LCD/Plasma-τηλεοπτικό-επεξεργαστές και τί μπορούμε να καταλάβουμε από φωτογραφίες...

Re: Panasonic Plasma SΤ60 : Reviews - Εντυπώσεις, Σχόλια

Για να βλέπεις Σία Κοτσώνη , Καρανταγί , Λιάγκα κτλ. συμβουλή μου είναι να δώσεις ανάλογα με την ποιότητα του θεάματος δηλαδή και 500-600 ευρώ πολλά είναι.

Αν έψαχνες τηλεόραση για θέαση 1080p και 3D θα σου έλεγα ότι αξίζει να δώσεις τα 2.150 ευρώ για την 65ST60 ώστε να ευχαριστηθείς την αγορά σου.

Η ενδιάμεση λύση είναι να πάρεις μια φτηνή τηλεόραση για το φτηνό θέαμα και ένα προβολέα για να βλέπεις ότι αξίζει δηλαδή ταινίες σε 1080p.

Μη το μηδενίζεις τελείως το τηλεοπτικό. Υπάρχουν κ καλές σειρές ή ντοκυμαντέρ στον ΣΚΑΪ, καλές ταινίες στο STAR κτλ. Δεν υπάρχουν μόνο σκουπίδια.
Συνήθως βλέπω TV μετά τις 21:00 κ δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο να μην ψάξω να βρω μια καλή τηλεόραση που να αναπαράγει όσο το δυνατόν καλύτερα το τηλεοπτικό!

Ήδη έχουμε βγει τελείως off topic.

Αν διαβάσει κάποιος διαχειριστής παρακαλούμε την μεταφορά σε νέο νήμα για να μπορούμε να συνεχίσουμε.

Αυτή είναι όντως μια καλή ιδέα!
Αναμένουμε τους διαχειριστές!

Εκτός από κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις εκπαιδευτικών σειρών και ντοκιμαντέρ και κάποιων ελαχίστων ενημερωτικών προσπαθειών, σε γενικές γραμμές η Ελληνική τηλεόραση είναι απάνθισμα χαμηλής ποιότητας προγραμμάτων. Επαναλήψεις, παρωχημένες ξένες και Ελληνικές σειρές, Βραζιλιάνικα και Τουρκικά σήριαλ/σαπουνόπερες, επαναλαμβανόμενες και αλληλο- αντιγραφόμενες εκπομπές μαγειρικής, κουτσομπολιά, και μεσημεριανό ξεκατίνιασμα διασκορπισμένο σ’ ένα πέλαγος διαφημίσεων και telemarketing.

Βέβαια αυτή είναι η άποψη μου και αφορά την πλειοψηφία των προγραμμάτων , αν κάποιος βρίσκει κάποια λίγα αξιόλογα για να δει ή γενικότερα αναγκαστικά βλέπει λόγω έλλειψης εναλλακτικών λύσεων τότε δικαίωμα του.

Εκτός από κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις εκπαιδευτικών σειρών και ντοκιμαντέρ και κάποιων ελαχίστων ενημερωτικών προσπαθειών, σε γενικές γραμμές η Ελληνική τηλεόραση είναι απάνθισμα χαμηλής ποιότητας προγραμμάτων. Επαναλήψεις, παρωχημένες ξένες και Ελληνικές σειρές, Βραζιλιάνικα και Τουρκικά σήριαλ/σαπουνόπερες, επαναλαμβανόμενες και αλληλο- αντιγραφόμενες εκπομπές μαγειρικής, κουτσομπολιά, και μεσημεριανό ξεκατίνιασμα διασκορπισμένο σ’ ένα πέλαγος διαφημίσεων και telemarketing.

Βέβαια αυτή είναι η άποψη μου και αφορά την πλειοψηφία των προγραμμάτων , αν κάποιος βρίσκει κάποια λίγα αξιόλογα για να δει ή γενικότερα αναγκαστικά βλέπει λόγω έλλειψης εναλλακτικών λύσεων τότε δικαίωμα του.

