LCD vs. Plasma TVs

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

που θελω να καταληξω , ενα μεσο πλασμα πανελ εχει πιο ζωντανα χρωματα και καλλιτερη ποιοτητα μαυρου απο το ακριβοτερο lcd πανελ ,αυτα τα 2 κανουνε την διαφορα στην εικονα ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝΕ κατω μερικοι :flipout:

Μην ξεχναμε http://www.google.com/translate?u=h...acts.eu/facts/size/&hl=el&ie=UTF8&sl=en&tl=el

αν ησουν ο trisalon θα σου αρκουσε και θα το ειχες ευαγγελιο...! :flipout:
Αφου ευτυχως δεν εισαι, ψαξ'το μονος σου!

Δεν ξερω πόσο ανεξάρτητη μπορεί να είναι μια έρευνα υποστηριζόμενη από τους κύριους κατασκευαστές plasma panasonic και pioneer.

ας βγει καποιος να την αμφισβητησει , αλλα τοσο καιρο κανενας δεν μπορεσε
Μην σε μπερδευει το γεγονος οτι οι Lcd ειναι ακριβοτερες , οτι δεν πουλαει βλεπε πλασμα αυτοματως πεφτει η τιμη

Last edited:
trisalon, με τις φωτογραφίες που ποστάρεις απλά προσβάλλεις την νοημοσύνη μας και καλό θα ήταν να το σταματήσεις.

Δεν είσαι σε κανένα forum ασχέτων που πάνε στον κοτσώβολο και τους παραμυθιάζουν οι πωλητές να πάρουν LCD...οι πιο πολλοί πριν πάρουν τηλεόραση έχουν δει και τις δύο, ζύγισαν τα υπέρ και τα κατά και αποφάσισαν.

αν ησουν ο trisalon θα σου αρκουσε και θα το ειχες ευαγγελιο...! :flipout:
Αφου ευτυχως δεν εισαι, ψαξ'το μονος σου!

αφου εχεις και συ πλασμα και μιλας και ολας :flipout:

trisalon, με τις φωτογραφίες που ποστάρεις απλά προσβάλλεις την νοημοσύνη μας και καλό θα ήταν να το σταματήσεις.

Δεν είσαι σε κανένα forum ασχέτων που πάνε στον κοτσώβολο και τους παραμυθιάζουν οι πωλητές να πάρουν LCD...οι πιο πολλοί πριν πάρουν τηλεόραση έχουν δει και τις δύο, ζύγισαν τα υπέρ και τα κατά και αποφάσισαν.

σοβαρα , δεν το ξερα οτι εβρισα και το σοι κανενος λεγοντας τις προσωπικες αποψεις μου για τις συγκεκριμενες τηλεορασεις
και επιπλεον δεν λεω κατι παραλογο ποσταρωντας εικονες και ερευνες απο γνωστους κατασκευαστες
και δεν ειδα κανενα να απανταει που σημαινει το αποδεχονται ,
οταν εμενα με βριζουνε συγκεριμενα ατομα χωρις να τους εχω προκαλεσει , τι να πω δηλαδη?
αν δεν σας αρεσει η κριτικη υπαρχει η κινα το ιραν και λοιπα , τα φορουμ γιαυτο ειναι ας μου αποδειξει καποιος οτι λεω λαθος με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και εδω ειμαστε να το συζητησουμε .

αφου εχεις και συ πλασμα και μιλας και ολας :flipout:

Ναι, και ειμαι πολυ ευχαριστημενος... δεν μπορω να πω ομως οτι παιζει καλυτερα απο μια samsung 756 απλα και μονο επειδη ειναι lcd...

οσο για τις photos... μαζεψε τες γιατι σε πηραν πρεφα!!! :flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

σοβαρα , δεν το ξερα οτι εβρισα και το σοι κανενος λεγοντας τις προσωπικες αποψεις μου για τις συγκεκριμενες τηλεορασεις
και επιπλεον δεν λεω κατι παραλογο ποσταρωντας εικονες και ερευνες απο γνωστους κατασκευαστες
οταν εμενα με βριζουνε συγκεριμενα ατομα χωρις να τους εχω προκαλεσει , τι να πω δηλαδη?
αν δεν σας αρεσει η κριτικη υπαρχει η κινα το ιραν και λοιπα , τα φορουμ γιαυτο ειναι ας μου αποδειξει καποιος οτι λεω λαθος με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και εδω ειμαστε να το συζητησουμε .

Βρε trisalon στο έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα, ποστάρωντας φωτό που είναι βγαλμένες από τελείως διαφορετικές μηχανές, και μάλιστα αυτές που υποτίθεται δείχνουν τις ατέλειες των LCD προέρχονται από ένα κινητό P1i της sony, δεν μπορείς να θεωρηθείς αντικειμενικός! Κι εγώ plasmaτάκιας είμαι αυτή τη στιγμή, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι η ποιότητα των LCD είναι αυτή που φαίνεται στις φωτό του κινητού, και η ποιότητα των plasma στις φωτό ακόμα και μία απλής compact της sony, που όπως και να το κάνουμε βγάζει πολύ καλύτερες φωτογραφίες...

ΥΓ. Γενικά η προσπάθεια σύγκρισης της ποιότητας των τηλεοράσεων με φωτογραφίες είναι μία τελείως άτοπη διαδικασία, ασχέτως φωτογραφικής μηχανής. Σα να προσπαθούμε να συγκρίνουμε την ποιότητα του ήχου ενός στερεοφωνικού συγκροτήματος κάνοντας εγγραφή με κασετόφωνο, ή οτιδήποτε άλλο και αναπαραγωγή αυτών των εγγραφών σε άλλα συστήματα...

Last edited:
Μπράβο Sotos65 θέτεις το θέμα στη σωστή του διάσταση. Δογματισμοί και "ασπρο-μαυρο" νομίζω πως δεν βοηθούν αλλά δημιουργούν συγχιση σε ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν κυριως τα αρνητικά σημεία ηλεκτρονικών συσκευών που πιθανόν θα χρεωθούν για να αποκτήσουν.

Δεν είπε κανείς οτι έβρισες κανένα σοι (Αν σε βρίζει κάποιος μπορείς να το αναφέρεις στον moderator τις κατηγορίας και αυτός θα αναλάβει να τον συμμορφώσει.), αλλά προσπαθώντας να αποδείξεις κάτι με φωτογραφίες απο κινητό και μια LCD με ρυθμίσεις kukuruku δεν θα πετύχεις πολλά.

Kαι οι δυο κατηγορίες έχουν τα υπέρ και τα κατά, είναι γνωστό αυτό, γιαυτό άλλοι συμβιβάζονται με γρήγορο σε απόκριση οριζόντιο θερμαντικό σώμα και ίσως καλύτερο μαύρο ,ενώ άλλοι με μεγαλύτερο response time.

ρε παιδια-δεν εχω καταλαβει ακομα,γιατι υπαρχει το vs αναμεσα στις 2 τεχνολογιες?
ειναι νομιζω σαφεστατο,οτι η πλασμα εχει ωριμασει σαν τεχνολογια και εχει ξεπερασει οποια-τρανταχτη τουλαχιστον-ασθενεια την ταλαιπωρουσε εως σημερα.
για τι να πρωτοπουμε?
μαυρο-κινηση-χρωματα....?
και μην σας πιασει το οικολογικο σας και αρχιζετε να μου λετε για καταναλωση κ` περιβαλλον....
απο την αλλη,ακομη μεχρι και σημερα-και μαλιστα σε ακριβα Lcd πανελ-διαβαζω συνεχεια απο εσας εδω μεσα ολο προβληματα:
clounding,γραμμες αριστερα,γραμμες δεξια,πρασινες γραμμες,κοκκινες γραμμες,ασπριλες κατω αριστερα.....κοκ.

γιατι παιδευεστε.....????-bye--bye-

Κανένα παίδεμα, οι περισσότεροι έχουν έτσι κι αλλιώς κατασταλάξει (σε plasma :D, ok πλάκα κάνω!), σε συζήτηση να βρισκόμαστε μόνο!

Κανένα παίδεμα, οι περισσότεροι έχουν έτσι κι αλλιώς κατασταλάξει (σε plasma :D, ok πλάκα κάνω!), σε συζήτηση να βρισκόμαστε μόνο!

παιδεμα,τροπος του λεγειν Σοτο...
χομπυ ειναι-αλοιμονο....

Καλά λέει ο Δημήτρης χόμπι είναι, αλλά κάποια πράγματα έχουν καταντήσει κουραστικά, όπως π.χ. .........κ.λ.π., κ.λ.π.,κ.λ.π.....

....«ο άνθρωπος δύναται να συμφιλιώση εαυτόν εαυτώ και να εξέλθη της σχιζοφρενικής καταστάσεως της εσωτερικής συγκρούσεως της υπάρξεώς του, να υπερβή την τραγικότητα της θηριώδους καταδιώξεως ανθρώπου υπό ανθρώπου, να φθάση εις την εσωτερικήν εν Χριστώ ειρήνην των λογισμών του»

...αμήν...:flipout:

ρε παιδια-δεν εχω καταλαβει ακομα,γιατι υπαρχει το vs αναμεσα στις 2 τεχνολογιες?
ειναι νομιζω σαφεστατο,οτι η πλασμα εχει ωριμασει σαν τεχνολογια και εχει ξεπερασει οποια-τρανταχτη τουλαχιστον-ασθενεια την ταλαιπωρουσε εως σημερα.
για τι να πρωτοπουμε?
μαυρο-κινηση-χρωματα....?
και μην σας πιασει το οικολογικο σας και αρχιζετε να μου λετε για καταναλωση κ` περιβαλλον....
απο την αλλη,ακομη μεχρι και σημερα-και μαλιστα σε ακριβα Lcd πανελ-διαβαζω συνεχεια απο εσας εδω μεσα ολο προβληματα:
clounding,γραμμες αριστερα,γραμμες δεξια,πρασινες γραμμες,κοκκινες γραμμες,ασπριλες κατω αριστερα.....κοκ.

γιατι παιδευεστε.....????-bye--bye-

Καλές οι plasma , αλλά οι LCD έχουν την υποστήριξη της Greenpeace, άρα LCD vs Plasma = 1-0 :flipout:

Συμφωνα με οσα διαβασα ως τωρα ειναι παραπανω απο σαφες οτι υπαρχουν ενθερμοι υποστηρικτες και των δυο τεχνολογιων.Εγω θα καταθεσω την δικη μου ταπεινη αποψη.Μετα απο αρκετων χρονων συμβιωση με μια πολυ καλη CRT (philips 29pt9415),βρεθηκα με μια 42px70e την οποια εχω πανω απο ενα χρονο.Σιγουρα η εικονα της δεν ηταν στα επιπεδα που ειχα με την philips,αλλα πιστευω οτι ειναι μακραν καλυτερη απο πολλες σημερινες LCD ανεξαρτητου αναλυσης.Σε μαγαζια και σε κανα δυο σπιτια φιλων που εχουν LCD με το ζορι συγκρατουμαι να μην παρω το remote για να τις ρυθμισω μηπως και γινει υποφερτη η ψευτικη εικονα τους.Εκει που ειχα ομως την ευκαιρια να το κανω ηταν στις καλοκαιρινες διακοπες.Υπηρχε στο δωματιο μια LG26 ιντζων,LCD φυσικα.Οτι και να δοκιμασα δεν μπορεσα με τιποτα να τη φερω σε ενα αποδεκτο σημειο.Η εικονα της αναλογα με την θεση των ρυθμιστικων ηταν αφυσικη σε χρωμα η σκοτεινη.Να μην αναφερω και την πολυ περιορισμενη γωνια θεασης. Και πριν μπουμε στο τρυπακι για HDTV,πιστευω οτι τα περισσοτερα ελληνικα σπιτια βρισκονται ακομη στο SDTV.Στο μελλον ακομη και να μου καει η plasma μου παλι plasma θα παρω. Φιλικα παντα.....-bye--bye--bye-

