LCD vs. Plasma TVs

Ε, τότε η πλάσμα δίπλα της λογικά είναι 37άρα...

attachment.php

Attachments

• Clipboard01a.jpg
    Clipboard01a.jpg
    44.9 KB · Views: 135
Μετρωντας την διαγωνιο στην φωτογραφια με χαρακα και κανοντας την αναλογια εβγαλα περιπου 41" αρα ειναι 42".

Το οτι εκανε η Toshiba επίδειξη και το ανταγωνιστικο προιον βγαινει καλυτερο δεν σας εκανε εντυπωση?

Σαν να εβαλε αυτογκολ.

Λίγο άσχετο αλλά εκεί στο FullHD τι κάνουν? υπάρχουν μοντέλα που ενδιαφέρουν τον πολύ κόσμο π.χ. G30, D7000 κ.λπ. και μόνο την ΕΧ720 έχουν τεστάρει...

Μετρωντας την διαγωνιο στην φωτογραφια με χαρακα και κανοντας την αναλογια εβγαλα περιπου 41" αρα ειναι 42".

Το οτι εκανε η Toshiba επίδειξη και το ανταγωνιστικο προιον βγαινει καλυτερο δεν σας εκανε εντυπωση?

Σαν να εβαλε αυτογκολ.

Έβγαλες το πλαίσιο της τοσίμπα; (Οι άλλες δεν είχαν).

Εγώ πάντως είδα ότι η πλάσμα έπαιζε άλλη ταινία σε σχέση με τις 2 lcd. Χρωματικά ήταν αλλού.

Re: Απάντηση: LCD vs. Plasma TVs

Σαν τι; Για παράδειγμα, ξέρουμε καν αν παίζουν ρυθμισμένες οι τηλεοράσεις;

Είναι εμφανές ότι ΔΕΝ είναι ρυθμισμένες. Αλλά στο χρώμα, σιγά την παρέμβαση που μπορείς να κάνεις σε μια τηλεόραση...
Όσο για τα συμπεράσματα, πάντα από μια τέτοια σύγκριση μπορείς να βγάλεις κάποια πράγματα.

Βλέπουμε λοιπόν ένα βίντεο ευτελούς bitrate, μικρής ανάλυσης, τραβηγμένο από άγνωστη συσκευή στο οποίο απεικονίζονται τρεις συσκευές οι οποίες μάλιστα ξέρουμε ότι είναι και αρρύθμιστες. Φαντάζομαι ότι δεν θα ξέρουμε ούτε καν σε ποιο preset εικόνας παίζουν.

Από αυτό λοιπόν μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα..

Επίσης, δεν μπορούν να γίνουν σεβαστές παρεμβάσεις στο χρώμα που δείχνουν οι τηλεοράσεις μέσω ρυθμίσεων..

Βρε Γιώργο, δεν το ξανασκέφτεσαι; Τίποτα από αυτά που γράφεις δεν βγάζει νόημα.

Για εμένα βγάζουν...

Το βίντεο είναι μια χαρά (720p). Το ότι η συσκευή δεν είναι γνωστή, δεν παίζει κανένα ρόλο, αφού είναι η ίδια και για τις 3 τηλεοράσεις.

Το ότι δεν ξέρουμε το πρεσετ είναι ένα θέμα, αλλά φαντάζομαι ότι όταν παρουσιάζεις σε ειδικούς του χώρου, και δεν βάλεις σίνεμα, θα γελάσει και ο πάσα πικραμένος. Εγώ υποθέτω ότι βλέπουμε το προκαθορισμένο σίνεμα σε κάθε τηλεόραση, και πιστεύω με τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις (αυτό είναι το λογικό σε μια τέτοια σύγκριση).

Όσον αφορά την ρύθμιση του χρώματος, τι νομίζεις ότι μπορείς να φέρεις σε μια φετινή τηλεόραση; Ποια μάρκα έχει ρυθμιστικά που επεμβαίνουν στο χρωματικό τρίγωνο;
Νομίζω καμία.
Γιατί θεωρείς ότι μπορεί να έρθει μια τηλεόραση που είναι χρωματικά λάθος;
Μικρο ρύθμιση μόνο, έμμεσα μέσω της θερμοκρασίας λευκού...

Δεν ξέρω Γιώργο, ίσως έχω μείνει σε παλιότερες εποχές όταν υπήρχε color management.

Το έχουν κόψει και οι Panasonic?

Δεν νομίζω οι πανασόνικ να είχαν ποτέ ρυθμίσεις για χρώμα. Νομίζω ότι έχουν τα τυπικά που έχουν και οι υπόλοιποι, δηλ. ρύθμιση κλίμακας γκρι. Ποιο μοντέλο θυμάσαι να είχε;
(Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει από το κρυφό μενού, και δεν ξέρω και τι γίνεται με τις φετινές. Σίγουρα ο Μανώλης θα ξέρει να μας πει, που τις έχει ήδη δει...)

Έλα ντε, εδώ λέγαμε προχθές για τη σύγκριση με φωτογραφίες, οι οποίες έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάλυση και ποιότητα και τώρα συγκρίνουμε με βίντεο...

Αυτές τις ρυθμίσεις εννοείς; Τέτοιες υπάρχουν στο κρυφό μενού σε παλιότερα μοντέλα...

PANASONICTX-P-50VT30-MENU-_09.jpg

(η φωτό είναι από το review του Μανώλη, http://www.perfectimage.gr/2011/04/28/panasonic-tx-p50vt30/ )

Σούπερ! Άρα στις φετινές πανασόνικ υπάρχει διαχείριση χρώματος. Υπήρχε και στις περσινές;