Lcd vs led vs plasma tv and why???

Re: Απάντηση: Lcd vs led vs plasma tv and why???

Δηλαδη οι σημερινές plasma tv θέλετε να μου πείτε ότι έχουν αλλάξει τρομερά σε σχέση με τις παλιότερες των 3-4 χρόνων?

Αν ναι τότε πως γίνετε ακόμα να ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ για το φαινόμενο burn in που κατά τι γνώμη μου είναι ένα από τα σημαντικότερα για να μην πω ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ μείον σε αυτή τη τεχνολογία που έχει κάνει τον πολύ κόσμο να στραφεί στο αντίπαλο στρατόπεδο των lcd & led.

Αν θεωρείς τον κίνδυνο για burn in τόσο σημαντικό πρόβλημα, απλά πας σε LCD και τελειώνει η υπόθεση. Στις πλάσμα δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ λύση με το συγκεκριμένο θέμα γιατί έχει να κάνει με τον τρόπο που φτιάχνει την εικόνα της μια πλάσμα.

Όσον αφορά τον "πολύ κόσμο". Αυτός πιστεύει ότι όλες με 1920x1080 είναι ίδιες, πιστεύει ότι τα 600Hz που λένε οι πλάσμα είναι ρυθμός ανανέωσης, ότι οι λυχνίες LED έφεραν την επαναστάση στις τηλεοράσεις, συγκρίνει τα εκατομύρια των αντιθέσεων που δηλώνει η κάθε εταιρία ...

... και τελικά μπερδεύεται και αγοράζει όποια αρέσει περισσότερο στην γυναίκα του και ταιριάζει καλύτερα με τους καναπέδες στο καινούριο σαλόνι ;)

Συγνώμη δεν είναι δηλαδη πρόβλημα αν ξεχάσεις μια στάσιμη εικόνα για κάνα 10λεπτο μπορεί και παραπάνω να σου ΧΑΛΑΕΙ η τηλεόραση έτσι?

Για εσένα αυτό είναι κάτι το ασήμαντο...

Όσο για το κόσμο που λες για πες μου σε παρακαλώ πολύ πόσοι έχουν αγοράσει τηλεοράσεις τεχνολογίας plasma και πόσοι τεχνολογίας lcd παρόλο που είναι πολύ ποιο ακριβές απ' ότι οι plasma tv και αυτό θα έπρεπε να έχει κάνει τις plasma tv να έχουν ανέβει κατακόρυφα σε πωλήσεις έναντι των lcd tv αλλά όπως παρατηρείς μόνο αυτό δεν συμβαίνει...

Το ότι ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ αγοράζει τηλεοράσεις τεχνολογίας lcd ίσως γιατί χαλάνε δυσκολότερα απ' ότι οι plasma δεν σου λέει κάτι εγώ δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω από το:

Οκ τότε πάσο απόψεις είναι αυτές....

Last edited:
Re: Απάντηση: Lcd vs led vs plasma tv and why???

Συγνώμη δεν είναι δηλαδη πρόβλημα αν ξεχάσεις μια στάσιμη εικόνα για κάνα 10λεπτο μπορεί και παραπάνω να σου ΧΑΛΑΕΙ η τηλεόραση έτσι?

Για εσένα αυτό είναι κάτι το ασήμαντο...

Σίγουρα ψάχνεις για τηλεόραση ή μιλάμε σε θεωρητική βάση και μόνο ? Από την στιγμή που είσαι τόσο "δύσπιστος" όσον αφορά τις πλάσμα για ποιο λόγο επιμένεις περί burn-in και δεν κοιτάς ποια μοντέλα LCD καλύπτουν τις δικές σου συγκεκριμένες ανάγκες (που ακόμα δεν έχεις αναφερει) ?

Τις δικές μου ανάγκες μια "φτηνή" πλάσμα μου τις κάλυψε (στον βαθμό που μπορούσα να ξοδευτώ φυσικά). Για να καταλήξω εκεί προφανώς και δεν θεώρησα σημαντικό πρόβλημα την πιθανότητα burn-in και αν έπρεπε να κάνω ζάπινγκ κάθε 10λεπτο προφανώς και δεν θα είχα πλάσμα ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος στο φόρουμ. Εδώ ένα παλιότερο πείραμα μέλους μας και μάλιστα σε πλάσμα που ήταν αρκετά ευαίσθητη στο image retention. Από τότε εννοείται ότι έχουν γίνει βελτιώσεις και οι σημερινές πλάσμα είναι ακόμα πιο ανθεκτικές, αλλά όπως ανέφερα και πιο πριν να εξαλειφθεί εντελώς σαν πρόβλημα δεν γίνεται.

