LCD vs. Plasma TVs

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Βεβαια ολοι οι κατοχοι πλασμα ονειρευονται την κορυφαια εικονα μιας Kuro και παιρνοντας ενα αλλο μοντελο 3 φορες φθηνότερο , με την μεθοδο της ανθυποβολης πειθουν τον εαυτο τους οτι αγορασαν κορυφαια τηλεοραση...τι να πει κανεις...:flipout:

Όλοι εεε...ΟΚ, σεβαστή η άποψη σου Γιάννη μου,αλλά.....-bye-

νομιζω τα παραλες φιλε yperion
9/10 περιπτωσεις οι πλασμα δινουν καλυτερη και πιο φυσικη εικονα ενω συνηθως ειναι και πολυ καλυτερο value for money σε σχεση με τις lcd

οσο για την αυθυποβολη που αναφερεις νομιζω οτι υποτιμας τους κατοχους πλασμα για να το πω ευγενικα..

Placebo εφέ στην κατηγορία high end του ήχου το καταλαβαίνω (διαφορές σε καλώδια ρεύματος, κλπ), σε τηλεοράσεις όμως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια αυθυποβολής για να πείσει κάποιος τον εαυτό του ότι ενώ βλέπει κάτι που είναι πανούκλα (κοινώς χάλια ή προβληματική εικόνα) να την βλέπει ως κούκλα! Κάπως σαν την ταινία Shallow Hal δηλαδή! -bye-:elefant:

Last edited:
Μαλλον μπερδευτηκες Δημητρη. Οι πρασινες γραμμες εγιναν μοδα απο την Panasonic στην PX70 και εκτοτε εχουν εμφανιστει και σε αλλες μαρκες (θυμαμαι και δυο LG σιγουρα).

Phosphor trails (που υποτίθεται οτι δεν τα βλεπει κανεις βεβαια στο φορουμ μας σε αντιθεση με αλλα φορουμ)

Γιάννη οι κάθετες γραμμές στην οθόνη δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία, είναι καθαρά θέμα κυκλωμάτων οδήγησης και επεξεργασίας. Στην περίπτωση της PX70 κάποιο από αυτά τα κυκλώματα ήταν προφανώς ελαττωματικό. Ένα απλό γκουγκλάρισμα για lcd vertical line αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Όσον αφορά τα phosphor trails είσαι άδικος. Δεν υπάρχει κάποια συνομωσία ή omerta που απαγορεύει σε κάποιον να πει τι βλέπει. Θα ήμασταν τουλάχιστον παράλογοι αν βλέπαμε κιτρινοπράσινες ουρές και α) το κρατάγαμε μυστικό β) επιμέναμε στην συγκεκριμένη τεχνολογία και σε επόμενη αγορά μας. Το ίδιο ισχύει για όλα τα φόρα παγκοσμίως.

Last edited:
Μαλλον μπερδευτηκες Δημητρη. Οι πρασινες γραμμες εγιναν μοδα απο την Panasonic στην PX70 και εκτοτε εχουν εμφανιστει και σε αλλες μαρκες (θυμαμαι και δυο LG σιγουρα).

Και να μην ξεχναμε τα περιφημα buzzing , Phosphor trails (που υποτίθεται οτι δεν τα βλεπει κανεις βεβαια στο φορουμ μας σε αντιθεση με αλλα φορουμ) , θερμοτητα που ψηνεις αυγα πανω, pwm noise κτλ.

Βεβαια ολοι οι κατοχοι πλασμα ονειρευονται την κορυφαια εικονα μιας Kuro και παιρνοντας ενα αλλο μοντελο 3 φορες φθηνότερο , με την μεθοδο της ανθυποβολης πειθουν τον εαυτο τους οτι αγορασαν κορυφαια τηλεοραση...τι να πει κανεις...:flipout:

Παντως και εγω μεχρι τα 1200-1300 ευρω πλασμα θα αγοραζα γιατι οι αντιστοιχης τιμης LCD συνηθως ειναι για τα πανηγυρια.

