LCD/Plasma-τηλεοπτικό-επεξεργαστές και τί μπορούμε να καταλάβουμε από φωτογραφίες...

Re: LCD/Plasma-τηλεοπτικό και τί μπορούμε να καταλάβουμε από φωτογραφίες...

Μπράβο Γιώργο!

Τελικά τις έβγαλες μόνος σου τις φωτογραφίες απ' το τηλεοπτικό της kuro.

Αν περίμενες από εμάς..... :flipout:

Δημήτρης Δημητρακούδης said:
- Τηλεοπτικό. Έτυχε να τη δω να παίζει λίγο τηλεοπτικό, παράλληλα με τις υπόλοιπες. Ήταν άθλια. Ποιότητα scaling από τα '90s. Οι plasma σκούπιζαν το πάτωμα άνετα με την πάρτη της. Προσωπικά δεν θα με ένοιαζε, αλλά ο πολύς κόσμος βλέπει και τηλεόραση...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1373662#post1373662

Δεν ειναι φωτογραφια αλλα αφορα το θεμα μας.:p

Πρεπει να φτιαξει λιγο την εικονα στο τηλεοπτικο αυτη η Philips.

Πειραζω τον Γιωργο γιατι ακουγαμε συνεχεια για το "scaling" της Philips τοσο καιρο...:2thumb22sup:

Last edited:

Πειραζω τον Γιωργο γιατι ακουγαμε συνεχεια για το "scaling" της Philips τοσο καιρο...:2thumb22sup:

Φυσικά και το άκουγες, και το έβλεπες με φωτογραφίες! :flipout:
Όμως στο ενδιάμεσο περάσαμε σε ψηφιακή εκπομπή, που εκεί οι διαφορές μεταξύ των τηλεοράσεων είναι μικρές (το καλό του ψηφιακού σήματος). Δεν χρειάζεται πλέον μια τηλεόραση να έχει σύνθετη επεξεργασία χειρισμού τηλεοπτικού για να βγάλει όλη την λεπτομέρεια από το αναλογικό σήμα.
Σε μια πανασόνικ πλάσμα είναι εύκολο να τα ο διαπιστώσεις: βλέπεις το ίδιο κανάλι σε αναλογικό και ψηφιακό: η διαφορά είναι χαοτική. Στην φίλιπς δεν είναι τόσο...

Στο συγκριτικό δεν κάναμε κάτι σχετικά με το τηλεοπτικό, γιατί είχαμε κεραία μόνο για 2 τηλεοράσεις, και είχαμε συνδέσει την φίλιπς και την πανασόνικ. Θέμα upscaling δεν υπάρχει σε κάποια από τις 2 τηλεοράσεις, αλλά διαφορετικός χειρισμός: η πανασόνικ θολώνει λίγο την εικόνα για να κρύψει το σκαλοπάτι και το δόντι, η φίλιπς δεν κάνει τίποτα για αυτό. Η τηλεόραση έπαιζε με τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις για τηλεοπτικό, όπου το δόντι είναι φανερό. Μπορείς να θολώσεις την εικόνα (έχοντας 3 ρυθμιστικά: κλείνοντας το pixel plus, βάζοντας την αφαίρεση mpeg artifacts στο μέγιστο και την μείωση θορύβου στο μέγιστο) και να πάρεις το τηλεοπτικό της πανασόνικ, αλλά τότε γιατί να πάρεις φίλιπς;

Πάντως οι φωτογραφίες από την U20 είναι 2-3 σελίδες πίσω, οι φωτογραφίες της κούρο λίγο παραπάνω, οι φωτογραφίες της φίλιπς εδώ. Θα χαρώ να μου δείξετε τις διαφορές στο upscaling υπέρ των πλάσμα, που εγώ δεν έχω παρατηρήσει... -bye-

IMG_5217.jpg

IMG_5211.jpg

IMG_5221.jpg

IMG_5264.jpg

IMG_5263.jpg

IMG_5332.jpg

IMG_5346.jpg

Νομίζω ότι εδώ δεν τις είχα βάλει τις φωτογραφίες της 9705...

IMG_5353.jpg

IMG_5350.jpg

IMG_5017.jpg

IMG_5018.jpg

IMG_5019.jpg

IMG_5020.jpg

IMG_5021.jpg

IMG_5022.jpg

Mε βαση τις φωτογραφιες δεν μπορω να διακρινω σαφη διαφορα 9705 με U20.

Η εικονα φαινεται παρομοια.

Mε βαση τις φωτογραφιες δεν μπορω να διακρινω σαφη διαφορα 9705 με U20.

Η εικονα φαινεται παρομοια.

Το ξέρω... :flipout:
Αυτό δεν είχα και εγώ; Απλά της φίλιπς έχει λίγο δόντι παραπάνω, ενώ της πανασονικ είναι λίγο πιο θολό. Αλλά θες να δεις τις φωτογραφίες σε πλήρη ανάλυση για να δεις διαφορές...

Απάντηση: LCD/Plasma-τηλεοπτικό και τί μπορούμε να καταλάβουμε από φωτογραφίες...

Panasonic 46G10 τηλεοπτικό Digea

Ρυθμίσεις-> Κανονικό, Αντιθ: 45, Φωτειν: +4, Χρώμα:34, Οξύτ:7, Ισορ χρωμ:Θερμό, Gamma: 2,5 ...όλα τα άλλα στο ΟΧΙ.

Φωτογραφίες τραβηγμένες πριν λίγο στο πόδι με το Auto της μηχανής.

Χωρίς zoom, απλά πλησίαζα με τη μηχανή στο panel.

Φώτο από το νήμα της ST30 ενώ κανονικά έπρεπε να τις έχω εδώ, (σχετικά με το "πριόνι σε ακμές").

Attachments

• SKAI a.jpg
    SKAI a.jpg
    66.7 KB · Views: 157
  • SKAI b.jpg
    SKAI b.jpg
    74.6 KB · Views: 155
  • NET a.jpg
    NET a.jpg
    86.2 KB · Views: 156
  • NET b.jpg
    NET b.jpg
    121.7 KB · Views: 156
  • NET c.jpg
    NET c.jpg
    123.7 KB · Views: 152
  • ET3 c.jpg
    ET3 c.jpg
    122.4 KB · Views: 155
  • ET3 a.jpg
    ET3 a.jpg
    84.5 KB · Views: 153
  • ET3 d.jpg
    ET3 d.jpg
    69.3 KB · Views: 154
  • ET3 e.jpg
    ET3 e.jpg
    96.6 KB · Views: 154
Re: Panasonic Plasma SΤ60 : Reviews - Εντυπώσεις, Σχόλια

Garbage in , garbage out , και σε εξωγήινη τεχνολογία να βασίζεται το τσιπάκι επεξεργασίας όταν κάποιος βλέπει MEGA ενώ ο άλλος με το "φτηνό" βλέπει 720p/1080p τότε θα έχει απείρως καλύτερη εικόνα.

Συμφωνώ πάντως με τον Galen , από τα 5 μέτρα σε 65" σε σώζει αρκετά η μεγάλη απόσταση θέασης.

Garbage in , garbage out , και σε εξωγήινη τεχνολογία να βασίζεται το τσιπάκι επεξεργασίας όταν κάποιος βλέπει MEGA ενώ ο άλλος με το "φτηνό" βλέπει 720p/1080p τότε θα έχει απείρως καλύτερη εικόνα.

Συμφωνώ πάντως με τον Galen , από τα 5 μέτρα σε 65" σε σώζει αρκετά η μεγάλη απόσταση θέασης.

Και ποιος ορίζει το garbage in? Επειδή ο Ant1 δεν έχει καλό εξοπλισμό, αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα εικόνας των υπολοίπων καναλιών είναι κακή;
Μπορείς να πάρεις πολύ καλή ποιότητα εικόνας από αρκετά κανάλια της digea, αν έχεις τηλεόραση με σοβαρό τσιπάκι.

Ξεχνάς Γιώργο όμως ότι άλλο το να βλέπεις σε 46" και άλλο σε 55" ή ακόμη χειρότερα 65".

Τέλος πάντων επειδή αποφεύγω τα κανάλια της DIGEA όπως ο διάολος το λιβάνι (λόγω χαμηλής ποιότητας περιεχομένου κυρίως) σταματάω την συζήτηση εδώ.

Ξεχνάς Γιώργο όμως ότι άλλο το να βλέπεις σε 46" και άλλο σε 55" ή ακόμη χειρότερα 65".

