LCD vs. Plasma TVs

Απο οτι βλεπω δειχνει τοσο καλα οσο η U10.

Θετικο αυτο.:p

Πάντα με τον καλό λόγο για την φίλιπς... :flipout:
Η U20 πως σου φάνηκε; Μόλις δεις την φωτογραφία της με την αναπαραγωγή του σήματος της ΕΡΤ HD, δεν σου έρχεται να σπάσεις την U10, και να πας να πάρεις μια U30, όσο όσο; :p

Ρε μπας και η Panasonic ειχε τιποτα πανελ για πεταμα και τα εβαλε σε καποιες U20?

Οχι σε ολες ομως γιατι η U20 του φιλου μου δεν εχει τοσο dithering οσο η δικια σου.

Ρε μπας και η Panasonic ειχε τιποτα πανελ για πεταμα και τα εβαλε σε καποιες U20?

Οχι σε ολες ομως γιατι η U20 του φιλου μου δεν εχει τοσο dithering οσο η δικια σου.

Δεχόμαστε και φωτογραφίες... :2thumb22sup:

Είχα δουλειά σήμερα στο The Mall και πέρασα από το Public. Έριξα μια ματιά στις τηλεοράσεις και παρατήρησα 2-3 πράγματα:
- Οι Panasonic 42G30 & 46G30 έχουν θερμότερη εικόνα συγκρινόμενες με τις διπλανές Led LCD Samsung 40D7000 & Philips κάτι (σαφώς πιο ψυχρή εικόνα από τις 2 LCD). Οι G30 είχαν κίτρινη χροιά και εικόνα όχι τόσο crispy γεγονός που ξενίζει.
- Η Led-LCD 40D7000 δίπλα στην 42G30 δείχνει σημαντικά μικρότερη, ειδικά στο ύψος. Σε μέγεθος εικόνας όμως δεν διαφέρουν ουσιαστικά.
- Η 46D7000 έβγαζε κόκκο στο μέτωπο ενώ η 40D7000 όχι
- Δίπλα-δίπλα η D7000 δείχνει design του αύριο ενώ η 42G30 design του χθες. Δεν εννοώ ότι η G30 στημένη στο σαλόνι δείχνει άσχημη αλλά όταν τις βλέπεις μαζί, η Samsung δείχνει κόσμημα ενώ η Panasonic "γκουμουτσοφέρνει".

Κόλλησα με αυτές τις 2 διότι με ενδιαφέρουν σαν μοντέλα αν και δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα (άλλη κατηγορία τιμής).

Σωκράτης

Ανάλογες παρατηρήσεις έκανα και εγώ και μάλιστα ανάμεσα σε G30 και D6000. Και προσθέτω ότι η D6000 είχε και πιο καλή κίνηση. Υποθέτω όμως ότι οι G30 που είδαμε δεν είναι ακόμη στρωμένες και δεν ξέρουμε και τις ακριβείς ρυθμίσεις τους.
Τελικά πριν καταλήξει κανείς πρέπει σίγουρα να δει το μοντέλο που τον ενδιαφέρει, αλλά μάλλον και σ' αυτή την περίπτωση οι παγίδες μπορεί να είναι πολλές.
Τελικά συμβουλεύτηκα και reviews - συμβουλές μελών και παρήγγειλα την G30.
Ίδωμεν...

- Δίπλα-δίπλα η D7000 δείχνει design του αύριο ενώ η 42G30 design του χθες. Δεν εννοώ ότι η G30 στημένη στο σαλόνι δείχνει άσχημη αλλά όταν τις βλέπεις μαζί, η Samsung δείχνει κόσμημα ενώ η Panasonic "γκουμουτσοφέρνει".

Μα οι Edge LED αυτο πουλανε , δηλαδη design.

Η εικονα ειναι δευτερευον χαρακτηριστικο.

Κανενας μηχανικος/επιστημονας που θα εδινε πρωταρχικο βαρος στην εικονα δεν θα εβαζε τα LED περιμετρικα της οθονης αφου αυτο δημιουργει πολλα προβληματα (clouding , γωνια θεασης κτλ).

Πράγματι, αυτό που γράφεις ισχύει για την κίνηση. Πιο ομαλή είχαν οι 2 Led LCD από τις plasma. Ξέχασα να το αναφέρω. Βέβαια όλα όσα παρατήρησα ήταν από απόσταση μισού μέτρου. Δεν ξέρω πόσο θα φαίνονται σε μεγαλύτερη απόσταση θέασης.

Μα οι Edge LED αυτο πουλανε , δηλαδη design.

Η εικονα ειναι δευτερευον χαρακτηριστικο.

Κανενας μηχανικος/επιστημονας που θα εδινε πρωταρχικο βαρος στην εικονα δεν θα εβαζε τα LED περιμετρικα της οθονης αφου αυτο δημιουργει πολλα προβληματα (clouding , γωνια θεασης κτλ).

Από όλο το post μου, μόνο το θέμα του design πρόσεξες? Υπήρχε διαφορά στην εικόνα (κίτρινη χροιά, crispy/blur, κίνηση) υπέρ της Led LCD.

Από όλο το post μου, μόνο το θέμα του design πρόσεξες? Υπήρχε διαφορά στην εικόνα (κίτρινη χροιά, crispy/blur, κίνηση) υπέρ της Led LCD.

Τελευταια φορα που ειδα την D8000 οι ανθρωποι ηταν τοσο κοκκινοι που εμοιαζαν με Ινδιανοι.

Ολες οι τηλεορασεις στο καταστημα παιζουν με ρυθμισεις "torch mode".

Aν θελεις να δεις πως δειχνει μια πλασμα σε νορμαλ χωρο πηγαινε εδω...

http://www.pioneercenter.gr/homepage.asp?ITMID=2

Το κακό για εμένα είναι ότι όλα αυτά τα είδε και η γυναίκα μου (που έχει πιο άπειρο μάτι ακόμη και από το δικό μου) και φυσικά ψήφισε D6000. Ελπίζω μετά τις 200 ώρες η G30 να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Καλά, προφανώς οι ρυθμίσεις δεν είναι οι καλύτερες αλλά αυτό ισχύει φαντάζομαι για όλες τις τηλεοράσεις. Υπάρχουν όμως παιδιά εδώ που λένε "πήγαινε να δεις από κοντά και να αποφασίσεις".
Όσο για τα σκοτεινά πλάνα (η ταινία που έπαιζε είχε μπόλικα) οι LCD έδειχναν μια χαρά. Είχα χρόνο οπότε κάθισα και παρακολούθησα.
Θα ξαναπάω και σε άλλες εκθέσεις καθώς έχω χρόνο ακόμα μέχρι την αγορά.

Κάτι ακόμα που ξέχασα να αναφέρω, στις αντανακλάσεις η G30 δεν έχει πρόβλημα ενώ η D7000 είχε περισσότερες (χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό).

Last edited:
Aν πας στο Saturn εχει και τηλεκοντρολ για να πειραξεις τις ρυθμισεις.

Οποιος θελει να δει πλασμα παει σε καταστημα με φωτα που να ειναι κοντα σε οικιακες συνθηκες.

Οπως το Pioneer center που αναφερω παραπανω η αλλα οπως το plaisio στο Mall.

Διάβασα πρόσφατα ανάλυση αγοράς παγκοσμίως που αναφέρει μεταξύ άλλων πωλήσεις ανά τεχνολογία. Οι πωλήσεις των plasma αν και έχουν ανοδική τάση, δεν ξεπερνάνε το 1/10 αυτών της τεχνολογίας LCD (18 εκ. έναντι 190 εκ. μονάδων !! για το 2010). Οι δε προβλέψεις μιλούν για καθολική υπεροχή των τελευταίων...

Figure 1: Worldwide TV Market by Technology
DisplaySearch_Worldwide_TV_Market_by_Technology_101230.png

Πηγή

Last edited:
Και μάλλον θα αρχίσει να μειώνεται το ποσοστό, γιατί μερικές εταιρίες ανεβάζουν τις τιμές στα φθηνά μοντέλα, ενώ ταυτόχρονα τα φτηναίνουν σε απεικόνιση. Και με ακριβά μοντέλα, δεν επιζεί κανείς...

Ποια εχει πιο μεγαλες πωλησεις? Η BMW ή η Ford?

Κατά την άποψή σου το ανάλογο της τεχνολογίας πλάσμα είναι η BMW και της LCD η Ford?

Ποια εχει πιο μεγαλες πωλησεις? Η BMW ή η Ford?

Η BMW πουλάει ποιότητα αλλά την πουλάει ακριβά, γι'αυτό και λίγοι αγοράζουν BMW.

Οι πλάσμα που (θεωρείται ότι) πουλάνε ποιότητα και μάλιστα φθηνότερα από τις LCD (αναφέρθηκε συχνά ότι για να πάρει κάποιος LCD με την ποιότητα της G30 για παράδειγμα πρέπει να δώσει πολύ περισσότερα χρήματα) δεν θα έπρεπε να ανεβάζουν το μερίδιό τους στην αγορά; Είναι τελικά τόσο παραπλανημένο το αγοραστικό κοινό παγκοσμίως;;;