LCD vs. Plasma TVs

Re: Απάντηση: - SONY TV Line-up 2010 -

0.02 πιανει η Philips 9704 με local dimming , αν επιαναν και απλες LCD τοσο τοτε ποιο το νοημα του local dimming?

Ταυτοχρονα καμια LCD δεν πιανει τις τιμες 0.05 και 100 cd/m2 , αν πιανει 0.05 τοτε η φωτεινοτητα ειναι τοσο χαμηλη που δεν φαινεται τιποτα , αρα υπαρχει η αναγκη για dimming...

Υπαρχουν αλλωστε και τα πινακακια με τις μετρησεις του Full HD που φαινεται η χαοτικη διαφορα στο πραγματικο contrast...

YΓ. Για δειτε την τελευταια δοκιμη του HDTVtest την σημειωση...

Calibrated black level -0.17 cd/m2 usable (varies according to Backlight setting: 0.04 cd/m2 with [Contrast] at 0; and 0.29 cd/m2 at full)

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-l37s20-tx-l37s20b-20100407221.htm

Αλλο usuable δηλαδη χρησιμοποιησιμη και αλλο να πιανει οριακη τιμη 0.02 και να μην φαινεται τιποτα στην οθονη λογω dimming...

Last edited:

0.02 πιανει η Philips 9704 με local dimming , αν επιαναν και απλες LCD τοσο τοτε ποιο το νοημα του local dimming?

Ταυτοχρονα καμια LCD δεν πιανει τις τιμες 0.05 και 100 cd/m2 , αν πιανει 0.05 τοτε η φωτεινοτητα ειναι τοσο χαμηλη που δεν φαινεται τιποτα , αρα υπαρχει η αναγκη για dimming...

Γιάννη, νομίζω έχεις μπερδέψει λίγο τις μετρήσεις. Η 9704 πιάνει το απόλυτο μηδέν. Κατεβαίνει φυσικά χαμηλότερα από κούρο. Το 0.02 από που είναι;
Σε ANSI contrast το περιμένω υψηλότερο από το 0.02 (λόγω πάνελ Sharp).
0.02 θα το πεις μόνο σε αισθητήρα που δεν κατεβαίνει χαμηλότερα.

Απάντηση: - SONY TV Line-up 2010 -

Δεν μιλάω για αισθητήρες βρε, μιλάω για την μέτρηση μαύρου σε μια full οθόνη με 0 IRE και στην μέτρηση μαύρου όταν υπάρχει κάτι πιο φωτεινό στο panel π.χ. το pause του player :idea:...στο έχουν εξηγήσει πρόσφατα ή κάνω λάθος???

Έχει αλλά όταν έχουμε πλήρη αμαύρωση. Από εκεί και πέρα.....

...από άλλον Μάνο είναι το παραπάνω, αλλά κατάλαβες τι θέλω να πω... -bye-

Αυτές οι LED μπορεί σαν απόλυτο μαύρο να έχουν πάρα πολύ καλό επειδή σβύνουν αλλά αυτό σε τι ακριβώς εξυπηρετεί;
Γιατί στην κανονική θέαση τα σορτσάκια των ποδοσφαιριστών της Ίντερ στην Panasonic (που θεωρητικά υστερεί σε μαύρο) ήταν μαύρα και στην TOSHIBA (που πάλι θεωρητικά υπερτερεί σε μαύρο) ήταν γκριζάκι;

Σωστό αυτό που λέει ο Μπάμπης για το μαύρο, ξέχασα να το αναφέρω...:damnyou:

Για το συγκριτικό της G10 με την SV685 το έχω γράψει από τότε ότι η Toshiba ήταν πιο καλή, αλλά όχι τόσο καλύτερη ώστε να έχει σχεδόν διπλάσια τιμή..

...να πω την αλήθεια δεν περίμενα να δω μια τόσο καλή TOSHIBA, όπως δεν περίμενα να δω και μια τόσο ακριβή TOSHIBA, η διαφορά τιμής των δύο τηλεοράσεων για την διάσταση των 46" βρίσκεται στα 1.000 , με την 46G10 στα 1200 και την SV685 στα 2.250 και ο μόνος που μπορεί να κρίνει αν αυτή η διαφορά αξίζει...είναι αυτός που θα τα δώσει!!!

