LCD vs. Plasma TVs

Γιάννη στην δική μου πλάσμα τουλάχιστον είναι σίγουρο πως καμία σχέση δεν έχει το bluray με DVD.... μην παρασύρεσαι σε υπερβολές.

Χμμμμμ.....κάτι ύποπτο συμβαίνει εδώ.
images

απο αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής, αν θέλετε την άποψη ενός τρίτου είναι οτι,

1. σαν την kuro δεν !
2. η aurea μπορεί να είναι πανάκριβη αλλά δεν είναι και κάτι super ιδιαίτερο.
3. οι plasma έχουν by far πιο αληθοφανή απεικόνιση
4. στις lcd οι άνθρωποι μου φέρνουν λίγο σε κέρινα ομοιόματα
5. Αν δώσεις στην Lcd καλό σήμα απο κεραία θα παίξει παπάδες !!!

δεν αξίζει να χαλιέστε ρε παιδιά για τέτοια θέματα, υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που είναι γνώστες των πραγμάτων και πιθανότατα να υπάρχουν και νέοι φίλοι που και αυτοί το κατέχουν το άθλημα .

μια όμορφη συζητησούλα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και βγαίνουμε κερδισμένοι όλοι μας , αλλά να μαλώνουμε λες και οι μισοί παράγουμε lcd και οι άλλοι μισοί plasma νομίζω οτι δεν βοηθά γενικότερα.

-bye-

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

μια όμορφη συζητησούλα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν και βγαίνουμε κερδισμένοι όλοι μας , αλλά να μαλώνουμε λες και οι μισοί παράγουμε lcd και οι άλλοι μισοί plasma νομίζω οτι δεν βοηθά γενικότερα.

Ακριβως! ΣΥΖΗΤΗΣΗ!!!!
Εδω για να αντικρουσουν αυτα που λεω... με λενε ασχετο, ελληναρα και LCDακια... και εχω παρει plasma!!! :afro: :Banane0:

Απάντηση: Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

και εχω παρει plasma!!! :afro: :Banane0:

τι το ηθελες:flipout:

απο αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής, αν θέλετε την άποψη ενός τρίτου είναι οτι,

1. σαν την kuro δεν !
2. η aurea μπορεί να είναι πανάκριβη αλλά δεν είναι και κάτι super ιδιαίτερο.
3. οι plasma έχουν by far πιο αληθοφανή απεικόνιση
4. στις lcd οι άνθρωποι μου φέρνουν λίγο σε κέρινα ομοιόματα
5. Αν δώσεις στην Lcd καλό σήμα απο κεραία θα παίξει παπάδες !!!

δεν αξίζει να χαλιέστε ρε παιδιά για τέτοια θέματα, υπάρχουν άνθρωποι εδώ μέσα που είναι γνώστες των πραγμάτων και πιθανότατα να υπάρχουν και νέοι φίλοι που και αυτοί το κατέχουν το άθλημα .

+111111111111111111111111
εγω θα συμπληρωνα οτι αρεσει στο καθενα μας.

Last edited:
Προσωπικά πιστεύω πως τα καταστήματα και οι αντιπροσωπίες σαφώς προωθούν τις LCD, σε όσα και να έχω πάει η αναλογία Plasma προς LCD είναι 1:10.
‛Oλα έχουν τις καινούριες LCD της Samsung και τη Sony W4000, αλλά κανένα δεν έχει τις καινούριες plasma της Samsung ή τη καινούρια LG 50PG6000 !!
Οπότε είναι λογικό να μην αγοράζουν plasma αφού δεν τις βλέπουν πουθενά, εδώ και εγώ που έχω αποφασίσει να πάρω Plasma θέλω πρώτα να δω μερικές σε επίδειξη πριν αποφασίσω αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω πουθενά.

Επίσης ο πολύς ο κόσμος έχει ακούσει πολλά τρομακτικά για το burn in και αυτός είναι νομίζω ο βασικός λόγος που δεν τις αναζητούν.

Εγώ με όσα έχω δει έχω αποφασίσει πως οι plasma είναι γενικά καλύτερη αγορά για κάποιον που θέλει μια τηλεόραση για γενική χρήση και όχι αποκλειστικά για play station, δεν νομίζω να υπάρχει ούτε μια τηλεόραση lcd που να δείχνει σωστά το τηλεοπτικό σήμα χαμηλής ανάλυσης... το γρασίδι στα γήπεδα είναι σαν πράσινος ζελές και οι ατέλειες στην εικόνα ενισχυμένες στο μέγιστο.

Τώρα ποια τεχνολογία θα υπερισχύσει στο μέλλον, άγνωστο, και πιθανόν να μην είναι και η καλύτερη...

Λιγο star ειδα εχθες το βραδυ (καμια ωριτσα), και σημερα ανοιξα την TV στην HDMI εισοδο χωρις σημα (μαυριλα) και απο κοντα φαινοταν το σημα του star...
To προβλημα μια χαρα υπαρχει... απλα δε φαινεται απο αποσταση...
Καταντησε στρουθοκαμηλισμος! Κοιταω αλλου αρα δεν υπαρχει!
Μη τρελαθουμε ρε παιδια... επιτελους! Με την φανατιλα χασατε και την οραση σας???!!!

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Μη τρελαθουμε ρε παιδια... επιτελους! Με την φανατιλα χασατε και την οραση σας???!!!

Θεωρώ οτι δεν είμαι καθόλου φανατικός, ειδικά με τις τηλοράσεις.
Στάμπα στην δική μου δεν έχω δεί ΠΟΤΕ. Ακόμα και μετά από πολλές ώρες θέασης στο ίσιο κανάλι.
Σημειώνω οτι, επειδή βαριόμουν, ούτε ειδικά δισκάκια χρησιμοποίησα στην αρχή, ούτε στρώσιμο ούτε τίποτε.

Στάμπα στην δική μου δεν έχω δεί ΠΟΤΕ. Ακόμα και μετά από πολλές ώρες θέασης στο ίσιο κανάλι.
Σημειώνω οτι, επειδή βαριόμουν, ούτε ειδικά δισκάκια χρησιμοποίησα στην αρχή, ούτε στρώσιμο ούτε τίποτε.

υπαρχει κατι σε αυτοκολητο?

Λιγο star ειδα εχθες το βραδυ (καμια ωριτσα), και σημερα ανοιξα την TV στην HDMI εισοδο χωρις σημα (μαυριλα) και απο κοντα φαινοταν το σημα του star...

Δλδ..άνοιξες την τηλεόραση εχθές.....π.χ. στις 00:00 το βράδυ...

.....είδες 1 ώρα STAR....μετά την έκλεισες....και κοιμήθηκες....(καλά ως εδώ...???)

...ξύπνησες λοιπόν το πρωί...ας πούμε στις 08:00...και άνοιξες την τηλεόραση...(καλά ως εδώ???)

Πρώτα από όλα θέλω να μου πεις ...πως κατάφερες να ανοίξεις τη τηλεόραση στην HDMI είσοδο χωρίς σήμα...χωρίς να σου δείξει κάποιο κανάλι .....(με το power button ανοίγει στο κανάλι που βλέπαμε πριν την κλείσουμε)....

Για το Image retention....(της δικιάς μου PX80)....έχω εκφράσει την άποψη μου...στο νήμα της ΡΧ80....(σε συνέχεια της δικής σου)....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=23804&page=33

post # 1.318 .......(30-5-08)

czoun: Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου...όμως με 800 ώρες στο κοντέρ μου, πρέπει να ομολογήσω ότι η συμπεριφορά της τηλεόρασης έχει αλλάξει άρδην...και ως προς την απόδοση της τηλεόρασης ....και ως προς το image retention....

...αν και από την αρχή είχα αναφέρει την ύπαρξη του φαινομένου και μάλιστα ανησυχούσα από την εμφάνισή του (ειδικά κατά το πρώτο 15λεπτο λειτουργίας με την εμφάνιση των μενού) .... τώρα πλέον έχει πάψει να με ανησυχεί ...

...έχω την εντύπωση ότι δεν είναι πλέον εύκολο να το αντιληφθεί κανείς (πρέπει να έχεις σκοτάδι στο χώρο, να έχεις μαύρη οθόνη στη τηλεόραση π.χ. ανενεργή είσοδος).....και για να εμφανιστεί πρέπει να είναι πάνω από τρεις ώρες στατική η εικόνα (π.χ. είδα όλον τον τελικό της Savouravision και τα κακκιστεία του ΑΝΤ1 σε 4:3, με μαύρες τις πλαϊνές μπάρες, όχι γκρι, χωρίς να παρατηρήσω αποτύπωμα)...να πω την αλήθεια για παραπάνω ώρες δεν έχω δοκιμάσει.....αν και έχει αναφερθεί στο νήμα από άλλο κάτοχο (Preve), ότι την άφησε (τον πήρε ο ύπνος), δύο συνεχόμενα βράδια με στατική εικόνα από το wallpaper του DVD...χωρίς να παρατηρήσει αποτύπωμα.

...η μοναδική παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι, το βράδυ όταν κλείνω την τηλεόραση να πάω για ύπνο (με σκοτάδι στο σαλόνι μου)....παραμένει ένα αχνό αποτύπωμα (λογότυπο) το οποίο είναι ορατό από το μισό μέτρο!!! και εξαφανίζεται μετά από 20 δευτερόλεπτα!!! (είμαι λίγο υπερβολικός, αλλά τι να κάνω)...πιθανολογώ ότι είναι θέμα της τεχνολογίας PLASMA και αφορά τον χρόνο "ψύξης", "αποφόρτισης"...δεν ξέρω πως να το πω...του φωσφόρου...:nounder:

...αυτά είναι τα δικά μου συμπεράσματα...-bye-
...αν κατάφερες να ανοίξεις την τηλεόραση ....από κλειστή ......κατευθείαν σε είσοδο HDMI...τότε δεν έχω κανένα λόγο....να αμφισβητήσω τα λεγόμενα σου...

...να πω την αλήθεια...δεν το έχω δοκιμάσει....θα το δοκιμάσω το απόγευμα...για να δω αν γίνεται...και θα επανέλθω...

Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Εσύ δεν έχεις πλάσμα Μπάμπη ... έχεις Kuro :ernaehrung004:

Ψυχραιμία παιδιά -bye-

επειδή κι εγώ έχω kuro,αλλά βλέπω το τελειωμένο σήμα της Nova απο έναν επίσης τελειωμένο και ζαμπάλαιο δέκτη θα πω οτι και σ' εμένα το γήπεδο στους ποδοσφαιρκούς αγώνες φαίνεται σαν ζελεδάκι !

όμως, απο την άλλη, θα πω οτι μια μέρα παίζοντας F1 στο PS3 άρχισε να κλαίει ο πιτσιρικάς και μιας και ήμουν μόνος σπίτι αναγκάστηκα να κάνω pause και να το παρατήσω.

έντρομος κανα δυωρο μετά, διαπίστωσα οτι το είχα ξεχάσει έτσι !!!!!!!
ευτυχώς όμως, δεν είχε παραμείνει η παραμικρή σκιά στην οθόνη .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Παιδιά είπα :flipout:... δεν αφορά εσένα :ernaehrung004:

Ωχ...άρα ούτε και μένα...????....

.......γι´ αυτό καμιά φορά τον λέω χαϊδευτικά Κωστάκη....:flipout::flipout:

...τον περνάω 100 ..................μέρες...:idea:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

για αυτοκολητο της pioneer,να εβαζα ενα πανω απο την λογοτυπο panny.

Μια χαρά είναι η panny... Μην ξεχνάς και πόσο κάνει.
Όλες οι τηλεοράσεις έχουν τα τρωτά τους, τα εκτιμάς και πράτεις ανάλογα. Εγώ πχ μετά από τη συμβίωση με την 428ΧD έχω ´μετανοιώσει που πήρα panel 1024Χ768 σε 16:9 τηλεόραση.
Όχι επειδή η ανάλυση είναι χαμηλή, αυτό δεν με ενοχλεί καθόλου η εικόνα είναι τέλεια, αλλά είναι 4:3 και με ταλαιπωρεί το aspect.