Από την επιμονή σου στη σκουπιδοκουβέντα, είναι σαφές ότι είσαι θυμωμενος με την Ελληνική τηλεόραση κ ξεσπάς (πάνω μας)! :smash:

Εγώ παρακολουθώ τις ελάχιστες περιπτώσεις καλών ταινιών, σειρών και εκπομπών της TV ή της NOVA 2-3ώρες τη μερα.

Δε στερούμαι επιλογών, απλά επιλέγω την ευκολία της δωρεάν εκπομπής από τον αέρα, αντί να ψάχνω (τις ίδιες) ταινίες στα Video club ή να κατεβάζω από το δίκτυο.

Έχεις πολλές γνώσεις, το θέμα είναι: "Ποιά TV αποδίδει καλά το τηλεοπτικό" κ νομίζω ότι μπορείς να βοηθήσεις στην κουβέντα, αν απαλλαγείς απο το σύνδρομο "τριτοκοσμικής TV" που σε έχει καταβάλει! :) (Πολύ φιλικά στο γράφω)

Σε ότι αφορά εμένα, δεν έχω πρόβλημα με επεξεργασίες που πάνε το σήμα "παρακάτω" π.χ. Pixel Plus.
To Pixel plus μου αρέσει (Philips έχω τώρα, αλλά μιλάμε για την 32'' 9618 CRT)...
Κάνει την εικόνα πιο αναλυτική, πιο τρισδιάστατη, πιο οξεία. Δεν ξέρω αν είναι αληθινό αυτό ή όχι, εμένα μου φαίνεται καλύτερο.
Επίσης μου αρέσει κ το interpollation.
Μπορείς να μου βάλεις 15 frames για κάθε 1 native? Αν το κάνεις καλά, εμένα μου αρέσει.
Γιατί δηλαδή να βλέπω τρεμόπαιγμα στις 65'', επειδή στις γρήγορες σκηνές, το ένα Pixel από το επόμενο, έχει απόσταση 10cm?

Κατα τα άλλα, θα διαβάσω το νήμα από την αρχή κ θα επανέλθω.

Last edited:
Τι τηλεόραση έχεις τώρα; Αν έχεις συνηθίσει σε τηλεοπτικό αλά φίλιπς, σκούρα τα πράγματα πλέον...

Τι τηλεόραση έχεις τώρα; Αν έχεις συνηθίσει σε τηλεοπτικό αλά φίλιπς, σκούρα τα πράγματα πλέον...

Το έγραψα πιο πάνω... 32PW9618 CRT

Αυτό καταλαβαίνω... Ότι έχω καλομάθει κ φέτος έκανε κοιλιά η αγορά από την έλλειψη της Philips :)

Σαν πολύ δεν άργησε να αναλάβει κάποιος την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα?

Ακόμα με CRT; Τηλεοράσεις φίλιπς κυκλοφορούν κανονικά, απλά λόγος να τις αγοράσει κανείς δεν νομίζω ότι υπάρχει...

Έχεις πολλές γνώσεις, το θέμα είναι: "Ποιά TV αποδίδει καλά το τηλεοπτικό" κ νομίζω ότι μπορείς να βοηθήσεις στην κουβέντα, αν απαλλαγείς απο το σύνδρομο "τριτοκοσμικής TV" που σε έχει καταβάλει! :) (Πολύ φιλικά στο γράφω)

Samsung F7000/8000
Sony W805/905
Panasonic DT60/WT60/GT60/VT60

Ίσως και Philips με Perfect Pixel (σειρές 8/9) αλλά έχω χρόνια να δω κάποια για να σου πω σίγουρα.

Ακόμα με CRT; Τηλεοράσεις φίλιπς κυκλοφορούν κανονικά, απλά λόγος να τις αγοράσει κανείς δεν νομίζω ότι υπάρχει...

Είμαι παραδοσιακός τύπος!!! :)

Νόμιζω ότι γίνεται εισαγωγή από διάφορους προμηθευτές του εξωτερικού, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για θέματα εγγύησης (παρανόμως ή όχι).
Από εκεί κ πέρα, είναι ψιλο "εξαφανισμένες" στην Ελλάδα λόγω απουσίας Επίσημης Αντιπροσωπείας.

Στο ζουμί τώρα...
Γιατί δεν υπάρχει λόγος να τις αγοράσει κανείς?
Τα προηγούμενα χρόνια νομίζω ότι ήταν overpriced κ καθυστερούσαν τα premium μοντέλα να κυκλοφορήσουν στην αγορά.
Κατά τα άλλα γιατί μιλάς έτσι για παλιά σου -ίσως κ τρέχουσα- αγαπημένη???

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

H 8008 δεν φαίνεται άσχημη. Έχει πάρει και αρκετά καλές κριτικές σε θέμα εικόνας...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/philips-55pfl8008-201309193320.htm

Βέβαια η παρεμβολή καρέ θα μπορούσε να τα πηγαίνει καλύτερα από 900 γραμμές στα benchmark αλλά κατά τ' άλλα δεν υπάρχουν και πολλά αρνητικά.

Samsung F7000/8000
Sony W805/905
Panasonic DT60/WT60/GT60/VT60

Ίσως και Philips με Perfect Pixel (σειρές 8/9) αλλά έχω χρόνια να δω κάποια για να σου πω σίγουρα.

Τώρα μάλιστα! :SFGSFGSF:

Σ' ευχαριστώ.

Συνεπώς καλά κάνω κ κοιτάω τις καλές σειρές, που στις 65'' (λόγω απόστασης θέασης) είναι αλμυρές...

Έχω όμως αποκλείσει τις EdgeLED σε αυτές τις διαστάσεις, γιατί νομίζω ότι δε θα μπορούσαν να αποδώσουν με αποδεκτή ομοιογένεια την εικόνα σε τόσο μεγάλο πάνελ κ ήταν και ακριβότερες από τις αντίστοιχες plasma.
Νομίζω σωστά ως προς την ομοιογένεια στις 65'' και το EdgeLED?

Οι philips, ήταν oi ακριβότερες από τις LED, οπότε κι αυτές ήταν off.

Έτσι τα τελευταία 2 χρόνια κοιτάω για plasma, αλλά κ πάλι βρίσκομαι στο σταυροδρόμι του 4Κ (πριν ήταν το 3D) και στη δύση της τεχνολογίας.

Όντως οι edge LED σε τόσο μεγάλες διαστάσεις είναι προβληματικές σε ομοιομορφία , και οι πλάσμα έχουν τα αρνητικά τους βέβαια , κάποια εκ των οποίων τις οδήγησαν σε πρόωρη σύνταξη. Γενικά είναι δύσκολο να βρει κάποιος τηλεόραση ικανοποιητική σε όλους τους τομείς.

H 8008 δεν φαίνεται άσχημη. Έχει πάρει και αρκετά καλές κριτικές σε θέμα εικόνας...

http://www.hdtvtest.co.uk/news/philips-55pfl8008-201309193320.htm

Βέβαια η παρεμβολή καρέ θα μπορούσε να τα πηγαίνει καλύτερα από 900 γραμμές στα benchmark αλλά κατά τ' άλλα δεν υπάρχουν και πολλά αρνητικά.

Σχετικά με το τηλεοπτικό της διαβάζω ότι δεν τα καταφέρνει καθόλου καλά με το PAL SD, που τυχαίνει να έχουμε στην Ελλάδα!...:

"It’s when it came to standard-def PAL film-based content that the 55PFL8008 stumbled – the TV completely failed to detect 2:2 cadence, which means that 576i over-the-air broadcast of movies will be affected by jaggies and resolution loss. Furthermore, the processor would occasionally misapply film motion to video-based content from the inbuilt digital tuner, resulting in visible stutter (most obvious on news channels with scrolling ticker, for example BBC News). Fortunately both issues can be circumvented by sending a progressive video signal to the television, i.e. let a competent external device (e.g. Blu-ray/DVD player or set-top box) handle the deinterlacing process."

Τα περί γραμμών στην παρεμβολή καρέ δεν τα κατάλαβα (κάτι μου λείπει προφανώς)..
Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει 300 γραμμές χωρίς την παρεμβολή κ 900 (από τις 1080, σωστά?) με την παρεμβολή στο on...
Ειναι κάποια κάρτα ελέγχου που όσο πιο πολλές καθαρές γραμμές δείχνει, τόσο καλύτερη δουλειά κάνει η παρεμβολή μάλλον.
Αλλα δεν έχω συγκριτικά στοιχεία, για το πως μετράνε άλλες τηλεοράσεις ... (Μπορώ να βρω βέβαια αν ψάξω :))

Δηλ. θα έπαιρνες Philips αν σου άρεσε, παρόλη την απουσία επίσημης αντιπροσώπευσης?

Όντως οι edge LED σε τόσο μεγάλες διαστάσεις είναι προβληματικές σε ομοιομορφία , και οι πλάσμα έχουν τα αρνητικά τους βέβαια , κάποια εκ των οποίων τις οδήγησαν σε πρόωρη σύνταξη. Γενικά είναι δύσκολο να βρει κάποιος τηλεόραση ικανοποιητική σε όλους τους τομείς.

Tell me about it!!! 5 χρόνια το παλεύω! :)
(Στα 3 χρόνια αποφάσισα την 55VT30, αλλά όταν πήγα να την πάρω, κατάλαβα ότι ήταν μικρή!!!!)

Λέτε να ψάξω για καμμιά 65ST50 ? Είχε καλύτερη επεξεργασία αυτή, αλλά ναι, δεν έχει διπλό δέκτη, αλλά ούτε κ PAP για να λειτουργήσω με 2ο "δέκτη" τη NOVA.. :rifle:

Ζόρζ petassis, εσύ τι TV μεγάλων διαστάσεων προτείνεις για να βλέπω κ το SD με καλή ποιότητα?

Last edited by a moderator:
Είμαι παραδοσιακός τύπος!!! :)

Νόμιζω ότι γίνεται εισαγωγή από διάφορους προμηθευτές του εξωτερικού, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για θέματα εγγύησης (παρανόμως ή όχι).
Από εκεί κ πέρα, είναι ψιλο "εξαφανισμένες" στην Ελλάδα λόγω απουσίας Επίσημης Αντιπροσωπείας.

Στο ζουμί τώρα...
Γιατί δεν υπάρχει λόγος να τις αγοράσει κανείς?
Τα προηγούμενα χρόνια νομίζω ότι ήταν overpriced κ καθυστερούσαν τα premium μοντέλα να κυκλοφορήσουν στην αγορά.
Κατά τα άλλα γιατί μιλάς έτσι για παλιά σου -ίσως κ τρέχουσα- αγαπημένη???

Γιατί από την στιγμή που σταμάτησε να βγάζει τηλεοράσεις με local dimming έχει καταλήξει στο "μια από τα ίδια¨με άλλους κατασκευαστές. Με το μειονέκτημα ότι δεν πληρώνει για διάφορες πατενταρισμένες τεχνολογίες, με αποτέλεσμα να λείπουν βασικές δυνατότητες όπως EPG, διαχείριση ήχου DTS, κλπ. Οπότε γιατί να αγοράσεις, όταν στην ίδια τιμή παίρνεις μια από τα ίδια edge led με κουτσουρεμένες δυνατότητες;

Από τους επεξεργαστές που έχω προσωπική εμπειρία (που μεταφράζεται σε αγορά συσκευής και θέαση αρκετών εκατοντάδων ωρών), κοντά στο τηλεοπτικό της φίλιπς δίνει η σάμσουνκ, σειρές 7000 και πάνω. Από σόνυ δεν ξέρω να σου πω καθόλου, και της πανασόνικ υστερεί, χωρίς όμως να έχω αγοράσει ποτέ σειρά VT, αν και σκεύτομαι να αγοράσω μια λόγω διπλού δέκτη και πολύ καλής στάθμης μαύρου (της καλύτερης που μπορείς να αγοράσεις σήμερα).

Πάντως μην αγοράσεις τηλεόραση αν δεν δεις πρώτα. Στα media markt παίζουν σχεδόν όλες τηλεοπτικό...

Έτσι τα τελευταία 2 χρόνια κοιτάω για plasma, αλλά κ πάλι βρίσκομαι στο σταυροδρόμι του 4Κ (πριν ήταν το 3D) και στη δύση της τεχνολογίας.

Δεν ξέρω αν ήταν σταυροδρόμι το 3Δ, και το 4Κ μου φαίνεται πιο ασήμαντο και από το 3Δ...

Ζόρζ petassis, εσύ τι TV μεγάλων διαστάσεων προτείνεις για να βλέπω κ το SD με καλή ποιότητα?

Ιδανικά θα ήθελα επεξεργασία samsung και ποιότητα απεικόνισης VT60. Την ST την φοβάμαι λόγω επεξεργασίας, ίσως ήταν καλύτερα να είχες προλάβει την περσινή ST50.
Προσπάθησε να δεις αν σε καλύπτει το τηλεοπτικό της VT, η της σειράς 8000 πλάσμα της σάμσουνγκ.

Και άνοιξε ένα νήμα στην αγορά νέας τηλεόρασης, δεν είναι το κατάλληλο νήμα αυτό για προτάσεις αγοράς (και δεν μου αρέσει να κάνω και υποδείξεις τι να αγοράσει κανείς)...

Δεν ξέρω αν ήταν σταυροδρόμι το 3Δ, και το 4Κ μου φαίνεται πιο ασήμαντο και από το 3Δ...

χα χα χα! Τότε έτσι φαινόταν το 3D!!!

Και το 4Κ ξέρεις ότι έχει νόημα στις μεγάλες ίντσες.
Αλλά νταξ, χωρίς περιεχόμενο.... μόνο μια επεξεργασία τύπου philips μας σώζει! :flipout::flipout:

Ιδανικά θα ήθελα επεξεργασία samsung και ποιότητα απεικόνισης VT60. Την ST την φοβάμαι λόγω επεξεργασίας, ίσως ήταν καλύτερα να είχες προλάβει την περσινή ST50.
Προσπάθησε να δεις αν σε καλύπτει το τηλεοπτικό της VT, η της σειράς 8000 πλάσμα της σάμσουνγκ.

Και άνοιξε ένα νήμα στην αγορά νέας τηλεόρασης, δεν είναι το κατάλληλο νήμα αυτό για προτάσεις αγοράς (και δεν μου αρέσει να κάνω και υποδείξεις τι να αγοράσει κανείς)...

Έχω σκεφτεί πολλές φορές να ανοίξω νήμα.
Αλλά γνωρίζω τα μοντέλα και τα πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματά τους (πάνω - κάτω) κ πάντα κάτι δε δένει σε αυτά που θέλω με το μπάτζετ που μπορώ.

Προς το παρόν βλέπω ότι ΑΝ βάλω το χέρι βαθιά στην τσέπη, θα αποφασίσω μεταξύ 65VT60 κ 64F8500.
Τότε λοιπόν, μπορεί να ανοίξω νήμα. :)

(...και όταν βγει η ετυμηγορία, δε θα βρίσκω μοντέλα στην αγορά, γιατί θα έχουν έρθει τα καινούργια!!! :flipout:)

Ρεζίλι θα γίνω σου λέω!

Mια λύση είναι να πετάξεις έξω την επεξεργασία SD της tv...
όχι οικονομική αλλά υπο προϋποθέσεις μπορεί να γίνει και οικονομική.

πως?
απλά εφόσον θα χρειαστείς και ένα ΒRDplayer μπορείς να αγοράσεις ένα combo πχ της Samsung με δέκτη και σκληρό δίσκο (παίζουν και mkv αξιοπρεπώς)
έχω το C8200 σε μια V10 και η διαφορά είναι εμφανής.
Τα νεότερα samsung combo της σειράς 8 (Ε8300-Ε8500-Ε8900 κοίτα μήπως είναι διαθέσιμα και απο σειρά F) πιστεύω θα έχουν και καλύτερους επεξεργαστές, αλλά δεν το έχω παρακολουθήσει το θέμα.

αν καλιμπράρεις την 65άρα (για λιγότερο ξέχνατο απο τα 5 μέτρα που βλέπεις - και πάλι μικρή είναι!) θα καλιμπράρεις και τη είσοδο του ΒD, αν όχι φαντάζομαι δεν θα έχεις πρόβλημα.