Απάντηση: - SONY TV Line-up 2010 -

Για να μην πολυλογώ τζάμπα...

http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-47-10/2008-03-25-10-57-46/3660-led-back-light-systems.html

4 Τρίτη, 06 Απρίλιος 2010 16:16
Μάνος Μπαχλιτζανάκης

Λίγο ή πολύ τα έχεις μπερδέψει...Σε απόλυτα ή μη πλαίσια η τεχνολογία LCD είναι ένας λίαν αποτυχημένος φωτοφράκτης για τον απλούστατο λόγο ότι οι υγροί κρύσταλλοι αδυνατούν από μόνοι τους να αποκόψουν 100% το φως.Αδυνατούν δηλαδή να διατελέσουν με ακρίβεια το ρόλο τους και αυτό σημαίνει στάθμες 0,5 nits σε διατάξεις CCFL και 0,1 σε LED .
Δεν το λέω εγώ μόνο... το λένε οι ίδιοι οι μηχανικοί, εξού και τα εκατομμύρια που δαπανώνται για να καταφέρουν να μαζέψουν το αδιαμφισβήτητο τους ελλάτωμα, με τον οπίσθιο φωτισμό.
Άμα οι κρύσταλλοι ήταν μην αποτυχημένοι θα υπήρχε μία σταθερή πηγή και θα αναλάμβαναν οι ίδιοι τον ολικό ή τοπικό έλεγο της φωτεινότητας.Αμ δε όμως...Το απόλυτο μηδέν που αναφέρεις για τις LCD ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας, σε πραγματικές συνθήκες. Αλήθεια έχεις μετρήσει ποτέ μία τηλεόραση; Μπορεί μία τηλεόραση LCD σε κανονικές συνθήκες θέασης, δηλαδή απεικονίζοντας εικόνα, να αποδώσει 0% μαύρο;Mην λαμβάνεις σαν πραγματικότητα το ιδεατό. Φυσικά άμα κλείσεις τον οπίσθιο φωτισμό μηδενίζεται η φωτεινότητα, αλλά αυτό στην πραγματικότητα έχει αξία μόνο για εικόνες με 0% λευκό.
Έχεις δει ποτέ καμία τέτοια εικόνα σε ταινία;
Μπορεί μία τηλεόραση LCD σε εύρος ενός εκατοστού να αποδώσει 0% & 100% λευκό ταυτόχρονα;
Δεν γνωρίζω την εγκυρότητα των πηγών που αναφέρεις, αλλά εάν συγκρίνεις την στάθμη μαύρου που μπορεί να αποδώσει μία plasma με εκείνη μίας LCD, σε πραγματικές συνθήκες τότε έχουμε χάσει το νόημα και την υπόσταση της κουβέντας.Περιμένουμε 0,025 nits φέτος.....?Δηλαδή πόσο έδιναν οι plasma πέρσι;

...ο γράφων τα ανωτέρω θεωρώ ότι, από εμένα τουλάχιστον....ξέρει και έχει δει περισσότερα...

EDIT: Πάω την κόρη για ποδήλατο, έμαθε χωρίς τις βοηθητικές... -bye-

Last edited:

Εγω ξερω απο την εμπειρια μου με τρεις SPVA οτι το μαυρο απλα δεν εχει σχεση με πλασμα...δεν το μετρησα αλλα ειναι προφανες οτι τα νουμερα 0.05 κτλ. υπαρχουν μονο οταν στην τηλεοραση λειτουργησει το dimming αρα ειναι εξ ορισμου μη χρησιμοποιησιμα...

Απο οτι βλεπω τα ιδια λεει και ο Μανος παραπανω...

