LCD vs. Plasma TVs

Αν ισχυει (κραταω επιφυλαξεις γιαυτο μεχρι να μετρησω μια ο ιδιος) οτι μια 42αρα πλασμα καταναλωνει 280W τοτε ειμαστε σε αποδεκτα ορια.

Εδώ μέτρησαν την 42" G20 164W.
Καλιμπραρισμένη, σε κανονική λειτουργία.
 
Αφού 89 γράφει η LC-46LE600E...

46άρα με 50άρα; Δεν είναι δίκαιο... :p

Ωραία τιμή βρήκες για την UE55C8790, 146 W (IEC 62087 Ed. 2), φαντάζομαι συγκρίσιμη με την 175 W της G20.

Oυπς..! :bang: :frusty: Διορθώθηκε. :a0210:

Εδώ μέτρησαν την 42" G20 164W.
Καλιμπραρισμένη, σε κανονική λειτουργία.

Mην μπερδεύουμε μετρήσεις κατασκευαστών με reviewers. Οι μεν με τις μεν και οι δε με τις δε...
 
Last edited:
Mην μπερδεύουμε μετρήσεις κατασκευαστών με reviewers. Οι μεν με τις μεν και οι δε με τις δε...

Καλά, να το πω αλλιώς: βλέπω συχνά στις 50άρες της πανασόνικ φέτος τιμή 175. Είτε την VT κοιτάω, είτε την G. :flipout:
 
Για παραπανω ομως τα θεωρω παρα πολλα για μια οθονη, και δεν ειναι μονο το κοστος στη ΔΕΗ (αν και το σπιτι μου δουλευει με φωτοβολταικα και θα ψοφανε μονο για μια οθονη) ειναι και το θεμα της ζεστης!
Το καλοκαιρακι που θα δουλευουμε συνεχεια κοντα στους 30c ,αλλο ειναι να εχω 80W στο σαλονι και αλλο 300W! Εδω μια λαμπα πυρακτωσεως να αναψεις το καλοκαιρι με κλειστα παραθυρα και ιδρωνεις, ποσο μαλλον με 300W+ θερμαστρα!

Η Panasonic 50U10 που εχω εχει μετρηθει στα 285-290 watt , η ιδια στις 42" εχει μετρηθει στα 235 Watt...καταναλωσεις 460 Watt δεν υφιστανται πλεον...επισης πρακτικα δεν ζεσταινεται ποτε ωστε να υπαρχει προβλημα θερμοτητας...

ΥΓ. Προσφατα ειδα σε καταστημα την Sharp 52LE700 και παροτι καει το μισο και λιγοτερο απο την δικη μου δεν θα την αγοραζα ποτε , κοντεψα να κανω εμετο απο την χαλια κινηση και τα χρωματα ηταν τοσο "πουσαρισμενα" που νομιζες οτι ηταν χαλασμενη...
 
Εδώ μέτρησαν την 42" G20 164W.
Καλιμπραρισμένη, σε κανονική λειτουργία.

Μια χαρα καταναλωση ειναι, μεσα σε λογικα πλαισια κινειται.
Αρκει να μετρηθηκε με σωστο ηλεκτρολογικο τροπο(καποια αμπεροτσιμπιδα, ισως καποιο ποιο ευκολο βατομετρο μπριζας του εμποριου) και οχι με κατι ασυναρτητους τροπους που εχω ακουσει.

Γιαυτο ειχα επιφυλαξεις μεχρι να μετρησω μια ο ιδιος, αλλα οπως και να εχει ακομα και η ονομαστικη τιμη του κατασκευαστη ειναι μεσα σε λογικα πλαισια οποτε εγω ειμαι καλυμενος για την καταναλωση μιας πλασμα. Την θεωρω μικρη καταναλωση και με ικανοποιει απολυτα.

Το 42αρι μοντελο ομως, γιατι το 50αρι θα ανεβαινει τα 300W δε τα γλιτωνει με τιποτα
 
Καλά, να το πω αλλιώς: βλέπω συχνά στις 50άρες της πανασόνικ φέτος τιμή 175. Είτε την VT κοιτάω, είτε την G. :flipout:

Πρέπει να είναι τυπογραφικό Γιώργο. Η 50VT20 έχει 100W υψηλότερη μέγιστη κατανάλωση από την 50G20 και 90W από την 50GW20, δεν γίνεται να έχουν τις ίδιες μέσες καταναλώσεις...
 
Αυτοι που γραφουν το φυλλαδιο της καθε τηλεορασης μπορει να μην εχουν καν μετρησει την καταναλωση, απλα τους δινει μια τιμη ο κατασκευαστης , που τις εχει τυποποιημενη μπροστα του και την βαζουν οι γραφιστες στο φυλλαδιο χρησης.

Βαλε ενα τετοιο http://www.emimikos.gr/shop/home.php?cat=651 (στην τυχη βρηκα το site, υπαρχουν παρα πολλα) στην μπριζα της τηλεορασης και μετρα με ακριβεια ποσα Watt καταναλωνει ανα πασα στιγμη. Μπορεις να την ζορισεις κιολας να δεις με ποιες ρυθμισεις θα ανεβασει ισχυ, και με ποιες θα κατεβασει.
Θα σου προτεινα αμπεροτσιμπιδα, αλλα πρεπει να ξερεις να την χρησημοποιησεις, ενω αυτο το βαζεις στην μπριζα καθαρισες.
 
Last edited:
Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Δε γνωριζω ομως απο τηλεορασεις και το θεμα μου με τις καταναλωσεις το απεκτησα μολις διαβασα σε ενα ποστ εδω στο φορουμ σας να λεει καποιος οτι μια πλασμα καταναλωνει 460W!!
Την ιδια στιγμη ομως καποιος ελεγε οτι μια πλασμα καιει μονο 30% παραπανω απο μια LCD γιαυτο μπερδευτηκα και επρεπε να βεβαιωθω με ακριβη νουμερα.

Η 46G10 έχει μετρηθεί από κάτοχό της...

λοιπόν παιδιά, έκατσα και είδα το ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ (εργάρα! ) χθές σε DVD.

Ολα τα λεφτά η τηλεόραση παιδιά.. ή η κόπια που κυκλοφορεί στα βιντεο-club είναι απίστευτη ή η τηλεόραση παίζει τα DVD τόσο καλά.

Επίσης έκατσα και μέτρησα την κατανάλωση.
Min, 175W με MAX τα 285W με ένα μέσο όρο γύρω στα 220W.
(αναλόγως την κίνηση και τα χρώματα που δείχνεί αλλάζει η κατανάλωση)

...και για άλλες συσκευές υπάρχουν κάποια στοιχεία...

Παρακάτω ένας πίνακας με κάποιες μετρημένες καταναλώσεις.
Οι τιμές είναι σε Αμερικάνικα δολάρια

http://reviews.cnet.com/green-tech/tv-consumption-chart/?tag=contentBody;nextPage

...η κατανάλωση δεν είναι σταθερή, αυξάνεται στις φωτεινές σκηνές και μειώνεται στις σκοτεινές.
 
Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Αυτά τα 'νερά' που αναφέρεις είναι αυτά που βλέπεις όταν πχ ένας άνθρωπος τρέχει μπροστά από ένα συρματόπλεγμα; Και γύρω από τον χαρακτήρα που τρέχει σχηματίζεται μια θαμπάδα σαν κοσμική ύλη / αντιύλη; Δεν έχει καμία σχέση με το Bluray, με το LED ή LCD ή με το καλώδιο HDMI. Όσο πιο ακριβή τηλεόραση έχεις, τόσο πιο πολλά φίλτρα έχει πάνω και τόσο πιο χάλια δείχνουν τα αντικείμενα που τρέχουν πάνω σε επιφάνειες με πολύ λεπτομέρεια.
Αν είναι η πρώτη σου 'ακριβή' τηλεόραση ή το πρώτο σου BluRay, τότε είναι και η πρώτη φορά που βλέπεις αυτά τα ενοχλητικά τεχνουργήματα. Τα έχω ζήσει σε ακριβές Philips CRT με το πρώτο PixelPlus, σε ακριβές Samsung LCD και τώρα στην ακριβή LG LH9000. Αν απενεργοποιήσεις το PixelPlus, TruMotion (ή το αντίστοιχο στην Samsung που δε θυμάμαι πως λέγεται) τότε θα εξαφανιστούν αυτά τα σφάλματα. Μαζί θα χάσεις και την κίνηση-ομαλή-σαν-βούτυρο και θα έχεις αυτό που ονομάζουν "κινηματογραφική αίσθηση" ή "κίνηση όπως την ήθελε ο σκηνοθέτης" κλπ που τόσο εκθειάζουν τα περιοδικά και οι reviewers σ'όλο τον κόσμο κι εγώ το ονομάζω "σπαστική κίνηση λόγω αδυναμίας κινηματογράφου που είναι κολλημένος στα 24 καρέ".

Αυτό που με παρηγορεί είναι πως τα τεχνουργήματα στις Philips και Samsung ήταν πιο ενοχλητικά από αυτά στην LH9000. Σκέψου ότι σε Samsung έβλεπα αγώνα ποδοσφαίρου που σε κάποια δυνατά σουτ εξαφανίζονταν η μπάλα!! Και τα φτερά ενός γερακιού που πετούσε, εξαφανίζονταν κι αυτά. Και η ρόδα ενός αεροπλάνου κατά την προσγείωση όταν έφτανε στον αεροδιάδρομο. Σε Philips δεν είχα αντικείμενα που εξαφανίζονταν αλλά είχα την ύλη/αντι-ύλη παρόμοια με την LG σε διπλάσιο βαθμό όμως.

Επίσης με την LG έχουμε και φωτοστέφανα όταν έχουμε ενεργοποιημένο το Local Dimming. Αλλά το local dimming μας δίνει αυτό το βαθύ μαύρο.

Όλα τα θετικά της κάθε τηλεόρασης έχουν και τα αντίστοιχα αρνητικά τους.
Με την LH9000 είμαι ευχαριστημένος γιατί ξέρω ότι πλήρωσα λιγότερο απ' ότι σε άλλες μάρκες, και δεν έχω χειρότερα αποτελέσματα. Στο χέρι μου είναι να ενεργοποιήσω όλα τα φίλτρα και να έχω video look + νερά γύρω από την εικόνα, ή να τα απενεργοποιήσω και να έχω cinematic look και εικόνα ίδια με του cinema και χωρίς σφάλματα.
(μ'αρέσει το video look).

Μετα απο αυτα που διαβαζω στο φορουμ υπαρχει πλεον κανενας που να αμφιβαλει ποια ειναι η απαντηση στο διλημμα LCD η πλασμα?
 
Last edited:
Εσύ τι λες, δεν θα υπάρχει κάποιος να αμφιβάλει;;
Δύσκολο να πειστεί αν δεν δει μια G20 ή V20 δίπλα σε μια 9705.
Δεν βιάζεται να προδικάσει το αποτέλεσμα της σύγκρισης... :flipout:
 
