφουν έχουν PIP (συνήθως από εξωτερική πηγή) αν κοιτάξεις σε ξένα site. Επίσης κάποιες Funai,Schaub Lorenz,Telefunken,Νοrmende έχουν PIP από 2πλό tuner,αλλά πρέπει να κοιτάξεις να βρείς αυτες Ευρωπαικής κατασκευής και όχι Τουρκίας γιατί εχουν άλλο panel.

Οποιος μπορεί να φέρει τηλεόραση από Dubai ή Σιγκαπούρη αρκετά ίδια επώνυμα μοντέλα που κυκλοφορούν και εδώ έχουν PIP (από διπλο tuner) standard.-(έφερε γνωστός Sony σειρα V2500 από Dubai)

Γαι μένα όλα είναι θέμα κόστους.Σιγά σιγά (όπως έγινε και με τις CRT) όλες στο μέλλον θα έχουν 2πλό tuner.

Μας δουλεύουν χοντρά. Ο διπλός δέκτης κοστίζει ένα τίποτα. Είναι καθαρά θέμα μαρκετινκ. Θα στα πάρω τώρα που καίγεσαι για επίπεδη Full HD, και θα στα ξαναπάρω αύριο που θα θες και τα υπόλοιπα που δεν σου δίνω τώρα.
Την πιο ακριβή τηλεόραση να αγοράσεις σήμερα, είναι ΥΠΟΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΗ σε σχέση με τις κορυφαίες CRT πριν 3 χρόνια. Το μόνο που κάνει παραπάνω είναι η προβολή HD υλικού. Άντε, είναι και μερικές ίντσες μεγαλύτερες. :smash:
Που είναι οι πολλαπλοί δέκτες, ο γεμάτος ήχος, τα ποιοτικά τηλεκοντρόλ; Ένα απλό τσεκ: Πόσοι από εσάς πατάτε ειδικό πλήκτρο στο τηλεκοντρόλ για να γυρίσετε από αναλογικό σε ψηφιακό; Έχετε αναρωτηθεί αν πραγματικά χρειάζεται;

Γιατι εχουμε ψηφιακα για να το πατησουμε ?
Αυτες οι CRT που λες εσυ ειδαν το φως στην Ελλαδα οταν τις εξορισαν απ ολο τον υπολοιπο δυτικο κοσμο.
Κατι Hi Q μοντελα και XXXX luxury κ.λ.π.
Βεβαια περι το 2000 και πισω που τις αγοραζαν οι ευρωπαιοι οι εδω αντιπροσωπειες δεν ηξεραν αν υπαρχουν αυτα τα μοντελα και αν υπηρχαν δεν σου ζητουσαν λεφτα αλλα να γινεις υποχρεωτικα δοτης νεφρου:flipout::flipout:

Μπα την ίδια περίοδο εμφανίζονταν και εδώ, όπως την υπόλοιπη Ευρώπη. Όπως γίνεται και με τις LCD. Εμμέσως, επιβεβαιώνεις την ύπαρξη ξεχωριστού κουμπιού που γυρνά σε ψηφιακό; Για τι μάρκα μιλάμε, sony; Τουλάχιστον σε philips (από 9732 και μετά) το έχω δει.
Πάντως, έτσι για την πλάκα, νομίζω πως η υλοποίηση να θυμάται η τηλεόραση αν το κάθε της κανάλι είναι ψηφιακό ή αναλογικό είναι ασήμαντη. Τόσο ασήμαντη που η 9731 (π.χ...) δεν έχει ξεχωριστό κουμπί. Βάζεις σε όποια θέση θες ότι κανάλι θες - ψηφιακό ή αναλογικό. Και απλά πατάς τον αριθμό του και γυρίζει άμεσα σε ψηφιακή ή αναλογική λήψη χωρίς να πατάς κάποιο κουμπί.
Φυσικά, από τα επόμενα μοντέλα αυτό εξαφανίστηκε. Μαζί με πολλά άλλα.

Τελικά μετά από όλα αυτά που διάβασα και εψαξα καταλήγω στα εξής.H 9731D της Philips που ειχε 2 αναλογικούς δέκτες είχε πολαπλά προβλήματα και γενικά μακριά από το συγκεκριμένο μοντέλο.Αρα ή παίρνω την Funai με κόστος στα 1100 για lcd 47'' αν θυμάμαι καλά για να καλύψω τις ανάγκες της κυράς και τις δικές μου και χέστηκα για dynamic contrast και contrast ratio ή χωρίζω την κυρά και παίρνω μια philips 9703 που είναι το καλύτερο μοντέλο της εταιρίας αυτή την στιγμή και απολαμβάνω το τόπι μόνος μου χωρίς διαχωρισμούς εικόνας.Πάντως μεγάλη η μαγκιά της FUNAI.Επιασε τον σφυγμό του Έλληνα.Ιδίως για φρεσκοπαντρεμένα ζευγαρια είναι σωτηρία.Ασε που δεν χρειάζεται να χώσεις το χέρι βαθιά στην τσέπη.Πιστευω ότι τώρα την περίοδο του Euro εκανε τρελές πωλήσεις γιατί διαφήμιζε κιόλας την ικανότητα PAP.

Αυτό που ξέχασα να σας πω είναι για ποιον λόγο εμμένω στις philips.Λοιπόν μιά πρωην γκομενα μου δουλευει στο λογιστήριο της εταιρίας.Λοιπόν οι τύποι έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν tv με εκπτωση 40% στην χονδρική της τιμή.Τι σημαίνει αυτό? Οτι αν για παράδειγμα ο Κωτσόβολος πουλάει μια tv στα 4000 και πάει για ένα κέρδος 25% που μου φαίνεται λογικό ποσοστό,οι τύποι αγοράζουν την tv στα 1800 .Από 4000 στα 1800 .Οχι και άσχημα δηλαδή.55% συνολική έκπτωση.Ευτυχως που έχω κρατήσει καλές σχέσης με τις πρώην...

