LCD vs. Plasma TVs

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Δεν νομίζω

Ποτε δεν ειχα προβλημα λογω του φωτισμου με την πλασμα.

Ακομα και οταν ειχα μπαλκονοπορτα απεναντι, εβλεπα κανονικα με ενα θεματακι στις πολυ σκοτεινες σκηνες.

Κατα τα αλλα η τηλεοραση στο σπιτι παιζει πολλες ωρες καθ' ολη τη διαρκεια της ημερας και ΠΟΤΕ κανενας καλεσμενος δεν παρατηρησε "προβλημα" είτε από ξεπλυμενη εικόνα ούτε από αντανακλασεις.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Ακομα και οταν ειχα μπαλκονοπορτα απεναντι, εβλεπα κανονικα με ενα θεματακι στις πολυ σκοτεινες σκηνες.

Κατα τα αλλα η τηλεοραση στο σπιτι παιζει πολλες ωρες καθ' ολη τη διαρκεια της ημερας και ΠΟΤΕ κανενας καλεσμενος δεν παρατηρησε "προβλημα" είτε από ξεπλυμενη εικόνα ούτε από αντανακλασεις.

Ποια πλάσμα έχεις;

και εγω στην δικια μου πλασμα δεν ειχα παρατηρησει μεχρι προτινος τιποτα το ανησυχητικο.
βεβαια ενα βραδυ με συσκοτιση παρατηρησα στην πανω αριστερη γωνια μια ανομοιομορφια(κατι σαν logo καναλιου)το οποιο υπο αλλες συνθηκες δεν θα το παρατηρουσα.η τηλεοραση παιζει καθ' ολη την διαρκεια της ημερας και στην αρχη δεν τις εκανα και καποιο ιδιαιτερο στρωσιμο.
βεβαια κανεις απο τους καλεσμενους ποτε δεν παρατηρησε κατι οπως εγω που ειμαι ψειρας αλλα και πιο υποψιασμενος πλεον,εχοντας διαβασει αρκετα θεματα μεσα στο forum.

Την φτωχικη LG 50PG6000 Γιωργο...

Αν αποφυγεις τις αντανακλασεις απο απευθειας πηγες φωτος που χτυπανε στην οθονη, το επιπεδο του περιφερειακου φωτισμου σε καμια περιπτωση δεν επηρεαζει την θεαση οσο αφηνει να εννοηθει ο Ανδρέας...
Ισως να πεφτει λιγο το κοντραστ.

Οι πλασμα δεν ειναι προβολεις, τηλεορασεις ειναι....και ετσι συμπεριφερονται.

Δεν νομίζω

Επέτρεψέ μου να γνωρίζω κάτι παραπάνω για την τηλεόρασή μου.

Εχοντας 2 μεγάλες μπαλκονόπορτες στο σαλόνι που βρίσκεται η τηλεόραση, συμφωνώ απολύτως με τον Κώστα.

Αν αποφυγεις τις αντανακλασεις απο απευθειας πηγες φωτος που χτυπανε στην οθονη, το επιπεδο του περιφερειακου φωτισμου σε καμια περιπτωση δεν επηρεαζει την θεαση οσο αφηνει να εννοηθει ο Ανδρέας....

Σπανίως βλέπω ταινίες με τελείως σβηστά φώτα. Συνήθως έχω αναμμένο ένα πορτατίφ, αλλιώς εκτελεί χρέη πορτατίφ η λάμπα της κολώνας του δήμου έξω απ' το σπίτι μου.... :D

Εdit: Και τηλεοπτικό σήμα σχεδόν πάντα με αναμμένα φώτα.....

Last edited:
Thn ftvxikh LG 50PG6000 Givrgo...

An apofygeiw tiw antanaklaseiw apo apeyueiaw phgew fvtow poy xtypane sthn ouonh, to epipedo toy perifereiakoy fvtismoy se kamia periptvsh den ephreazei thn ueash oso afhnei na ennohuei o Andreaw...
Isvw na peftei ligo to kontrast.

Oi plasma den einai proboleiw, thleoraseiw einai....kai etsi symperiferontai.

Εγώ έχω πρόβλημα δυστυχώς, και την ημέρα, και την νύχτα. Αλλά έχω μια φτηνή U20, δεν έχει κανένα φίλτρο...

Re: Burn In...

Στα λόγια μου έρχεσαι.... -bye-

Είσαι σίγουρος; :flipout:

Γιατί "βλέπω Μενεγάκη" μεταφράζεται "δεν φοβάμαι μην μου πάθει τίποτα από την πολύ χρήση"... :ernaehrung004:

Εξαρτάται το λεξικό. Μεταφράζεται και ως "δεν με ενδιαφέρει η ποιότητα της εικόνας άρα δεν παίρνω ακριβή τηλεόραση".... :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Την φτωχικη LG 50PG6000 Γιωργο...

Αν αποφύγεις τις αντανακλασεις απο απευθειας πηγες φωτος που χτυπανε στην οθονη, το επιπεδο του περιφερειακου φωτισμου σε καμια περιπτωση δεν επηρεαζει την θεαση οσο αφηνει να εννοηθει ο Ανδρέας...
Ισως να πεφτει λιγο το κοντραστ.

Οι πλασμα δεν ειναι προβολεις, τηλεορασεις ειναι....και ετσι συμπεριφερονται.
Πανω κατω τα ιδια λεμε αλλα οπως γινετε συνήθως ο καθενας αντιλαμβάνεται διαφορετικά καποια πραγματα ( τετοιες συζητήσεις θεωρω πως ειναι καλυτερα να γίνονται κατ'ιδιαν )

Παντως για να δεις πχ Harry Potter με τοσα σκοτεινά πλανα σίγουρα οι συνθήκες πρεπει να ειναι προβολικές.

Φιλικά.

Δεν νομίζω....δεν με ενδιαφέρει η ποιότητα εικόνας = αγοράζω lcd.
Τα 2 εκ. σημεία ελέγχου φωτισμού δεν τα βρίσκεις σε lcd...ούτε με local dimming.

Απάντηση: Re: LCD vs. Plasma TVs

Γενικά ορισμένοι στο forum πολλές φορές υπερβάλλουν με χαρακτηρισμούς άστοχους σχετικά με τη κόντρα lcd-plasma. Λες και πρέπεί να έχω plasma για να καταλάβω κάποια βασικά μειονεκτήματα της τεχνολογίας αυτής. Ούτε χρειάζεται να έχω lcd για να δω ότι στα καταστήματα καταστρέφονται τα μάτια μας όταν τις βάζουν να παίζουν με ρυθμίσεις Δυναμική, φωτεινότητα στο 100000... , τα μάτια μου είναι αρκετά για αυτή τη δουλειά. Καθε μία τεχνολογία εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες. Άποψή μου είναι ότι πιο overall εμπειρία θέασης προσφέρουν οι lcd.

Κι όμως, πρέπει να έχεις για να καταλάβεις. Κι εγώ όσο δεν είχα, άκουγα "plasma" και τρόμαζα. Μετά συνήλθα... :Banane0:

Είναι πραγματικά περίεργο πως οι plasma έχουν γίνει νούμερο ένα στις επιλογές μας, κυρίως λόγω του μαύρου, της αντίθεσης και των φυσικών χρωμάτων... αλλά την ίδια στιγμή, δεν μας ενοχλεί η απώλεια όλων των προτερημάτων τους...

Επίσης απ' ότι φαίνεται επανέρχεται το ζήτημα "επηρεάζει το φώς ή δεν επηρεάζει", παρ' ότι έχουν δημοσιευθεί αρκετές φωτογραφίες από διαφορετικούς χρήστες...

Παίζει να κάνουμε κάποιο τεστ να λύσουμε το ζήτημα μια και καλή?
(Φυσικά δεν αναφέρομαι σε συνθήκες θέασης με λαμπατέρ ή καλοκαιρινό ήλιο πάνω στην οθόνη)

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Επίσης απ' ότι φαίνεται επανέρχεται το ζήτημα "επηρεάζει το φώς ή δεν επηρεάζει", παρ' ότι έχουν δημοσιευθεί αρκετές φωτογραφίες από διαφορετικούς χρήστες...

Το φως επηρρεαζει την οποιαδηποτε τηλεοραση.

Σε συνθηκες καταστηματος μια Sony ΗΧ800 , μια LG LX9500 μια sharp LE 920 φαινονται πολυ πιο ξεπλυμενες απο μια μεση πλασμα.

Ακομη και στην παλια μου W4000 με ημιανακλαστικο φιλτρο (οχι ανακλαστικο τυπου clear panel) το απογευμα που την χτυπουσαν οι ανακλασεις του ηλιου ειχα εντονο προβλημα που το ελυσα με καινουργιες κουρτινες στην U10 με αποτελεσμα η δευτερη να δειχνει λιγοτερο "ξεπλυμενη".

Κι όμως, πρέπει να έχεις για να καταλάβεις. Κι εγώ όσο δεν είχα, άκουγα "plasma" και τρόμαζα. Μετά συνήλθα...

If you cant beat them join them.

You cant fight the inevitable.

Last edited:
Δεν ξέρω παιδιά, όσες φορές είδα ταινία σε plasma ποτέ δεν με συνεπήρε η εικόνα της. Φταίει το μοντέλο που έβλεπα, μια samsung 50αρα pc.. δεν θυμάμαι τον κωδικό της. Έβλεπα το γρασίδι και μου φαινόταν πως <<εβραζε>> το χορτάρι, άλλες φορές ήταν σαν να έβλεπα ένα πέπλο να καλύπτει την εικόνα.... Σίγουρα plasma τηλεοράσεις αναφοράς, kuro, VT20/30 θα έχουν απείρως καλύτερη εικόνα, όμως όπως και να το κάνουμε μ αρέσουν τα πιο sharp πανελ, τα οποία με κατάλληλες ρυθμίσεις, cimema mode, backlight χαμηλό πλησιάζουν το ιδανικό για τα μάτια μου. Γούστα είναι αυτά..

Σωστά... Δε αντιλέγω ότι και οι lcd έχουν τα θέματά τους με το φως (μικρότερο βέβαια λόγω αυξημένων δυνατοτήτων φωτεινότητας, αλλά είναι όντως και σε αυτές πρόβλημα... αφού χαλάνε άλλα στην εικόνα)

Απ´την άλλη καταγράφονται απόψεις ότι οι plasma είναι καλύτερες από τις LCD γιατί έχουν καλύτερο μαύρο... και την ίδια ώρα σε θέαση ημέρας δεν μας ενοχλεί ότι δεν βλέπουμε μαύρο...

Δεν είναι φυσιολογικό να απορώ βρε Γιάννη?

Δεν καταλάβαίνω ειλικρινά τι εξυπηρετούν τέτοιες ακραίες θέσεις...
Εντάξει ο καθένας μας έχει κάνει την καλύτερη επιλογή και έχει πάρει και το καλύτερο μοντέλο (το πιστεύω αφού ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες)...

Όμως... μήπως υπερβάλουμε λίγο? Και το λέω εγώ που είμαι φύση υπερβολικός και αυστηρός στις κρίσεις μου.... φαντάσου!