Δεν ξέρω τι έχετε πάθει όλοι σας με τις πλάσμα;
Εγώ ξέρω ότι χθές στο public έβλεπα πολλές τηλεοράσεις δίπλα δίπλα να παίζουν το ίδιο έργο, μάλλον σε HD, και δεν είδα σοβαρές διαφορές ούτε σε μαύρο, ούτε σε εικόνα. Το μόνο πράγμα που μου έκανε εντύπωση (αρνητική) ήταν μια Panasonic Plasma U10 η οποία ΕΤΡΕΜΕ!!!!
Μετά από λίγο πονούσε το κεφάλι σου. Ενώ δεν συνέβαινε το ίδιο με τις υπόλοιπες LCD τηλεοράσεις.
Μάλιστα μια LG 42LH5000, σε παρόμοια τιμή με την U10, είχε εξίσου καλή εικόνα από άποψη χρωμάτων και δεν έτρεμε κιόλας.
Δεν μιλάμε για τις led που ήταν κλάσεις ανώτερες.
Πρέπει να προσέξεις πολύ για να δεις μια ανεπαίσθητη διαφορά στην φυσικότητα των χρωμάτων, υπέρ των πλάσμα (και των led), αλλά αν είναι να τρέμουν τι να το κάνω!!!
 
Καλό θα ήταν πριν κάνεις ένα τόσο απόλυτο πρώτο ποστ, να διαβάσεις λίγο τόσο το νήμα στο οποίο γράφεις όσο και κάποια άλλα νήματα, όπως πχ των κατόχων της U10 καθώς και των απογοητευμένων αγοραστών lcd led.
 
Το μόνο πράγμα που μου έκανε εντύπωση (αρνητική) ήταν μια Panasonic Plasma U10 η οποία ΕΤΡΕΜΕ!!!!
Μετά από λίγο πονούσε το κεφάλι σου...

Είναι εύκολο να μας το περιγράψεις λίγο καλύτερα; Να καταλάβουμε τι ακριβώς ήταν αυτό που έβλεπες;
 
Ίσως εννοεί το flickering που έχουν οι Plasma. Πράγματι αν παρακολουθείς από πολύ κοντά σε μία plasma κουράζει περισσότερο το μάτι σε σχέση με μία LCD. Όμως οι plasma δεν εχουν φτιαχτεί για αυτή τη χρήση σαν monitor. Στην παρακολούθηση από απόσταση οι σύγχρoνες plasma είναι πολύ καλύτερες από τις LCD από κάθε άποψη.
 
Το flickering υφίσταται σε όλες τις plasma είναι τρόπος και θέμα λειτουργίας τους, το κατά πόσον μπορεί να γίνει αντιληπτό από τα μάτια εξαρτάται σε πολύ μεγάλο μέρος από τον θεατή και από την δυνατότητα των ίδιων του των ματιών να 'πιάσουν' την συχνότητα ανανέωσης.

Μπορεί η πιθανότητα να έχει κάποιος αυτή την ιδιαιτερότητα να είναι μικρή αλλά όταν υφίσταται κάνει την θέαση ενοχλητική, σε αυτή την περίπτωση και σε αυτόν τον άνθρωπο, δυστυχώς ή ευτυχώς, η αγορά LCD είναι μονόδρομος.

Κάπου είχε γράψει ο JL μια πολύ ωραία ανάλυση (ως συνήθως) για το φαινόμενο αλλά δεν θυμάμαι που...όταν διαβάσει, υποθέτω ότι θα μας την παραθέσει/υπενθυμίσει.

EDIT

Κοίτα να δεις που "τσακωνόμαστε" ενώ βλέπουμε τον ίδιο τύπο flicker τελικά...

Oι Plasma, σε αντίθεση με τις CRT, αποτελούν μέσα απεικόνισης ψηφιακού χειρισμού του φωτός. Αυτό σημαίνει, πως η κατάσταση που μπορούν να πάρουν τα υποεικονοστοιχεία τους, αντιστοιχούν σε 0 και 1 και τίποτα άλλο. Για να μπορούμε λοιπόν να δούμε ενδιάμεσες καταστάσεις, πρέπει τα υποεικονοστοιχεία να αναβοσβήνουν πολλές φορές το δευτερόλεπτο (έως δεκάδες χιλιάδες). Όσο πιο πολλές φορές αναβοσβήνουν, τόσο πιο φωτεινή θα είναι η εικόνα μας.

Επειδή όμως δεν είναι εύκολο και φτηνό να κατασκευαστεί ένας ελεγκτής τσιπ με 1024 διαφορετικές διαδρομές παλμών υψηλής τάσης, για τον έλεγχο ισάριθμων διαβαθμίσεων, έρχονται τα μαθηματικά να βοηθήσουν, χωρίζοντας αυτές τις τιμές σε μικρότερες υπο-ομάδες, τα υποπεδία, ο συνδυασμός των οποίων μεταξύ τους, μας δίνει όλες τις διαθέσιμες διαβαθμίσεις. Το ελάχιστο υποπεδίων που χρειαζόμαστε για να αποδώσουμε 1024 διαβαθμίσεις, είναι 10, αυτομάτως λοιπόν έχουμε απλοποιήσει σημαντικά τον ελεγκτή μας. Στην πράξη, αυτά τα 10 ελάχιστα (δυαδικά) υποπεδία για την απόδοση 1024 διαβαθμίσεων είναι οριακά για την σωστή απόδοση του χρώματος με κίνηση, δημιουργώντας έντονο dynamic false contouring, τα διαβόητα μωβ φίδια του παρελθόντος και δεν χρησιμοποιούνται στις σημερινές Plasma, οι οποίες δουλεύουν με 20+, αλλά για χάρη της απλότητας ας μείνουμε σε αυτά για το παράδειγμά μας. Επίσης, για χάρη της απλότητας, δεν θα αναφερθούμε στους παλμούς erase, oύτε στα πολλαπλά drive modes.

Έστω λοιπόν πως έχουμε το 10bit πάνελ Plasma με δυαδικά υποπεδία. Για την προβολή ενός καρέ (Hz), οι αναφλέξεις κατανέμονται ως εξής:

SF1: 1 ανάφλεξη
SF2: 2 αναφλέξεις
SF3: 4 αναφλέξεις
SF4: 8 αναφλέξεις
SF5: 16 αναφλέξεις
SF6: 32 αναφλέξεις
SF7: 64 αναφλέξεις
SF8: 128 αναφλέξεις
SF9: 256 αναφλέξεις
SF10: 512 αναφλέξεις

Η διάρκεια κάθε υποπεδίου είναι ανάλογη του αριθμού των αναφλέξεων, η χρονική τοποθέτησή του στη διάρκεια ενός Hz είναι απολύτως δεδομένη και ανάλογα με το ποιο ή ποια θα επιλεξουμε να ενεργοποιηθούν στην διάρκεια ενός Hz, μπορούμε να έχουμε 1024 διακριτές τιμές. Π.χ. αν θέλουμε μαύρο, δεν θα επιλεχτεί κανένα υποπεδίο, αν θέλουμε τη μέγιστη φωτεινότητα, θα επιλεχτούν όλα τα υποπεδία. Αυτό δε σημαίνει όμως πως το λευκό αποδίδεται μόνο με όλα τα υποπεδία επιλεγμένα. Όλα τα υποπεδία επιλεγμένα είναι μόνο στο πιο λαμπρό λευκό που μπορεί να αποδώσει το πάνελ. Στις φυσιολογικές ρυθμίσεις που παρακολουθούμε, αυτό που εκλαμβάνουμε ως λευκό, ενδέχεται να είναι και με 512 μόνο αναφλέξεις.

Αν λοιπόν στο ανωτέρω παράδειγμα, έχουμε την απόδοση της διαβάθμισης, που αντιστοιχεί σε 256 αναφλέξεις, το υποεικονοστοιχείο μας θα είναι ανοιχτό για 256/1024 Hz. Στο υπόλοιπο 768/1024 δεν θα είναι εντελώς σβηστό βέβαια, λόγω phosphor persistance, αλλά το μάτι μας θα αντιληφθεί πως ο παλμός της φωτεινότητας ήταν στο 1/4 μόνο του Hz και για τη συγκεκριμένη διαβάθμιση θα αντιληφθούμε την πραγματική ανανέωση καρέ της εικόνας (50-60-100Hz, κτλ.), εισπράττοντάς την ως τρεμόπαιγμα. Το ίδιο θα συμβεί και στη διαβάθμιση που εκφράζεται από την ταυτόχρονη επιλογή των υποπεδίων SF4, SF5, SF6, SF7, SF8 για παράδειγμα. Στην διαβάθμιση όμως που εκφράζεται από την ταυτόχρονη επιλογή των υποπεδίων SF2, SF4, SF6, SF8, SF10 για παράδειγμα, το μάτι δεν είναι δυνατόν να αντιληφθεί τρεμόπαιγμα.

Στις σημερινές Plasma, που δεν χρησιμοποιούν δυαδικά υποπεδία, η χρονική κατανομή των αναφλέξεων είναι πιο ομαλή, μειώνοντας τον αριθμό των διαβαθμίσεων για τις οποίες γίνεται αντιληπτό το flickering.

Στις σημερινές Plasma επίσης, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, λόγω της βελτιωμένης ικανότητας για μέγιστη φωτεινότητα των πάνελ, ένα ικανοποιητικό λευκό για κανονική χρήση, δεν απαιτεί αριθμό αναφλέξεων κοντά στις 1024, αλλά αρκούν και οι μισές περίπου. Όταν λοιπόν λέμε πως το τρεμόπαιγμα εμφανίζεται σε διαβαθμίσεις με υποπεδία δυαδικής βαρύτητας κάτω του 50%, δεν σημαίνει αυτό πως αφορούν απαραίτητα σκοτεινές αποχρώσεις.

Αυτού λοιπόν του τύπου το flickering, υφίσταται σε όλες τις Plasma, απλώς, αναλόγως της μέγιστης ικανότητας του κάθε πάνελ και των δεδομένων ρυθμίσεών του, θα το δούμε είτε σε φωτεινές, είτε σε μέσες σκηνές...

Και βέβαια, γίνεται εύκολα αντιληπτό κοιτώντας άμεσα το πάνελ...
 
Last edited:
Είναι εύκολο να μας το περιγράψεις λίγο καλύτερα; Να καταλάβουμε τι ακριβώς ήταν αυτό που έβλεπες;
Στο μαγαζί είχανε τις τηλεοράσεις την μία δίπλα στην άλλη και τις κοιτάζαμε από απόσταση 1,5-2,00μ. μαζί με έναν φίλο μου.
Η πλάσμα έτρεμε, δεν το είδα μόνο εγώ αλλά και ο φίλος μου και συμφώνησε μαζί μου.
Από απόσταση μπορεί να μην φαινόταν, δεν το δοκίμασα, αλλά από την παραπάνω απόσταση αυτή η τηλεόραση έτρεμε ενώ οι άλλες όχι!
Κοιτάζοντάς την για μερικά λεπτά κατάλαβα ότι με κουράζει στο μάτι (πάντα από απόσταση 1,5-2,00μ). όλες οι τηλεοράσεις έπαιζαν το avatar μάλλον σε HD διότι δεν είχα πρόβλημα να δω από πολύ κοντά την κάθε τηλεόραση.
Αυτά, δεν ξέρω τι έφταιγε, αλλά αν όντως αυτό το τρεμούλιασμα το βλέπω και στο σπίτι, δεν θα πάρω! Ας μας πουν όσοι έχουν το μοντέλο αυτό αν παρατήρησαν κάτι τέτοιο. Πάντως διαβάζοντας αυτό το φόρουμ με έχετε κάνει να κοιτάζω κάθε τηλεόραση που βλέπω μπροστά μου προσπαθώντας να καταλάβω αν έχει όντως μαύρο ή γκρί, αν έχει πλαστική κίνηση ή πραγματική, αν δείχνει καλά στα ψηφιακά ή στα απλά κανάλια κ.λ.π.
Στην πράξη οι διαφορές ήταν πολύ μικρές και έχω δεί από panasonic plasma (37" που στα παλά κανάλια πρέπε να την δεις από τουλάχιστν 2,5 μέτρα για να μην βλέπεις τα πίξελς), samsung B650 (τέλεια), LG LH2000 (ακόμη ψάχνω να βρώ ψεγάδι αλλά είναι και 22"), LG LH7000, Samsung LED B7000 (τις δύο τελευταίες τις είδα δίπλα δίπλα και δεν ξέρω αν η led άξιζε την διαφορά τελικά!!!), philips παλιότερη δεν θυμάμαι μοντέλο.
Αυτό που μου έμεινε είναι ότι δεν μπορώ να ξεχωρίσω άν το μαύρο είναι μαύρο ή γκρί παρά μόνο πηγαίνοντας από την LCD στην CRT και τούμπαλιν όπου εκτός του ότι η LCD δειχνει καλύτερη εικόνα από κάποιο σημείο και μετά το μαύρο της CRT (sony 29") αρχίζει να με ενοχλεί κιόλας!!!
Δεν μιλάμε για τις γραμμές που στην CRT πρέπει να εχεις απόσταση 2μ τουλάχιστον για να μην βλέπειςς τις γραμμές ενώ στην LCD κολλάω το μάτι επάνω και pixels δεν βλέπω!!!
Εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι να αντικαταστήσω την CRT με μια 40" και δεν ξέρω αν πρέπει να δώσω 400 για μια φτηνή (π.χ. LG LF2510) ή 600 για μια U10 ή 700 για μια LG 42LH5000 ή 850 gia mia samsung 40B650.
 