Last edited:
Re: Απάντηση: LCD/Plasma-τηλεοπτικό-επεξεργαστές και τί μπορούμε να καταλάβουμε από φ

Mια λύση είναι να πετάξεις έξω την επεξεργασία SD της tv...
όχι οικονομική αλλά υπο προϋποθέσεις μπορεί να γίνει και οικονομική.

πως?
απλά εφόσον θα χρειαστείς και ένα ΒRDplayer μπορείς να αγοράσεις ένα combo πχ της Samsung με δέκτη και σκληρό δίσκο (παίζουν και mkv αξιοπρεπώς)
έχω το C8200 σε μια V10 και η διαφορά είναι εμφανής.
Τα νεότερα samsung combo της σειράς 8 (Ε8300-Ε8500-Ε8900 κοίτα μήπως είναι διαθέσιμα και απο σειρά F) πιστεύω θα έχουν και καλύτερους επεξεργαστές, αλλά δεν το έχω παρακολουθήσει το θέμα.

αν καλιμπράρεις την 65άρα (για λιγότερο ξέχνατο απο τα 5 μέτρα που βλέπεις - και πάλι μικρή είναι!) θα καλιμπράρεις και τη είσοδο του ΒD, αν όχι φαντάζομαι δεν θα έχεις πρόβλημα.

Βασικά, το θέμα δεν έχει να κάνει με τον δέκτη, αλλά με τον scaler (έτσι καταλαβαίνω τουλάχιστον)
Οπότε η λύση combo, θα μου έκανε ΑΝ έκανε κ με ωραίο τρόπο upscale το σήμα κ τροφοδοτούσε με 1080 την TV.
Για τέτοια λύση μιλάς?

Κατά τα άλλα κ media player έχω με σκληρό κ bluRay οδηγό (popcorn C200) κ σκληρούς εξωτερικούς για εγγραφές από την TV, οπότε μιλάμε για μεγάλη αναδιάρθρωση αν πάω σε άλλη λύση..
Υπάρχει κ η σκέψη να έκανα upscale την έξοδό ενός καλού δέκτη (π.χ. Crystal Audio Premium), μέσω του A/V ONKYO TX-NR3007, αλλά κι αυτό δεν ξέρω αν θα απέδιδε τα αναμενόμενα...

Άσε που οι καλές κ οικονομικές HDTVs, εκτός από προβληματικό SD, δεν έχουν κ PIP/PAP, το οποίο έχω ως προϋπόθεση...

Σου λέω τα έχω σκεφτεί όλα! :)

Ναι Γιώργο τέτοια λύση είναι. Σα να τροφοδοτεί εξωτερική πηγή την tv σου.
Μη περιμένεις να βλέπεις hd φυσικά. Απλά καλύτερα.

Το πράγμα όμως γίνεται vfm μόνο αν χρειάζεσαι και χρησιμοποιήσεις και τα άλλα καλούδια (pvr, hdd, bd player, mkv player, smart).
Mόνο για το upscaling δεν θα στο πρότεινα (ίσως να υπάρχει και άλλη λύση οικονομικότερη... εγώ δε πολυβλέπω τηλεοπτικό οπότε δεν το έχω ψάξει αρκετά)

Re: CRT demystified: Τί είδε ένα σπεκτρόμετρο...

σαφως,υπαρχει κ η σημαντικη μεριδα κοινου που δεν ασχολειται μαυτα,κ ουτε καν πειραζει τη φωτεινοτητα η το χρωμα.νιωθω ομως οτι δεν ειμαι ο μονος που ανακαλυψε την αμερικη.το τηλεοπτικο στην πλειοψηφια των φλατ τηλεορασεων sucks οπως θαλεγε κ ενας αμερκανος.

περα απτην καταθεση αποψεων,υπαρχει αραγε κατι δοκιμασμενο να λυνει αυτο το θεμα?η καλυτερα,καποιο θρεντ-λινκ με τα βελτιστα μοντελα στη τηλεοπτικη εικονα?

Re: CRT demystified: Τί είδε ένα σπεκτρόμετρο...

