LCD vs. Plasma TVs

Απάντηση: Re: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Αρα είναι υπερβολικές οι συμβουλές για χαμηλη φωτεινοτητα στην αρχη της λειτουργίας τους και η προσοχή που προτείνεται στις στατικές εικονες;;

Κατά τη γνώμη μου ΝΑΙ, ειδικά εγώ και ο Κώστας λέμε ότι δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από την χρήση μιας default ρύθμισης cinema (ή THX αν υπάρχει) και δεν χρειάζεται ούτε DVD στρωσίματος, ούτε zoom, ούτε τίποτα το ιδιαίτερο, το μόνο που λέμε ότι απαγορεύεται στην αρχή, είναι η χρήση ως desktop monitor, κατά τ' άλλα όπως χρησιμοποιούσε κάποιος την παλιά του τηλεόραση έτσι μπορεί να χρησιμοποιεί και την νέα του plasma.

Σε κανέναν από τους συγγενείς μου:

Κουνιάδος 37ΡΧ8
Ανιψιός 42ΡΧ80 & 50G10
Θείος 37ΡΧ8
Κουμπάρος 46PZ85
Ξάδερφος 50ΡΖ80

δεν είπα να 'στρώσει' την τηλεόραση του και δεν τους έδωσα καμία οδηγία για ειδική χρήση και όσοι από τους παραπάνω έχουν παιδιά δημοτικού έχουν και PS3 με πολλές ώρες παιχνιδιού, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα.

Το μόνο που έκαναν ήταν να τις βάλουν στο default Cinema και μετά από λίγο καιρό το γύρισαν στην default κανονική με θερμοκρασία warm.

Re: Απάντηση: Re: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Χωρις αυτό και η καλύτερη τηλεοραση εχει εμετική κίνηση ( εκει ναι να ξερασω)
Στη vt20 το σύστημα λειτουργεί εξαιρετικά και δεν δινει καμια αίσθηση ψεύτικης κίνησης..

Αυτά είναι θέμα προσωπικού γούστου. Προτιμώ χίλιες φορές το judder των 24p απ' το οποιοδήποτε interpolation. Αλλος προτιμά το αντίθετο....

Εχω δει δυο Vt20 συν μια που αναφέρθηκε από τον ιδιοκτήτη της στο αντίστοιχο τοπικ…
Στο υποκατάστημα Πλαισίου Ευκαρπία Θεσσαλονίκης , εχω αναφερθεί ξανα πως το φαινόμενο είναι ορατο από τα δυο μέτρα και είναι ανοικτή σε όποιον θέλει να το διαπιστώσει με τα ιδια του ματια..
Το ιδιο και ακομα χειροτερα συνέβαινε στην TX-P42U10E καθως με μολις 42 ιντσες το φαινόμενο ηταν ορατο από τα δυο μετρα

Εχω δει G10, G20, V10, V20, U10, VT20, και σε καμία δεν διαπίστωσα ορατό PWM noise. Αυτό που περιγράφεις είναι όντως περίεργο. :chinscratch:

Αρα είναι υπερβολικές οι συμβουλές για χαμηλη φωτεινοτητα στην αρχη της λειτουργίας τους και η προσοχή που προτείνεται στις στατικές εικονες;;

Οχι βέβαια, και αυτό σου έγραψα και προηγουμένως. Οτι έκανα χρήση της επιλογής "movie" στο μενού της εικόνας τις πρώτες ώρες λειτουργίας. Η επιλογή αυτή έχει από μόνη της χαμηλές ρυθμίσεις φωτεινότητας και αντίθεσης. Η ένστασή μου αφορά τις υπερβολές, όπως το να μην βλέπεις ταινίες επειδή έχουν μαύρες μπάρες πάνω-κάτω, καθώς και το zoom στο τηλεοπτικό για να μην φαίνονται τα λογότυπα των σταθμών. Τέτοιες ενέργειες και δεν απαιτούνται, και είναι υπερβολικές κατά την γνώμη μου...

Last edited:
Απάντηση: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Τα εχω τα διαγράμματα αλλα δεν κατάλαβα τι θελεις να συγκρίνεις;
Τη ρύθμιση μου με αυτή του Μανωλη;
Θελεις να πέσει το ταβανι να με πλακώσει;

Επειδή έβαλα τα διαγράμματα, φωτεινότητα, μαύρο από την 46G10 out of the box και μετά από μικρές αλλαγές (την οποία δεν έχει καλιμπράρει ο Μανώλης και εννοείται ότι δεν την θεωρώ σε καμία περίπτωση καλιμπραρσμένη με τις δοκιμές που είχαμε κάνει με τον Γιώργο), είπα μήπως βάζαμε και τα διαγράμματα από την Α956 με δοκιμές από κάποιον 'μη επαγγελματία' σε άλλη τηλεόραση.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι, κανένας από δω μέσα, δεν θα μπορούσε να ρυθμίσει τηλεόραση σαν τον Μανώλη, οποιαδήποτε σύγκριση εννοείται ότι θα ήταν ατυχής....όπως πολύ σωστά επισημαίνεις και συμφωνώ απόλυτα.

Γι' αυτό και ελπίζω να διαβάσει αυτά που γράφουμε κάποια στιγμή και να σου εξηγήσει τον λόγο που δεν μετράνε με full pattern, τον οποίο κατά τη γνώμη μου εσφαλμένα επικαλείσαι προηγουμένως (όπως σου είπε και ο Κώστας) και εν προκειμένω επέτρεψε μου να ασπάζομαι περισσότερο την γνώμη του Καστρουνή από οποιονδήποτε άλλο, με τις δικές μου τουλάχιστον γνώσεις δεν δύναμαι να τον αμφισβητήσω.

Re: Απάντηση: Re: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Το ιδιο και ακομα χειροτερα συνέβαινε στην TX-P42U10E καθως με μολις 42 ιντσες το φαινόμενο ηταν ορατο από τα δυο μετρα

Εγω πιστευω οτι ουτε ο superman δεν βλεπει pwm noise απο τα 2 μετρα σε καμια πλασμα....

Last edited by a moderator:
Re: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Τελικά ποιά να αγοράσει ο φίλος mplip? Ξεφύγαμε λιγουλάκι.

διαβαζω και παρακολουθω εγω και μαθαινω εχω να σας πω

:)

αληθεια, πιστευετε οτι θα εχουμε ξανα κυμα προσφορων οπως τωρα με το μουντιαλ σε ΚΑΛΑ κομματια με ΚΑΛΕΣ τιμές?

Εγώ που ψάχνω για τηλεόραση και διαβάζω τόοοοοοσα κείμενα για τις Plasma και για τις LCD,
τελικά μπορώ ή δεν μπορώ να πάρω Plasma που θα χρησιμοποιηθεί και για σύνδεση με PC?

Είμαι τύπος που μπορεί να την "ξεχάσω" σε στατική εικόνα για 3-4-5 ώρες!:BXVZCBXZ6:

Εγώ που ψάχνω για τηλεόραση και διαβάζω τόοοοοοσα κείμενα για τις Plasma και για τις LCD,
τελικά μπορώ ή δεν μπορώ να πάρω Plasma που θα χρησιμοποιηθεί και για σύνδεση με PC?

Είμαι τύπος που μπορεί να την "ξεχάσω" σε στατική εικόνα για 3-4-5 ώρες!:BXVZCBXZ6:

Εε αν είσαι τέτοιος τύπος καλό θα ήταν να προσπεράσεις τις Plasma. Αν πάλι είσαι λάτρης των ταινιών και ιδιαίτερα σε HD καταστάσεις τότε δαγκωτό Plasma.

αληθεια, πιστευετε οτι θα εχουμε ξανα κυμα προσφορων οπως τωρα με το μουντιαλ σε ΚΑΛΑ κομματια με ΚΑΛΕΣ τιμές?
Όλοι οι υπάλληλοι λένε ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνουν τέτοιες προσφορές λόγω του ότι πλέον τα μαγαζιά δεν στοκάρουν μεγάλες ποσότητες πλέον. Μπορεί βέβαια να το λένε για να πουλήσουν τώρα. Ο χρόνος θα δείξει. Πάντως για να μη ξεφεύγουμε από το θέμα, την S20 μπορείς να την βρείς σε πολύ καλή τιμή ακόμη και τώρα.

Εε αν είσαι τέτοιος τύπος καλό θα ήταν να προσπεράσεις τις Plasma. Αν πάλι είσαι λάτρης των ταινιών και ιδιαίτερα σε HD καταστάσεις τότε δαγκωτό Plasma.
Ταινίες βλέπω ότι παίζει η TV και επειδή σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί και με PC, τότε ΟΚ... LCD.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Εγω πιστευω οτι ουτε ο superman δεν βλεπει pwm noise απο τα 2 μετρα σε καμια πλασμα....

Εγω παλι αντιθέτως πιστεύω πως οποιος δεν θα μπορούσε να δει noise (αναφέρομαι στα συγκεκριμένα παραπάνω παραδείγματα), πιθανον να εχει την οπτική ικανότητα του Stevie Wonder και του Ray Charles

Φαντάζομαι τότε δηλαδή πως όλοι οι κάτοχοι U10 είμαστε ή τυφλοί ή ψεύτες, Ανδρέα, εφόσον θεωρείς πως η τηλεόραση του Παναγιώτη δεν είναι ελλατωματική...

Γιαννη εγω δεν χαρακτήρισα κανέναν , αντιθέτως μερχι τωρα εγω εχω χαρακτηρισθεί ψευτης και φαντασιόπληκτος …
Αναφέρθηκα σε συγκεκρυμενα πραγματα…. δεν ειπα πως ολη η σειρα πχ της U10 η της vt20 εχουν pwm noise .
Αλλοι το υποστηρίζουν αυτό ( πως δεν εχει) με περίσσια άνεση λες και εχουν δει 100 κομμάτια από κάθε μοντέλο.
Τωρα αν για αυτό τον λογο θεωρείται ελαττωματική μια Plasma και δεν αλλάζεται αυτό δεν το ξερω.
Αλλα αν δεν αλλάζονται τοτε ουτε και εμεις μπορούμε να πουμε πως πρόκειται για ελαττωματικά προϊόντα

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Επίσης κακούργημα είναι και η συκοφαντία πραγμα που κανεις αυτή τη στιγμη υπονοώντας πως αυτά που γράφω ανηκουν στη σφαίρα της φαντασιας μου…
Έκατσες ποτε να αναρωτηθεις μηπως τελικά δεν είναι σενάρια αυτά που αναφερω αλλα πραγματικά γεγονοτα η δεν σε αφήνει η απόλυτη αποψη σου για τα θεματα που αφορούν τις plasma;

Αγαπητε μου δεν εχω κανενα κόλλημα και κανενα νταλκά να κατηγορήσω τις plasma.

Ποια ειναι πραγματικα γεγονοτα?

Το οτι βλεπει καποιος pwm noise απο 2 μετρα?
Το οτι οι πλασμα εχουν προβλημα με το gamma?
To οτι σε ολες τις πλασμα βλεπεις burn in/image retention?

H το οτι η VT20 δεν εχει καλο μαυρο οπως ειχες γραψει παλιοτερα?

Αν εχεις προβλημα η κολλημα το βλεπουν ολοι νομιζω...

Re: Απάντηση: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Γιαννη εγω δεν χαρακτήρισα κανέναν , αντιθέτως μερχι τωρα εγω εχω χαρακτηρισθεί ψευτης και φαντασιόπληκτος …
Αναφέρθηκα σε συγκεκρυμενα πραγματα…. δεν ειπα πως ολη η σειρα πχ της U10 η της vt20 εχουν pwm noise .
Αλλοι το υποστηρίζουν αυτό ( πως δεν εχει) με περίσσια άνεση λες και εχουν δει 100 κομμάτια από κάθε μοντέλο.
Τωρα αν για αυτό τον λογο θεωρείται ελαττωματική μια Plasma και δεν αλλάζεται αυτό δεν το ξερω.
Αλλα αν δεν αλλάζονται τοτε ουτε και εμεις μπορούμε να πουμε πως πρόκειται για ελαττωματικά προϊόντα

Eννοείς ότι αρνήθηκαν αλλαγή στον Παναγιώτη; Μόνο και μόνο για τα κολλημένα εικονοστοιχεία θα έπρεπε να του την αλλάξουν, εδώ έχουμε περίπτωση συμφορουμίτη που του την άλλαξαν για 1, όχι τα 8+ που έχει η δικιά του.

Επιπλέον, από τις μετρήσεις και τα συμπεράσματα του Παναγιώτη, προκύπτει το εξής:

Με το ρυθμιστικό της αντίθεσης στο 36, η τηλεόρασή του μέτρησε μόλις 37 nits σε full field και 62 nits σε window. Αυτό δεν είναι τηλεόραση του 2009, είναι καντήλι και υποδηλώνει πρόβλημα στην οδήγηση του πάνελ, που αναγκάζει το κύκλωμα APL να επεμβαίνει πολύ νωρίς. Στη δικιά μου, για να αρχίσεις να βλέπεις μία ανεπαίσθητη διαφορά μεταξύ window και full field το ρυθμιστικό της αντίθεσης πρέπει να περάσει το 45 και μόνο στο τέρμα (60) φαίνεται να είναι της τάξης που παρατήρησε ο Παναγιώτης.

Τα προβλήματα έντονου PWM Noise και εύκολου image retention, επίσης συνάδουν με ένα προβληματικό πάνελ. Στις 1400 ώρες που έχει γράψει η δική μου, ουδέποτε έχω δει image retention πάνω σε εικόνα, παρά μόνο σε μαύρη 0 IRE καρτέλα και μιας και βλέπω κυρίως ταινίες, οι μαύρες μπάρες βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Προχθές μάλιστα, με αφορμή την προβολή μιας ταινίας 4:3, έβγαλα και μερικές φωτό του φαινομένου και της πορείας του (oι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με ISO100, σταθερό διάφραγμα f2,8 και σταθερή ταχύτητα 2").

Αμέσως μετά την προβολή 2ωρης ταινίας 4:3 με μαύρες μπάρες δεξιά-αριστερά, γυρνώντας σε μαύρη καρτέλα, παρατηρούμε το εξής:

DSC02302.jpg

Βάζουμε τηλεοπτικό σε μεγέθυνση 1 για 1,5 λεπτό και ξαναγυρίζουμε σε μαύρη καρτέλα, ήδη το image retention έχει μειωθεί σε σημαντικό βαθμό:

DSC02308.jpg

Ξαναβάζουμε τηλεοπτικό σε μεγέθυνση 1 για άλλα 13,5 λεπτά και ξαναγυρίζουμε σε μαύρη καρτέλα. Δεν υπάρχει ίχνος image retention:

DSC02318.jpg

Μπορείς να είσαι απολύτως σίγουρος, Ανδρέα, πως δεν πρόκειται ούτε να κρατούσα, ούτε να έγραφα καλά λόγια για μια τηλεόραση που θα είχε τα προβλήματα που περιγράφεις...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIE

Ποια ειναι πραγματικα γεγονοτα?

Το οτι βλεπει καποιος pwm noise απο 2 μετρα?
Το οτι οι πλασμα εχουν προβλημα με το gamma?
To οτι σε ολες τις πλασμα βλεπεις image retention?

H το οτι η VT20 δεν εχει καλο μαυρο οπως ειχες γραψει παλιοτερα?

Αν εχεις προβλημα η κολλημα το βλεπουν ολοι νομιζω...

Ωραια, εχεις δικιο…
Βγαλε τη σκούφια σου και βάρα με..

Απάντηση: Re: Απάντηση: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Eννοείς ότι αρνήθηκαν αλλαγή στον Παναγιώτη; Μόνο και μόνο για τα κολλημένα εικονοστοιχεία θα έπρεπε να του την αλλάξουν, εδώ έχουμε περίπτωση συμφορουμίτη που του την άλλαξαν για 1, όχι τα 8+ που έχει η δικιά του.
.

Όχι Γιαννη δεν ειπα αυτό …
Οσον αφορά τα πιξελ η αλλαγή ειχε δρομολογηθεί αλλα ο Παναγιωτης προτίμησε να τη κρατήσει αφου είναι πολύ δυσκολο να φανούν 5-8 πιξελ κατά την λειτουργία χώρια το γεγονος ότι βλέπει από τα 5 μετρα περίπου.
Παρολα αυτα για PWM Noise δεν ξερω αν δέχονται αλλαγή .
Και πως τους το λες αυτό ;
Ακόμα και εδώ που το γράφω και που υποτίθεται πως πρεπει να δεχόμαστε καλοπροαίρετα τέτοιου είδους παρατηρήσεις διαβάζω περιεργα πράγματα για την σούπερ οραση που έχω ( μαζι με τον Παναγιώτη )

Με το ρυθμιστικό της αντίθεσης στο 36, η τηλεόρασή του μέτρησε μόλις 37 nits σε full field και 62 nits σε window. Αυτό δεν είναι τηλεόραση του 2009, είναι καντήλι και υποδηλώνει πρόβλημα στην οδήγηση του πάνελ, που αναγκάζει το κύκλωμα APL να επεμβαίνει πολύ νωρίς. Στη δικιά μου, για να αρχίσεις να βλέπεις μία ανεπαίσθητη διαφορά μεταξύ window και full field το ρυθμιστικό της αντίθεσης πρέπει να περάσει το 45 και μόνο στο τέρμα (60) φαίνεται να είναι της τάξης που παρατήρησε ο Παναγιώτης.

