LCD vs. Plasma TVs

Re: - SONY TV Line-up 2010 -

Ανάμεσα στις LCD φυσικά. Αν νομίζεις ότι δεν υπάρχει LCD που να πιάνει σε στάθμη μαύρου την U10, λυπάμαι θα σε απογοητεύσω.

Ανεφερε μας μια...

Μονο local dimming και αυτες με τις γνωστες παρενεργειες που σου ανελυσε ο Μανος απο το FullHD.gr...και οχι μονο αυτος βεβαια...

Since this is a local dimming LED display, it would make sense to discuss how well this works in combatting LCD's traditional contrast limitations. The answer is: somewhat well.
When you’re on-axis (that is, not watching the screen from the sides), the effect is at its best. Dark areas of the screen are somewhat dark, with noticeable but largely unobtrusive light spill from surrounding areas. Remember, there is a limited number of LED lights behind the LCD screen: each pixel does not have its own corresponding LED light source but instead must share it with surrounding pixels, so this so-called halo effect can occur (see image, right). From the sides, the usual LCD issues of decreased contrast and shifting gamma are visible to a minor extent, except when those areas are totally black (because the LEDs for those portions are shut off). It’s also worth noting that the LED lights take a small amount of time to react to changes in brightness on the LCD panel, so the effect is not entirely seamless. With all of those quirks noted, keep in mind that my reference is with Plasma display technology, which is still the current flat panel state-of-the-art. When compared to conventionally backlit LCD TVs, local dimming LED is superior.

http://www.avforums.com/reviews/Toshiba-46SV685-LED-LCD-HDTV-Review.html

Με λιγα λογια...

πλασμα>>LED Local Dimming>>Edge LED LCD= CCFL LCD

YΓ. Δεν υπαρχει LCD (και ουτε προκειται) με 2 εκ. "local dimming" ζωνες...

Ανεφερε μας μια...

Με έχει κουράσει το θέμα. Προσπαθείς να με πείσεις ότι αυτό που βλέπω, και αυτό που όλα τα sites λίγο πολύ λένε, δεν ισχύει.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1030908#post1030908

Ε πως να το κάνουμε. Η τοσίμπα μετρήθηκε πιο χαμηλά, και όλες οι φωτογραφίες είναι με το local dimming κλειστό. Σε αρκετές φωτογραφίες φαίνεται το μαύρο και των 2, και 2 άτομα που περάσαμε ώρες να τις βλέπουμε λέμε ότι το μαύρο στις 0 γωνίες ήταν το ίδιο. Δεν θα σε πείσουμε, το ξέρω.

Έχουμε βγει όμως εκτός θέματος. Εγώ αυτό που θέλω να μείνει από όλη αυτή την συζήτηση, είναι ότι η σόνυ φέτος κάνει στροφή. Εισάγει για πρώτη φορά μοντέλα με πάνελ της Sharp. Αυτό σημαίνει μάλλον διαφορετικές στάθμες μαύρου, διαφορετικές γωνίες θέασης και διαφορετική συμπεριφορά ως προς το clouding. Απλά μην γίνει μια γρήγορη αγορά με βάση δεδομένα του παρελθόντος, γιατί φέτος έχουμε σημαντικές αλλαγές (καλές ή κακές δεν έχει σημασία).

Και πάντα ισχύει το τι κοιτάμε όταν αγοράζουμε. Δεν υπάρχουν καλές και κακές τεχνολογίες ή μάρκες. Πρέπει να μαθαίνουμε τα θετικά και αρνητικά από κάθε μοντέλο υποψήφιο προς αγορά, και να προσπαθήσουμε να αποφασίσουμε τι μας κάνει ανάλογα με το τι μας αρέσει να βλέπουμε, τις συνήθεις συνθήκες θέασης που μας αρέσουν, και το πώς θα δέσει η συσκευή μας στο χώρο μας.

Απάντηση: - SONY TV Line-up 2010 -

Αυτό που δεν εννοείς να καταλάβεις Γιώργο και το έχουν πει και οι Μάνοι, είναι ότι η στάθμη του μαύρου ναι μεν κατεβαίνει χαμηλά όταν μετράνε με 0 IRE full screen, αλλά σε κανονικές συνθήκες θέασης δεν φτάνει ποτέ αυτή την τιμή (όταν υπάρχει και κάτι άλλο, εκτός από μαύρο στην οθόνη π.χ. οι μαύρες μπάρες όταν παίζει ταινία από 2,35:1 DVD) ....κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στις plasma, όπου η τιμή του μαύρου σε 0 IRE full screen παραμένει σταθερή και στις μπάρες κατά την προβολή ταινίας 2,35:1....

Έχει αλλά όταν έχουμε πλήρη αμαύρωση. Από εκεί και πέρα.....

http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-47-10/2008-03-25-10-57-46/3660-led-back-light-systems.html

4 Τρίτη, 06 Απρίλιος 2010 16:16
Μάνος Μπαχλιτζανάκης

Το απόλυτο μηδέν που αναφέρεις για τις LCD ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας, σε πραγματικές συνθήκες.

