LCD vs. Plasma TVs

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

....Το ερώτημα είναι: Προσανατολίζονται προς κινηματογράφο περισσότερο? Επιβαρύνονται σα πάνελ από τη σύνδεση με pc και παιχνιδομηχανές λόγο της τεχνολογίας του πάνελ ή αυτό είναι κάτι που δε χρειάζεται να με απασχολεί? Ως προς την εικόνα τις έχω λύσει τις απορίες μου! Ως προς τη χρήση προβληματίζομαι. Και για να κάνω κάπως υπερβολικό το ερώτημά μου, θα τη χαλάσω τη plasma αμα τη συνδέω και καμία φορά με pc ή αμα παίζω και playstation σ' αυτή? (ακίνητες εικόνες από menu κλπ.)

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=488131#post488131

post # 821 (5-5-2008)

czoun: Θα μου επιτρέψεις να εκφέρω γνώμη μόνο για την 42ΡΧ80 της οποίας είμαι κάτοχος και από την οποία είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, η τηλεόραση παίζει από τη πρώτη μέρα που τη πήρα Μ.Ο. / 10 ώρες ημερησίως (περίπου 580 ώρες έως τώρα), την έχω συνδέσει με PS3 και την έχω δουλέψει σε στατικές εικόνες 4 - 5 ώρες συνεχόμενες με LINUX, δεν είμαι fan των παιχνιδιών, αλλά στη 42PX80 του αδερφού μου έχουμε παίξει το Gran Tourismo Prologue πάλι 4 - 5 ώρες χωρίς να υπάρξει πρόβλημα burn in, δεν ξέρω πόσο παιχνιδιάρης είναι ο πεθερός σου και πόσες ώρες θα παίζει PS3 για να καταφέρει να 'κάψει' μία plasma...
...μέχρι εκεί γνωρίζω....μέχρι εκεί λέω...-bye-

...αν βοήθησα έχει καλώς....αν όχι....:nounder:

Αυτα που γραφονται για τις παλετες και τα bit ειναι τελειως υποθετικα...

ΠΧ. Οι panasonic ΡΧ εχουν (οπως εχει ακουστει) 16 ή 18bit επεξεργασια και μια συγχρονη LCD (philips-samsung) εχει 14-17bit...
Το ποσο μπορει να αποδωσει το πανελ ομως (που ειναι και η ουσια) δε το κοιταει κανεις...
Τοσο απλα σας δουλευουν οι υπαλληλοι και σε ολα τα στοιχεια...

Last edited:

απλα ειχε δει την δικη μου και του αρεσε και πηρε την PX80 χωρις καν να με ρωτησει.....ο αχρηστος.
καποια στιγμη ηλθε σπιτι και μου ειπε οτι πηρε τηλεοραση και οτι η δικια του παιζει καλυτερα.
φυσικα μονο που δεν σφαχτηκαμε:argue: αλλα οταν εγινε το καθιερωμενο πλεον τραπεζι για τα καλοριζικα,ειδα μπροστα μου την PX80 live πλεον και τον φιλο μου με εαν σαρδονιο χαμολελο :D στο προσωπο του.
τον στολισα βεβαια με τα καταλληλα κοσμητικα που ταιριαζουν σε αυτες τις περιπτωσεις και συνεχισαμε το φαγοποτι.:flipout::flipout:

....ας ελπίσουμε ότι θα βγει ελαττωματική και αυτή....για να λέμε και κανένα κακό λόγο....

....εεερε ....χαρές που θα κάνουν.... μερικοί-μερικοί...όταν αρχίσουν να χαλάνε οι ΡΧ80...:dancing:

....τότε θα δεις τους..... 'προφήτες'......:alberteinstein:....πως θα σκάσουν μύτη...με 'Σαρδώνεια Χαμόγελα'...:flipout::flipout:

....ας ελπίσουμε ότι θα βγει ελαττωματική και αυτή....για να λέμε και κανένα κακό λόγο....
ηταν γνωστης του προβληματος αλλα δεν τον πειραζε.
ειπαμε οτι ειμαστε μεγαλα παιδια και ο καθενας κανει τις επιλογες του.

ηταν γνωστης του προβληματος αλλα δεν τον πειραζε.

Τα φασόλια πειράζουν....κι αυτά άμα δεν είναι καλά βρασμένα...και δεν τα βάλεις στο νερό από τη προηγούμενη μέρα..!!!

Trisalon, άλλο είναι το ερώτημά μου ουσιαστικά! Συμφωνώ ότι οι plasma έχουν κάποια ατού αξεπέραστα από τις lcd! Το ερώτημα είναι: Προσανατολίζονται προς κινηματογράφο περισσότερο? Επιβαρύνονται σα πάνελ από τη σύνδεση με pc και παιχνιδομηχανές λόγο της τεχνολογίας του πάνελ ή αυτό είναι κάτι που δε χρειάζεται να με απασχολεί? Ως προς την εικόνα τις έχω λύσει τις απορίες μου! Ως προς τη χρήση προβληματίζομαι. Και για να κάνω κάπως υπερβολικό το ερώτημά μου, θα τη χαλάσω τη plasma αμα τη συνδέω και καμία φορά με pc ή αμα παίζω και playstation σ' αυτή? (ακίνητες εικόνες από menu κλπ.)

πολυ κακο για το τιποτα ο μονος λογος που με απασχολουσε και μενα (burn in) δεν υφισταται ευκολα με ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ δεν υπαρχει το φαινομενο.
Την πλασμα την πηρα για το ps3 και Bly ray δεν με ενδιαφερει διολου η τηλεοραση , στις 20 μερες κοντα την εχω λιωσει στο gaming 4 ωρες την μερα full δεν καταλαβαινει τιποτα διαβασε και τις κριτικες αλλων χρηστων εδω και ρωτησε σε κανα μαγαζι να σου πουνε.

Η τηλεοραση πολυ δυσκολα παρουσιαζει προβλημα οπου και να την συνδεσεις παντως για χρηση desktop pc δεν προτεινεται

Αυτα που γραφονται για τις παλετες και τα bit ειναι τελειως υποθετικα...

ΠΧ. Οι panasonic ΡΧ εχουν (οπως εχει ακουστει) 16 ή 18bit επεξεργασια και μια συγχρονη LCD (philips-samsung) εχει 14-17bit...
Το ποσο μπορει να αποδωσει το πανελ ομως (που ειναι και η ουσια) δε το κοιταει κανεις...
Τοσο απλα σας δουλευουν οι υπαλληλοι και σε ολα τα στοιχεια...

για τις αντιθεσεις και τους χρονους αποκρισης και γωνιες θεασης τι εχεις να πεις και εκει οι υπαλληλοι συνομοτουν :fahne90:κατα των φτωχων lcd.
Οι υπαλληλοι δεν ξερουν τι θα πει plasma ολοι τις lcd πουλανε για πηγαινε στα περισσοτερα πολυκαταστηματα να δεις απο μονος σου ολοι lcd προτεινουν για αγορα

Ειναι αξιο αποριας αφου εχεις τοσο καλη τηλεοραση γιατι δεν εισαι ευχαριστημενος για λεφτα που εδωσες οπως 36 χρηστες που την εχουνε εδω μεσα.

Ειναι αξιο αποριας αφου εχεις τοσο καλη τηλεοραση γιατι δεν εισαι ευχαριστημενος για λεφτα που εδωσες οπως 36 χρηστες που την εχουνε εδω μεσα.

Ειμαι υπερευχαριστημενος! Απλα βλεπω μονο τηλεοπτικο περιπου 4-5 ωρες την εβδομαδα και αυτες μεσω ΟΝ ή λιγες ειδησεις την ημερα... Και το κανει πολυ καλα!
DVD και HD δε βλεπω στην TV οποτε για μενα θα ηταν πεταμενα λεφτα να επαιρνα την 9603 που ειναι κλασεις ανωτερη και σε τηλεοπτικο και DVD και HD απο την ΡΧ80... ΟΠΟΤΕ σε οποιον ψαχνει TV για ολες τις χρησεις θα του προτεινα την Philips εκτος αν δεν ειχε τα χρηματα οποτε θα πηγαινε αναγκαστικα στην 80αρα...
Δεν βλεπω που ειναι το κακο να ειμαι αντικειμενικος και να λεω την αποψη μου...

Χμμμ....:chinscratch:....για 37" .....για όποιον ψάχνει TV για όλες τις χρήσεις.....και να έχει στη τσέπη για χάλασμα...από 1.587 ...... έως 1.784 ...(37 PFL9603D)....

http://www.skroutz.gr/s/42591/Philips-37PFL9603D-37%22.html?keyphrase=37+9603

...εγώ θα πρότεινα ....και ας έχει τα λεφτά..... να μην την πάρει....την 37άρα...

....μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε....

TOSHIBA 46 XF355DG.........1.597
http://www.skroutz.gr/s/24410/Toshiba-46XF355DG-46".html

SAMSUNG 40 A656A1F.........1.599
http://www.skroutz.gr/s/42136/Samsung-LE40A656A1F-40%22.html?keyphrase=40a656

SAMSUNG 40 F86................1.290
Την είδα εχθές, σε αυτή τη τιμή..σε δύο μαγαζιά στο Mall...

Toshiba 40 ZF355..............1.530
http://www.skroutz.gr/s/38506/Toshiba-40ZF355DG-40".html

SONY 46 W4000.....1.719
http://www.skroutz.gr/s/44468/Sony-KDL-46W4000-46".html

.....μωρέ, μπράβο μου....όλες LCD....ούτε μια plasma....???...μπα σε καλό μου κάτι έπαθα...:vroam:

να επαιρνα την 9603 που ειναι κλασεις ανωτερη και σε τηλεοπτικο και DVD και HD απο την ΡΧ80... ΟΠΟΤΕ σε οποιον ψαχνει TV για ολες τις χρησεις θα του προτεινα την Philips εκτος αν δεν ειχε τα χρηματα οποτε θα πηγαινε αναγκαστικα στην 80αρα...
Δεν βλεπω που ειναι το κακο να ειμαι αντικειμενικος και να λεω την αποψη μου...

Σωστα το πες αποψη σου, με τιποτα δεν ειναι καλυτερη η philips απο την panasonic ουτε κατα διανοια και γενικοτερα η ακριβοτερη Lcd δεν φτανει στην ποιοτητα ενα μεσο καλο Plasma μονιτορ ειναι θεμα χαρακτηριστικων. Ειναι σαν να μου λες οι καρτες της σειρας 6 εχουν καλλιτερες επιδοσεις απο την σειρα 8 στα pc
Οταν oi lcd κατασκευαζονται με υψηλοτρες αντιθεσεις , χρονους , παλετες και λοιπα μονο τοτε θα ειναι καλυτερες μεχρι τωρα οι Plasma ειναι οι κυριαρχοι του παιχνιδιου.
Αν βαλεις και την kuro μεσα θα περασουνε πολλα χρονια μεχρι oi lcd να αγγιξουν σε ποιοτητα της plasma

Last edited:
Σωστα το πες αποψη σου, με τιποτα δεν ειναι καλυτερη η philips απο την panasonic ουτε κατα διανοια και γενικοτερα η ακριβοτερη Lcd δεν φτανει στην ποιοτητα ενα μεσο καλο Plasma μονιτορ ειναι θεμα χαρακτηριστικων. Ειναι σαν να μου λες οι καρτες της σειρας 6 εχουν καλλιτερες επιδοσεις απο την σειρα 8 στα pc
Οταν oi lcd κατασκευαζονται με υψηλοτρες αντιθεσεις , χρονους , παλετες και λοιπα μονο τοτε θα ειναι καλυτερες μεχρι τωρα οι Plasma ειναι οι κυριαρχοι του παιχνιδιου.
Αν βαλεις και την kuro μεσα θα περασουνε πολλα χρονια μεχρι oi lcd να αγγιξουν σε ποιοτητα της plasma

Επειδη οπως εχεις ο ιδιος πει, δεν εχεις δει πολυ παρα μονο σε μαγαζια τα τελευταια μοντελα και πρωτη φορα ασχολεισαι με LCD & plasma μιας και τοσο καιρο ειχες CRT... σε δικαιολογω...
Απλα για να ξερεις... τους επεξεργαστες και την τηλεοπτικη εικονα των philips δυσκολα τα βρισκεις σε αλλες TV... Ολα τα αλλα, ειναι ψευτοαριθμοι και αερολογιες...

Επειδη οπως εχεις ο ιδιος πει, δεν εχεις δει πολυ παρα μονο σε μαγαζια τα τελευταια μοντελα και πρωτη φορα ασχολεισαι με LCD & plasma μιας και τοσο καιρο ειχες CRT... σε δικαιολογω...
Απλα για να ξερεις... τους επεξεργαστες και την τηλεοπτικη εικονα των philips δυσκολα τα βρισκεις σε αλλες TV... Ολα τα αλλα, ειναι ψευτοαριθμοι και αερολογιες...

http://www.google.com/translate?u=h...acts.eu/facts/size/&hl=el&ie=UTF8&sl=en&tl=el ας βρεις τροπο να δικαιολογησεις ολα αυτα και υστερα μπορουμε να κανουμε συζητηση.
Ψευτοαριθμοι και αερολογιες δεν χωρανε στην τεχνολογια και απο εβγαλες το συμπερασμα οτι μια lcd μπορει να ειναι καλλιτερη απο Plasma?
Aπο τις πωλησεις η μηπως απο τις κριτικες του κοσμου εχεις στοιχεια να αντιπαραθεσεις οπως τα παραπνω αλλιως εσυ λες αερολογιες

Με βάση το άρθρο που ανάρτησε ο trisalon οι tft/lcd τηλεοράσεις είναι απλά χάλια σε σχέση με τις plasma.

Eγώ πάλι δεν πιστεύω ότι είναι τόσο μεγάλη η διαφορά tft/lcd vs plasma με την σημερινή τεχνολογία των tft/lcd τηλεοράσεωn.

Last edited:
Συγνώμη αλλά με τον τρόπο που έγινε η έρευνα το άρθρο είναι για τα σκουπίδια. Έγινε σύγκριση μίας πλάσμα και μίας LCD σε 42 και 50 ίντσες. Δεν μας λέει ποιες ήταν, ούτε πόσο κόστιζαν. Δεν είναι δυνατόν να βγει γενικό συμπέρασμα εξετάζοντας μόνο δύο τηλεοράσεις.

Με αυτή την μεθοδολογία αν θέλεις μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα πως οι LCD έχουν καλύτερο μαύρο και οι πλάσμα μεγαλύτερη ανάλυση, αρκεί να διαλέξεις τα κατάλληλα κομμάτια.

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Με βάση το άρθρο που ανάρτησε ο trisalon οι tft/lcd τηλεοράσεις είναι απλά χάλια σε σχέση με τις plasma.

Eγώ πάλι δεν πιστεύω ότι είναι τόσο μεγάλη η διαφορά tft/lcd vs plasma με την σημερινή τεχνολογία των tft/lcd τηλεοράσεωn.

Το αρθρο ειναι γραμμενο απο σοβαρες εταιριες και οι 2 εχουν μεγαλη βαρυτητα στην αγορα ηλεκτρονικων

Ας το θεσουμε αλλιως υπαρχει lcd που να συγκρινεται με την pionner kuro?

Συγνώμη αλλά με τον τρόπο που έγινε η έρευνα το άρθρο είναι για τα σκουπίδια. Έγινε σύγκριση μίας πλάσμα και μίας LCD σε 42 και 50 ίντσες. Δεν μας λέει ποιες ήταν, ούτε πόσο κόστιζαν. Δεν είναι δυνατόν να βγει γενικό συμπέρασμα εξετάζοντας μόνο δύο τηλεοράσεις.

X 2

Εγω ενα δεν καταλαβαινω , αφου οι plasma ειναι καλυτερες απο τις LCD απο ολες τις αποψεις οπως λενε μερικοι γιατι το μεριδιο αγορας τους πεφτει συνεχως?

Και μην πει κανεις οτι ειναι αποτελεσμα διαφημισης , πωλητων κτλ. γιατι ο κοσμος δεν ειναι και τοσο χαζος , εχει ματια και βλεπει.

Ας το θεσουμε αλλιως υπαρχει lcd που να συγκρινεται με την pionner kuro?

Συγνωμη τοτε εσυ γιατι δεν αγορασες Kuro?