Και επειδή ανέφερες την λέξη "χαλασμένη" αρκετές φορές. Η τηλεόραση στην παρακάτω εικόνα σου φαίνεται εντάξει ή είναι "χαλασμένη" ?

images

Αν σου φάινεται "χαλασμένη" τότε η δική μου πλάσμα 3ετίας μετά από 5000 ώρες χρήσης με λογότυπα καναλιών είναι λιγότερο "χαλασμένη" από την πλειοψηφία των LCD που μπορείς να αγοράσεις σήμερα. Κι αν δεν είσαι από τους τυχερούς μπορεί να πέσεις σε πολύ χειρότερη περίπτωση (ειδικά σε Edge LED). Φυσικά η επίσημη απάντηση των εταιριών είναι πως η τηλεόραση είναι μια χαρά και πως το πρόβλημα είναι χαρακτηριστικό της τεχνολογίας και υπαρκτό σε όλες τις LCD κλπ κλπ.

Τέλος το τι κάνει "πολύ κόσμος" και το πως πάνε οι πωλήσεις δεν είναι κριτήριο αγοράς. Ούτε εργοστάσιο κατασκευής πλάσμα ή LCD έχουμε, ούτε μετοχές σε κάποια εταιρία.

Last edited:
Ήμουν σε κατάστημα χθες και χάζευα τα μοντέλα. Κάθισα αρκετά σε 2 από τα κορυφαία μοντέλα των 2 τεχνολογιών, τις 50VT30 και 46HX920 όπου τις χάζεψα τόσο για την εικόνα όσο και για το design τους.
Προσωπικά θεωρώ πολλά τα χρήματα που κοστίζουν (αν και τα 1.800 της vt δεν είναι τραγικά μεγάλο ποσό) και πήγα παρακάτω.
Στο 1.500 χιλιάρικο που θεωρώ λογικό ταβάνι για την κατάσταση του σήμερα παρατηρούσα ότι σχεδιαστικά (κυρίως) αλλά και από πλευράς εικόνας & δυνατοτήτων η υλοποίηση της samsung 46D7000 είναι 1-2 σκαλοπάτια παραπάνω από τις άλλες - plasma ή LCD.
Αν λάβω υπόψη και τις ιντερνετικες δυνατότητες τη θεωρώ σαν συνολικό πακέτο την καλύτερη πρόταση. Φυσικά υπάρχουν υλοποιήσεις που σε επιμέρους τομείς τα πάνε καλύτερα αλλά όχι στο σύνολο.
Μπορεί να βγάλει ανομοιομορφία αλλά πόσες φορές θα κάτσεις να δεις σκέτο μαύρο φόντο για να το παρατηρείς? Εκτός και αν είσαι πραγματικά άτυχος και βγει υπερβολικό πρόβλημα. Αλλά άτυχος μπορεί να βγεις σε κάθε επιλογή (ατυχία θεωρώ αν σου βγει burn in).
Θέλω με αυτό να πω πως έχουν δίκιο όσοι δεν συγκρίνουν γενικά τεχνολογίες αλλά μοντέλα μεταξύ τους όταν υπάρχει συγκεκριμένο budget που καλύπτει τον καθένα.

Τέλος θα ήθελα να τονίσω πως όσοι με κάθε ευκαιρία γράφουν μονόπλευρα, το μόνο που καταφέρνουν είναι να χάνουν την αξιοπιστία τους, να προκαλούν αντιδράσεις και πολλές φορές να φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα.