Φυσικά άμα κλείσεις τον οπίσθιο φωτισμό μηδενίζεται η φωτεινότητα, αλλά αυτό στην πραγματικότητα έχει αξία μόνο για εικόνες με 0% λευκό.
Έχεις δει ποτέ καμία τέτοια εικόνα σε ταινία;

Χρήστο, δεν συμφωνώ με αυτό. Στην σύγκριση που κάναμε δεν βλέπαμε πάττερνς και εντελώς μαύρη οθόνη. Θέαση ταινίας κάναμε επί το πλείστον.
Σε 0 IRE δεν υπάρχει καν σύγκριση. Με dimming οι LCD κατεβαίνουν πολύ χαμηλότερα από οποιαδήποτε πλάσμα.

Tί λες; Από το 2008, οι Pannies στη "Δυναμική" σβήνουν εντελώς το πάνελ σε 0 IRE... :p :p :p :flipout:

Και καλά κάνουν! :flipout: Αν δεν υπάρχει lag μέχρι να ξανα-ανάψει, όλα μια χαρά.

Απάντηση: Re: - SONY TV Line-up 2010 -

α) Χρήστο, δεν συμφωνώ με αυτό.

β) Στην σύγκριση που κάναμε δεν βλέπαμε πάττερνς και εντελώς μαύρη οθόνη. Θέαση ταινίας κάναμε επί το πλείστον.

γ)Σε 0 IRE δεν υπάρχει καν σύγκριση. Με dimming οι LCD κατεβαίνουν πολύ χαμηλότερα από οποιαδήποτε πλάσμα.

α) Το ξέρω και δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό...:nounder: (και μεταξύ μας κανείς δεν μπορεί).

β) Οι μπάρες στην Toshiba με το 0,03 της G10 δίπλα δεν έβγαζαν μάτια και σε καμία περίπτωση δεν είχαν τοοοόσο τεράστια διαφορά, (για την 5090H δεν το συζητάω, η διαφορά ήταν εμφανής με το μάτι και δεν χρειαζόταν κανένα όργανο, καμία δεν είχε τόσο μαύρο).

γ) Πόσο χαμηλότερα από το 0,001 των KURO???...στο 0,0001???...πιθανόν να είναι έτσι, αλλά έως εκεί, μόλις εμφανιστεί κάτι άλλο από 0 IRE στην οθόνη... -bye-

....κοινώς..... άντε γειά 0,0001...:ciao::ciao::ciao:

Έχει αλλά όταν έχουμε πλήρη αμαύρωση. Από εκεί και πέρα.....

Φυσικά άμα κλείσεις τον οπίσθιο φωτισμό μηδενίζεται η φωτεινότητα, αλλά αυτό στην πραγματικότητα έχει αξία μόνο για εικόνες με 0% λευκό.
Έχεις δει ποτέ καμία τέτοια εικόνα σε ταινία;

Last edited:

Εξαρτάται... Αν υπάρχει 2D dimming, άντε γεια 0.00000000001 για ένα κομμάτι της οθόνης σίγουρα. :flipout:

Και επειδή με ξέρεις τι άπιστος Θωμάς είμαι, θα σου βάλω δύσκολα:
Πήρα μια φωτογραφία (οποιαδήποτε) από το συγκριτικό, την άνοιξα στο Gimp, και κοίταγα τιμές RGB σε διάφορα σημεία που έδειχνε μαύρο.
Κοίταξα αυτή την φωτογραφία:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1030919#post1030919
Την 3η, στην μεγάλη της εκδοχή (το λινκ ακριβώς από κάτω).
Η πλειοψηφία των τιμών εμένα μου βγήκε χαμηλότερη στη τοσίμπα από ότι στην πανασόνικ.

Εγώ άλλη εξήγηση πέρα του ότι οι 2 τηλεοράσεις είναι ισοδύναμες στην στάθμη του μαύρου σε κανονικές συνθήκες θέασης, δεν έχω.
Όποιος έχει, με χαρά να την ακούσω. :ears:

Από το επόμενο συγκριτικό, συγκρίσεις μαύρου θα γίνονται μόνο στη BatCave... :D

Απάντηση: Re: - SONY TV Line-up 2010 -

Εγώ άλλη εξήγηση πέρα του ότι οι 2 τηλεοράσεις είναι ισοδύναμες στην στάθμη του μαύρου σε κανονικές συνθήκες θέασης, δεν έχω.

Δηλαδή η Toshiba έβγαζε περίπου 0,03 σε κανονικές συνθήκες θέασης, οπότε που πήγε η θεωρητικά χαμηλότερη τιμή 'από οποιαδήποτε plasma' που έλεγες προηγουμένως???...οπότε γιατί πιστεύεις ότι είναι λάθος αυτό που σου λένε οι Μάνοι??...αφού και τα μάτια σου σε οδηγούν στα ίδια συμπεράσματα με αυτά που σου λένε....

...κοινώς ...άντε γειά 0,0001-καλώς ήρθες 0,03.... -bye-

EDIT: Βρε συ ξέχασα να σου ευχηθώ για χθές....πολύχρονος...-bye-

Last edited:

Από το επόμενο συγκριτικό, συγκρίσεις μαύρου θα γίνονται μόνο στη BatCave... :D

Θα χρειαστούμε έναν αδύνατο φωτογράφο δηλαδή. Εγώ δεν χώραγα... :flipout:

Re: Απάντηση: Re: - SONY TV Line-up 2010 -

Δηλαδή η Toshiba έβγαζε περίπου 0,03 σε κανονικές συνθήκες θέασης, οπότε που πήγε η θεωρητικά χαμηλότερη τιμή 'από οποιαδήποτε plasma' που έλεγες προηγουμένως???...οπότε γιατί πιστεύεις ότι είναι λάθος αυτό που σου λένε οι Μάνοι??...αφού και τα μάτια σου σε οδηγούν στα ίδια συμπεράσματα με αυτά που σου λένε....

...κοινώς ...άντε γειά 0,0001-καλώς ήρθες 0,03.... -bye-

Βρε, θα με τρελάνετε... :flipout:
Εγώ υποστηρίζω ότι ένα SPVA έχει ένα τυπικό μαύρο 0.06-0.05. Οι τιμές με dimming είναι πολύ χαμηλότερες, ακόμα και κάτω του 0.02. http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1166207#post1166207
Ενώ ο Γιάννης π.χ. λέει ότι οι τιμή αυτή είναι 0.2, και 0.05 με dimming.

Μερικές παραπομπές:
Ζ5000 στο 0.3: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1166643#post1166643
9704 στο 0.02 με dimming:http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1166847#post1166847

H toshiba στο συγκριτικό έπαιζε καλύτερα από ότι περίμενα σχετικά με την στάθμη του μαύρου, αν λάβουμε το γεγονός ότι είχε και το local dimming κλειστό. Όμως το κατάφερε, και χτύπαγε στα ίσια την G10 σε μαύρο στις 0 μοίρες.

Το καταστρέψαμε πάλι το θεματάκι. 5-6 σελίδες εκτός θέματος. Μήπως να το μεταφέρουμε σε νέο θέμα με τίτλο: "Στάθμες μαύρου μεταξύ πλάσμα/lcd: άμα βγάλουμε άκρη σφυρίξτε μου..."; :flipout:

Re: Απάντηση: Re: - SONY TV Line-up 2010 -

Εγω ξερω οτι το 2,000,000 ειναι πολυ μεγαλυτερο νουμερο απο το 240 η το 512 , αυτο δεν αμφισβητειται νομιζω απο κανεναν...:ADFADF1:

Ουτε καν απο τον "Τελευταιο των LCD Μοικανων" , τον Γιωργο...

Oποτε ας μην κανουμε συγκρισεις για πραγματα στα οποια απλα δεν υπαρχει συγκριση...

Δεν βγαζει και πλασμα πλεον η Philips ρε γμτο και υπαρχει προβλημα...

Eγω νομιζω οτι πρεπει να μεταφερθουν τα ποστ στο νημα plasma vs LCD...

Τα έγραψα εδώ: http://www.fullhd.gr/2008-03-25-10-47-10/2008-03-25-10-57-46/3660-led-back-light-systems.html
Μην γράφω πάλι. Διαφορετικές τεχνολογίες, με διαφορετικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Nαι συμφωνω , καλυτερη κινηση , χρωματα , αντιθεση , γωνια θεασης , ομοιομορφια εναντι καλυτερης καταναλωσης ρευματος και slim design...

Γμτο πολυ δυσκολη επιλογη...:idea:

Eγω νομιζω οτι πρεπει να μεταφερθουν τα ποστ στο νημα plasma vs LCD...

Nαι συμφωνω , καλυτερη κινηση , χρωματα , αντιθεση , γωνια θεασης , ομοιομορφια εναντι καλυτερης καταναλωσης ρευματος και slim design...

Γμτο πολυ δυσκολη επιλογη...:idea:

Αν βάλεις στην εξίσωση καλύτερο μαύρο, έλλειψη ανακλάσεων, και σταθερή εικόνα παρουσία φωτός, σε διευκολύνει να επιλέξεις;

Αν βάλεις στην εξίσωση καλύτερο μαύρο, έλλειψη ανακλάσεων, και σταθερή εικόνα παρουσία φωτός, σε διευκολύνει να επιλέξεις;

Καλα καταλαβαινω οτι κατι πρεπει να γραψεις και εσυ σαν επιχείρημα αλλα αυτα ουτε μικρα παιδια δεν θα τα πιστευαν...

led8000_komlett_suchlauf.jpg

tv_kompl1.jpg

front_2.jpg

Για τις ανακλασεις που λεγαμε...εδω μερικες εχουν ανακλασεις ακομη και πανω στο πλαισιο της τηλεορασης...

tvfront_leds.jpg

Last edited: