LCD vs. Plasma TVs

Re: Απάντηση: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

καμια ανησυχια
οπως ειπα διαβαζω και εγω και προσπαθω να μαθαινω απο εσας τους δασκαλους:award:
Ναι, εχ... οι δάσκαλοι και βγήκαμε εμείς... :flipout:

Να 'σαι καλά, πάντως... -bye-

Απάντηση: LG LEd 55" LE5300 or LGpk550/ VIERA S20?

Ο χρονος σβησίματος προσωρινού αποτυπώματος που γράφεις είναι ο μικρότερος που εχω διαβάσει ( δει) .
Τωρα εσυ εισαι τυχερός οι αλλοι είναι άτυχοι….;;;
:nounder:

Φαίνεται ότι είμαστε δύο οι τυχεροί, τα ίδια που γράφει ο Γιάννης για την U10 ισχύουν και στην 42PX80 που έχω στην κρεβατοκάμαρα και στην 46G10 που έχω στο σαλόνι, η πρώτη 2 χρόνων μοντέλο με 4.500 ώρες λειτουργίας και η δεύτερη περσινή με 3.000 ώρες. Έχουν τραβήξει και οι δύο σερί από LOTR1, 2 ,3 που σε λίγο θα τα παίζουν μόνες τους χωρίς να χρειάζεται δισκάκι.

Τελικά πρέπει να κάνεις αυτό που είπες προχθές στο Γιάννη...

Πραγματι περίεργο ( σε σημειο να θελω να δω και τη δικη σου Pan) ...

...κοντά είστε.

:offtopic:@JL: Στις τηλεοράσεις τυχεροί είμαστε βρε Γιάννηηη ..... κανένα ΛΟΤΤΟ δεν παίζουμε βρεεεεε!!!:offtopic:

Last edited:

Δεν ειναι θεμα τυχης , οποιοδηποτε image retention απο υποτιτλους , μαυρες μπαρες εξαφανιζεται μετα απο 10 λεπτα...

Εννοειται επισης οτι δεν φαινεται εκτος και αν ακολουθηθει η διαδικασια που περιγραφει ο Γιαννης-JL...

Με το ρυθμιστικό της αντίθεσης στο 36, η τηλεόρασή του μέτρησε μόλις 37 nits σε full field και 62 nits σε window. Αυτό δεν είναι τηλεόραση του 2009, είναι καντήλι και υποδηλώνει πρόβλημα στην οδήγηση του πάνελ, που αναγκάζει το κύκλωμα APL να επεμβαίνει πολύ νωρίς.

Την τηλεόραση σε καμία περίπτωση δεν θα την χαρακτήριζα καντηλάκι, μια χαρα φως εχει και με τιμες ρύθμισης στα σωστά επίπεδα (εχω την εντύπωση πως τα νούμερα που αναφερεις είναι από την περίοδο στρωσίματος) λογικά είναι υψηλότερες .
Το θεμα είναι πως η φωτεινότητα ( και κατά προέκταση η επίδραση του στη καμπύλη του gamma ) σε πανω των 70 ire κατεβαίνει σε απίθανα χαμηλές τιμες…
Παρομοίως το ιδιο δείχνει να συμβαίνει και στην vt20 που γράφουν στο Full hd (από τα 110 Nits στα 68nits η πτώση είναι κοντα στο 40%)
Και ξανα ρωτώ
Γιατι είναι σωστο να μετραμε την φωτεινότητα του panel σε windows πατερν;;
Όταν βλεπουμε στην Tv μας δεν κοιταμε μεσα από ένα τετραγωνακι που καλυπτει μονο το 25% του πανελ αλλα ολο το καδρο..