σαφως και υπαρχουν καποιες ασθενειες και στις πλασμα.
οταν αγορασα την pioneer427xd,γνωριζα οτι υπηρχαν καποια κουσουρια της τεχνολογιας.
την αγορασα ομως αλλα δεν βγηκα να "φωναξω" γι`αυτα και δεν πληρωσα 2600(τοτε)για να συμιβαστω με μειομενες επιδοσεις της tv.
εαν ειναι να δωσω 1500-2000-2500 ευρω και για να μην βλεπω clounding θα πρεπει να χαμηλωσω τον οπισθιο φωτισμο της tv-χανοντας βεβαια πληροφοριες-τοτε να μου λειπει.
προτιμω να καθομαι και να ψηνομαι....

Γιάννη οι κάθετες γραμμές στην οθόνη δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία, είναι καθαρά θέμα κυκλωμάτων οδήγησης και επεξεργασίας. Στην περίπτωση της PX70 κάποιο από αυτά τα κυκλώματα ήταν προφανώς ελαττωματικό. Ένα απλό γκουγκλάρισμα για lcd vertical line αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Γιωργο αν βαλεις plasma vertical line θα βρεις 388,000 αποτελεσματα

Και ολες οι περιπτωσεις αφορουν τηλεορασεις σε αντιθεση με το λινκ που εδωσες που στις περισσοτερες περιπτωσεις αφορα PC Monitor η Laptop screen.

Bεβαιως και οι γραμμες εχουν να κανουν με την τεχνολογια γιατι μια τηλεοραση πλασμα λογω πολυ μεγαλης θερμοτητας που αναπτυσεται (ειδικα στα παλιοτερα μοντελα) και των εναλλασομενων ηλεκτρικών πεδιων που απαιτει την λειτουργια της ειναι πιο ευπαθης.

Bεβαια ειναι δυσκολο να βρει καποιος ερευνες αξιοπιστιας αλλα οπως λεει και και το Which?...

We found LCD models are slightly more reliable than plasma - this may be due to the fact that LCD TVs are more popular than plasma TVs, so manufacturers are investing more in developing them. Plasma screen owners should check their TVs’ menus to see if there is a long-life option which reduces the TV’s brightness. You might not notice much difference in the picture but the display should keep its luminance for longer as plasma sets fade over time

http://www.which.co.uk/reviews/lcd-and-plasma-tvs/page/reliability/

Eπισης ενα ερωτημα ειναι ποση μακροζωια εχουν οι πλασμα. Επειδη ετυχε να δω μια πλασμα 5ετιας και απλα δεν μπορουσες να δεις λογω των ξεβαμενων χρωματων και της ελαχιστης φωτεινοτητας.

Βεβαια μπορει να αντικρουσει καποιος οτι σε 5 χρονια θα εχουμε ολοι αλλαξει τηλεοραση αλλα αυτο ειναι αλλη κουβεντα.

Επισης ειπα...

Παντως και εγω μεχρι τα 1200-1300 ευρω πλασμα θα αγοραζα γιατι οι αντιστοιχης τιμης LCD συνηθως ειναι για τα πανηγυρια.

Last edited:
παντως ανθρωπους που να εχουν lcd και βλεποντας μια πλασμα(σε συνθηκες σπιτιου και οχι καταστηματος) να αναρωντιουνται τι μ@λ@κια αγορα εχουν κανει,εχω δει και ακουσει πολλες φορες.
τ`αντιστροφο ποτε...

Last edited:
Αντίστοιχα Γιάννη, αν δεις σήμερα μια LCD 5ετίας, πάλι δεν θα βλέπεται με τίποτα, ιδιαίτερα από το θάμπωμα και το τρεμόπαιγμα στην κίνηση.

Η αλήθεια παιδιά είναι κάπου στη μέση πάντα IMHO.

Γιάννη, εμένα δεν με απασχολεί αν υπάρχουν γραμμές στις LCD ή τις PLASMA, αλλά με προσβάλει το ότι ....

Βεβαια ολοι οι κατοχοι...με την μεθοδο της ανθυποβολης πειθουν τον εαυτο τους οτι αγορασαν κορυφαια τηλεοραση...

..αλλά τι να κάνω, θα ζήσω με αυτό...:nounder:

Άλλο η ανταλλαγή απόψεων για τα κουτιά..... και άλλο τα συμπεράσματα για τους ανθρώπους...:grinning-smiley-043

Υ.Γ.: Βέβαια δεν γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και τα συμπεράσματα βγαίνουν από τα γραπτά μας...αυτό είναι άλλο θέμα όμως, υποκειμενικό και ανάλογα με τη αντίληψη του καθενός.

Και να μην ξεχναμε τα περιφημα buzzing , Phosphor trails (που υποτίθεται οτι δεν τα βλεπει κανεις βεβαια στο φορουμ μας σε αντιθεση με αλλα φορουμ) , θερμοτητα που ψηνεις αυγα πανω, pwm noise κτλ.

σιγουρα δεν αγορασαν κουρο , ουτε το κορυφαιο μοντελο των πλασμα , ομως ξερουνε οτι το καλο πλασμα πανελ τους ειναι πολυ ανωτερο σε ποιοτητα εικονας απο το καλυτερο Lcd πανελ που κυκλοφορει στην αγορα , αυτο και μονο φτανει αφου σαν αγορα ειναι πολυ πανω απο το μεσο ορο , αφου οι περισσοτεροι εχουν ακριβοτερες τηλεορασεις (lcd) απο αυτους

Trisalon;660441...ομως ξερουνε οτι το [B said:
καλο πλασμα πανελ[/B] τους ειναι πολυ ανωτερο σε ποιοτητα εικονας απο το καλυτερο Lcd πανελ που κυκλοφορει στην αγορα...

Ελεος με το καρβουνο!!!
Σιγα μην πει καποιος με μια PX80 οτι εχει ανωτερη ποιοτητα εικονας απο καποιον με μια Χ4500!!!
Υμαρτον πια με τις παροπιδες!!!
Δεν εχεις αγορασει την καλυτερη τηλεοραση ρε τρισαλον... την καλυτερη φθηνη εχεις αγορασει!

Παραδειγμα: 1200ευρω εχει μια 42αρα pz80... και με 1300 παιρνεις καλυτερη σε εικονα LCD 40αρα... samsung 756...

Ναι, ειναι 100 ευρω ακριβοτερη με 2 ιντσες λιγοτερες... αλλα ουτε το καλυτερο πανελ LCD της αγορας εχει, ουτε χειροτερα παιζει... αρα το παραπανω σου σχολιο ειναι απλα αστειο!

Πριν μια εβδομαδα ειχα μια 40αρα 756 να παιζει σπιτι μου διπλα απο την 37ΡΧ80... τι τηλεοπτικο, τι DVD, τι HD απο ματροσκες και bluray... επαθα πλακα... Εικονα οχι 500ευρω πανω... αλλα διπλης τιμης εβλεπα... και ηταν και 2 ιντσες παραπανω!
Τι να λεμε... με συραπτικο εχω το στομα μου ακομη!
Απλα εγω δε θα εδινα τοσα λεφτα για TV γιατι εχω προτζεκτορα... αλλιως... δε το συζητω... οι LCD απο φετος μαλλον παιρνουν τα σκιπτρα... (στη μεσαια κατηγορια τιμης... ουτε στη χαμηλη, ουτε στην υψηλη)

Last edited:
Ναι αλλά η Kuro είναι kuro και θα παραμείνει στην κορυφή για αρκετά χρόνια ακόμα!
Οι lcd δεν θα προλάβουν να τις ξεπεράσουν!
Στην μεσαία κατηγορία τιμής, προτέινω lcd και στην χαμυλή βέβαια!
Σττην υψηλή όμως οι πλάσμα ξεφεύγουν!:grandpa:

Κατά γενική ομολογία η σειρά Χ της Σόνυ αποτελεί το μέτρο σύγκρισης και την κορυφή της τεχνολογίας στις LCD.
Κι όμως δεν κατάφερε 2 φορές να με πείσει.
Την πρώτη, η Χ2000 έχασε στα ίσια από την 55 SXRD οπίσθιας προβολής με τις 2 τβ δίπλα - δίπλα σε HD και SD και κοστίζοντας τα διπλάσια με 9 ίντσες λιγότερες.
Την δεύτερη, η Χ3500 είχε εικόνα μετρίως οξύτερη από την LG50PG6000 σε HD, έχανε σε SD, και είχε σαφώς χειρότερη κίνηση και χρώματα περίπου στα ίδια κοστίζοντας επίσης τα διπλάσια με 4 ίντσες λιγότερες.
Δεν είδα ακόμα την Χ4500, αλλά πιθανότατα η ψαλίδα συνεχίζει να κλείνει.

Θέλω να πω πως η LCD τεχνολογία έχει ακόμη πολύ δρόμο για να ωριμάσει και να δώσει την απόδοση άλλων τεχνολογιών στην αντίστοιχη τιμή/ίντσα.
Δεν ξέρω αν είναι η τεχνολογία του μέλλοντος, αλλά σίγουρα δεν είναι η κορυφαία τεχνολογία του σήμερα.

Ελεος με το καρβουνο!!!
Σιγα μην πει καποιος με μια PX80 οτι εχει ανωτερη ποιοτητα εικονας απο καποιον με μια Χ4500!!!
Δεν εχεις αγορασει την καλυτερη τηλεοραση ρε τρισαλον... την καλυτερη φθηνη εχεις αγορασει!

Παραδειγμα: 1200ευρω εχει μια 42αρα pz80... και με 1300 παιρνεις καλυτερη σε εικονα LCD 40αρα... samsung 756...

Ναι, ειναι 100 ευρω ακριβοτερη με 2 ιντσες λιγοτερες... αλλα ουτε το καλυτερο πανελ LCD της αγορας εχει, ουτε χειροτερα παιζει... αρα το παραπανω σου σχολιο ειναι απλα αστειο!

Πριν μια εβδομαδα ειχα μια 40αρα 756 να παιζει σπιτι μου διπλα απο την 37ΡΧ80... τι τηλεοπτικο, τι DVD, τι HD απο ματροσκες και bluray... επαθα πλακα... Εικονα οχι 500ευρω πανω... αλλα διπλης τιμης εβλεπα... και ηταν και 2 ιντσες παραπανω!
Απλα εγω δε θα εδινα τοσα λεφτα για TV γιατι εχω προτζεκτορα... αλλιως... δε το συζητω... οι LCD απο φετος μαλλον παιρνουν τα σκιπτρα... (στη μεσαια κατηγορια τιμης... ουτε στη χαμηλη, ουτε στην υψηλη)

ποια 4500Χ εδω? ουτε ayrea των 4000 χιλιαδων δεν συγκρινεται σαν εικονα
την καλυτερη φτηνη των πλασμα με βαση τιμη-αποδοση , για lcd δεν συζηταμε ειναι πολυ κατωτερης τεχνολογιας απο μια πλασμα δεν χρειαζεται να το επαναμβανουμε συνεχεια τα αυτονοητα http://www.google.com/translate?u=h...acts.eu/facts/size/&hl=el&ie=UTF8&sl=en&tl=el
Δεν το λεω μονο εγω και οι 80 και πλεον που εχουν παρει ΜΟΝΟ ενα μοντελο πλασμα , χωρις να βαλεις και τα υπολοιπα αλλα και οσοι κατεχουν το αντικειμενο και ξερουν πολλα περισσοτερα απο μας που ειμαστε απλοι χρηστες και ασχολουμαστε ερασιτεχνικα.
Ολοι μας ειχαμε την δυνατοτητα να περιμενουμε και να παρουμε lcd και ας διναμε κατι παραπανω αν αξιζε αλλα δεν το καναμε -bye-