Φίλε Klong έπεσες στην παγίδα των υπερφωτισμένων μαγαζιών και κακών συνδέσεων όπως είχα πέσει και εγώ πριν 1 μήνα που έψαχνα τηλεόραση. Όταν πήγα στο Pioneer Center και είδα plasma σε σωστό φωτισμό και ρυθμίσεις κατάλαβα πόσο ανώτερες είναι. Αν την θες τωρα για δωμάτιο με φως πάρε lcd αλλιώς για ταινίες και gaming plasma . Οι LCD είναι φανταχτερές σαν πυροτέχνημα στα μαγαζιά αλλα μετά βλέπεις την αλήθεια..Προς Θεού δεν τις θάβω , έχω μία LCD Philips και είμαι ικανοποιημένος πλήρως αλλα οι plasma είναι σε άλλο επίπεδο απλά..θέλουν...να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να δεις τα χαρίσματά τους.
 
Δεν ξερω τι εννοεις με το τρεμουλο αλλα να ξερεις οτι ειδικα οι πλασμα σε χωρο καταστηματος δεν μπορουν να αποδωσουν 100% λογω εντονου φωτισμου...

ΥΓ. Για χιλιοστη φορα θα επαναλάβω οτι αυτες που ονομαζουν οι εταιρειες τηλεορασεις LED ειναι LCD με φωτισμο απο LED...

Τωρα πως γινεται αλλαζοντας τα λαμπακια να βελτιωνεται υποτειθεται η εικονα ειναι κατι που εξηγειται μονο βαζοντας στην εξισωση το marketing...

Mπορεις να δεις και εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1024291
 
Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Ας μας πουν όσοι έχουν το μοντέλο αυτό αν παρατήρησαν κάτι τέτοιο.

Αν θυμάμαι καλά πό τις αναφορές των 134 κατόχων που υπάρχουν στο νήμα της U10, ένας ή δύο φίλοι παρατήρησαν flickering, σε πλάνα με υψηλή φωτεινότητα από κάποιες καρτέλες ελέγχου.

EDIT

Η ευαισθησία των ματιών σε υψηλές συχνότητες ανανέωσης δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο και εφόσον το βλέπατε και οι δύο, υπάρχει κάποια πιθανότητα να τίθεται θέμα ρυθμίσεων, υλικού, συνδέσεων κ.λ.π
 
Last edited:
GoldenEye said:
εκανα το λαθος και αγορασα σημερα την LG 37LH5000 κυριως για ψυχολογικους λογους φοβουμενος την πολυωρη χρηση της U10 για PS3 (αν και παρολο το ξεσκισμα που εχει φαει δεν φαινεται να εχει ιχνος IR ή BI), για τα 200Ηz, το χαμηλοτερο βαρος, και την σχετικα καλη τιμη της (649, Public).
Σε σχεση με αλλες LCD εχει παρα πολυ καλη εικονα (πολυ καλο μαυρο, αληθοφανη χρωματα, λιγα artifact) εχει και τα 200Ηz ειναι οτι πρεπει για αθλητικα και γρηγορες σκηνες.
Ομως σε ολα υστερει σε σχεση με την Panasonic. Η εικονα μοιαζει λιγο ψευτικη σε αμεση συγκριση η κινηση ειναι ψευτικη με αρκετο θολωμα στην lg και μαλλον κουραστικη μετα απο μερικη ωρα. ευτυχως δεν εχει input lag για το PS3 και παιζει καλα τα HD απο blue ray και απο pc. Αλλα η Panasonic αν και κοστιζει λιγοτερο ειναι μακραν καλυτερη. εχει καλυτερο upscaler σε ολα (dvd, sd video, τηλεοπτικο σημα), μακραν καλυτερη αντιθεση, μαυρο πραγματικο, αληθινα χρωματα και φυσικοτατη κινηση χωρις artifact.


GoldenEye said:
αγορασα σημερα την LG 37LH5000 κυριως για χρηση με PS3, HD video και περιστασιακα σαν μονιτορ υπολογιστη.
την επελεξα για τα 200Ηz, το χαμηλο βαρος, την σχετικα καλη τιμη της (649, Public) και το μεγεθος της (αποσταση θεασης και χωρος στο επιπλο).

Σε σχεση με αλλες LCD εχει παρα πολυ καλη εικονα (πολυ καλο μαυρο, αληθοφανη χρωματα, λιγα artifact) εχει και τα 200Ηz που ειναι οτι πρεπει για αθλητικα και γρηγορες σκηνες.

Τιποτα σπουδαιο απο ποιοτητα κατασκευης, πολυ απλο τηλεχειριστηριο, ικανοποιητικο design, μετριος προς κακος upscaler και σχετικα καλος ηχος απο τα ηχεια της τηλεορασης μετα απο μερικες ρυθμισεις.

Η εικονα σε πολλες περιπτωσεις μοιαζει λιγο ψευτικη (συνδρομο Philips oπως το ονομαζω για πλακα) η κινηση ειναι επισης λιγο ψευτικη με αρκετο θολωμα οταν η πηγη δεν δινει σημα καλης ποιοτητας και μαλλον κουραστικη μετα απο μερικη ωρα σε τηλεοπτικο σημα λογω αρκετων artifact (motion blurring, κακο edge enhancement).

Τραγικο μειον ειναι η αποδοση του TrueMotion το οποιο μονο κατω απο ιδανικες συνθηκες αποδιδει σωστα την κινηση (μετα απο πολυ ωρα παιχνιδιου με τις ρυθμισεις, με HD υλικο με καλη συμπιεση ή PS3). πολλα σπασιματα, artifact κινησης και ψευτικων δομων γυρω απο γρηγορα κινουμενα αντικειμενα και το αποκορυφωμα η ευκολια παρατηρησης της τροχιας του δεικτη του ποντικιου πανω στην οθονη σε σκοτεινο background.
Για τα λεφτα της ειναι μια χαρα αλλα θα μπορουσε να ηταν πολυ καλυτερη.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=52572&page=195

Μια και αναφερθηκε συγκριση LH5000 με U10 νομιζω οτι εχει αξια η γνωμη καποιοιυ που εχει σπιτι του (και οχι απλα που τις ειδε σε καποιο καταστημα με αγνωστες ρυθμισεις , συνδεσεις κτλ) και τις δυο...
 
Last edited: