Eγω νομιζω οτι αγοραζουν μικρες τηλεορασεις επειδη (Α) δεν εχει εξαπλωθει ακομη το BR/HD στην μεγαλη μαζα των καταναλωτων (Β) επειδη δεν υπαρχει ενημερωση και εχουν κολησει ολοι στα μεγεθη των CRT (Γ) επειδη φαβουνται τις γυναικες τους μην φανε παντοφλα
Αν προορίζεται μόνο για Ευαγγελάτο και πρωινάδικα δεν χρειάζεσαι να έχεις 50άρα να σου πιάνει και χώρο.
Και ομως το να βλεπεις την Παναθηναικαρα σε 50" εχει αλλη αισθηση , ειναι σαν να βρισκεσαι μεσα στο γηπεδο...:award:
έχοντας μυωπία και ξεχασμένα τα γυαλιά σπίτι;![]()
Και ομως το να βλεπεις την Παναθηναικαρα σε 50" εχει αλλη αισθηση , ειναι σαν να βρισκεσαι μεσα στο γηπεδο...:award:
Την ίδια απορία έχω και εγώ... Κάνουν λες και δαγκώνουν!Επιτέλους πότε θα μάθει ο Έλληνας να μην αγοράζει μικρή τηλεόραση!
Να μη φοβάται τις μεγάλες ίντσες και να μην... κοροϊδεύει τον εαυτό του με τις 32άρες. Άλλωστε οι τιμές των τηλεοράσεων 40+ δεν είναι και πια απαγορευτικές.
http://www.fullhd.gr/2008-03-05-02-29-42/o/3831--40----.html
Και εγω την ιδια απορια εχω...αν και θεωρω και τις 40αρες κοροιδια οχι μονο τις 32αρες...
Στο θέμα κατανάλωσης οι LCD με LED φωτισμό έχουν προβάδισμα.
Αυτο ειναι αληθεια...για οποιον δεν τον νοιαζει το clouding , το motion blur, τα artifacts , η μικρες γωνιες θεασης κτλ. αλλα τον νοιαζει η χαμηλη καταναλωση οι LED LCD ειναι η σωστη επιλογη...:a0210:
Εχω ομως ενα θεμα με την καταναλωση, μπορει καποιος να μου πει ακριβως με νουμερο ποσα watt ειναι μια plasma 46αρα? και 50αρα ακομα καλυτερα.
Ας πούμε ότι έχουμε μια τηλεόραση LCD και μια τηλεόραση Plasma ίδιας διάστασης.......π.χ. 40" LCD - 42' Plasma
....με 10 ώρες λειτουργίας την ημέρα θα έχουν λειτουργήσει περίπου 3.500 ώρες σε 1 έτος...
...ας πούμε ότι η LCD καίει 100 W/h και η plasma 200 W/h, οπότε θα έχουν κάψει αντίστοιχα 350 KWh και 700 KWh σε ένα έτος...
η KWh , σύμφωνα με το Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ Γ1 κοστολογείται και διαφοροποιείται, ανάλογα με την συνολική κατανάλωση ανά τετράμηνο, αν η εγκατάσταση είναι μονοφασική ή τριφασική, αν υπάρχει νυκτερινό κ.λ.π., ας πάρουμε λοιπόν τον Μ.Ο. περίπου της περίπτωσης 1.3, το οποίο μας δίνει μια τιμή 0,08761+0,11165+0,13705 / 3 = 0,11210 / ΚWh ....
Έτσι έχουμε...
LCD - 350 KWh/έτος -> 39,23
Plasma - 700 KWh/έτος -> 78,47
Τα συμπεράσματα δικά σας και αν κάνω κάπου λάθος ευχαρίστως να το διορθώσουμε και να ξανακάνουμε τον υπολογισμό..
Όπως λες υπάρχουν 40άρες LCD που καίνε 100 W, το παράδειγμα είναι με την χειρότερη περίπτωση/σύγκριση μιαs 40άρας LCD και μιας 42άρας PLASMA που μπορεί να τύχει.
Σαφώς και δεν καίνε όλες οι 40άρες LCD 100W και δεν μπορώ να καταλάβω, πως θα βγάλει κάποιος συμπέρασμα ότι οι plasma 'καίνε τα άντερά τους', αφού το παράδειγμα δείχνει ξεκάθαρα ότι ακόμα και στην χειρότερη υπαρκτή περίπτωση η διαφορά είναι μικρή αν κάνουμε την αναγωγή σε κόστος ανά έτος και η διαφορά γίνεται ακόμα μικρότερη αν πάμε σε LCD με κατανάλωση μεγαλύτερη των 100 W.
Από κει και πέρα υπάρχουν δύο σταθερές, η τιμή της KWh στα 0,11 και οι 3.500 ώρες λειτουργίας ανά έτος (με το υπερβολικό 10 ώρες την ημέρα), οπότε για να βγει το κόστος αρκεί:
Κατανάλωση (W) X 3,500 (h) = A (KWh) X 0,11 = Κόστος χρήσης ανά έτος ( )
Το παράδειγμα δείχνει ότι τα περί.... 'θα καταλάβεις στο λογαριασμό της ΔΕΗ τι σημαίνει plasma' .....που λέγονται στην τύχη και χωρίς τεκμηριώμενο υπολογισμό είναι υπερβολικά, δεν νομίζω να δείχνει ότι οι plasma καίνε τα άντερά τους....ακόμα και με διπλάσια κατανάλωση, όπως το παράδειγμα.
...τεσπα, ας ελπίσω ότι μετά τις διευκρινήσεις θα γίνει κατανοητό.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.