Last edited:
Μπορεί να βγάλει ανομοιομορφία αλλά πόσες φορές θα κάτσεις να δεις σκέτο μαύρο φόντο για να το παρατηρείς? Εκτός και αν είσαι πραγματικά άτυχος και βγει υπερβολικό πρόβλημα. Αλλά άτυχος μπορεί να βγεις σε κάθε επιλογή (ατυχία θεωρώ αν σου βγει burn in).
Θέλω με αυτό να πω πως έχουν δίκιο όσοι δεν συγκρίνουν γενικά τεχνολογίες αλλά μοντέλα μεταξύ τους όταν υπάρχει συγκεκριμένο budget που καλύπτει τον καθένα.

Το πρώτο και πιο βασικό θέμα είναι να ξέρουμε τι θέλουμε γιατί ο καθένας μας έχει τα δικά του "βίτσια" και ανοχές.

Το δεύτερο είναι να θέσουμε τα όποια προβλήματα στις πραγματικές τους διαστάσεις και αν είναι εφικτό να αποκτήσουμε οι ίδιοι προσωπική άποψη για κάποιο θέμα. Οι θεοποιήσεις και οι μηδενισμοί δεν βοηθάνε σε τίποτα.

Για παράδειγμα εγώ ξέρω ότι έχω σχεδόν μηδενικές ανοχές σε ανομοιομορφίες φωτεινότητας. Είτε μιλάμε για στατικές καταστάσεις (clouding, bleeding κλπ), είτε για δυναμικές (κάθε είδους δυναμική αντίθεση, floating brightness κλπ).

Τις ανομοιομορφίες τύπου "σποτ" στις γωνίες δεν χρειάζεσαι μαύρη οθόνη για να τις δεις. Τις παρατηρείς εύκολα σε κάθε ταινία με μπάρες πάνω κάτω και προσωπικά έτσι δεν μπορώ να δω ταινία. Αναγκαστικά θα ανάψω φώτα στο δωμάτιο για να εξαλείψω/μειώσω το φαινόμενο.

Για τον ίδιο λόγο αν έψαχνα για τηλεόραση σήμερα δεν θα υπήρχε περίπτωση να αγοράσω GT30, VT30 αν πρώτα δεν την είχα δει σε ιδανικές συνθήκες για το θέμα του floating brightness. Γιατί πολύ απλά ξέρω πως αν υπάρχει, θα με ενοχλεί σε σημείο που δεν θα μπορώ να χαρώ την επιλογή μου.

Last edited:
Όσο για το κόσμο που λες για πες μου σε παρακαλώ πολύ πόσοι έχουν αγοράσει τηλεοράσεις τεχνολογίας plasma και πόσοι τεχνολογίας lcd παρόλο που είναι πολύ ποιο ακριβές απ' ότι οι plasma tv και αυτό θα έπρεπε να έχει κάνει τις plasma tv να έχουν ανέβει κατακόρυφα σε πωλήσεις έναντι των lcd tv αλλά όπως παρατηρείς μόνο αυτό δεν συμβαίνει...

Το ότι ο ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ αγοράζει τηλεοράσεις τεχνολογίας lcd ίσως γιατί χαλάνε δυσκολότερα απ' ότι οι plasma δεν σου λέει κάτι εγώ δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω από το:

Οκ τότε πάσο απόψεις είναι αυτές....

Για την ιστορία να πω ότι η κορυφαία υλοποίηση σε επίπεδο τηλεοράσεων (μέχρι σήμερα) ήταν τεχνολογίας plasma και αυτό είναι σχεδόν αξίωμα στο χώρο των ''ματάκηδων''. Φυσικά, όμως, κόστιζε πάνω-κάτω τα διπλά χρήματα από οποιαδήποτε άλλη τηλεόραση α' κατηγορίας ανεξαρτήτως τεχνολογίας (LCD ή Plasma).

Από 'κει και πέρα, το ότι ''πολύς κόσμος'' αγοράζει το τάδε ή το δείνα προϊόν, δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί και τόσο αφού με την τελευταία σου πρόταση καταλήγεις συμπερασματικά στο ''περί ορέξεως''...