Τι μου θύμισες τώρα... είχα κι εγώ μια πρώην που η μητέρα της ήταν μεγαλοστέλεχος στην Philips. Τελικά ο μόνος που επωφελήθηκε τότε ήταν ένας κολλητός μου που έτυχε να έχει τα γενέθλιά του και του είχαμε αγοράσει με αυτόν τον τρόπο ένα πολύ καλό στερεοφωνικό τότε στη μισή τιμή.

Πέρα των αναμνήσεων, πιστεύω κι εγώ ότι η 9703 είναι πολύ καλή επιλογή, αφού βλέπω ότι έχεις και μια ιδιαίτερη συμπάθεια στις Philips γενικότερα, λόγω παρελθόντος και λόγω ευκαιρίας για καλύτερη τιμή που έχεις μέσω της πρώην.

Επειδη κι εμενα μ ενδιεφερε και μ ενδιαφερει αυτο το χαρακτηριστικο ,το ψαχνω απο καιρο.
Τα μοντελα που ειχα βρει σε lcd ηταν της LG η LB1R και μετα η LB2R.
Tnv LB1R την αγορασα για συγγενικο μου προσωπο και μπορω να πω μετα απο 2 χρονια που τη βλεπω οτι εχει απο τους καλυτερους SD δεκτες που εχω δει σε LCD TV.
Οταν αποφασισα να παρω κι εγω ειχε σταματησει αυτο το μοντελο :frusty:
Τωρα θα χτυπησω την 42PT81 με το σκληρο κι ελπιζω να βγει κι αυτη το ιδιο καλη!

Re: Απάντηση: lcd με δυνατοτητα προβολεις 2 καναλιων ταυτοχρονα

Τι μου θύμισες τώρα...

Πλάκα πλάκα κάποτε κάναμε παρέα με την κόρη του αντιπροσώπου και μου βάζεις ιδέες... [όχι αυτο που λέμε εμφανίσιμη για όσους αναρωτιούνται :flipout:]

Κύριοι Sharp 46 & 52HD1E!!! Εξοπλισμένη με:
- 2πλό αναλογικό δέκτη (realtime αναπαραγωγή 2 επιγειων καναλιών χωρίς εξωτερικά βοηθήματα),
- 2πλό DVB-T δέκτη (μπορεί να δείξει 2 ψηφιακά απο το ίδιο μπουκέτο βέβαια σε παράθεση realtime)
- 2 δορυφορικούς δέκτες (1 χ DVB-S + 1 x DVB-S2)

Τα 2 παράθυρα στην οθόνη μπορούν να γεμίσουν με εικόνα που προέρχεται απο οποιονδήποτε δέκτη καθώς όλα τα κανάλια σαρώνονται σε έναν ενοιαίο κατάλογο. Επίσης χάρη στον σκληρό μπορεί να κάνει time-shift είτε να γράφει π.χ. Mega ενώ βλέπεις Ant1. Όλα τα παραπάνω είναι 100% τσεκαρισμένα.

Αααα, ξέχασα να αναφέρω ότι ο 2πλός DVB-t είναι έτοιμος για MPEG4 (HD) όπως επίσης ότι διαθέτει και δέκτη DVB-C που μάλλον ποτέ δεν θα χρειαστούμε...

Την είχαμε δει και στην έκθεση από κοντά και πρόκειται για ολοκληρωμένη πρόταση. Φυσικά δεν ξέρω τώρα σε τι τιμή παίζει στην αγορά, αλλά θυμάμαι ότι ήταν κάπως τσουχτερή...

Θα επαιρνες δηλαδη ενα ξεπερασμενο μοντελο διετιας μονο και μονο για το διπλο δεκτη?

υπάρχουν μοντέλα και μοντέλα.
Σε πληροφορώ ότι κάποια του παρελθόντος είναι ποιοτικότερα και καλύτερα από κάποια αντίστοιχα τωρινά...(όπως συμβαίνει σε όλα τα προιόντα). Δυστυχώς δεν πωλούνται τώρα στα καταστήματα...

Απάντηση: Re: lcd με δυνατοτητα προβολεις 2 καναλιων ταυτοχρονα

Κύριοι Sharp 46 & 52HD1E!!! Εξοπλισμένη με:
- 2πλό αναλογικό δέκτη (realtime αναπαραγωγή 2 επιγειων καναλιών χωρίς εξωτερικά βοηθήματα),
- 2πλό DVB-T δέκτη (μπορεί να δείξει 2 ψηφιακά απο το ίδιο μπουκέτο βέβαια σε παράθεση realtime)
- 2 δορυφορικούς δέκτες (1 χ DVB-S + 1 x DVB-S2)

Χμμμ , απο τιμη δεν τα παει και πολυ καλα παντως....

http://www.megamarket.gr/sharplc46hd1e-p-61827.html

υπάρχουν μοντέλα και μοντέλα.
Σε πληροφορώ ότι κάποια του παρελθόντος είναι ποιοτικότερα και καλύτερα από κάποια αντίστοιχα τωρινά...(όπως συμβαίνει σε όλα τα προιόντα). Δυστυχώς δεν πωλούνται τώρα στα καταστήματα...

Στις τηλεορασεις δεν μπορω να σκεφτω ουτε ενα τετοιο παραδειγμα.