Lcd vs led vs plasma tv and why???

Τα πράγματα είναι πολύ απλά.......

...στο forum υπάρχουν άπειρες πληροφορίες και αναφορές χρηστών σχετικές με το θέμα, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα φιλτράρισμα από τον κάθε υποψήφιο αγοραστή τηλεόρασης, ώστε με τις δικές του ανάγκες και τα δικά του κριτήρια να αγοράσει αυτό που τον ικανοποιεί και να το χαίρεται χωρίς να αγχώνεται.....

...δυστυχώς το άγχος δεν μας λείπει, η απόλαυση μας λείπει.

Υ.Γ.: Κατά τη γνώμη μου, όσο γραφικός είναι αυτός που λέει ότι μια plasma θα πάθει οπωσδήποτε burn in....άλλο τόσο γραφικός είναι και αυτός που λέει ότι δεν θα πάθει ποτέ, με φυσιολογική χρήση (π.χ. όπως χρησιμοποιούσαμε τις CRT) οι πιθανότητες για burn in είναι ελάχιστες και τείνουν στο μηδέν.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Lcd vs led vs plasma tv and why???

Το 'θα το πάθεις γύρω στις 2000-2500 ώρες' είναι το λιγότερο υπερβολικό, δύο plasma με πολλές παραπάνω χιλιάδες ώρες από 2-2,5 και με 90% τηλεοπτικό σήμα κανά δεκάωρο την ημέρα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!

I feel lucky!!!!!

Και για να μην ξεχνιόμαστε....
Το ότι σχεδόν σε όλα τα manual γράφουν για πιθανό burn in στις lcd tv's δεν σημαίνει κάτι γιατί όλες σχεδόν οι εταιρίες τηλεοράσεων ακολουθούν το μότο "προσέχουμε για να έχουμε" και τι εννοώ με αυτό?

Το ότι το γράφουν καλού κακού για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
Εγω θα σε ρωτήσω το εξής απλούστατο και θέλω να μου απαντήσεις με ειλικρίνεια.
Σε πόσες plasma και σε πόσες lcd εχεις δει το φαινόμενο burn in και γιατί?

Εν ολίγης σε τηλεοράσεις ΠΟΙΑΣ τεχνολογίας εκ των δυο επικρατέστερων είναι ποιο συχνό το φαινόμενο burn in και γιατί?

Πάρε ένα μικρο παράδειγμα από αυτό το τοπικ 2 άτομα είπαν ότι έχουν πάθει burn in(Ένας ποσταρε και φώτος της plasma burn in tv του) στις plasma tv τους ενώ κανένας δεν έχει πάθει στην lcd tv του οπότε...

Αυτό πιστεύω τα λέει όλα.

Επίσης πιστεύεις ότι στα plasma tv manual ΔΕΝ αναφέρει πουθενά για το φαινόμενο burn in?
Ίσα - ίσα εγώ πιστεύω το εντελώς αντίθετο με βάση αυτό που είπα και ποιο πάνω.
Με βάση τα γεγονότα και τις μαρτυρίες και οι δυο τεχνολογίες παθαίνουν burn in αυτό είναι το μόνο σίγουρο αλλά ποια από τις δυο είναι ποιο ευπαθής σε αυτό?

Last edited:
* Καλύτερο μαύρο/αντίθεση αν έχουν τοπικό έλεγχο φωτεινότητας με LED πίσω από το πάνελ (όχι στα πλάγια). Αν δεν έχουν τοπικό έλεγχο και έχουν καλό μαύρο, συνήθως έχουν μικρή φωτεινότητα
* Δεν έχουν πρόβλημα με στατικές εικόνες/λογότυπα
* Το μαύρο μένει σταθερό με την πάροδο του χρόνου
* Ταιριάζουν καλύτερα σε φωτεινούς χώρους

sorry αλλα μεχρι 37'' στα 645Ε κ 42'' στα 879Ε
στα συν οπισθιος φωτισμος στην panasonic
Panasonic TX-L37E30E LED TV 37"
&&&&&&&&&
http://www.panasonic.gr/product/tx-l42e30
ψηεερσ

Το ότι σχεδόν σε όλα τα manual γράφουν για πιθανό burn in στις lcd tv's δεν σημαίνει κάτι γιατί όλες σχεδόν οι εταιρίες τηλεοράσεων ακολουθούν το μότο "προσέχουμε για να έχουμε" και τι εννοώ με αυτό?

Το ότι το γράφουν καλού κακού για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Συμφωνώ απόλυτα.

Εγω θα σε ρωτήσω το εξής απλούστατο και θέλω να μου απαντήσεις με ειλικρίνεια.
Σε πόσες plasma και σε πόσες lcd εχεις δει το φαινόμενο burn in και γιατί?

Εν ολίγης σε τηλεοράσεις ΠΟΙΑΣ τεχνολογίας εκ των δυο επικρατέστερων είναι ποιο συχνό το φαινόμενο burn in και γιατί?

Εννοείται σε πολύ περισσότερες plasma και είναι φυσιολογικό (ειδικά αν ο χρήστης είναι fan του dynamic), το έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι θέμα λειτουργίας των plasma, όπως αντίστοιχα θέμα λειτουργίας των LCD είναι το clouding και η ανομοιογένεια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ποτέ κανένας δεν θα παραλάβει καινούρια plasma με burn in, ισχύει άραγε το ίδιο για τις LCD και το clouding?

Πάρε ένα μικρο παράδειγμα από αυτό το τοπικ 2 άτομα είπαν ότι έχουν πάθει burn in(Ένας ποσταρε και φώτος της plasma burn in tv του) στις plasma tv τους ενώ κανένας δεν έχει πάθει στην lcd tv του οπότε...

Αυτό πιστεύω τα λέει όλα.

Και γιατί να πάρω ένα μικρό παράδειγμα από αυτό το topic και να μην πάρω ένα μεγάλο παράδειγμα από όλο το forum? Σε πάνω από 1000 plasma (καταγεγραμμένες σε λίστες) όλα τα χρόνια του forum τα κρoύσματα των burn in δεν ξεπερνάν τα 15.

Επίσης πιστεύεις ότι στα plasma tv manual ΔΕΝ αναφέρει πουθενά για το φαινόμενο burn in?
Ίσα - ίσα εγώ πιστεύω το εντελώς αντίθετο με βάση αυτό που είπα και ποιο πάνω.
Με βάση τα γεγονότα και τις μαρτυρίες και οι δυο τεχνολογίες παθαίνουν burn in αυτό είναι το μόνο σίγουρο αλλά ποια από τις δυο είναι ποιο ευπαθής σε αυτό?

Είπα εγώ ότι δεν το γράφουν τα εγχειρίδια των plasma? ασφαλώς και το γράφουν, απλά πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν ότι το γράφουν και ΟΛΑ τα εγχειρίδια των LCD εδώ και χρόνια, τον λόγο των ανέφερες παραπάνω.

Και επαναλαμβάνω αυτό που είπα παραπάνω....

...στο forum υπάρχουν άπειρες πληροφορίες και αναφορές χρηστών σχετικές με το θέμα, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα φιλτράρισμα από τον κάθε υποψήφιο αγοραστή τηλεόρασης, ώστε με τις δικές του ανάγκες και τα δικά του κριτήρια να αγοράσει αυτό που τον ικανοποιεί και να το χαίρεται χωρίς να αγχώνεται.....

Υ.Γ.: Κατά τη γνώμη μου, όσο γραφικός είναι αυτός που λέει ότι μια plasma θα πάθει οπωσδήποτε burn in....άλλο τόσο γραφικός είναι και αυτός που λέει ότι δεν θα πάθει ποτέ, με φυσιολογική χρήση (π.χ. όπως χρησιμοποιούσαμε τις CRT) οι πιθανότητες για burn in είναι ελάχιστες και τείνουν στο μηδέν.

.... αυτά που γράφουμε τώρα έχουν ειπωθεί εκατοντάδες φορές και ο καθένας μπορεί να κάνει την επιλογή του κρίνοντας ο ίδιος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Lcd vs led vs plasma tv and why???

1. Ακριβώς αυτό φίλε μου ειδικά με τι σχέση τιμή/ίντσες.
2. Εδώ εχεις άδικο φίλε μου και αυτό γιατί και φίλος μου και εγώ προσωπικά έχουμε μια samsung lcd(Χρησιμοποιείτε και σαν οθόνη υπολογιστή) και philips lcd για 4 και 3 χρόνια αντίστοιχα και οι δυο δουλεύουν μια χαρά και τις περισσότερες ώρες είναι ανοιχτές έτσι και δουλεύουν ακόμα και αν δεν βλέπει κανένας.