Την τηλεόραση σε καμία περίπτωση δεν θα την χαρακτήριζα καντηλάκι, μια χαρα φως εχει και με τιμες ρύθμισης στα σωστά επίπεδα (εχω την εντύπωση πως τα νούμερα που αναφερεις είναι από την περίοδο στρωσίματος) λογικά είναι υψηλότερες .
Το θεμα είναι πως η φωτεινότητα ( και κατά προέκταση η επίδραση του στη καμπύλη του gamma ) σε πανω των 70 ire κατεβαίνει σε απίθανα χαμηλές τιμες…
Παρομοίως το ιδιο δείχνει να συμβαίνει και στην vt20 που γράφουν στο Full hd (από τα 110 Nits στα 68nits η πτώση είναι κοντα στο 40%)

Να με διορθώσω πρώτα, η μέτρηση του Παναγιώτη ήταν στα 43,5 nits για το full field και όχι στα 37 που ανέφερα πριν (άτιμο Alzheimers... :flipout: ). Η μέτρηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο cinema mode με τις default ρυθμίσεις της συσκευής (αντίθεση 36, φωτεινότητα 0, χρώμα 30). Ο Παναγιώτης ανέφερε, πως πέρα από την απόσταση των αριθμών, η διαφορά αυτή φαινόταν έντονα και με το μάτι. Στη δική μου και τότε και τώρα, στο ίδιο σετ ρυθμίσεων, το μάτι δεν μπορεί να αντιληφθεί διαφορά φωτεινότητας μεταξύ full field και window. Πρέπει να ανεβάσω την αντίθεση σχεδόν στο τέρμα για να δω κάτι που να ταιριάζει με αυτές τις περιγραφές.

Μετά την ρύθμιση της συσκευής, με το πέρας του στρωσίματος, κανονικά, η μόνη τιμή που μπορεί να είναι υψηλότερη, είναι του window, στην περίπτωση του Παναγιώτη. Η τιμή, στην οποία "μπαίνει" το κύκλωμα APL στο full field, είναι και η μέγιστη που μπορεί να αποδώσει το πάνελ σε full field. Δηλαδή, ο Παναγιώτης, αυξάνοντας το ρυθμιστικό της αντίθεσης από το 36 στο 60 με το full field λευκό, δεν πρέπει να δει καμμία μεταβολή.

Και ξανα ρωτώ
Όταν βλεπουμε στην Tv μας δεν κοιταμε μεσα από ένα τετραγωνακι που καλυπτει μονο το 25% του πανελ αλλα ολο το καδρο..

Στα 60 χρόνια που οι τηλεοράσεις και οι βιντεοπροβολείς ήταν CRT, έτσι το μετρούσαν. Επίσης, μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από τους σχετικούς οργανισμούς έδειξαν πως ο μέσος όρος του APL των τηλεοπτικών προγραμμάτων είναι περίπου 15% και των γραφικών υπολογιστή περίπου 35%. Mε το αντίστοιχο κύκλωμα των τηλεοπτικών συσκευών (και των CRT οθονών υπολογιστών παλαιότερα) να αρχίζει να επεμβαίνει σε APL μεγαλύτερα του 50%, θεωρείται ότι οι χρονικές στιγμές, εκτός patterns, όπου θα παρατηρηθούν οι μεταβολές της φωτεινότητας από το σχετικό κύκλωμα στην πραγματικότητα, είναι αμελητέες.

Περισσότερο επ αυτού βέβαια, θα σε κατατοπίσει κάποιος calibrator...

Πέραν της θεωρίας, επί προσωπικού, οι επεμβάσεις του APL ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά των CRT που μου την έδινε στα νεύρα. Όταν πήρα την U10, τα πρώτα pattern που την τάισα, ήταν τα Black Stretch, Bounce και Needle Pulse. Σε περίπτωση που διαπίστωνα CRTική συμπεριφορά, είχε φύγει με τη μία για αλλαγή με άλλο μοντέλο...

Last edited:

Ειλικρινά είναι πολύ δύσκολο να σας παρακολουθήσει κάποιος και μάλιστα εάν αυτός ο κάποιος είναι ένας υποψήφιος αγοραστής.
Όσο αφορά το gamma και γενικά οι μετρήσεις αυτές γίνονται βάση κάποιων standards όπως π.χ. EBU . To gamma μετριέται σε windows pattern και για την ακρίβεια 13.3% σε οριζόντιο και κάθετο άξονα και όχι σε full field patterns.

