Lcd vs led vs plasma tv and why???

Re: Απάντηση: Lcd vs led vs plasma tv and why???

Το είπα και το ξαναλέω ότι ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΙΡΑ από παρόμοιο σκηνικό με καμένα πιξελς σε lg lcd tv που ενώ ήταν εντός εγγύησης η lg ΔΕΝ δεχόταν να τα φτιάξει γιατί λέει ήταν λίγα και διάσπαρτα όχι στο ίδιο σημείο.

Όταν όμως εκανα την καταγγελία μου(Οφείλω να ομολογήσω ότι αργούν να σου απαντήσουν από την Γ.Γ.Κ. αλλά αξίζει το κόπο παίδες) ξαφνικά μόνο πι.... που δεν μου έκανε η lg.

Είναι το ρητό που λέει ότι ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΟΒΕΡΑ ΘΕΛΕΙ...

Να με συγχωρεις, αλλα τι σχεση εχει το clouding με τα καμμενα pixels?

Όλα τα εγχειρίδια των LCD, όλων των κατασκευαστών γράφουν ότι το clouding (εδώ και χρόνια) θεωρείται φυσιολογικό και δεν καλύπτετε από εγγύηση.

Από κει και πέρα έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις που έχει γίνει αλλαγή και όχι, όπως έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις που η δεύτερη ήταν χειρότερη και έφτασε μέχρι τρίτη.

Σε κάθε περίπτωση όμως αν η αντιπροσωπεία δεν θέλει να την αλλάξει μπορεί κάλλιστα να επικαλεστεί τα εγχειρίδια της και μετά ας πράξει ο ιδιοκτήτης όπως νομίζει.

EDIT

Ο Βασίλης έχει δίκιο , άλλο το clouding και άλλο τα καμένα pixel.

Και στις δικαστικές διαμάχες με εταιρείες ηλεκτρονικών ο petasis έχει πάρει master!!!!

Last edited:

Το είπα και το ξαναλέω ότι ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΙΡΑ από παρόμοιο σκηνικό με καμένα πιξελς σε lg lcd tv που ενώ ήταν εντός εγγύησης η lg ΔΕΝ δεχόταν να τα φτιάξει γιατί λέει ήταν λίγα και διάσπαρτα όχι στο ίδιο σημείο.

Όταν όμως εκανα την καταγγελία μου(Οφείλω να ομολογήσω ότι αργούν να σου απαντήσουν από την Γ.Γ.Κ. αλλά αξίζει το κόπο παίδες) ξαφνικά μόνο πι.... που δεν μου έκανε η lg.

Είναι το ρητό που λέει ότι ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΟΒΕΡΑ ΘΕΛΕΙ...

Άλλο τα πίξελ στην LG, και άλλο τα σύννεφα...

Και το περπάτημα κάνει καλό στο κυκλοφοριακό και ρίχνει και την κοιλιά, αλλά όλοι έχουν αυτοκίνητο για τα ταξίδια.

με μια 36 crt γλυτωνει κανεις απο ολα τα παραπανω προβληματα.

Μαθαίνει άλλα όμως: γεωμετρία, σύγκλιση, γραμμές σάρωσης, τρεμόπαιγμα, μικρό μέγεθος εικόνας, ακτίνες Χ, λουμπάγκο... :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Lcd vs led vs plasma tv and why???

Να με συγχωρεις, αλλα τι σχεση εχει το clouding με τα καμμενα pixels?
Στο ότι και το ένα και το άλλο μπορεί να τα έχει η τηλεόραση ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Lcd vs led vs plasma tv and why???

Στο ότι και το ένα και το άλλο μπορεί να τα έχει η τηλεόραση ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ.

Ναι με την διαφορά, στο ένα σε καλύπτει η εγγύηση ενώ στο άλλο όχι

Αμ δε που τα κάλυπτε.

Ρε παιδιά τι δεν ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ αφού τα γράφω αναλυτικότατα.
Είδη δεν έγραψα ότι αρχικά ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΘΗΣΤΟΥΣΕ για το λόγο ότι τα καμένα πιξελ δεν ήταν στο ίδιο σημείο ούτε αρκετά αλλά μετά την καταγγελία στη Γ.γ.κ. και την αντικατέστησαν και απ' όλα.

ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΟΒΕΡΑ ΘΕΛΕΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΣΤΕ ΡΕΕΕΕ.

Εκτός αυτού επειδη όλα τα μεγάλα καταστήματα έχουν πολιτική αντικατάστασης αν το προϊόν που θα αγοράσεις είναι ελαττωματικό και τους το πας πίσω εντός 10 η' 15 ημερολογιακών ημερών εχεις το δικαίωμα να σου δώσουν πίσω ΟΛΑ σου τα λεφτά ή να σου κάνουν αντικατάσταση προϊόντος.
Και αυτό μου έχει τύχει και συγκεκριμένα σε τηλεόραση samsung τους ζήτησα αντικατάσταση 3 φορές αφού και η δεύτερη μετά την αντικατάσταση είχε καμένα πιξελς επομένως μην μου λέτε ότι δεν της αλλάζουν κ.τ.λ. αν ξέρεις πως να κινηθείς ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ....
Οι μεγάλες εταιρίες προτιμούν να χάσουν τα λεφτά από ένα προϊόν παρά να διασείσεις το όνομα τους σε δικαστήρια κ.τ.λ.

Last edited:
Μαλλον εσυ δε καταλαβαινεις!
Ωραία θα σου αλλαξουν την tv που θα έχει clouding, θα παρεις την καινουργια θα εχει πάλι clouding! Θα την αλλαξεις και αυτην και θα εχεις παλι clouding! Τωρα αν εσυ αγοραζεις τηλεοραση για να την πηγαινοφαίρνεις δικαιωμά σου! Το θέμα είναι οι lcd εχουν όλες λίγο οι πολύ clouding! Ή τελοσπάντον σχεδόν ολες! Σε άλλες έντονο σε άλλες λιγότετο εντονο!
Οπότε "do you feel lucky?"
Εγω πάντως δε δίνω φραγκο για να εόμαι τυχερός......

Και σε αυτό σου απαντάω αλλά πάλι δεν λες να καταλάβεις αν σου τύχει και τη δεύτερη φορά που την αντικαθιστάς πάλι clouding απλά ζητάς τα λεφτά σου πίσω τι ποιο απλό?

ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΔΩ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑ ΑΔΙΚΟ δεν έχουν όλες οι lcd tv clouding.

Με αυτή τη λογική τότε μπορούμε να πούμε ότι και ΟΛΕΣ οι plasma tv θα παρουσιάσουν burn in επομένως τι κανουμε δεν αγοράζουμε καμία τηλεόραση οποιασδήποτε τεχνολογίας και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Δεν πάει έτσι όμως δεν μπορεί ΟΛΕΣ οι τηλεοράσεις να έχουν πρόβλημα ΜΗΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΟΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΤΣΙ...

Γιατί με αυτή τη λογική ποτέ κανένας δεν θα έπαιρνε τίποτα για να μην ρισκάρει να του βγει σκάρτο με αποτέλεσμα να μην πάει μπροστά ο κόσμος(Το πήγα πολύ μακριά εεε.... :chinscratch:)

Last edited:
Διαβασε καλυτερα λιγο! Ειπα στο ιδιο ποστ σχεσον ολες!
Επισης ειπα οτι σε αλλες ειναι εντονο και σε αλλες οχι!
Προσωπικα έχω και lcd & plasma! Και ειμαι ικανοποιημενος και με τις 2 επιλογές μου!
Να ξέρεις παντως το clouding απο τις εταιρειες οπως εχουν πει πολλοί στο forum δε το δεχονται ως προβλημα!

Τελοσπάντων!
Δε γίνεται να σημφωνούμε όλοι με όλα!
Τελικά προς τα πιστεύεις ότι θα κινηθείς;
Τόσε σελίδες και μόνο για μοντέλα tv δε λέμε! Παρα μόνο για τα προβληματά τους!

Αμ δε που τα κάλυπτε.

Ρε παιδιά τι δεν ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ αφού τα γράφω αναλυτικότατα.
Είδη δεν έγραψα ότι αρχικά ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΘΗΣΤΟΥΣΕ για το λόγο ότι τα καμένα πιξελ δεν ήταν στο ίδιο σημείο ούτε αρκετά αλλά μετά την καταγγελία στη Γ.γ.κ. και την αντικατέστησαν και απ' όλα.

ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΟΒΕΡΑ ΘΕΛΕΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΣΤΕ ΡΕΕΕΕ.

Εκτός αυτού επειδη όλα τα μεγάλα καταστήματα έχουν πολιτική αντικατάστασης αν το προϊόν που θα αγοράσεις είναι ελαττωματικό και τους το πας πίσω εντός 10 η' 15 ημερολογιακών ημερών εχεις το δικαίωμα να σου δώσουν πίσω ΟΛΑ σου τα λεφτά ή να σου κάνουν αντικατάσταση προϊόντος.
Και αυτό μου έχει τύχει και συγκεκριμένα σε τηλεόραση samsung τους ζήτησα αντικατάσταση 3 φορές αφού και η δεύτερη μετά την αντικατάσταση είχε καμένα πιξελς επομένως μην μου λέτε ότι δεν της αλλάζουν κ.τ.λ. αν ξέρεις πως να κινηθείς ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ....
Οι μεγάλες εταιρίες προτιμούν να χάσουν τα λεφτά από ένα προϊόν παρά να διασείσεις το όνομα τους σε δικαστήρια κ.τ.λ.

Από ποιο μαγαζί αγόρασες την samsung και στην άλλαξαν 3 φορές;
Μπορείς να ανεβάσεις μια φωτογραφία της samsung με μεγάλο χρόνο έκθεσης (1-2 δευτερόλεπτα) ενώ δείχνει αυτή την εικόνα;
CloudingPattern30White.png

* Καλύτερο μαύρο/αντίθεση αν έχουν τοπικό έλεγχο φωτεινότητας με LED πίσω από το πάνελ (όχι στα πλάγια). Αν δεν έχουν τοπικό έλεγχο και έχουν καλό μαύρο, συνήθως έχουν μικρή φωτεινότητα
* Δεν έχουν πρόβλημα με στατικές εικόνες/λογότυπα
* Το μαύρο μένει σταθερό με την πάροδο του χρόνου
* Ταιριάζουν καλύτερα σε φωτεινούς χώρους

Το μαυρο μπορει να μενει , το λευκο ομως οχι καθως σε ολα τα LED η αποδοση πεφτει με τον χρονο και μαλιστα αν αποχρωματιστει η εξωτερικη επιφανεια (τα LED ειναι ουσιαστικα κιτρινα με μπλε επιστρωση για να βγει τελικα λευκο) θα εχουμε και εμφανεις χρωματικες αλλοιωσεις στην εικονα μετα απο καποιες χιλιαδες ωρες.

ΥΓ. Το παρον νημα ειναι αχρηστο κατα την γνωμη μου εφοσον υπαρχουν νηματα για burn in , για plasma vs LCD και τοσα ακομη.

Εκτος αν το μελος Fits βαριεται να διαβαζει και τα θελει ολα στο πιατο.

Έβαλα την εικόνα που μου είπατε στην τηλεόραση για 1 - 3 δευτερόλεπτα και δεν βλέπω καμιά αλλοίωση...

Το μαυρο μπορει να μενει , το λευκο ομως οχι καθως σε ολα τα LED η αποδοση πεφτει με τον χρονο και μαλιστα αν αποχρωματιστει η εξωτερικη επιφανεια (τα LED ειναι ουσιαστικα κιτρινα με μπλε επιστρωση για να βγει τελικα λευκο) θα εχουμε και εμφανεις χρωματικες αλλοιωσεις στην εικονα μετα απο καποιες χιλιαδες ωρες.

Ανάποδα. Τα περισσότερα λευκά LED εκπέμπουν μπλε ή υπεριώδες, και διεγείρουν φωσφόρους για να βγάλουν τα υπόλοιπα χρώματα.
http://en.wikipedia.org/wiki/Light-emitting_diode#White_light
Το είχα μετρήσει και στην 9705:
CalMAN_v40-2010-09-17_104245.png

Δεν υπάρχει εξωτερική επιφάνεια που θα αποχρωματιστεί, όλα τα υλικά είναι στο κέντρο του LED, μέσα στο περίβλημα του LED.
Με την πάροδο του χρόνου, ο φώσφορος θα ατονίσει...

Έβαλα την εικόνα που μου είπατε στην τηλεόραση για 1 - 3 δευτερόλεπτα και δεν βλέπω καμιά αλλοίωση...

Αν μπορείς, ανέβασε μια φωτογραφία με μεγάλο χρόνο έκθεσης...