Γιαννη δεν ξερω αν η πτωση φωτεινότητας υποδηλώνει πρόβλημα αλλα παρακατω σου παραθετω ένα απόσπασμα από τις μετρήσεις της VT20 που όπως δείχνουν τα νουμερα παρουσιάζει ακριβως την ιδια εικονα μεταξυ window και full field …

Συγκεκριμένα:
- Με 10% παράθυρο 100% λευκού μετρήσαμε 141,5 nits
- Στην σκακιέρα έπεσε στα 130 (αυτή λάβαμε και ως αναφοράς)
- Σε 25% παράθυρο έπεσε στα 110nits και
- Σε 100% (Full Window) στα 68nits.
Όπως βλεπεις η διαφορα μεταξυ window και full field δεν είναι απλως μεγάλη αλλα ακομα πιο μεγαλη από αυτή που μετρησε ο Παναγιώτης στη δικια του τηλεόραση .
Τωρα πως γινετε μετα από αυτό ο τυπος να βγαζει βαθμολογία Gamma 9.9 και γιατι είναι λαθος η μέτρηση σε full field και σωστή σε window είναι κατι που δεν μπορω να καταλαβω.
Αν ξερετε εσεις παρακαλω τα φωτα σας…

UNTITLED1.jpg

πηγη http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/3789-panasonic-viera-tx-p50vt20-review.html

Ο χρονος σβησίματος προσωρινού αποτυπώματος που γράφεις είναι ο μικρότερος που εχω διαβάσει ( δει) .
Τωρα εσυ εισαι τυχερός οι αλλοι είναι άτυχοι….;;;
:nounder:

Όχι Γιαννη δεν ειπα αυτό …
Οσον αφορά τα πιξελ η αλλαγή ειχε δρομολογηθεί αλλα ο Παναγιωτης προτίμησε να τη κρατήσει αφου είναι πολύ δυσκολο να φανούν 5-8 πιξελ κατά την λειτουργία χώρια το γεγονος ότι βλέπει από τα 5 μετρα περίπου.
Παρολα αυτα για PWM Noise δεν ξερω αν δέχονται αλλαγή .
Και πως τους το λες αυτό ;
Ακόμα και εδώ που το γράφω και που υποτίθεται πως πρεπει να δεχόμαστε καλοπροαίρετα τέτοιου είδους παρατηρήσεις διαβάζω περιεργα πράγματα για την σούπερ οραση που έχω ( μαζι με τον Παναγιώτη )

Μόνο το πλήθος των προβληματικών εικονοστοιχείων αρκεί για την αλλαγή. Όσον αφορά το PWM Noise, δεν θα έλεγα πως βρίσκω απολύτως παράλογες τις αντιδράσεις των υπολοίπων κατόχων Plasma, φίλε μου. Το PWM Noise, φυσιολογικά, εκφράζεται σε μέγεθος εικονοστοιχείου. Με την διακριτική ικανότητα του ανθρώπινου ματιού να βρίσκεται στο ένα λεπτό της μοίρας, αυτό σημαίνει, πως για να είσαι σε θέση να διακρίνεις οριακά τα εικονοστοιχεία σε ένα 42άρι FullHD panel, πρέπει να βρίσκεσαι στα 1,6 μέτρα από αυτό και η όρασή σου να είναι τέλεια. Αν λοιπόν κάποιος ισχυρίζεται πως βλέπει PWM Noise από τα 2 μέτρα, αυτό σημαίνει πως η εικόνα υποφέρει σε τεράστιο βαθμό, ωστέ μπορείς να διακρίνεις το αναμόχλευμα των επιφανειών εν είδει χιονιού και από αυτή την απόσταση... Προφανώς, κάτι τέτοιο δε συμβαίνει σε μία Plasma που λειτουργεί φυσιολογικά. Σε παλαιότερες Plasma (προ του 2003) μπορούσες να παρατηρήσεις μία σχετικά δραματική αύξηση του PWM Noise, καθώς μετά από κάποιες χιλιάδες ώρες λειτουργίας, αναγκαζόσουν να βάλεις το ρυθμιστικό της αντίθεσης στο τέρμα για ικανοποιητική φωτεινότητα, οπότε η εικόνα σου γέμιζε μπλε και κόκκινες κουκίδες, που φαινόταν και στα 2-3 μέτρα λόγω της χαμηλής ανάλυσης και του "μικρού" ιντσάζ.

