LCD vs. Plasma TVs

Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

......οι πλασμα ειναι πολυ πιο ευαίσθητες ακομα και σε μικρης εντασης φωτισμο ,αφου πολυ ευκολα μειωνεται οι αισθηση της αντιθεσης.
Ειδικα μαλιστα αν προκειται για σκοτεινες σκηνες που υπαρχει απαίτηση για υψηλο on-off τα πραγματα γίνονται αφόρητα σε μια plasma εστω και με ενα πορτατιφ στον χωρο.

Αυτά ασφαλώς και δεν ισχύουν.......

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Το κακό για εμένα είναι ότι όλα αυτά τα είδε και η γυναίκα μου (που έχει πιο άπειρο μάτι ακόμη και από το δικό μου) και φυσικά ψήφισε D6000. Ελπίζω μετά τις 200 ώρες η G30 να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

H διαφορές που αναφέρεις είναι θέμα ρυθμίσεων καθαρά.
Η γυναίκα σου επηρρεάστηκε απο το design. Για να τη "ρίξεις" πέσ' της μια αλήθεια που δεν έχει παίξει στο forum: " Οι πλάσμα δεν μαζεύουν σκόνη στο πάνελ". Η γυναίκα μου την καθαρίζει 1 φορά το τρίμηνο , ενώ την lcd κάθε 2 εβδομάδες max.

Εχει γινει μια παρεξηγηση. Εγω δεν ειμαι κατα των LCD/LED , απλως πιστευω οτι αν παρεις μια πλασμα και μια LCD της ιδιας τιμης ειναι 100% σιγουρο οτι η πλασμα θα εχει καλυτερη εικονα. Πολλες φορες μαλιστα πας σε πολλαπλασια τιμη για να βρεις την "αντιστοιχη" LCD.

Η "entry level" plasma μου ειχε σε σχεση με την περυσινη ναυαρχιδα της Samsung την C8000 την ιδια κινηση (3/4 στο avclubtest) , καλυτερο μαυρο (0.05 nits εναντι 0.10 nits) και αντιθεση (ANSI 1800:1 περιπου εναντι κατω απο 1000:1).

Αν τα δεις αυτα (συν μεγαλυτερη γωνια θεασης και αριστη ομοιομορφια) φαινεται καθαρα ποιο ειναι το προβλημα των "LCD" το οποιο ειναι η υπερτιμολογηση.

Γι'αυτο αλλωστε τις βαφτισαν "LED" για να μπορουν να χρεωνουν παραπανω χωρις ο μεσος καταναλωτης να καταλαβαινει το κολπο. Ισα ισα ειναι και λεπτες και ντιζαινατες. Αυτο αλλωστε δεν παιζει τον μεγαλυτερο ρολο?

ΥΓ. Εννοειται οτι η C8000 εχει πολυ καλυτερο design απο την δικια μου αλλα και μικροτερη καταναλωση ρευματος κατα 100-150 Watt περιπου.

Βγάζεις συμπεράσματα από μεμονωμένα περιστατικά. Το 2009 οι πωλήσεις δεν πήγαιναν καλά, και χρειάστηκε η εσπευσμένη εισαγωγή φθηνού μοντέλου, της U10, που ήταν "κλειδωμένη" G10. Το πως εξελίχθηκε το μοντέλο είναι γνωστό...

Re: Burn In...

Ειπαμε 100 φορες , στα 190 εκ. πωλησεις ειναι και τα μονιτορ (19" , 22" , 26" , 32" κτλ) μεσα.

Οι πλασμα βγαινουν μονο σε σοβαρα μεγεθη , απο 42" και πανω.

Οι πωλησεις ομως δεν λενε τιποτα , μου θυμιζεις το ανεκδοτο με καποιον που αγορασε Ferrari και του λεει ο φιλος του "εισαι σιγουρος οτι ειναι καλη? δεν βλεπω να κυκλοφορουν και πολλες".

Οταν αγορασεις πλασμα και δεις πως δειχνει και πως λειτουργει τα ξαναλεμε , εγω LCD ειχα τρεις Sony LCD και εχω και μια LG.

Με ανθρωπους που κανουν θεωρητικες αναλυσεις και δεν εχουν πρακτικη γνωση δεν γινεται σοβαρη συζητηση.

Ακομη και στο καταστημα που πηγες φαινεται η διαφορα plasma -LCD απλως θελει εμπειρο ματι που προφανως δεν διαθετεις (κατι που δεν ειναι κακο βεβαια , και εγω χρειαστηκα προσπαθεια για να μαθω να κρινω στον υπερφωτισμενο χωρο των καταστηματων) γι'αυτο μιλησαμε για διαφορετικες συνθηκες που πρεπει να υπαρχουν.

Ειναι σαν να παω στο φορουμ της Apple και να λεω ποσο μαπα ειναι τα iMac χωρις να εχω πιασει στα χερια μου ποτε κανενα.

Μου αρέσει που οι πωλήσεις (όπου η γνώμη του καθένα συνοδεύεται από μετρητό) δεν σου λένε κάτι, αλλά η τσάμπα γνώμη ενός συγκριτικού, είναι το απόλυτο τέστ...

Να απευθύνω μία απλή ερώτηση; Πόσοι απ' όσους έχουν συμβιώσει με μία τηλεόραση plasma, μόλις αποφασίσουν να την αλλάξουν θα πάρουν LCD?

Υ.Γ. Ο φίλος TerI είναι ο 1ος και ίσως και ο μοναδικός....

Λες, ε;;; :grinning-smiley-043
Επειδή έχω LCD, ίσως δοκιμάσω και μια καλή πλάσμα, να δούμε τι κάνουν τα φίλτρα και τα 600Hz στα subfield drives...

Βαλε και τον Γιωργο (Petasis) στην λιστα.

Εγω δεν εχω προβλημα να χρησιμοποιω LED/LCD για δευτερη τηλεοραση (gaming/monitor κτλ) μια χαρα ειναι η τεχνολογια για την χρηση αυτη οπως εχω πει και παραπανω.

ΥΓ. Θα εχει ενδιαφερον η συγκριση Kuro και VT30 με την D8000 φετος.

Θα έχει, αρκεί να καλιμπραριστούν σωστά...

Που είναι βρε αυτή η ανάλυση; Μην αφήνεις να πλανώνται εντυπώσεις....

Είπαμε την γνώμη μας για αυτό που είδαμε. Oι διαφορές ήταν παραπάνω από ορατές.

Στο επόμενο συγκριτικό θα πειράξουμε τις ρυθμίσεις στην Pioneer και την Panasonic, για να φαίνονται χειρότερες..... :D

Λες και δεν ξέρεις...
Το βασικό είναι να έχουν τουλάχιστον την ίδια θερμοκρασία και την ίδια φωτεινότητα...

Οποιοδηποτε μονιτορ εχει δεκτη Mpeg2/4 θεωρειται τηλεοραση.

Οσο για τα προσοντα μια και τα αναφερεις εχω τελειωσει το Φυσικο Πατρων και κανω τωρα μεταπτυχιακο στην Πληροφορικη στο ανοιχτο Πανεπιστημιο.

ΥΓ. ΤΕΙ ειναι ο Ηλεκτρονικος Μηχανικος? Ρωταω γιατι οντως δεν ξερω.

Ηλεκτρονικός Μηχανικός δεν ξέρω,ηλεκτρολόγος μηχανικός πάντως είναι σχολή του ΕΜΠ.Το χαρτί δεν λέει κάτι...
Δεν συμφωνώ με το παραπάνω ότι οι πωλήσεις μετράνε...
Η B6000 μπορεί να πούλησε 10.000 κομμάτια.Και η pioneer kuro 2.000,τι σημαίνει αυτό,ότι η πρώτη τηλεόραση είναι καλύτερη από την δεύτερη;

Ηλεκτρονικός Μηχανικός δεν ξέρω,ηλεκτρολόγος μηχανικός πάντως είναι σχολή του ΕΜΠ.Το χαρτί δεν λέει κάτι...
Η B6000 μπορεί να πούλησε 10.000 κομμάτια.Και η pioneer kuro 2.000,τι σημαίνει αυτό,ότι η πρώτη τηλεόραση είναι καλύτερη από την δεύτερη;

Στα μάτια αυτών που την αγόρασαν, προφανώς...

Δεν είχαν όλοι την οικονομική δυνατότητα να πάρουν kuro με 3.500+ ευρώ.....

Eπίσης, οι kuro δεν πωλούνταν στον Κωτσόβολο και στα Media Markt......

Last edited:

Γιατί στις συζητήσεις για τεχνολογίες βάζετε συγκρίσεις ανάμεσα σε μοντέλα? Πιο εύστοχο ήταν το παράδειγμα του Γιάννη για σύγκριση ανάμεσα σε μοντέλα με κίνηση εμπρός και πίσω.

Στην πόλη, πολύ καλύτερη επιλογή από αυτή της Ferarri.

Γιατί στις συζητήσεις για τεχνολογίες βάζετε συγκρίσεις ανάμεσα σε μοντέλα? Πιο εύστοχο ήταν το παράδειγμα του Γιάννη για σύγκριση ανάμεσα σε μοντέλα με κίνηση εμπρός και πίσω.

Διασκεδαστικό μπορεί να είναι, ενέχει όμως κινδύνους. Υπάρχει ολόκληρη πλάνη γύρω από αυτό, που ονομάζεται "πλάνη του αχυράνθρωπου" ή "πλάνη του σκιάχτρου":

http://en.wikipedia.org/wiki/Scarecrow_argument

"Η πλάνη του σκιάχτρου εμφανίζεται με το εξής μοτίβο

- Το άτομο Α υποστηρίζει τη θέση Χ
- Το άτομο Β αγνοεί βασικά σημεία της θέσης Χ και αντ' αυτού
παρουσιάζει τη φαινομενικά παρόμοια θέση Υ. Έτσι, η θέση Υ
είναι μία διαστρεβλωμένη έκδοση της θέσης Χ.
(...)
- Το άτομο Β επιτίθεται στη θέση Υ, συμπεραίνοντας τελικά ότι
η θέση Χ είναι λάθος.

Αυτού του είδους η «λογική» είναι παραπλανητική, διότι η
επίθεση σε μια διαστρεβλωμένη εκδοχή μιας θέσης δεν αποτελεί
επίθεση και στην ίδια τη θέση."

Ακριβώς! Και όσοι αγόρασαν kuro δεν την πήραν για να βλέπουν Μενεγάκη.....

Μα για αυτό δεν αγόρασαν κούρο. Πήραν μια φτηνότερη, να βλέπουν και Μενεγάκη... :flipout:

Απάντηση: Re: Burn In...

Αν ειχες δει καποιες πλασμα σε οικιακο χωρο εστω και οχι απο τα λεγομενα ακριβα μοντελα (πχ. S20 , G20 , G30) τοτε (α) δεν θα ξεφουρνιζες δηθεν προβληματα "μολις αναψει μια λαμπα" (β) ηδη θα ειχες αγορασει πλασμα.

Οποτε αστο δεν πειθεις.

Οσο αν εχω δει LED/LCD τελευταια ας μας πει οποιος παει στο Public στο Συνταγμα αν εχουν μια D8000 στο κεντρο του δωματιου και διπλα το καρτελακι λεει D7000 κατα λαθος , επισης αν υπαρχει η Sharp 821 πανω αριστερα στο ραφι και απο κατω διαγωνια μια G30.

Δηλαδή εσυ κατάλαβες απο τα παραπανω πως καποιος κόπτεται να σε πείσει για κατι;
Τετοιες σκοτούρες μαλλον εσυ εχεις για αυτο και την πέφτεις σε οποιον σου χαλαει τη ζαχαρένια οπως καλη ωρα πριν λιγες μερες οταν εγραψε καποιος για burn in στη Tv του και κόντεψες να τον βγάλεις συκοφάντη τον ανθρωπο.

Κατα τα αλλα ειναι πολυ εντυπωσιακός ο τροπος που βλεπεις οτι νεο κυκλοφορεί.
Μου αρέσει που κανεις κήρυγμα σε οσους βλέπουν στα καταστήματα τηλεοράσεις λεγοντας του οτι σε αυτα δεν μπορουν να δουν σωστη εικονας ενω απο οτι φαινεται κανεις το ιδιο πραγμα.

Τι να λεμε..
Keep Walking.