Τέλος πάντων επειδή αποφεύγω τα κανάλια της DIGEA όπως ο διάολος το λιβάνι (λόγω χαμηλής ποιότητας περιεχομένου κυρίως) σταματάω την συζήτηση εδώ.

Για αυτές τις ίντσες μιλάω και εγώ. Όχι όμως για 4Κ (δεν έχω δει τηλεοπτικό σε αυτές).
Εγώ πάντως βλέπω αρκετό τηλεοπτικό... :smile:

H ΕΤ60 το ίδιο τσιπ επεξεργασίας δεν έχει με την ST60? Γιατί στο άλλο νήμα όλοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι...

Ακόμη και το άθλιο ελληνικό τηλεοπτικό σήμα (που ήταν ο μεγάλος φόβος μου) φαίνεται να το επεξεργάζεται άψογα και μέχρι και οι ειδήσεις αποκτούν άλλη διάσταση. Έχω αφήσει και το setting της εικόνας στο cinema που είναι απαλό και ανθρώπινο και δεν κουράζει καθόλου και δε χρειάτηκε ούτε να ασχοληθώ με αυτά που, για αρχή, τα βαριόμουν. Ίσως αργότερα κάνω κέφι να πάω λίγο πιο βαθιά αν και δε βλέπω να υπάρχει καμία σχετική ανάγκη.

το χρειαζομαι διοτι μετα απο πολυωρα τεστ ειδα οτι οτι το usb player της τηλεορασης εχει καλυτερη εικονα στις matsroskes ,μιλαμε για χαοτικη διαφορα με τον υπολογιστη ,με το ps3 και με wd live player.κατεληξα να παιζω τις ταινιες απο τη τηλεοραση

Πολύ καλό upscaling! Δεν το περίμενα οφείλω να ομολογήσω (περίμενα απλά ανεκτό) και παρότι η εκπομπή στην περιοχή μου είναι αναλογική (ακόμη), το upscaling της τηλεόρασης είναι εξαιρετικό και η αποθορυβοποίηση σχεδόν αλάνθαστη! Τα χρώματα δεν χάνουν σε συνοχή ενώ και οι γραμμές είναι πολύ ομαλές χωρίς "γωνίες" (σκαλοπάτια).

Εκτός και αν είναι optimized για χρήση σε LED LCD και γι' αυτό δεν δίνει τόσο καλή εικόνα στην ST60.

Πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν και η εμπειρία του καθένα. Όλοι έχουν γνώμη, αλλά στο πλαίσιο των εμπειριών τους.
Κάποιος μπορεί να ενθουσιαστεί και με αυτό:
http://www.avclub.gr/forum/showthre...Σχόλια?p=1056934481&viewfull=1#post1056934481

Αλλά υπάρχουν και καλύτερες απεικονίσεις του σκάι σε άλλες τηλεοράσεις.

Τι να πρωτοκάνω quote... :grandpa:

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια.

Καταλαβαίνω ότι κι εδώ διχάζονται λίγο οι απόψεις κι έχουν να κάνουν κ με τις (τηλε)οπτικές εμπειρίες του καθενός.

Ο Karatzas είχε την ευκαιρία να κάνει μια άμεση σύγκριση με την ST50 κ κατέγραψε τις διαφορές.
Ο petasis, λογικά υποστηρίζει ότι το καλύτερο τσιπάκι θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα.
Σίγουρα η απόσταση θέασής μου είναι μεγάλη κ ίσως αμβλυθούν τα όποια "μεγενθυμένα" προβλήματα χαμηλής ανάλυσης του τηλεοπτικού σε 55'' ή 65''.

Δεν ξέρω αν το τσιπάκι της F5000 είναι καλύτερο εκείνου της ST60 (Mediatek?).
Νομίζω δε ότι οι Plasma έχουν καλύτερη ποιότητα εικόνας για λιγότερα χρήματα σε σχέση με τις LED.
Η Panny δε, φαίνεται να έχει θέμα με το τηλεοπτικό γενικώς στις Plasma... :smash:
Προς Yperion: η ΕΤ60 είναι LED. Μπορούμε να συγκρίνουμε διαφορετικές τεχνολογίες που φορούν ίδιο τσιπάκι επεξεργασίας? Και μήπως εκτός από την εμπειρία των κατόχων, παίζουν ρόλο κ οι ίντσες που έχουν; Π.χ. οι κάτοχοι στα quotes μήπως έχουν 46άρες? Σε λιγότερες ίντσες έχουμε λιγότερα προβλήματα.
(καλώς ή κακώς, μόνο τα threads της Plasma τεχνολογίας παρακολουθώ, θεωρώντας ότι 65'' είναι πολλές για edge led φωτισμό κ ότι οι καλές είναι πανάκριβες.)

Anyway, Καταλήγω ότι πρέπει να βρω κάτοχο με 55'' ή 65'' TV για να πάω να δω τηλεοπτικό κ να αποφασίσω :ernaehrung004:
(Δύσκολα τα πράγματα...)

Δεν είναι τόσο δύσκολο, και 50άρα να δεις, θα καταλάβεις. Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά (και ο αριθμός των εικονοστοιχείων ίδιος).
(Δεν θα το ανέφερα σαν θέμα, αν δεν είχα πάρει πρόσφατα μια πανασόνικ 39άρα LCD, που το τηλεοπτικό μου φάνηκε λίγο υποδεέστερο σε σχέση με την U20, παρότι έβλεπα και 39άρα. Δεν ξέρω αν φορά η Ε6 το ίδιο τσιπάκι με την ST - ελπίζω όχι. Και με την εικόνα του Γιάννη για την προσιτή πλάσμα της σάμσουνγκ, εντάθηκε ο προβληματισμός. Και δεν νομίζω να το έχει εξετάσει κανείς σοβαρά τι συμβαίνει...)

Last edited:

Για να βλέπεις Σία Κοτσώνη , Καρανταγί , Λιάγκα κτλ. συμβουλή μου είναι να δώσεις ανάλογα με την ποιότητα του θεάματος δηλαδή και 500-600 ευρώ πολλά είναι.

Αν έψαχνες τηλεόραση για θέαση 1080p και 3D θα σου έλεγα ότι αξίζει να δώσεις τα 2.150 ευρώ για την 65ST60 ώστε να ευχαριστηθείς την αγορά σου.

Η ενδιάμεση λύση είναι να πάρεις μια φτηνή τηλεόραση για το φτηνό θέαμα και ένα προβολέα για να βλέπεις ότι αξίζει δηλαδή ταινίες σε 1080p.

Ένας μέτριος επεξεργαστής θα έχει επίπτωση σε ότι βλέπεις, ακόμα και αν αυτό είναι 1080i από κάποιον δορυφορικό δέκτη.
Τα λεγόμενα περί προβολέα είναι λίγο υποκειμενικά, γιατί εγώ π.χ. δεν θεωρώ την αντίθεση μιας προβολής ικανοποιητική για να δω μια ταινία. Δεν μπορεί να γίνει καν σύγκριση με την αντίθεση και το μαύρο μιας ST.

Εγώ θα πρότεινα απλά να δει ο υποψήφιος αγοραστής μια ST να παίζει τηλεοπτικό (σε κάποιο media markt; ), και να κρίνει... Λίγο πολύ το ίδιο θα δείχνει και στις 55 ίντσες.

Παρότι η τηλεόραση που έχω έχει πολύ καλό τσιπ επεξεργασίας δεν μπορώ να πω ότι είδα και την μεγάλη διαφορά σε σχέση με την Samsung E530 ή την Panasonic U10.

Όταν η εικόνα έχει πρόβλημα από την πηγή δεν την σώζει κανένα τσιπ.

Παρότι η τηλεόραση που έχω έχει πολύ καλό τσιπ επεξεργασίας δεν μπορώ να πω ότι είδα και την μεγάλη διαφορά σε σχέση με την Samsung E530 ή την Panasonic U10.

Όταν η εικόνα έχει πρόβλημα από την πηγή δεν την σώζει κανένα τσιπ.

Τι τσιπ έχει η F6500;
[H U10 και η 530 δεν έχουν διαφορά σε digea; Μπορείς να βγάλεις το ίδιο κανάλι και από τις 2, να έχουμε μια ιδέα; Περιμένω να έχουν διαφορές...]

Last edited:

Ήδη έχουμε βγει τελείως off topic.

Αν διαβάσει κάποιος διαχειριστής παρακαλούμε την μεταφορά σε νέο νήμα για να μπορούμε να συνεχίσουμε.