Last edited:

Γιατί ποτέ σε μια εικόνα δεν έχουμε 100% ίδια φωτεινότητα εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.

Plasma vs LED

Ξέρω θα μου πείτε, πάλι η ίδια συζήτηση;
Απλά ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις στους υποστηρικτές των plasma.
Έχω 1 lcd 46 στο σαλόνι και 1 plasma 42 στο γραφείο.
Είπα να αλλάξω την tv στο σαλόνι με μία 55άρα και πάνω.
Πήγα λοιπόν αποφασισμένος να δω και να πάρω την plasma της samsung στις 63 ίντσες.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι, δεν σας ενοχλεί αυτό το "μυρμήγκιασμα" που έχουν στην εικόνα οι plasma;
Το είχαν παλαιότερα, το έχουν και τώρα.
Όσες plasma και να είδα, ακόμα και panasonic που λέτε ότι είναι καλύτερες, είχαν αυτό το φαινόμενο.
Θα μου πείτε ότι πρέπει να πας κοντά για να το δεις.
Ναι αλλά όμως υπάρχει, είναι εκεί.
Βλέπεις δίπλα μία led και η εικόνα είναι "λεία".
Δεν λέμε να δεις και κάποιο cartoon. Εκεί φαίνεται περισσότερο το πρόβλημα.

Μετά έχουμε την φωτεινότητα. Σίγουρα σε ένα κατάστημα υπάρχει πολύ φως.
Ναι αλλά και σε ένα φωτεινό σαλόνι υπάρχει υπεραρκετό.
Στο κατάστημα λοιπόν όλες οι plasma ήταν σαν "ψοφιες"
Θα μου πείτε ναι , αλλά την ταινία την βλέπεις με σκοτάδι.

Επειδή λοιπόν για ταινίες χρησιμοποιώ τον προβολέα, μηπως τελικά δεν χρειάζομαι plasma αλλά μία led να βλέπω το ποδόσφαιρο μου, να συνδέω το pc μου, να παίζω με το playstation μου;

Από την άλλη δεν είδα καθόλου το γνωστό clouding στις led.
Δεν λέω ότι δεν υπάρχει, απλά σε αυτά που έπαιζαν δεν το έβλεπες.

Για πείτε μου την γνώμη σας, για να δω τι θα επιλέξω τελικά.
Πάντως πήγαινα για Plasma και γύρισα να σκέφτομαι την Led.
Κάνω λάθος;

Re: Plasma vs LED

Αφου ξεκινησες που ξεκινησες να ψαχνεις πηγαινε ριξε μια ματια και εδω...

http://www.pioneercenter.gr/homepage.asp?ITMID=2

Καθε τεχνολογια εχει τα θετικα και τα αρνητικα της.

Σε ομοιομορφια , γωνιες θεασης , μαυρο , κινηση οι καλες πλασμα απλα δεν εχουν αντιπαλο.

Σε φωτεινοτητα ειναι αληθεια οτι υστερουν αλλα οχι τοσο ωστε να ειναι ενοχλητικο. Επισης υπαρχει οντως pwn noise αλλα φαινεται μονο απο κοντινες αποστασεις (1 μετρο και λιγοτερο) οπως υπαρχουν ακομη και phosphor trails.

η vt20 μου ειναι πολυ φωτεινη ακομα κι αν ριξω προβολεα πανω της (δε κανω πλακα) και επισης η εικονα της ειναι πεντακαθαρη ακομα και αν κολλησω το προσωπο μου πανω της...μηδενικο pwm noise

η vt20 μου ειναι πολυ φωτεινη ακομα κι αν ριξω προβολεα πανω της (δε κανω πλακα) και επισης η εικονα της ειναι πεντακαθαρη ακομα και αν κολλησω το προσωπο μου πανω της...μηδενικο pwm noise

+1 :a0210:

Απάντηση: Plasma vs LED

Μια μικρή διόρθωση... εννοείς PLASMA vs LED LCD.
Νομίζω πως την απάντηση την έχεις δώσει μόνος σου λέγοντας "Επειδή λοιπόν για ταινίες χρησιμοποιώ τον προβολέα, μηπως τελικά δεν χρειάζομαι plasma αλλά μία led να βλέπω το ποδόσφαιρο μου, να συνδέω το pc μου, να παίζω με το playstation μου;"
Για τις παραπάνω χρήσεις δεν χρειάζεσαι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των Plasma οθονών όπως χρωματική ακρίβεια, φυσικότητα της εικόνας κλπ, εκτός βέβαια από την καλύτερη κίνηση των Plasma που θα ωφελούσε για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Εφόσον έχεις αρνητική εντύπωση ήδη, καλύτερα να προτιμήσεις μια LCD, με το συμβιβασμό ότι το κόστος/μέγεθος γίνεται μεγαλύτερο. Επίσης τα "υπερκορεσμένα" χρώματα και η μεγάλη φωτεινότητα των LCD ταιριάζουν περισσότερο στο gaming και τη γενική χρήση PC.

αυτα που αναφερεις δεν ειναι προβλημα στις plasma..
το χοντρο προβλημα ειναι οι σταμπες που αφηνουνε αμα παιζουνε στατικη εικονα μιλαμε για μεγαλο κουσουρι.
εγω γι αυτο το λογο δεν πηρα plasma

αυτα που αναφερεις δεν ειναι προβλημα στις plasma..
το χοντρο προβλημα ειναι οι σταμπες που αφηνουνε αμα παιζουνε στατικη εικονα μιλαμε για μεγαλο κουσουρι.
εγω γι αυτο το λογο δεν πηρα plasma

Αφου η "σταμπα" φευγει μετα απο λιγη ωρα τι σε πειραζει αυτο?

Προχθες εβλεπα MEGA κανα 3ωρο συνεχομενα και το σημα του που φαινοταν αχνα σε μαυρη οθονη μετα απο 10 λεπτα θεασης αλλου καναλιου ειχε εξαφανιστει.

Βεβαια εχω ξεπερασει τις 1,000 ωρες τωρα οποτε οσο παει μειωνεται το φαινομενο.

Αφου η "σταμπα" φευγει μετα απο λιγη ωρα τι σε πειραζει αυτο?

Προχθες εβλεπα MEGA κανα 3ωρο συνεχομενα και το σημα του που φαινοταν αχνα σε μαυρη οθονη μετα απο 10 λεπτα θεασης αλλου καναλιου ειχε εξαφανιστει.

Βεβαια εχω ξεπερασει τις 1,000 ωρες τωρα οποτε οσο παει μειωνεται το φαινομενο.

μιλαω για τις μονιμες σταμπες σαν αυτη που ειδα εδω μεσα ενος παιδιου που ειχε παρει μια
panasonic s20 απο το multirama και ειχε μονιμη σταμπα του mad

Kαλα αν επαιζε MAD 24 ωρες το 24 ωρο για μερικες ημερες πιθανο ειναι.

Αλλιως και ολοκληρο βραδυ να την αφησεις/ξεχασεις στο ιδιο καναλι το αποτυπωμα φευγει.

ΥΓ. Υπαρχει και σχετικο τεστ...

http://www.digitalversus.com/panasonic-p50v10-8-hours-p730_8047_93.html

Last edited:
την σταμπα την ειχε η τηλεοραση απο την αγορα της
πραγμα που σημαινει οτι στο μαγαζι η τηλεοραση επαιζε mad
τωρα ποση ωρα επαιζε δεν ξερω

Παντως στην 63άρα την samsung το pwn που αναφέρατε, φαίνεται κανονικότατα και απο το 1 μέτρο.

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Ισως να φαινεται λογω μεγαλου μεγεθους αρκει βεβαια να μην το μπερδευεις με κατι αλλο οπως ειναι o "κόκκος" (film grain) που έχουν πολλά Bluray.

Επίσης PWM noise δεν είναι και το dithering που εφαρμόζεται από κάποιες πλάσμα για την δημιουργία κάποιων χρωμάτων.