Συμφωνα με οσα διαβασα ως τωρα ειναι παραπανω απο σαφες οτι υπαρχουν ενθερμοι υποστηρικτες και των δυο τεχνολογιων.Εγω θα καταθεσω την δικη μου ταπεινη αποψη.Μετα απο αρκετων χρονων συμβιωση με μια πολυ καλη CRT (philips 29pt9415),βρεθηκα με μια 42px70e την οποια εχω πανω απο ενα χρονο.Σιγουρα η εικονα της δεν ηταν στα επιπεδα που ειχα με την philips,αλλα πιστευω οτι ειναι μακραν καλυτερη απο πολλες σημερινες LCD ανεξαρτητου αναλυσης.Σε μαγαζια και σε κανα δυο σπιτια φιλων που εχουν LCD με το ζορι συγκρατουμαι να μην παρω το remote για να τις ρυθμισω μηπως και γινει υποφερτη η ψευτικη εικονα τους.Εκει που ειχα ομως την ευκαιρια να το κανω ηταν στις καλοκαιρινες διακοπες.Υπηρχε στο δωματιο μια LG26 ιντζων,LCD φυσικα.Οτι και να δοκιμασα δεν μπορεσα με τιποτα να τη φερω σε ενα αποδεκτο σημειο.Η εικονα της αναλογα με την θεση των ρυθμιστικων ηταν αφυσικη σε χρωμα η σκοτεινη.Να μην αναφερω και την πολυ περιορισμενη γωνια θεασης. Και πριν μπουμε στο τρυπακι για HDTV,πιστευω οτι τα περισσοτερα ελληνικα σπιτια βρισκονται ακομη στο SDTV.Στο μελλον ακομη και να μου καει η plasma μου παλι plasma θα παρω. Φιλικα παντα.....-bye--bye--bye-

περι ορεξεως-κολοκυθοπιτα...
οτι αρεσει στον καθενα αγοραζει.
αυτο ομως που μου κανει εντυπωση οσο καιρο ειμαι μελος του φορουμ και διαβαζω τα σχετικα μηνυματα,ειναι αυτο που ανεφερα και ποιο πανω.
αφου βλεπουν οι συμφορουμιτες,οτι τα προβληματα της lcd τεχνολογιας παραμενουν σοβαρα-κατα την ταπεινη μου αποψη τουλαχιστον-και διαβαζουν απο εδω μεσα οτι δεν εχουν ξεπεραστει,πανε και αγοραζουν και μετα διαμαρτυρονται....!!
ειδικα αυτο το γκλαουντινκγ που ειναι στην μοδα,κανει μπαμ ανεξαιρετως ιντσων&μαρκας.
κι`ομως οι περισσοτεροι που βγαινουν για παραπονα&προβληματα,το γκλαουτινγκ,ειναι απο τα πιο δημοφιλη φαινομενα που αναφερονται.
αφου το ξερατε πριν αγορασετε ρε παιδια-γιατι διαμαρτυρεστε..??

clounding,γραμμες αριστερα,γραμμες δεξια,πρασινες γραμμες,κοκκινες γραμμες,ασπριλες κατω αριστερα....

Μαλλον μπερδευτηκες Δημητρη. Οι πρασινες γραμμες εγιναν μοδα απο την Panasonic στην PX70 και εκτοτε εχουν εμφανιστει και σε αλλες μαρκες (θυμαμαι και δυο LG σιγουρα).

Και να μην ξεχναμε τα περιφημα buzzing , Phosphor trails (που υποτίθεται οτι δεν τα βλεπει κανεις βεβαια στο φορουμ μας σε αντιθεση με αλλα φορουμ) , θερμοτητα που ψηνεις αυγα πανω, pwm noise κτλ.

Βεβαια ολοι οι κατοχοι πλασμα ονειρευονται την κορυφαια εικονα μιας Kuro και παιρνοντας ενα αλλο μοντελο 3 φορες φθηνότερο , με την μεθοδο της ανθυποβολης πειθουν τον εαυτο τους οτι αγορασαν κορυφαια τηλεοραση...τι να πει κανεις...:flipout:

Παντως και εγω μεχρι τα 1200-1300 ευρω πλασμα θα αγοραζα γιατι οι αντιστοιχης τιμης LCD συνηθως ειναι για τα πανηγυρια.