Αν έχεις στο μυαλό σου την εικόνα των CRT ως μέτρο αναφοράς (λόγω πολυετούς συνήθειας) τότε η εικόνα οποιασδήποτε HDTV θα υστερεί , όταν όμως συνηθίσεις τα νέα δεδομένα θα δεις ότι η εικόνα όχι μόνο δεν είναι τόσο χάλια όσο νόμιζες αλλά ακόμη και σε τηλεοπτικό χαμηλής ανάλυσης αντικειμενικά είναι καλύτερη (αν συγκρίνουμε το ίδιο μέγεθος τηλεόρασης όχι πχ. 40" η μία και 21" η άλλη).

Ξαναλέω όμως ότι οι HDTV φτιάχτηκαν για να δείχνουν υψηλής ανάλυσης και όχι να παίρνουν υλικό που έχει αποθηκευτεί σε βιντεοκασέτες και να το κάνουν υψηλής ανάλυσης γιατί αυτό είναι αδύνατο.

Re: Απάντηση: CRT demystified: Τί είδε ένα σπεκτρόμετρο...

...

Προσωπικά θεωρώ ότι οι flat τηλεοράσεις εξαπλώθηκαν σαν επιδημία από την δίψα του κόσμου για μεγάλη εικόνα (μόνο οι γιαγιάδες στεναχωρέθηκαν που δεν είχαν πλέον χώρο για το σεμεδάκι. ) .
Οτι και να λέμε η μεγάλη εικόνα εντυπωσιάζει. Εξάλλου αυτό ήταν και η αρχή του κινηματογράφου: μεγάλη εικόνα.

μήπως και οι home projectors αυτή την ανάγκη δεν καλύπτουν πρώτα απ' όλα;

Αρα, οι crt ήταν καταδικασμένες από την στιγμή που η τεχνολογία έκανε εφικτό τον συνδυασμό μεγάλη εικόνα και οικονομικά για όλα τα νοικοκυριά.
Τι κι αν οι πρώτες flat δεν είχαν μαύρο, contrast, χρώμα κλπ..... όταν έβαζες δίπλα-δίπλα την 29άρα 4:3 crt με την 40άρα τελείωνε η σύγκριση.

Ναι ή όχι;

Η γνώμη μου ..

Αν μιλάμε για μια πενταετία και βάλε πρίν .. οχι μόνο μαυρο, κοντραστ, χρώμα δεν είχαν αλλά και προβλήματα στο deinterlace .. και δοντάκια .. και παχιά καρτουνίστικα περιγράμματα με halo κλπ.

Σε τηλεοπτικό 4/3 με καλή λήψη (π.χ. Θεσσαλονίκη με οπτική επαφή σε Χορτιάτη) δεν υπήρχε σύγκριση 29" crt (600 ) μέχρι τις 37" lcd (800-1000 ), αν έκανες γκαλοπ για την ποιότητα εικόνας θα έβγαζε η crt καθαρή προτίμηση και σε αυτούς που βαθμολογούσαν καλύτερη την εικόνα της LCD οι πιο πολλοί θα ήταν σαν και αυτούς που θεωρούν την Digea "τζάμι"...είναι οι ίδιοι που τους αρέσει η καρτουνίστικη εικόνα στις φωτο με τέρμα denoise + edge enhansement .. Mην μιλήσουμε και για ηχητική απόδοση .. ειδικά κατι matchline ήταν πολύ ανώτερες.
Ασε που θυμάμαι το 80% να βλέπει το 4/3 τεντωμένο σε 16/9 .. μπλιαχ ..

Στις 40" απλά αρχιζαν τα "ναί μεν αλλά" .. ;) ... με την προυπόθεση να υπήρχαν καλά ηχεία ..

Mόνη περίπτωση που δεν ξεχωριζε καθαρά η αναλογική εκπομπή-αναπαραγωγή ήταν οταν το σήμα είχε ενδιάμεσα ψηφιακά σταδια π.χ. δορυφορική λήψη σε υποσταθμό και μετατροπή - εκπομπή αναλογικά με μηχανήματα της πλάκας .. (όπως στο χωριό μου ..).

Η λεπτή-μοντέρνα εμφάνιση έστριψε τους πιο πολλούς προς LCD