Για ποια μοντέλα μιλάμε; (Σαν να είδα αναρτήσεις στο νήμα της C650; )
Και εμένα δεν μου έχει χαλάσει ποτέ τηλεόραση, αλλά στο νήμα του σέρβις θα δεις ότι είναι συχνό φαινόμενο να χαλάνε πριν τον 3ο χρόνο. (Κυρίως τα τροφοδοτικά)
Χώρια που στα 3 χρόνια, αρχίζει και η σκέψη της αλλαγής. Να υποθέσω ότι αν και έχεις τηλεόραση, ψάχνεις για αντικαταστάτη;

Re: Απάντηση: Lcd vs led vs plasma tv and why???

*Αν βλεπεις λιγες ωρες την ημερα
*Αν οχι κ σε ενοχλει να βλεπεις μια αλλοιωση σε γωνια, μπορεις να παρεις LCD.

petasis βλεπω οτι απο την μια το εχεις δεδομενο οτι θα εχει προβλημα η lcd (απο την πρωτη μερα κιολας) απο την αλλη βγαζεις απο το μυαλο σου οτι νανε για να δικαιολογισεις την plasma
(Το burn-in θα το πάθεις γύρω στις 2000-2500 ώρες)
Ποια εταιρια το αναφερει αυτο???
Σε πιο περιοδικο ??
ΔΕΝ εχεις ακουσει για περιπτωσεις που η ζημια εγινε πριν το...2000-2500?

Εγώ δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω καμία πλάσμα. Αν εσύ ξέρεις κάποια LCD χωρίς πρόβλημα ομοιομορφίας, θα ήθελα να δω μια φωτογραφία της σε μαύρο με μεγάλο χρόνο έκθεσης.
Τις ώρες που θα πάθεις burn-in τις εκτίμησα από προσωπική εμπειρία. Δεν γνωρίζω περιστατικό burn-in με λίγες ώρες. Αν εσύ γνωρίζεις, θα χαρώ να το δω. Έχεις link;

Το να αφήσεις μια εικόνα μερικές ώρες, να σου αφήσει αποτύπωμα το οποίο σε λίγο καιρό θα έχει φύγει, δεν είναι burn-in.

Αν θέλουμε αν ξεφύγουμε από την γραφικότητα, μπορούμε να ανοίξουμε ένα νήμα, όπου θα βάζουμε φωτογραφίες από τηλεοράσεις που είναι γύρω στις 2.000 ώρες. Αν φτάσουμε σε ένα σημαντικό αριθμό, π.χ. 100, τότε θα έχουμε κάποιας μορφής στοιχεία.

Συμφωνώ απόλυτα.

Εννοείται σε πολύ περισσότερες plasma και είναι φυσιολογικό (ειδικά αν ο χρήστης είναι fan του dynamic), το έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι θέμα λειτουργίας των plasma, όπως αντίστοιχα θέμα λειτουργίας των LCD είναι το clouding και η ανομοιογένεια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ποτέ κανένας δεν θα παραλάβει καινούρια plasma με burn in, ισχύει άραγε το ίδιο για τις LCD και το clouding?

Και γιατί να πάρω ένα μικρό παράδειγμα από αυτό το topic και να μην πάρω ένα μεγάλο παράδειγμα από όλο το forum? Σε πάνω από 1000 plasma (καταγεγραμμένες σε λίστες) όλα τα χρόνια του forum τα κρoύσματα των burn in δεν ξεπερνάν τα 15.

Είπα εγώ ότι δεν το γράφουν τα εγχειρίδια των plasma? ασφαλώς και το γράφουν, απλά πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν ότι το γράφουν και ΟΛΑ τα εγχειρίδια των LCD εδώ και χρόνια, τον λόγο των ανέφερες παραπάνω.

Και επαναλαμβάνω αυτό που είπα παραπάνω....

.... αυτά που γράφουμε τώρα έχουν ειπωθεί εκατοντάδες φορές και ο καθένας μπορεί να κάνει την επιλογή του κρίνοντας ο ίδιος.
Τι ακριβώς είναι το clouding και πως προκαλείτε γιατί μπορεί να το εχω παραφράσει.

Για ποια μοντέλα μιλάμε; (Σαν να είδα αναρτήσεις στο νήμα της C650; )
Και εμένα δεν μου έχει χαλάσει ποτέ τηλεόραση, αλλά στο νήμα του σέρβις θα δεις ότι είναι συχνό φαινόμενο να χαλάνε πριν τον 3ο χρόνο. (Κυρίως τα τροφοδοτικά)
Χώρια που στα 3 χρόνια, αρχίζει και η σκέψη της αλλαγής. Να υποθέσω ότι αν και έχεις τηλεόραση, ψάχνεις για αντικαταστάτη;
Όχι δεν ψάχνω αντικαταστάτη της samsung lec40c653 που εχω στο δωμάτιο μου γιατί είμαι αρκετά ευχαριστημένος με αυτήν απλά ψάχνω τηλεόραση για το σαλόνι καθότι έχουμε άλλη μια samsung 22" στο υπνοδωμάτιο και σκέφτομαι πάρα πολύ τι να πάρω γιατί για το σαλόνι θέλω τηλεόραση άνω των 42 ιντσών αλλά οι γαμώ lcd ή led είναι τρομερά ακριβές σε αυτές τις ίντσες ρε φίλε οπότε καταλαβαίνεις ότι σκέφτομαι ΠΟΛΥ σοβαρά να πάρω μια panasonic 52" plasma tv αλλά φοβάμαι πάρα πολύ το ενδεχόμενο burn in.
Τι να πω....

Εγώ δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω καμία πλάσμα. Αν εσύ ξέρεις κάποια LCD χωρίς πρόβλημα ομοιομορφίας, θα ήθελα να δω μια φωτογραφία της σε μαύρο με μεγάλο χρόνο έκθεσης.
Τις ώρες που θα πάθεις burn-in τις εκτίμησα από προσωπική εμπειρία. Δεν γνωρίζω περιστατικό burn-in με λίγες ώρες. Αν εσύ γνωρίζεις, θα χαρώ να το δω. Έχεις link;

Το να αφήσεις μια εικόνα μερικές ώρες, να σου αφήσει αποτύπωμα το οποίο σε λίγο καιρό θα έχει φύγει, δεν είναι burn-in.
Γιατί παιζει κάτι τέτοιο?

Δηλαδη αν αφήσεις ένα κανάλι π.χ. για 5 ώρες υπάρχει περίπτωση να εχεις αυτό που λες παραπάνω?

Last edited:
Το clouding δεν προκαλείται, είτε σου τυχαίνει συσκευή με αυτό ή όχι.

Για ορολογία έχουμε ένα υποτυπώδες νήμα Ορολογία Τηλεοράσεων

Με ένα googlaρισμα το 'LCD clouding' θα βρεις πολλές πληροφορίες και φωτογραφίες για να καταλάβεις καλύτερα.

Όχι δεν ψάχνω αντικαταστάτη της samsung lec40c653 που εχω στο δωμάτιο μου γιατί είμαι αρκετά ευχαριστημένος με αυτήν απλά ψάχνω τηλεόραση για το σαλόνι καθότι έχουμε άλλη μια samsung 22" στο υπνοδωμάτιο και σκέφτομαι πάρα πολύ τι να πάρω γιατί για το σαλόνι θέλω τηλεόραση άνω των 42 ιντσών αλλά οι γαμώ lcd ή led είναι τρομερά ακριβές σε αυτές τις ίντσες ρε φίλε οπότε καταλαβαίνεις ότι σκέφτομαι ΠΟΛΥ σοβαρά να πάρω μια panasonic 52" plasma tv αλλά φοβάμαι πάρα πολύ το ενδεχόμενο burn in.
Τι να πω....

Αφού έχεις αποφασίσει... :smile:
Αφού στα χρήματα και στην διάσταση που θες σου βγάνει πλάσμα, αποδέξου τον κίνδυνο του burn-in, και προχώρα. Από ότι βλέπω δεν υπάρχουν εναλλακτικές...
Το να έχει η LCD clouding, δεν σε προβληματίζει;
(Για εμένα το clouding είναι χειρότερο από το burn-in... Το clouding θα το βλέπεις στα σκοτεινά συνέχεια, ενώ το burn-in σε φωτεινά πλάνα, που το μάτι το αποσπούν και άλλα πράγματα...)

Το clouding δεν προκαλείται, είτε σου τυχαίνει συσκευή με αυτό ή όχι.

Για ορολογία έχουμε ένα υποτυπώδες νήμα Ορολογία Τηλεοράσεων

Με ένα googlaρισμα το 'LCD clouding' θα βρεις πολλές πληροφορίες και φωτογραφίες για να καταλάβεις καλύτερα.
Οποτε ρε παιδια τι μου συγκρινετε το φαινομενο burn in με το φαινομενο clouding????
Από τι στιγμή που θα σου τύχει τηλεόραση με clouding απλά στην αντικαθιστούν με άλλη σιγά το πράγμα το burn in όμως δεν είναι έτσι αφού ΔΕΝ το υποστηρίζει καμιά εταιρία και δεν πρόκειται να λάβεις καινούργια τηλεόραση με το φαινόμενο burn in ωστε να ζητήσεις αντικατάσταση της.

Σίγουρα οι plasma έχουν καλύτερο value for money από τις lcd led! Στη θέση σου λοιπόν αυτό που θα έκανα είναι να κρατήσω το ποσό που διαθέτω για την αγορά που προγραμάτιζα, να κάνω υπομονη 2-3 μήνες καθώς και οικονομία, ετσι ώστε να μαζεψω το ποσό που χρειάζετε για να πάρω την tv που χρειάζομαι για τις αναγκες μου! Αμα θεωρώ πως μια τεχνολογία έχει ελλατώματα και κινδύνους δεν προχώραγα σε αγορά όσο value for money και να μου προσέφερε! Οπότε από αυτά που διαβάζω στο νήμα σου νομίζω ότι αυτην είναι η πιο σωστή λύση! Οσο και να το συζητάς οι plasma πάντα θα έχουν το κίνδυνο του burn in, έστω και εάν είναι ελάχιστος! Εμείς που έχουμε plasma το έχουμε αποδεχτεί και ζούμε με αυτήν την πιθανότητα! Δε σε υποχρεώνει κανείς να το αποδεχτείς και εσύ!

Οποτε ρε παιδια τι μου συγκρινετε το φαινομενο burn in με το φαινομενο clouding????
Από τι στιγμή που θα σου τύχει τηλεόραση με clouding απλά στην αντικαθιστούν με άλλη σιγά το πράγμα το burn in όμως δεν είναι έτσι αφού ΔΕΝ το υποστηρίζει καμιά εταιρία και δεν πρόκειται να λάβεις καινούργια τηλεόραση με το φαινόμενο burn in ωστε να ζητήσεις αντικατάσταση της.

Πάρε μια LCD LED για να μην αγχώνεσαι, και όλα καλά και ωραία

Οσο και να το συζητάς οι plasma πάντα θα έχουν το κίνδυνο του burn in, έστω και εάν είναι ελάχιστος! Εμείς που έχουμε plasma το έχουμε αποδεχτεί και ζούμε με αυτήν την πιθανότητα! Δε σε υποχρεώνει κανείς να το αποδεχτείς και εσύ!

Σωστός :2thumb22sup:

Σου αντικαθιστουν την tv αν εχει clouding??? Μαλλον στην κατηγορια με τα ανεκδοτα πρεπει να παει το σχολιο αυτο.... Δυστυχως στο 90% των παραπονων δεν κανουν αντικατασταση.

Ε; :blink:
Σου αντικαθιστούν τηλεόραση άμα έχει clouding;
Δύσκολο, πρέπει να τρέξεις πολύ, και δεν ξέρεις τι θα έχει και η αλλαγή.

Ε δεν μπορεί ρε φίλε να αγοράσεις μια τηλεόραση σήμερα να έχει clouding κοινώς πρόβλημα και να τους τη πας πίσω μέσα σε 5-10 μέρες από την ημερομηνία αγοράς και να μην στην αντικαταστήσουν.

Άλλωστε ΟΛΑ τα μεγάλα μαγαζιά έχουν επιστροφή χρημάτων ή αντικατάσταση προϊόντος αν είναι ελαττωματικό μέσα σε 10 μέρες από την ημερομηνία αγοράς οπότε αν δεν στο κάνουν τους κάνεις μια καταγγελία στο γενική γραμματεία καταναλωτή(Είναι δωρεάν & μπορείς να το κάνεις και με ένα απλό email) και να δεις μετά πως σε παίρνουν τηλέφωνο για να σου κάνουν αντικατάσταση(Ενώ πριν ούτε λόγος για αντικατάσταση ή επισκευή έτσι) αρκεί να σταματήσεις την καταγγελία(Μου έχει τύχει παίδες...)

Στην θεωρία δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ θεωρίας και πράξης, αλλά στην πράξη είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα... :smile:

Το είπα και το ξαναλέω ότι ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΙΡΑ από παρόμοιο σκηνικό με καμένα πιξελς σε lg lcd tv που ενώ ήταν εντός εγγύησης η lg ΔΕΝ δεχόταν να τα φτιάξει γιατί λέει ήταν λίγα και διάσπαρτα όχι στο ίδιο σημείο.

Όταν όμως εκανα την καταγγελία μου(Οφείλω να ομολογήσω ότι αργούν να σου απαντήσουν από την Γ.Γ.Κ. αλλά αξίζει το κόπο παίδες) ξαφνικά μόνο πι.... που δεν μου έκανε η lg.

Είναι το ρητό που λέει ότι ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΟΒΕΡΑ ΘΕΛΕΙ...