το εχετε πει και μονοι σας οτι η κουρο ειναι αξεπεραστη ακομα και απο τις led ,τις ιδιες τεχνολογιες χρησιμοποιει απλα με πολυ πιο βελτιωμενα χαρακτηριστικα που κανουνε την διαφορα αλλα οχι τοσο ωστε να λεμε η νυχτα με την μερα μεταξυ των αλλων καλων πλασμα μοντελων.
η νυχτα με την μερα ειναι μεταξυ πλασμα και lcd αφου χρησιμοποιουν τελειως διαφορετικες τεχνολογιες με περισσοτερα μειονεκτηματα (χειτροτερα contrast, χρωματα και λοιπα) να ειναι στις lcd

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ....-bye--bye-
Θελοντας να αλλαξω την παλια (2003) τηλεοραση μου (philips plasma)
εψαξα την αγορα για να βρω το καλυτερο δυνατον με ενα budget που συνεχως ανεβαινε.......
εφτασα να δω σχεδον οτι κυκλοφορουσε σε LCD-LED κλπ...Μετα απο δυο μηνες θεασης με την KURO ... ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ .. Αμφιβαλω αν και μετα απο ποσα χρονια θα μπορεσει να βρεθει tv που θα φτασει τις επιδοσεις της LX 5080 εκτος βεβαια απο μια νεα KURO...
Σημειωνω οτι σε τηλ.σημα πολλες LCD δεν ειχαν την εικονα που ειχε η προηγουμενη τηλεοραση μου..............-bye--bye-

Ελεος με το καρβουνο!!!

μα φιλε μου,εαν χρειαζεται να φτασει το μπατζετ τα 2 χιλιαρικα(X4500) για να δω μια σοβαρη εικονα απο μια lcd,παιρνω μια 428 kuro και αγοραζω την τελειοτητα...
το θεμα ειναι,εαν δεν θελω να φτασω τοσο ψηλα οικονομικα,τι κανω?
συμβιβαζομαι με μια φθηνη lcd-με οτι αυτο συνεπαγεται-για να το παιξω οικολογος ή παιρνω μια πλασμα να βλεπω σωστα?

Στην χαμηλη κατηγορια τιμης (κατω απο 1000 ευρω) και στην υψηλη (πανω απο 3000 ευρω) οι πλασμα κερδιζουν. Ενδιαμεσα ψηφιζω LCD.

ποια 4500Χ εδω? ουτε ayrea των 4000 χιλιαδων δεν συγκρινεται σαν εικονα
την καλυτερη φτηνη των πλασμα με βαση τιμη-αποδοση , για lcd δεν συζηταμε ειναι πολυ κατωτερης τεχνολογιας απο μια πλασμα δεν χρειαζεται να το επαναμβανουμε συνεχεια τα αυτονοητα http://www.google.com/translate?u=h...acts.eu/facts/size/&hl=el&ie=UTF8&sl=en&tl=el
Δεν το λεω μονο εγω και οι 80 και πλεον που εχουν παρει ΜΟΝΟ ενα μοντελο πλασμα , χωρις να βαλεις και τα υπολοιπα αλλα και οσοι κατεχουν το αντικειμενο και ξερουν πολλα περισσοτερα απο μας που ειμαστε απλοι χρηστες και ασχολουμαστε ερασιτεχνικα.
Ολοι μας ειχαμε την δυνατοτητα να περιμενουμε και να παρουμε lcd και ας διναμε κατι παραπανω αν αξιζε αλλα δεν το καναμε -bye-

το εχετε πει και μονοι σας οτι η κουρο ειναι αξεπεραστη ακομα και απο τις led ,τις ιδιες τεχνολογιες χρησιμοποιει απλα με πολυ πιο βελτιωμενα χαρακτηριστικα που κανουνε την διαφορα αλλα οχι τοσο ωστε να λεμε η νυχτα με την μερα μεταξυ των αλλων καλων πλασμα μοντελων.
η νυχτα με την μερα ειναι μεταξυ πλασμα και lcd αφου χρησιμοποιουν τελειως διαφορετικες τεχνολογιες με περισσοτερα μειονεκτηματα (χειτροτερα contrast, χρωματα και λοιπα) να ειναι στις lcd

Εκτιθεσαι. Ηρεμισε. LOL