ΥΓ. Κατανοω την αγωνια του Γιωργου βεβαια γιατι βαλεται απο ολες τις μεριες με ενδειξεις οτι ακολουθει τον δρομο της τεχνολογικης αποτυχιας...εμεις οποτε θελει παντως και παραδεχθει την αληθεια τον περιμενουμε...:D

Αλλωστε και αλλοι ειχαν κανει λαθος στο παρελθον , δεν ειναι ο μονος...:award:

Για να μην πολυλογώ τζάμπα...

http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-47-10/2008-03-25-10-57-46/3660-led-back-light-systems.html

...ο γράφων τα ανωτέρω θεωρώ ότι, από εμένα τουλάχιστον....ξέρει και έχει δει περισσότερα...
-bye-

Εγώ πάλι νομίζω ότι κάνει λάθος. Αν αυτά που λέει είναι σωστά, τότε οι μετρήσεις που βγάζει είναι όλες λάθος... :ears:
Επίσης, δες και τα επόμενα σχόλια. Αν αφήσουμε τις μετρήσεις, τι μένει; :flipout:

Εγώ πάλι νομίζω ότι κάνει λάθος. Αν αυτά που λέει είναι σωστά, τότε οι μετρήσεις που βγάζει είναι όλες λάθος...

Δες την ΕΧ700 παραπανω , τι λαθος υπαρχει?

Το λαθος ηταν παλιοτερα που εβγαζε καποιοες τηλεορασεις με μαυρο μηδεν προφανως γιατι δεν κατεβαινε το παλιο μετρητικο οργανο αρκετα χαμηλα...

Δεν μιλάω για αισθητήρες βρε, μιλάω για την μέτρηση μαύρου σε μια full οθόνη με 0 IRE και στην μέτρηση μαύρου όταν υπάρχει κάτι πιο φωτεινό στο panel π.χ. το pause του player :idea:...στο έχουν εξηγήσει πρόσφατα ή κάνω λάθος???

...από άλλον Μάνο είναι το παραπάνω, αλλά κατάλαβες τι θέλω να πω... -bye-

Για το συγκριτικό της G10 με την SV685 το έχω γράψει από τότε ότι η Toshiba ήταν πιο καλή, αλλά όχι τόσο καλύτερη ώστε να έχει σχεδόν διπλάσια τιμή..

Εγώ αυτό με τα σορτσάκια δεν το είδα. Έπρεπε να μου το δείξετε... :bigcry:
Για την απόδοση του μαύρου, στις 0 μοίρες, εμένα η τοσίμπα μου φάνηκε ότι είχε καλύτερο μαύρο. Και νομίζω ότι κάτι τέτοιο φαίνεται και από τις φωτογραφίες.

Πάντως άσχετα με τις μικροδιαφορές, νομίζω συμφωνούμε ότι οι διαφορές δεν είναι μεγάλες...:smash:

Δες την ΕΧ700 παραπανω , τι λαθος υπαρχει?

Το λαθος ηταν παλιοτερα που εβγαζε καποιοες τηλεορασεις με μαυρο μηδεν προφανως γιατι δεν κατεβαινε το παλιο μετρητικο οργανο αρκετα χαμηλα...

Δεν ξέρουμε ποιες νέες σόνυ φοράνε SPVA, ποιες Sharp, ποιες AU, κλπ.
Ξέρουμε τι πάνελ φοράει η EX700;

Εγω ξερω απο την εμπειρια μου με τρεις SPVA οτι το μαυρο απλα δεν εχει σχεση με πλασμα...δεν το μετρησα αλλα ειναι προφανες οτι τα νουμερα 0.05 κτλ. υπαρχουν μονο οταν στην τηλεοραση λειτουργησει το dimming αρα ειναι εξ ορισμου μη χρησιμοποιησιμα...

Απο οτι βλεπω τα ιδια λεει και ο Μανος παραπανω...

ΥΓ. Κατανοω την αγωνια του Γιωργου βεβαια γιατι βαλεται απο ολες τις μεριες με ενδειξεις οτι ακολουθει τον δρομο της τεχνολογικης αποτυχιας...εμεις οποτε θελει παντως και παραδεχθει την αληθεια τον περιμενουμε...:D

Αλλωστε και αλλοι ειχαν κανει λαθος στο παρελθον , δεν ειναι ο μονος...:award:

A, ευχαριστώ για την κατανόηση... :grinning-smiley-043
Νομίζω ότι ο Μανώλης μπορεί να μας ξεκαθαρίσει την κατάσταση, αν θέλει να παρέμβει, και να μάθουμε αν ένα SPVA πάει στα 0.05 χωρίς dimming...
Εγώ λέω ότι πάει πάντως, και ότι με dimming πάει και πιο κάτω.

Re: - SONY TV Line-up 2010 -

μα με dimming φυσικα και παει το S-PVA το θεμα ειναι οτι σε αυτη την περιπτωση ειναι αχρηστο βεβαια!

Το 0,05 ειναι usable σε καθε χρηση.

Επειδή με τα νούμερα έχουμε μπλεχτεί, ας μείνουμε σε αυτό που είδαμε στο συγκριτικό: η πανασόνικ και η τοσίμπα (με το local dimming κλειστό) είχαν ισοδύναμο μαύρο στις 0 μοίρες. Οπότε οι μετρήσεις των φρέσκων SPVA είναι κοντά στις φρέσκες πανασόνικ. Τώρα τι κάνει μια W4000 που είναι προπέρσινο μοντέλο, ας το συγκρίνουμε με μια προπέρσινη πανασόνικ. :o

Πάντως, αν η G10 μετράει στο 0.03, η toshiba δεν μπορεί να είναι μακριά από αυτή την τιμή.

Ωραια ειναι τα μεγαλα λογια και τα σεναρια...δεν εχουν ομως καμια αξια οταν υπαρχουν τα νουμερα...

4.jpg

0.17 cd/m2 μαυρο
97 cd/m2 λευκο
511:1 αντιθεση

Καλο βραδυ...

Picture Quality : Image quality from the KDL-32V5810 is, on the whole, good for a CCFL-backlit LCD display. Like all LCDs, the motion resolution is not perfect and the image characteristics shift when the screen is viewed from the sides. In terms of black level, the display is one of the better LCDs I’ve seen lately, although this is leagues behind the better Plasma displays - although with this said, there are almost no Plasma displays to be had at this screen size, so I won’t dwell on this comparison.

The solid out of the box Greyscale performance (which becomes essentially perfect after calibration) went a long way in making images look natural, even if the colour performance was slightly lacking. The slightly undersaturated Red and Green primary colours, coupled with the average contrast performance (once again: this is what to expect from an LCD) meant that image didn’t appear quite as rich as better displays, but it was still very watchable.

http://www.avforums.com/reviews/Sony-KDL-32V5810-LCD-HDTV-Review.html

Ωραια ειναι τα μεγαλα λογια και τα σεναρια...δεν εχουν ομως καμια αξια οταν υπαρχουν τα νουμερα...

4.jpg

0.17 cd/m2 μαυρο
97 cd/m2 λευκο
511:1 αντιθεση

Καλο βραδυ...

Γιάννη, μάλλιασε η γλώσσα μου να το λέω: πολλές από τις νέες σόνυ έχουν πάνελ Sharp. Η συγκεκριμένη που μετρήθηκε, 100%:
SG203383.JPG

http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/teardown/3534-sony-kdl-40ex700.html

Πάνελ Sharp σημαίνει μαύρο Philips. Δηλαδή μακριά από τους πρωταθλητές στην στάθμη του μαύρου, τα SPVA.

Καληνύχτα... :ernaehrung004:

Τώρα τι κάνει μια W4000 που είναι προπέρσινο μοντέλο, ας το συγκρίνουμε με μια προπέρσινη πανασόνικ.

Μαιο 2008 κυκλοφορησε ..ουτε 2 ετων δεν ειναι...και η W5500 περυσι το ιδιο μαυρο ειχε...

UNTITLED.jpg

Αυτο ονομαζεται πρωταθλητης δηλαδη?

Ανάμεσα στις LCD φυσικά. Αν νομίζεις ότι δεν υπάρχει LCD που να πιάνει σε στάθμη μαύρου την U10, λυπάμαι θα σε απογοητεύσω.