Δεν θα μπω καν στη λογική να αναρωτηθώ για το τι γνωρίζει ''ο πολύς κόσμος'' περί εικόνας. Είναι, πάντως, σχεδόν βέβαιο ότι δεν γνωρίζει και πάρα πολλά (θα συμφωνήσω απολύτως με τα λεγόμενα του Γιώργου). Επομένως, δεν πρέπει να σε απασχολεί σε μια ενδεχόμενη αγορά για την οικιακή σου ψυχαγωγία τι σκέφτεται ο πολύς ο κόσμος, διότι δεν θα την χαίρεστε μαζί την τηλεόραση. Συνεπώς, αν κρίνεις ότι σε ικανοποιεί μια LCD ή Plasma αποδεχόμενος, ασφαλώς, μαζί με όλα τους τα θετικά και όλα τους τα κουσούρια, προχώρα στην αγορά άφοβα γνωρίζοντας ότι κατέχεις τη γνώση του τι ακριβώς αγόρασες.-bye-

δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα νήμα που ξεκινά από τη βάση θέλω 46άρα με 600-700 ευρώ κατέληξε εδώ και έγινε ουσιαστικά μια κόπια του άλλου νήματος plasma vs lcds. και αν δεν κάνω λάθος ξεκίνησε από εκεί για να μεταφερθεί εδώ.

είναι προφανές πως με αυτά τα χρήματα και αυτές τις απαιτήσεις (lcd) οι χαμηλές σειρές της 47άρας phillips είναι μονόδρομος εκτός αν γίνει μια υπέρβαση για την 46c650. δεν βλέπω κάποια άλλη επιλογή εκτός αν υπάρχει και δεν μου έρχεται στο μυαλό. (μιλάω για 46 ίντσες)

από εκεί και πέρα υπάρχουν οι 50άρες πλάσμα hdready και fullhd χωρίς όμως να είναι και εκεί πολλές επιλογές. (2-3 μοντέλα).

θεωρώ ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά στην επιλογή σε αυτή την περίπτωση αν μιλάμε για απάντηση στο αρχικό ερώτημα.

σταθμίζεις τις ανάγκες σου και προχωράς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Lcd vs led vs plasma tv and why???

Σίγουρα ψάχνεις για τηλεόραση ή μιλάμε σε θεωρητική βάση και μόνο ? Από την στιγμή που είσαι τόσο "δύσπιστος" όσον αφορά τις πλάσμα για ποιο λόγο επιμένεις περί burn-in και δεν κοιτάς ποια μοντέλα LCD καλύπτουν τις δικές σου συγκεκριμένες ανάγκες (που ακόμα δεν έχεις αναφερει) ?

Τις δικές μου ανάγκες μια "φτηνή" πλάσμα μου τις κάλυψε (στον βαθμό που μπορούσα να ξοδευτώ φυσικά). Για να καταλήξω εκεί προφανώς και δεν θεώρησα σημαντικό πρόβλημα την πιθανότητα burn-in και αν έπρεπε να κάνω ζάπινγκ κάθε 10λεπτο προφανώς και δεν θα είχα πλάσμα ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος στο φόρουμ. Εδώ ένα παλιότερο πείραμα μέλους μας και μάλιστα σε πλάσμα που ήταν αρκετά ευαίσθητη στο image retention. Από τότε εννοείται ότι έχουν γίνει βελτιώσεις και οι σημερινές πλάσμα είναι ακόμα πιο ανθεκτικές, αλλά όπως ανέφερα και πιο πριν να εξαλειφθεί εντελώς σαν πρόβλημα δεν γίνεται.

Και επειδή ανέφερες την λέξη "χαλασμένη" αρκετές φορές. Η τηλεόραση στην παρακάτω εικόνα σου φαίνεται εντάξει ή είναι "χαλασμένη" ?

images

Αν σου φάινεται "χαλασμένη" τότε η δική μου πλάσμα 3ετίας μετά από 5000 ώρες χρήσης με λογότυπα καναλιών είναι λιγότερο "χαλασμένη" από την πλειοψηφία των LCD που μπορείς να αγοράσεις σήμερα. Κι αν δεν είσαι από τους τυχερούς μπορεί να πέσεις σε πολύ χειρότερη περίπτωση (ειδικά σε Edge LED). Φυσικά η επίσημη απάντηση των εταιριών είναι πως η τηλεόραση είναι μια χαρά και πως το πρόβλημα είναι χαρακτηριστικό της τεχνολογίας και υπαρκτό σε όλες τις LCD κλπ κλπ.

Τέλος το τι κάνει "πολύ κόσμος" και το πως πάνε οι πωλήσεις δεν είναι κριτήριο αγοράς. Ούτε εργοστάσιο κατασκευής πλάσμα ή LCD έχουμε, ούτε μετοχές σε κάποια εταιρία.
Έχω ΕΙΔΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ για ποιο λογο τι θελω την τηλεοραση.
Για hd movies και ψηφιακά κανάλια και εννοείτε και xbox360 gaming.

Τώρα όσο αφορά όλα τα άλλα που λες περί χαλασμένη που είπα εγώ στο προηγούμενο μήνυμα μου να σου τονίσω ότι από τι στιγμή που μια τηλεόραση μπορεί να "χαλάσει(burn in)" με μια στατική εικόνα αφήνοντας ίχνη στη plasma tv για εμένα προσωπικά είναι ένα τεράστιο μείον της συγκεκριμένης τεχνολογία.

Εχεισ δοκιμασει να αφησεις μια στατικη εικονα ΧΩΡΙΣ ενεργο καποιο screen saver στη plasma tv σου για κανα μισαωρο ας πουμε για να δεις αν θα παρουσιαστει το φαινομενο burn in?

Στισ lcd tv δεν υπαρχει το φαινομενο burn in απ' οτι γνωριζω.
Ναι δεν λεω εχει και αυτη η τεχνολογια τα κατα της αλλα δεν ειναι ενα τοσο μεγαλο κατα οπως το burn in στις plasma tv.

Ωραία, λοιπόν....εφόσον θεωρείς τον κίνδυνο του I.R. ως σημαντικότατη παράμετρο για την αγορά τηλεόρασης, είναι απλά τα πράματα. Πας σε LCD.

Γιατί ρε παιδιά ΔΕΝ είναι σημαντικό το burn in δηλαδή σε μια οποιαδήποτε plasma tv?

Θα με βγάλετε και τρελό δηλαδη επειδη με το να ΞΕΧΑΣΩ μια στατική εικόνα σε μια plasma tv κινδυνεύω να χαλάσω την τηλεόραση με το φαινόμενο burn in?

Τόσο παράλογος είμαι δηλαδη?

Γιατί ρε παιδιά ΔΕΝ είναι σημαντικό το burn in δηλαδή σε μια οποιαδήποτε plasma tv?

Θα με βγάλετε και τρελό δηλαδη επειδη με το να ΞΕΧΑΣΩ μια στατική εικόνα σε μια plasma tv κινδυνεύω να χαλάσω την τηλεόραση με το φαινόμενο burn in?

Τόσο παράλογος είμαι δηλαδη?

1. Δεν σε έβγαλε κανένας τρελλό.

2. Αν θέλεις, μην συνεχίζεις να γράφεις με κεφαλαία. Μια χαρά μπορούμε να διαβάζουμε και τα πεζά.

3. Το θέμα που έχεις ανοίξει υπάρχει για συγκεκριμένο λόγο (την αγορά μιας τηλεόρασης). Αν επιθυμείς να συζητήσεις τα συν και τα πλην κάθε τεχνολογίας, υπάρχουν ήδη άλλα ανοιχτά νήματα.

4. Για τη δική σου επιλογή συζητάμε και τις δικές σου προτιμήσεις/ανάγκες. Δεν χρειάζεται να πιάσουμε φιλοσοφική συζήτηση για το τι θεωρεί ο καθένας σημαντικό σε μια τηλεόραση ή πως το αντιλαμβάνεται. Ο κίνδυνος του I.R. όντως, υπάρχει στις πλάσμα υλοποιήσεις. Εάν, όπως δήλωσες, το θεωρείς σοβαρότατο παράγοντα για την επιλογή σου (καλά κάνεις, ουδείς σε μέμφεται), πας αναγκαστικά σε LCD........simple as that.

Φίλε ως κάτοχος 50αρας πλάσμα panasonic, την φτηνή κιόλας u30, μετά απο θέαση 2 ωρών ταινίας με μπάρες πάνω κάτω (αρα στατική εικόνα) δεν εχει αφήσει το παραμικρό; Ούτε μετά απο 2 ώρες θέαση τηλεοπτικού στο mega δεν αφησε τίποτα! Δεν υπαρχει αυτό που λες άμα αφησω 10 λεπτά στατική εικόνα θα κανει burn in! Τωρα εγω που την χρησιμοποιώ πολύ δεν έχει τιποτα! Απο εκει και πέρα ναι δεν το θεωρώ πρόβλημα γιατί για να παθεις burn in πρεπει να αφήσεις την στατική εικόνα για κανα 2μερο και το πιο πιθανο είναι να πάθεις image retetion το οποιο και σωζεται

Όσο αφορά τις μαύρες μπάρες είναι μαύρες μπάρες οπότε και burn in να έκανε θα φαινότανε?

Για δοκίμασε να αφήσεις μια στατική εικόνα κάνα μισάωρο χωρίς ενεργό το screen saver και μετά πες μου αν θα εχεις πρόβλημα ή όχι στην plasma tv σου.

Τι είναι τώρα αυτό το "image retetion"?

1. Δεν σε έβγαλε κανένας τρελλό.

2. Αν θέλεις, μην συνεχίζεις να γράφεις με κεφαλαία. Μια χαρά μπορούμε να διαβάζουμε και τα πεζά.

3. Το θέμα που έχεις ανοίξει υπάρχει για συγκεκριμένο λόγο (την αγορά μιας τηλεόρασης). Αν επιθυμείς να συζητήσεις τα συν και τα πλην κάθε τεχνολογίας, υπάρχουν ήδη άλλα ανοιχτά νήματα.

4. Για τη δική σου επιλογή συζητάμε και τις δικές σου προτιμήσεις/ανάγκες. Δεν χρειάζεται να πιάσουμε φιλοσοφική συζήτηση για το τι θεωρεί ο καθένας σημαντικό σε μια τηλεόραση ή πως το αντιλαμβάνεται. Ο κίνδυνος του I.R. όντως, υπάρχει στις πλάσμα υλοποιήσεις. Εάν, όπως δήλωσες, το θεωρείς σοβαρότατο παράγοντα για την επιλογή σου (καλά κάνεις, ουδείς σε μέμφεται), πας αναγκαστικά σε LCD........simple as that.
Για πες μου σε παρακαλώ πολύ ένα τοπικ που συζητάνε τα συν και μείον της κάθε τεχνολογίας και έχει και αρκετό κόσμο μέσα για πολλές απόψεις.

Last edited:
Φίλε fits79 δεν είπε κανείς ότι ο κίνδυνος για burn in δεν είναι μειονέκτημα. Αυτό που έγραψα και εγώ και άλλα παιδιά που έχουμε πλάσμα είναι ότι τα πράγματα δεν είναι όσο τραγικά τα περιγράφεις, γιατί αν ήταν δεν θα είχε κανείς μας πλάσμα.

Σου έδωσα παράδειγμα που μέλος άφησε στην πλάσμα του το desktop των windows για 7 ώρες και επιμένεις να γράφεις για δεκάλεπτα και μισάωρα.

Εξήγησα επίσης πως ακόμα κι αν μείνει κάποια σκιά από κάποιο λογότυπο η κατάσταση θα είναι παρόμοια με αυτή που έχει ένα μεγάλο ποσοστό LCD με το που βγαίνουν από το εργοστάσιο. Σίγουρα αντιστοιχούν αρκετές δεκάδες/εκατοντάδες LCD με clouding, bleeding κλπ για κάθε μια πλάσμα με burn in.

Ούτε εγώ είμαι τρελός που έχω πλάσμα, ούτε εσύ που δεν θες να πάρεις μία. Άλλωστε σου πρότεινα εδώ και πολλά μηνύματα πίσω να κοιτάξεις για κάποια LCD, αλλά επιμένεις να γυρνάς την κουβέντα στις πλάσμα και στο burn-in.

Αφού όλα δείχνουν πως δεν είναι για σένα η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν χρειάζεται να ασχολείσαι. Αν σε φοβίζουν τα "τριγλυκερίδια" απλά δεν τρως παϊδάκια και παραγγέλνεις ψάρι ή κοτόπουλο. Το να γκρινιάζεις γιατί τα παϊδάκια ανεβάζουν τα τριγλυκερίδια είναι μάλλον ανούσιο. Όπως είναι ανούσιο να ψάχνεις για ψάρι που να έχει ίδια γεύση με τα παϊδάκια.

Καλή μας όρεξη ;)

Παιδιά ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ότι δεν με ενδιαφέρει μια πλάσμα ειδικά αυτό το καιρό που με λιγότερα λεφτά αγοράζεις πολύ περισσότερες ίντσες απ' ότι σε lcd αλλά ρε παιδιά φοβάμαι υπερβολικά μπορεί να πείτε μερικοί και δεν σας αδικώ τι θα κάνω σε περίπτωση burn in ή κάτι άλλο?
Το καλύπτουν οι εταιρίες το φαινόμενο burn in?
Π.χ. μια εταιρία κολοσσός στις plasma tv όπως είναι η panasonic τι γίνετε σε περίπτωση που καποια τηλεόραση panasonic plasma βγάλει καποιο πρόβλημα π.χ. burn in?

Τέλος σε τηλεοράσεις plasma τεχνολογίας ποιες μάρκες είναι στο τοπ 5 αυτή τη στιγμή και γιατί?

Να προσθέσω μια γνώμη από κάποιον που έχει πάθει burn-in:

1) To burn-in δεν είναι κάτι που θα το πάθεις με λίγες ώρες στατικής εικόνας. Δεν είναι τόσο πρόβλημα συγκεκριμένης εικόνας, όσο περιοχής της εικόνας που έχει ακτινοβολήσει περισσότερο από άλλες.

2) Στο πέρασμα του χρόνου, όλες θα κάνουν burn-in. Αν έχεις 2.500 ώρες τηλεοπτικό, σίγουρα θα δεις κάτι στην περιοχή των λογοτύπων των καναλιών, αν έχεις παίξει 2.500 παιχνίδια, σίγουρα θα δεις κάτι στις περιοχές με τις μπάρες.

3) Ακόμα και αν πάθεις burn-in, δεν είναι τόσο τραγικό. Ουσιαστικά θα βλέπεις χρωματική αλλοίωση σε κάποια σημεία, ανάλογα με το χρώμα. Μερικές φορές θα "βγάζει μάτι", αλλά σπάνια θα το βλέπεις...

Στις περιπτώσεις που θα φαίνεται, θα δείχνει έτσι:

IMG_5064.jpg

IMG_5065.jpg

IMG_5066.jpg

IMG_5067.jpg

IMG_5068.jpg

IMG_5069.jpg

IMG_5063.jpg

IMG_5070.jpg

Στην δική μου U20 εμφανίζεται σε μπλε/πράσινους/καφέ τόνους. Τις περισσότερες φορές θα πρέπει να το ψάξεις να το δεις, αλλά όταν το ευνοήσουν οι συνθήκες θα σου θυμίσει ότι είναι εκεί.

Ιεραρχώντας τα προβλήματα των φθηνών πλάσμα, δεν θα το έβαζα καν στην πρώτη 5άδα των προβλημάτων, δεν είναι σίγουρα το νούμερο 1 πρόβλημα...

Κάτσε ρε φίλε εσύ βάλθηκες να με τρελάνεις σήμερα.

Πως είναι δυνατόν κάτι τετοιο να ΜΗΝ είναι στα top5 problems αν μετά από καποιο χρονικό διάστημα είναι σχεδόν σίγουρο ότι η plasma tv σου ειδικά αν είναι από τα φτηνά μοντέλα θα σου βγάλει burn in?

Τουλάχιστον η κάθε εταιρία το φτιάχνει αυτό το πρόβλημα ή δεν το δέχεται καν σαν πρόβλημα?

Πάντως για εμένα με βάση τις εικόνες που παρέθεσες αν είναι σχεδόν σίγουρο ότι μετά από μερικά χρόνια θέασης μου το παρουσιάσει τότε να λείπει.

Εγω θέλω ρε παιδιά να εχω μια τηλεόραση που να ΜΠΟΡΩ να δω την hd movie μου, το παιχνίδι μου και φυσικά τη τηλεόραση μου χωρίς να εχω το άγχος ότι μετά από μερικούς μήνες/χρόνια θα μου παρουσιάσει πρόβλημα ακόμα και αν τη προσέχω σαν τα ματια μου....

Ζητάω τόσα πολλά πια?