Γιαννη δεν ξερω αν η πτωση φωτεινότητας υποδηλώνει πρόβλημα αλλα παρακατω σου παραθετω ένα απόσπασμα από τις μετρήσεις της VT20 που όπως δείχνουν τα νουμερα παρουσιάζει ακριβως την ιδια εικονα μεταξυ window και full field …

Συγκεκριμένα:

Όπως βλεπεις η διαφορα μεταξυ window και full field δεν είναι απλως μεγάλη αλλα ακομα πιο μεγαλη από αυτή που μετρησε ο Παναγιώτης στη δικια του τηλεόραση .
Τωρα πως γινετε μετα από αυτό ο τυπος να βγαζει βαθμολογία Gamma 9.9 και γιατι είναι λαθος η μέτρηση σε full field και σωστή σε window είναι κατι που δεν μπορω να καταλαβω.
Αν ξερετε εσεις παρακαλω τα φωτα σας…

Η διαφορά είναι η ίδια, ο Παναγιώτης μέτρησε με τα patterns του AVS που έχουν 25% παράθυρο. Το θέμα είναι πως από τα 37 στα 68nits, μεσολαβεί μία τεράστια απόσταση και εφόσον το APL χτυπά από τόσο νωρίς στη συσκευή του Παναγιώτη, υποθέτω πως τα 37nits είναι το μέγιστο που μπορεί να αποδώσει σε full field, ακόμα και με το ρυθμιστικό στο τέρμα. Ενδεικτικά, από μετρήσεις κατόχων σε ξένα φόρα, το 42άρι πάνελ των U/S10, υποτίθεται πως δίνει max. 80-100 nits σε full field και 150-180 nits σε window. Αν δεν ισχύουν αυτά τα νούμερα, τότε όλες οι CRT που είχα έπαιζαν στα 20-35nits και οι LCD μου είναι ρυθμισμένες στα 30-40 nits και πάσχω από φωτοφοβία... :flipout:

Όσον αφορά τη διαφορά φωτεινότητας μεταξύ full field και window, αυτή ίσχυε, σε μεγαλύτερο βαθμό και στις CRT (αυτές μάλιστα μετέβαλαν και τη γεωμετρία και την εστίασή τους την ίδια στιγμή), ενώ συνηθίζεται από τα στούντιο παραγωγής, το υλικό να ρυθμίζεται με το APL υπόψην...

Ο χρονος σβησίματος προσωρινού αποτυπώματος που γράφεις είναι ο μικρότερος που εχω διαβάσει ( δει) .
Τωρα εσυ εισαι τυχερός οι αλλοι είναι άτυχοι….;;;
:nounder:

Καμμία τύχη, απλώς οι μαύρες μπάρες, παρότι φόβος και τρόμος στη θεωρία, στην πράξη αποδείχτηκαν το πιο ανώδυνο κομμάτι στο κεφάλαιο image retention. Να συμπληρώσω επίσης, πως το IR από μπάρες, αρχίζει να εμφανίζεται στη δική μου, μετά από 20-25 λεπτά προβολής περίπου. Λευκά αντικείμενα, είναι σαφώς πιο επικίνδυνα. Όταν είχα δει 4 κύκλους Lost συνεχόμενα, είχα αποκτήσει μία ανεπαίσθητη σκία από τους υπότιτλους, η οποία χρειάστηκε κανένα 10ήμερο για να εξαφανιστεί εντελώς. Και πάλι όμως, δεν φαινόταν σε κανονική εικόνα, μόνο σε μαύρη καρτέλα και σε απόσταση μικρότερη από μισό μέτρο από το πάνελ.

YΓ: Χίλια συγγνώμη στον φίλο mplip^ για την τροπή που πήρε το νήμα του. Μελλοντικά, τα άσχετα post θα μεταφερθούν στο LCD vs Plasma...

Last edited:

YΓ: Χίλια συγγνώμη στον φίλο mplip^ για την τροπή που πήρε το νήμα του. Μελλοντικά, τα άσχετα post θα μεταφερθούν στο LCD vs Plasma...

καμια ανησυχια
οπως ειπα διαβαζω και εγω και προσπαθω να μαθαινω απο εσας τους δασκαλους:award: